Danas po prvi put cujem i komentatore ESPNa da kritikuju sistem (Steve McManaman nije mogao da izdrzi vise) IAKO znam da zbog glupe gledanosti niko ko ima prava na prijenos nece da kritikuje takmicenje, da ne bi slucajno odbijali raju koja je ionako skepticna za fudbal.
Nisam jos listao nikakve clanke o prvenstvu, ne stignem jebiga od silnog gledanja fudbala u reprizama
I nijedna floskula o tome kako je prvenstvo dosadno NAMA jer MI nismo tamo vise ne pali. Ja sam prvi navijao za prosireno prvenstvo ali ovo je zalosno. NE zbog broja ekipa, vec zbog sistema u kom cetiri od sest treceplasiranih prolaze dalje.
Nekad davno, tamo 90ih, velika prvenstva su postala uzasna jer se igralo strasno defanzivno. Ovo danas, nije razlog defanzive, vec jednostavno igranja pod rucnom, bez prevelikih rizika, jer jednostavno ti ne treba puno da prodjes. Mozes bez pobjede vrlo lako proci, tj. sa 3 remija. Imaces nula gol-razliku i skoro sigurno ces biti ispred nekih drugih koji imaju 3 bobe (od cega 2 poraza), ako bi uopste bio treci.
A da li si prvi ili drugi, ni to vise ne igra neku ulogu, jer grupe sve cesce ne pobjedjuju najbolji. Malo rotacija, malo odmaranje.
Ne znam kakav je broj prosjecnih golova do sada, ali nesto mi govori da je jedan od najnizih ikada.
Na Copa Americi u cetvrtfinalu daju po 7 golova.