Referendum(i) u RS-u

Locked
daddy-kool

#1576 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by daddy-kool »

ABH017 wrote:Kad je neko prekomjerno opterećen Bošnjacima, Islamom i muslimanima, onda on postavlja pitanje o legalnosti inicijative izdvajanja Srebrenice iz manjeg entiteta, putem referenduma, podrugljivo navodi reagovanja Bošnjačkih političara, iako su mu/joj zasigurno dostupne i izjave tih istih političara (koje sam/a lijepi u svojim postovima) da će uzvratiti istom mjerom, na rušenje ustavnog poretka i negiranje institucija BiH.
Ne spominje one koji najavljuju separatističke referendume, nepoštivanje odluka ustavnog suda države, mirovnog sporazuma.. Ne spominje one, koji žele i planiraju iskoristiti novonastalu situaciju, kako bi i oni podrivali državu koju su njihovi predstavnici potpisali. Ne, svoju, pa i forumašku pažnju, uvijek pokušava okrenuti prema Bošnjacima i na taj način razvodniti temu i priču o istoj. Salonsko trolanje.
I takve izjave, pitanja i komentare ostavljati na sve moguće teme gdje se pojavi, od religije, ekonomije, politike, bilo gdje, može značiti samo jedno, ogromnu opterećenost (da ne kažem mržnju) prema Bošnjacima, Islamu i muslimanima, uz perfidno predstavljanje ateistom i nekim ko, sve ovo gleda sa strane i ne dotiče ga se nikako, već malo navrati da se preserava. Kao svejedno je, ali puca od opterećenosti. :oops:
Ili je bolesno opterećen, ili je ipak ovdje po zadatku.
daddy-kool

#1577 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by daddy-kool »

pemanapemani wrote:

Dobro, i? Meni to ne predstavlja problem.

Ko govori o "svima zajedno"?
Govorim o bosanskohercegovackoj politickoj strategiji, BiH podjeljenoj na 5-7 geografsko ekonomskih regija. Drzavi koja je strogo sekularna, demokratska, drzava socijalne pravde, ekoloskih standarda, gdje ce svaki pojedinac imati sva ljudska prava na svakom pedlju BiH.

Spinovanje privrzenosti BiH bratstvom i jedinstvom je nista manje nego odlika covjeka supka, da izvines.

Sto se mene tice, u BiH o kakvoj "mastam" mogu biti jedini stanovnik koji nije Bosnjak po narodnosti i musliman po vjeroispovijesti.
:thumbup:

To je to.
aurora313

#1578 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by aurora313 »

Bradafilozof wrote:
aurora313 wrote:
VCorp wrote:Pa normalno da nisam mislio na Srbe, nisam nikad napisao na forumu da treba ganjati Srbe i ubijati ih ali za četnike jesam i gore stvari. ...
Sve si to lijepo umotao u celofan ali mi reci kako bi ti prepoznavao sve te četnike i ostale? Je li ti recimo Dodik četnik-fašista?
Ma jok. Ljudina i pacifista je on.
Koliko ja znam, Dodik niti se naoružava niti je zveckao oružjem, ali da mu izleti pokoja pogrešna, to stoji. To što otvoreno kaže što misli, to je ipak njegov stav kao vođe, sviđalo se to nekome ili ne. On smatra da RS može biti ugrožena politikanstvom drugih i vanjskim uticajima, i to je sve. Koliko je god on glasan i kontraverzan, neka narod u RS potvrdi da li je u pravu ili nije.

Ni Bakir niti Čović nisu cvijeće u odnosu na Dodika. Ali i oni imaju odgovornost prema svojim glasačima i zbog toga nikako ne mogu da dobiju epitet 'fašiste' bez obzira ko ih tako želi da kvalifikuje.
artime

#1579 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by artime »

Ima li neko nekoga u vojsci? Ne zelim da sirim dezinformacije, ali izgleda da su u pripravnosti.
GeeTnT

#1580 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by GeeTnT »

artime wrote:Ima li neko nekoga u vojsci? Ne zelim da sirim dezinformacije, ali izgleda da su u pripravnosti.
Drnc se osjeti na svakom koraku. ...
General War

#1581 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by General War »

aurora313 wrote:
Bradafilozof wrote:
aurora313 wrote: Koliko ja znam, Dodik niti se naoružava niti je zveckao oružjem, ali da mu izleti pokoja pogrešna, to stoji. To što otvoreno kaže što misli, to je ipak njegov stav kao vođe, sviđalo se to nekome ili ne. On smatra da RS može biti ugrožena politikanstvom drugih i vanjskim uticajima, i to je sve. Koliko je god on glasan i kontraverzan, neka narod u RS potvrdi da li je u pravu ili nije.

