Vaistinu ?Alfons Kauders wrote:Човек збори истину, а ти тако?
Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
-
Novak20
#1576 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
-
Hafis
#1577 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Hiç kimse şafağa kadar öldü...ha ja.Alfons Kauders wrote:Човек збори истину, а ти тако?
-
breuer
#1578 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
da nas nema valjalo bi nas izmišljat
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1579 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
nosač aviona je često spominjao Granić u svojim intervjuima kao vrlo bitan argument za prestanak rata sa Armijom BiH i pokušaja podebljavanja kifle.Novak20 wrote:
Nosač aviona u Jadran nije uplovio samo radi Hrvata. Kako god, potpisano je jedno, a danas je okrenuto naopako i skroz nepovoljno po Hrvate u BiH
onda se ibrete ljudi otkud nepovjerenje prema hrvatskoj politici u BiH... a jezik sile jedino razumiju.
a što se tiče potpisivanja, okretenja, mijenjanja, i u Dejtonu potpisano jedno, a sada imamo dosta toga promijenjeno. nijedan zakon niti ustavna odredba nisu bogomdane i za sva vremena. izvjesni Kare Vollan nije jedno jutro ustao i rekao: kurcu mi je ćejf, uradiću šta ja hoću.
i pusti mi se šuplje za hercegovačku banku
- Alfons Kauders
#1580 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ваистину. Овај пут сте јебали и шефа и станицу.Novak20 wrote:Vaistinu ?Alfons Kauders wrote:Човек збори истину, а ти тако?
Сретно с Русима и Србима.
- Alfons Kauders
#1581 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Зијанили су они дуго прије икаквих носача авиона, само им то још увијек не иде у главу.Chmoljo wrote:nosač aviona je često spominjao Granić u svojim intervjuima kao vrlo bitan argument za prestanak rata sa Armijom BiH i pokušaja podebljavanja kifle.Novak20 wrote:
Nosač aviona u Jadran nije uplovio samo radi Hrvata. Kako god, potpisano je jedno, a danas je okrenuto naopako i skroz nepovoljno po Hrvate u BiH
onda se ibrete ljudi otkud nepovjerenje prema hrvatskoj politici u BiH... a jezik sile jedino razumiju.
a što se tiče potpisivanja, okretenja, mijenjanja, i u Dejtonu potpisano jedno, a sada imamo dosta toga promijenjeno. nijedan zakon niti ustavna odredba nisu bogomdane i za sva vremena. izvjesni Kare Vollan nije jedno jutro ustao i rekao: kurcu mi je ćejf, uradiću šta ja hoću.
-
Novak20
#1582 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Hvala na iscrpnim odgovorima.Chmoljo wrote:nosač aviona je često spominjao Granić u svojim intervjuima kao vrlo bitan argument za prestanak rata sa Armijom BiH i pokušaja podebljavanja kifle.Novak20 wrote:
Da se sve mijenja, slažem se. Mnoge stvari od 2000. nisu više kao što su bile. Nigdje u svijetu.
-
BAK-eV
#1583 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
I u duhu te dobre volje nazivaju ulice po ekstremima, prave krstove po brdima, cak na zvanicnim opstinskim, entitetskm zgradama stavljaju iskljucivo zastave samo hrvatskog naroda a ne dozvoljavaju recimo Bosnjacima da i oni stave ljiljane ili Srbi u Drvaru da stave trobjku, negiraju bosanski jezik Bossnjacima, hidorelektrane, akumulacije proglasavaju iskljicivo hrvatskim, za vjerske praznike samo se katolicki datumi obiljezavaju, u skolama samo sahovnice, po bolnicama krstovi i katolicka obiljezja itd.Novak20 wrote:Hrvati su potpisali da hoće da žive u miru sa Bošnjacima u F BiH i sa svima u BiH.
Ono bas zele mir, ali da se niko ne buni na taj hrvatski aparthejd nego da svi budu mirni.
Koji genijalan mir!
