Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
LBVIEW wrote:Ne samo to, da njega nije bilo jos bi ti putovao cervenim pasosem do Trsta,
spavao na klupi... Nista "niko ne sme da vas bije", RAM, naoruzavanje nejaci, balvani, SAO, "jedan narod u nestanak" i sl,
Alija je kriv.
Naravno da nije Alija kriv... Krivi su oni koji su zajedno sa Alijom palili svjetlo...
Ili su možda ipak Tito i crveni pasoši krivi? U nacionalističkim mozgovima naravno da jesu...
Hronologija desavanja koju sponenuh u prethodnom postu te pobija. Dakle, SANU, RAM, "Slobi-slobodo", suverena Srbija, ukidanje AP i smjena crnogorskog rukovodstva, sve je to prethodilo ovom gore.
I kako me to pobija?
Jugoslaviju su uništili i pritom Bosnu i Hercegovinu unakazili nacionalisti, tj. vesela družina kojoj se pridružila i SDA...
Last edited by cyprus on 26/05/2017 15:48, edited 2 times in total.
cyprus wrote:
Naravno da nije Alija kriv... Krivi su oni koji su zajedno sa Alijom palili svjetlo...
I kako me to pobija?
Jugoslaviju su uništili i pritom Bosnu i Hercegovinu unakazili nacionalisti, tj. vesela družina kojoj se pridružila i SDA...
Od Jugoslavije je ostala samo ljustura kad je SDA stupila na politicku pozornicu. Njioj se jedino moze zamjeriti sto nije na vrijeme prepoznala opasnost po svoj narod od strane srpskog politickog programa, u takvoj Jugoslaviji , po mjeri Slobe, SANU, SPC i JNA djenerala, niko normalan nije htio/smio ostati.
LBVIEW wrote:Ne samo to, da njega nije bilo jos bi ti putovao cervenim pasosem do Trsta,
spavao na klupi... Nista "niko ne sme da vas bije", RAM, naoruzavanje nejaci, balvani, SAO, "jedan narod u nestanak" i sl,
Alija je kriv.
Ili su možda ipak Tito i crveni pasoši krivi? U nacionalističkim mozgovima naravno da jesu...
Jesi li ti na referendumu glasao ZA nedjeljivu, suverenu, nezavisnu, jednu jedinu, od Drine do Une, Bosnu i Hercegovinu?
LBVIEW wrote:Naravno, i jedni- cetnicke vojvode, i drugi- "JNA" djenerali su htjeli "Jugoslaviju" bez nesrba.
Sad ce nas "partizani i antifasisti" oprat na ruke
Ma mogu oni prati da ne kazem sta - historijske cinjenice su neumoljive i ne idu im na ruku.
Dakle, Adzic, Kadijevic, Soskocanin, Mladic, Gvero, Tolimir...
insomnia78 wrote:Ovu temu spojiti sa onom o cetnickom pokretu. Da ne lijetaju ljudi tamo amo
U 5 deka je to. Samo drugacije zapakovano.
Naravno, i jedni- cetnicke vojvode, i drugi- "JNA" djenerali su htjeli "Jugoslaviju" bez nesrba.
Jebo majku, kako bosnjaci opstadose u takvoj cetnickoj tvorevini 50 godina pa jos i ime dobise velikim slovom. Kako hrvati nakon genocida nad srbima u ww2 uspjese da ne izgube ni metra zemlje nego jos dobise istru. O albanci ne da nisu nestali nego jos postali apsolutna vecina na kosovu.
insomnia78 wrote:Dobise ime Muslimani
Kakve ja veze imam sa muslimanima?
Sto?
Sta bi ti?
Da budes ono sto hoces?
Srami se, oni ti sve odredili kako im je qrcu bio ceif i ti se tu nesta zalis.
Nemas istorije, tradicije, identiteta a ho's da budes ravnopravan sa onima koji su amebe sabljama sjekli?
Ma nemoj.
Bodkin wrote:Kako hrvati nakon genocida nad srbima u ww2 uspjese da ne izgube ni metra zemlje nego jos dobise istru
Pa ja, svi Hrvati su genocidisali Srbe, a ovi im jos i Istru oslobodili.
A da mozda Titine najzajebanije vojne formacije nisu dolazile iz Dalmacije?
Ha?
Bodkin wrote:Kako hrvati nakon genocida nad srbima u ww2 uspjese da ne izgube ni metra zemlje nego jos dobise istru
Ha?
Budale, borili se za cetnike. Trebao im je neko reci da su se zajebali
Ha?
Budale, borili se za cetnike. Trebao im je neko reci da su se zajebali
Borili se protiv fasizma, one tvoje na Glavaticevu satrli.
Kad ste se poceli qrcit 90-ih, opet vam zvalje razvalili.
Jebena je to fela.
Ti's im Istru oslobadjat'...