Ni Bakir niti Čović nisu cvijeće u odnosu na Dodika. Ali i oni imaju odgovornost prema svojim glasačima i zbog toga nikako ne mogu da dobiju epitet 'fašiste' bez obzira ko ih tako želi da kvalifikuje.
Ne znam kako ti objasniti najlakse( ako to ustvari zelis), da se dodik pravi blesav kao i do sada...ne mozes imati demokratski narodni referendum kad si prvo temeljno ocistio dva druga naroda sa prostora koji kontrolises koji bi sigurno imali drugacije misljenje po eto tom nekom pitanju.
- Ja tebe ubijem i odem u katastar da sve lijepo tvoje prevedem na sebe, jer ocito vise ti nemas nista protiv.
Dodika mi vec znamo, ali...Meni je samo nepoznanica, sto bosnjacki predstavnici ne napuste institucije PC koji tim institucijama daju legitimitet. :roll:
tandmand

#1582 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by tandmand »

artime wrote:Ima li neko nekoga u vojsci? Ne zelim da sirim dezinformacije, ali izgleda da su u pripravnosti.
Misliš na ovu vojsku sa slike .... Da se bilo šta ozbiljnije desi, OS BiH bi se pocijepale po etničkom šavu.

Image
mO k3

#1583 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mO k3 »

tandmand wrote:
Misliš na ovu vojsku sa slike .... Da se bilo šta ozbiljnije desi, OS BiH bi se pocijepale po etničkom šavu.

Image
Prije 3-4. Godine sam se bas našao u januaru kada su se ovako skupili na gradskom mostu , neznam sta slave bilo ih je strahota vidjeti ove bradate spodobe
Haris.ba

#1584 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Haris.ba »

Od terorističkog napada u Rajlovcu u pripravnosti su. Isto je i sa policijom.
Šunj

#1585 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Šunj »

http://www.avaz.ba/clanak/250634/rezult ... u-zvanicni
Sve je spremno za jedan covjek - jedan glas. Hajmo na referendume!
Image
Prema tim rezultatima, u BiH živi 3.531.159 stanovnika što znači da je na popisu 2013. godine bilo 845.874 stanovnika manje. 50,11% čine Bošnjaci, 30,78% Srbi i 15,43% Hrvati. Bosanskim jezikom govori 52,86 posto populacije, srpskim 30,76 posto i hrvatskim 14,6 posto. U entitetu Federacija BiH živi 2.219.220 stanovnika (62,85 posto), u entitetu Republika Srpska 1.228.423 stanovnika (34,79 posto) te u Distriktu Brčko 83.516 stanovnika (2,37 posto). U BiH živi 50,7 posto muslimana, 30,75 posto pravoslavaca te 15,19 posto katolika. - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/250634/rezult ... TNkV1.dpuf
artime

#1586 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by artime »

Ne znam sta je u pitanju ali ako nastave ovako zatezati nece biti dobro. Jbg. Nadam se da ovaj put nece biti iznenadjenja.
bingov buraz

#1587 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bingov buraz »

Prodje li ovaj referendum odgovor bi bio da se raspise referendum o vracanju zastave sa ljiljanima i himne za pocetak,prostu vecinu imamo i na nivou drzave,sve regularno to jest ako je regularan Miletov referendum
i ovaj bi bio,koristiti argumente koje i Mile koristi.Naravno sve uz kez i uvjeravanje da nikom ne pada na pamet da zakuhava ali demokratsko pravo vecine mora biti postovano koliko god nama neugodno bilo zbog toga :mrgreen:
Na ove Coviceve ne obracati paznju jer on sa traktordzijom pisa u istu tikvu.
Pokazati djikanu da batina ima dva kraja.
aurora313