- Alfons Kauders
#1584 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Nisu. Ali niste bili u stanju iskoristiti priliku proteklih 18 godina... Necete u Cavoglave, niste ni prijeNovak20 wrote:Hvala na iscrpnim odgovorima.Chmoljo wrote:nosač aviona je često spominjao Granić u svojim intervjuima kao vrlo bitan argument za prestanak rata sa Armijom BiH i pokušaja podebljavanja kifle.Novak20 wrote:
Da se sve mijenja, slažem se. Mnoge stvari od 2000. nisu više kao što su bile. Nigdje u svijetu.
- Roccohljup
#1585 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Kako vrijeme odmiče, HDZ politika sve više liči na srpsku iz 90tih........svi se udružili protiv UZP nejači i nositelja evropskih vrijednosti.....pa čak i ti isti evropejci

-
Hafis
#1586 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Vidiš, meni iz mog aspekta bošnjačka politika frapantno podsjeća, to jest u potpunosti je gotovo slična sa spskom politikom devedesetih.Roccohljup wrote:Kako vrijeme odmiče, HDZ politika sve više liči na srpsku iz 90tih........svi se udružili protiv UZP nejači i nositelja evropskih vrijednosti.....pa čak i ti isti evropejci![]()
Počevši od najbanalnijih primjera kao što je preuzimanje Sejdo Bajramović recepta, pa do iskazivanja tolike napumpane ljubavi ka državi, povremenog tihog zveckanja oružjem uz sitne uvijene prijetnje, ali ujedno i tolike želje za suživotom, što u drugih izaziva nelagodu.
- spreca
#1587 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Kao vi i braca vam istocna nemoze biti niTko u tome ste neponovljivi..... velicanje ubica i od njih pravljenje svetih i narodnih heroja dizanja po brdima nekih krizeva/krstova to samo mozte vi....nepiznavanja drzave u kojo zivite pa do ne priznavanja medjunarodnih institucija i sudova to mozte samo vi i braca vam istocna ....da nepricamo o tome kako je cEo svEt protiv vas jadnih cesnih i postenih
....i ti sad imas obraza pricati i porediti nekog sa bracom ti sa istoka.......kad ero pocne da palamudi mozes ga slusati samo kad imas tvrdu stolicu
....cuj zelja za suzivotom...sa kime bolan?...slabo si ti protumacio stav o jedinsvenoj BiH.....a kome se nesvidja moze se nogom u guzicu volja ga zapad ili istok
- Chmoljo
#1588 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
zašto obrazlagati milion puta prežvakanu priču?Novak20 wrote:
Hvala na iscrpnim odgovorima.
politika HDZa, a obzirom da se vole predstavljati kao volja hrvatskog naroda, onda bismo mogli reći i politika hrvatskog naroda u BiH je dobila svoju ocjenu u Haagu.
svi ostali pokušaji nikada nisu bili na tragu priznavanja greški te politike, dapače, samo su slijedili istu politiku ali drugim sredstvima.
šta je ova zadnja rečenica? neka prijetnja? neka aluzija na 9/11?
- Chmoljo
#1589 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
kad se hoće, svašta se može. pa i da ti pričinjava.Hafis wrote:Vidiš, meni iz mog aspekta bošnjačka politika frapantno podsjeća, to jest u potpunosti je gotovo slična sa spskom politikom devedesetih.Roccohljup wrote:Kako vrijeme odmiče, HDZ politika sve više liči na srpsku iz 90tih........svi se udružili protiv UZP nejači i nositelja evropskih vrijednosti.....pa čak i ti isti evropejci![]()
Počevši od najbanalnijih primjera kao što je preuzimanje Sejdo Bajramović recepta, pa do iskazivanja tolike napumpane ljubavi ka državi, povremenog tihog zveckanja oružjem uz sitne uvijene prijetnje, ali ujedno i tolike želje za suživotom, što u drugih izaziva nelagodu.
- Roccohljup
#1590 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Teški sihri bogami.......neka mu dobro "zakapala"

-
Hafis
#1591 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Kako god.
Mada se ne odnosi izravno na mene ili moj, hajdemo reći korpus (što nije znak da bi se ne bi odnosila kada bi bili meta) mene je u u ovih zadnjih nekoliko godina najviše dojmila rečenica, javno izrečena u predizbornoj kampanji od jednog od slagali se mi il ne, ali najvećih autoriteta u Bošnjaka koja se odnosila na bojazan od vladavine vlaha.
Shvaćam kojekakve internet portale i magazine koje obiluju ovakvim nepromišljenim naslovima, shvaćam svakojake ''novinare'' ''nezavisne intelektualce'' ili osviještene nacionaliste koji danonoćno javno bistre politiku na, po meni veoma štetan način, shvaćam čak i Emira Suljagića i njegove psihološke motive koji ga jednostavno tjeraju na to ...ali ovo je stvarno bilo ogoljeno do kosti...i to još s takve instance. Preduboko.Ok, bez ikakvih osuda javnosti...ali ni osvrta ''mislećih intelektualaca'' koji su inače svakom loncu poklopac po pitanju drugih stvari.
Mislim da ova izjava veoma dobro oslikava današnji trenutak u kojem se nalazi bošnjačka politika općenito.
Mada se ne odnosi izravno na mene ili moj, hajdemo reći korpus (što nije znak da bi se ne bi odnosila kada bi bili meta) mene je u u ovih zadnjih nekoliko godina najviše dojmila rečenica, javno izrečena u predizbornoj kampanji od jednog od slagali se mi il ne, ali najvećih autoriteta u Bošnjaka koja se odnosila na bojazan od vladavine vlaha.
Shvaćam kojekakve internet portale i magazine koje obiluju ovakvim nepromišljenim naslovima, shvaćam svakojake ''novinare'' ''nezavisne intelektualce'' ili osviještene nacionaliste koji danonoćno javno bistre politiku na, po meni veoma štetan način, shvaćam čak i Emira Suljagića i njegove psihološke motive koji ga jednostavno tjeraju na to ...ali ovo je stvarno bilo ogoljeno do kosti...i to još s takve instance. Preduboko.Ok, bez ikakvih osuda javnosti...ali ni osvrta ''mislećih intelektualaca'' koji su inače svakom loncu poklopac po pitanju drugih stvari.
Mislim da ova izjava veoma dobro oslikava današnji trenutak u kojem se nalazi bošnjačka politika općenito.
- Chmoljo
#1592 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
iako je po meni ono bilo neprimjereno za reisa što je rekao, ali stvarno...
odnosno, upotrijebio je neprimjeren termin. četnik bi bio adekvatan. ne po porijeklu, ne po imenu, nego po ponašanju i djelima.
ali je interesantno iščuđavanje kad se neki Mujo usudi reć' da je četnik četnik, a ustaša, ustaša.
godinama jebeš, uzduž i poprijeko, omalovažavaš, potpiruješ rasizam, negiraš stradanja, žrtve, vrijeđaš, ponižavaš... i onda...
- Alfons Kauders
#1593 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ko ti je kriv što si prekasno skonto da NVZ nije zajebancija, već sušta suprotnost iste (nije da nam to nije u imenu - kod nas nema lažnog marketinga, a ni zajebancije).Hafis wrote:Kako god.
Sad kad više nemate SDA da vas brani, NVZ će biti nezaobilazan faktor u formiranju bilo kakve vlasti, jer smo u proteklih 12 mjeseci infiltrirali i lijeve i desne opcije. Šta misliš što nas nema po forumu? Jer imamo pametnija posla od zajebancije.
PS
Jedino se nismo ubacili kod Fahre, pa eto, pogurajte ga malo. On je trenutno jedina nada za stožernu stranku.
- Alfons Kauders
#1594 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Mislim da sad znamo "čiji" je onaj mali što po Mostaru urla "Nož, žica, Srebrenica"Chmoljo wrote:![]()
![]()
![]()
odnosno, upotrijebio je neprimjeren termin. četnik bi bio adekvatan. ne po porijeklu, ne po imenu, nego po ponašanju i djelima.
ali je interesantno iščuđavanje kad se neki Mujo usudi reć' da je četnik četnik, a ustaša, ustaša.
godinama jebeš, uzduž i poprijeko, omalovažavaš, potpiruješ rasizam, negiraš stradanja, žrtve, vrijeđaš, ponižavaš... i onda...vidi ga što se naljutio...