#1588 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by aurora313 »

General War wrote:
aurora313 wrote: Koliko ja znam, Dodik niti se naoružava niti je zveckao oružjem, ali da mu izleti pokoja pogrešna, to stoji. To što otvoreno kaže što misli, to je ipak njegov stav kao vođe, sviđalo se to nekome ili ne. On smatra da RS može biti ugrožena politikanstvom drugih i vanjskim uticajima, i to je sve. Koliko je god on glasan i kontraverzan, neka narod u RS potvrdi da li je u pravu ili nije.
Ne znam kako ti objasniti najlakse( ako to ustvari zelis), da se dodik pravi blesav kao i do sada...ne mozes imati demokratski narodni referendum kad si prvo temeljno ocistio dva druga naroda sa prostora koji kontrolises koji bi sigurno imali drugacije misljenje po eto tom nekom pitanju.
- Ja tebe ubijem i odem u katastar da sve lijepo tvoje prevedem na sebe, jer ocito vise ti nemas nista protiv.
Dodika mi vec znamo, ali...Meni je samo nepoznanica, sto bosnjacki predstavnici ne napuste institucije PC koji tim institucijama daju legitimitet. :roll:
Lako mi je sve objasniti. Ali ti komentarišeš emotivno na nešto o čemu ja nisam pisao. Šta se dogodilo, svi znamo i zadnji sam koji bi branio Miloševića ili Karadžića. Dodik nije naredio nekakav nalog za referendum nego ga je predložio, Skupština (kakva je, takva je) prihvatila, i sud odobrio. Zato me i interesuje mišljenje o Dodiku: da li je fašista i ako jeste, zašto.
madner

#1589 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by madner »

Nije bitno da li je fasista ili ne, bitno je da li stvarno zelite raskid Deytona ili ne?
aurora313

#1590 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by aurora313 »

mO k3 wrote:Prije 3-4. Godine sam se bas našao u januaru kada su se ovako skupili na gradskom mostu , neznam sta slave bilo ih je strahota vidjeti ove bradate spodobe
Ima bradatih i ovdje, pa nikom ništa. Ima ih sa U u HR, pa nikom ništa.
Dakle, sje'ani smo kao Balkanci, pa nikom ništa.
mO k3

#1591 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mO k3 »

aurora313 wrote:
General War wrote:
Lako mi je sve objasniti. Ali ti komentarišeš emotivno na nešto o čemu ja nisam pisao. Šta se dogodilo, svi znamo i zadnji sam koji bi branio Miloševića ili Karadžića. Dodik nije naredio nekakav nalog za referendum nego ga je predložio, Skupština (kakva je, takva je) prihvatila, i sud odobrio. Zato me i interesuje mišljenje o Dodiku: da li je fašista i ako jeste, zašto.
Zašto nije fasista ?
aurora313

#1592 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by aurora313 »

madner wrote:Nije bitno da li je fasista ili ne, bitno je da li stvarno zelite raskid Deytona ili ne?
Pa nisam ja na onoj 'anamo' strani. :-D
Neka se RS upetlja u sva moguća sranja oko Dejtona i s tim žive. Narod u većini ionako ne zna za konsekvence kao što nije znao ni u devedesetim.
arzuhal

#1593 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

Neće ga ni biti...Analizirao sam opcije šta ako se održi, i smatram da bi bilo dobro to političko lomljenje stvari preko koljena, konačno bi Dodik, kao balkanski dašak svježine, unio malo svježine u našu političku žabokrečinu, malo bi se narod pogledao u ogledalo i malo bolje osmotrio svoje političke predstavnike za koje glasa, ali...

Mislim da baš zbog tog neko neće dozvoliti da se održi taj referendum, i nekim linijama Berlin/Brisel/Vašington->Beograd->Bakinci će se stvar prikočit...Što neko reče jučer, meščini Ahmetović, otprilike: iako Moskva i Beograd snažno podupiru Dodika i njegovu politiku, sad su se možda malo i oni našli zatečeni izostankom bilo kakve prave reakcije Zapada na svesrpski referendum RS-a, pa se unezgodili pravo...Ono, sad će oni morat da zaustavljaju stvar pored nesposobnog Zapada :mrgreen:

Zaustaviti Dodikov referendum: zlatna EU medalja za Vučića kojoj on teško može odoljeti...