Traume su to...
-
Hafis
#1595 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
E jebat ga. Izvukao si dijete od 13 godina i porediš ga s reisom IZ.Alfons Kauders wrote:Mislim da sad znamo "čiji" je onaj mali što po Mostaru urla "Nož, žica, Srebrenica"Chmoljo wrote:![]()
![]()
![]()
godinama jebeš, uzduž i poprijeko, omalovažavaš, potpiruješ rasizam, negiraš stradanja, žrtve, vrijeđaš, ponižavaš... i onda...vidi ga što se naljutio...
Traume su to...
Predajem se definitivno.
Vego, je li istina da u slučaju da ti se zagubi dijete na plaži na Panonskim jezerima gore u vas, da ti je isplatnije napraviti novo nego tragati za ovim.
Tolika je kažu gužva.
-
Hafis
#1596 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Pa jest. Da je rekao četnik možda bi bolje mobilizirao glasače.Chmoljo wrote:![]()
![]()
![]()
Ništa, škola za idući put.
- Alfons Kauders
#1597 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
NVZ se ne predaje. Pred NVZ se kapitulira.Hafis wrote:E jebat ga. Izvukao si dijete od 13 godina i porediš ga s reisom IZ.Alfons Kauders wrote: Mislim da sad znamo "čiji" je onaj mali što po Mostaru urla "Nož, žica, Srebrenica"
Traume su to...
Predajem se definitivno.
Vego, je li istina da u slučaju da ti se zagubi dijete na plaži na Panonskim jezerima gore u vas, da ti je isplatnije napraviti novo nego tragati za ovim.
Tolika je kažu gužva.
Bezuvjetno!
Kako bilo, imate još tri mjeseca da se pomirite s SDA ili da pogurate Fahra da osvoji 50% glasova Bošnjaka. Trebali bi požuriti s tim, jer vam se u protivnom valja dogovarati s nama.
- Chmoljo
#1598 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
ne znam da li bi ih mobilizirao. ali znam da bi tada rekao istinu. nije se smjelo dozvoliti da četnik bude načelnik Srebrenice.
bošnjačka politika i bošnjačka svijest su često dušmani sami sebi, ali ne način kako ti i društvo pokušavate predstaviti. jedan od samodušmanluka je upravo i taj odnos prema toj Srebrenici, odnos prema žrtvama, vlastitim ali i sunarodnjaka iz drugih gradova ("neka osnuju svoja udruženja")... ali ja ne vjerujem, nego znam da tebe žestoko boli kurac za ovim.
bošnjačka politika i bošnjačka svijest su često dušmani sami sebi, ali ne način kako ti i društvo pokušavate predstaviti. jedan od samodušmanluka je upravo i taj odnos prema toj Srebrenici, odnos prema žrtvama, vlastitim ali i sunarodnjaka iz drugih gradova ("neka osnuju svoja udruženja")... ali ja ne vjerujem, nego znam da tebe žestoko boli kurac za ovim.
-
Hafis
#1599 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
čini mi se da vi još morate dosta mlijeka piti i dova proučiti da bi SDA izbacili sa sinije. Jerdnostavno nemate kila, a i guzice vam zinule previše.Alfons Kauders wrote: NVZ se ne predaje. Pred NVZ se kapitulira.
Bezuvjetno!
Kako bilo, imate još tri mjeseca da se pomirite s SDA ili da pogurate Fahra da osvoji 50% glasova Bošnjaka. Trebali bi požuriti s tim, jer vam se u protivnom valja dogovarati s nama.
Bit će malo graje poslije izbora, ali to će se svesti opet sve na isto.
-
Hafis
#1600 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Znam, cilj opravdava sredstva. Na to sam i mislio u gornjem tekstu.Chmoljo wrote:ne znam da li bi ih mobilizirao. ali znam da bi tada rekao istinu. nije se smjelo dozvoliti da četnik bude načelnik Srebrenice