Dodiku će se dati opcija da medijski razglasi narodu kako je on sve učinio da se održi referendum (što, realno, i jeste tačno), ali zarad većeg dobra cijelog srpskog naroda i svih srpskih država - prolongirat će referendum. Zato neće ispast gubitnik pred lokalne izbore i to se neće odraziti na broj glasova...

Savez za promjene neće ni dobiti time ništa, niti izgubiti - da su bili protiv referenduma u Skupštini mogli bi nešto glasova ušićarit, mogli bi se pokazati kao vizionari i znalci Dodikove politike, a pošto su ga podržali, ništa nit gube niti dobivaju. Nit' si vino, nit' si voda...

Vraćamo se u žabokrečinu i etnička natezanja...Imamo Mehanizma i gibamo se ka njemačkoj EU...Jedino što HDZ BiH, koji nije ništa ispunio od svojih obećanja od Općih izbora danih voljenom pučanstvu, može izgubiti nešto malo na lokalnim, u korist 90-ke...
saim_adka

#1594 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by saim_adka »

Image
Hadzi Lojo

#1595 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Hadzi Lojo »

Koga nas narod bira, meni se vise povraca kad vidim ove likove!
Samo me interesuje koliko Bakir dobija mjesecno iz Beograda za svo veleizdajnistvo i pljuvanje na zrtve genocida.
Alfons Kauders

#1596 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Alfons Kauders »

Haris.ba wrote:
Od terorističkog napada u Rajlovcu u pripravnosti su. Isto je i sa policijom.
Onog teroristickog napada kad su pripadnici OSBiH guzili narkomanku, pa ih njen narkoman upucao... A medijima se prodala prica o terorizmu, da se porodice nastradalih ne uznemire?
Alfons Kauders

#1597 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Alfons Kauders »

tandmand wrote:

Image
Za vrijeme nemira i paljevina SBB-a u februaru 2014, vojnici srpske i hrvatske nacionalnosti su se tako temeljito spakovali da im nije ostao ni upaljac. Otisli su kuci taj dan s misljenjem da se mozda nikad nece vratiti na radno mjesto.

Toliko o nasoj "vojsci"...
General War

#1598 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by General War »

aurora313 wrote:
General War wrote:
Nema veze ovo sa emotivnoscu, vec ono" nije govno vec se neko posro"...nije dodik pobio ali hoce da iskoristi tu prostu cinjenicu koja je radjena u ime srpskog naroda, ko ga usvaja nema veze, ako zelis opet ( a sve mi se cini drugacije) znas da je parlament pc samo pokrice za naloge iz kuhinje preceDnika...ne vjerujem da referendum o autoputu, komunalnim pitanjima bosnjaci bi se ovoliko bunili.
Stvar je sto bosnjacko rukovodstvo apsolutno ne cini nista...povlacenje potisa za kredite, istup iz organa PC...e sad da neko povlaci pare od MMF- a, a na drugoj strani se sprema za rat...ja jednostavno ne vjerujem ni jednima ni drugima...ovo je tipicna karakteristika UZP prema svom narodu od svih strana.
General War

#1599 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by General War »

prog321

#1600 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by prog321 »

bingov buraz wrote:Prodje li ovaj referendum odgovor bi bio da se raspise referendum o vracanju zastave sa ljiljanima i himne za pocetak,prostu vecinu imamo i na nivou drzave,sve regularno to jest ako je regularan Miletov referendum
i ovaj bi bio,koristiti argumente koje i Mile koristi.Naravno sve uz kez i uvjeravanje da nikom ne pada na pamet da zakuhava ali demokratsko pravo vecine mora biti postovano koliko god nama neugodno bilo zbog toga :mrgreen:
Na ove Coviceve ne obracati paznju jer on sa traktordzijom pisa u istu tikvu.
Pokazati djikanu da batina ima dva kraja.

Me like. :-D
Locked