Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Mohamad Sissoko
#1576 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Jesu oni napavili mit od tog NATO bombardovanja, reko bi covjek nezasluzeno im razrusili pola drzave i pobili desetine hiljada civila. 
- LBVIEW
#1577 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Ma nema to zrnce samokriticnosti ni empatije.Mohamad Sissoko wrote:Jesu oni napavili mit od tog NATO bombardovanja, reko bi covjek nezasluzeno im razrusili pola drzave i pobili desetine hiljada civila.
A kako su zasluzili super su prosli,trebalo je to puno zesce.
- LBVIEW
#1578 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Kakve ima veze ko je rekao,sve je dokumentirano i dostupno.sinuhe wrote:Rek'o Cavic iz vojne policije. U nekom drugom kontekstu bi ti bio cetnik, palikuca, agresor.Danguba wrote:Sada si jako bezobrazan.sinuhe wrote:Neki bi bili najsretniji da su ih pobili da bi mogli sa strane optuzivati Srbe da su genocidni.
Istina je da nikoga i ne zanima zasto su zlocini pocinjeni. Srbi bi da se o tome ne govori a Bosnjaci bi im jos napakovali. Jedino se Slavenka Drakulic bavila time.
Niko se ne raduje niti jednoj zrtvi i najbolje bi bilo da se to nije ni desilo. Svi oni koji su ucestvovali(a bilo ih je mnogo po priznanju Cavica) jesu genocidni. Ucestvovali su u genocidu. Jedni ih sakupljali dok su ih drugi ubijali.
Takva razmjera zlocina nema opravdanje.
Nije Banja Luka 93-e,niti je tetak vise murjak-u Svedskoj si,imas pristup internetu,a nadam se kako znas ukljuciti mozak.
-
Walther
#1579 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Savrsen komentar sa YT...
I ovim svojim pojavljivanjem sa presudjenim RATNIM ZLOCINCEM koji je taj zlocin pocinio nad narodom kom Filipovic kaze da i sam pripada, Muhamed nastavlja svoj zivotni kameleonski i izdajnicki niz. Taj njegov niz izgleda zaista zapanjujuce i zaprepascujuce. Muhamed je odlican primjer slucaja da neko ko i pored dobrog broja procitanih knjiga (ponesto od toga i pohranjenog u memoriji istog) i mogucnosti susreta i razgovora sa mnogim pametnim ljudima i dalje ostaje najveca moguca budaletina. Ovakvi imebcilni postupci i istupi Filipovica neko bi sada mogao pokusati tumaciti kao posljedicu senilnosti ali to nije slucaj. Filipovic je ovakav bio cijeli njegov zivot. Ta budaletina konstanto pominje nekakvu istinu i intelektualnu neovisnost, a najveci je moguci lazov i intelektualni ovisnik o svakom pa i najmanjem "vjetru" koji "zapuse" oko njega.
Moze li neko uopce zamisliti kakvog jevrejskog intelektualca koji bi presudjene nacisticke glavesine nazivao svojim prijateljima i sa njima sjedio i caskao ponavljajuci cak pri tome kako se fino osjeca i kako mu je to cast to ciniti?? Naravno da ne moze niti postoji takav neko medju Jevrejima uopce, a kamoli medju njihovim intelektualcima. Filipovicu ocito nema ni pameti ni morala ni ponosa ni casti i za njega su seanse sa ratnim zlocincima njegov prirodni habitus i njegov mentalni nivo. Sama zamisao stvaranje nekakve serbaljske drzave na bosanskom tlu je genocidna zamisao, a kamoli provodjenje takvog necega u praksi.
Samo kod Bosnjaka se ratni zlocinac kao on persira a njegovo misljenje&dogovori uvazavaju i propagiraju. A on jeste zlocinac osudjen na 27 godina (proganjanje, uništavanje, ubijanje, deportaciju i nasilno prebacivanje, zločine protiv čovječnosti).
Bilješke sa sjednice održane 20. septembra 1994. u Karađorđevu. Učesnici su, pored Mladića, Milošević, Momir Bulatović (predsjednik Crne Gore), general Momčilo Perišić (načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije) i Zoran Lilić (predsjednik SR Jugoslavije).
Preds. Milošević:
– Ti si u pravu Mladiću da sve učinimo u interesu naroda; da se ne gine uludo.
– Interesi naroda i njegovo jedinstvo moraju biti na prvom mestu.-
– Sve što je postignuto postignuto je zahvaljujući jedinstvu. –
– Mi nismo brinuli samo o sebi, nego i o vama.
– Izdržali smo sve pritiske i udarce i MZ (međunarodne zajednice) je rekla eto Vam Srpska država na pola BiH.
– Na prostoru BiH su 3 naroda i ne može se ništa desiti dok se ne slože sva 3 naroda.
– Ja ne prihvatam stav M. (Momčila) Krajišnika da se pokolju svi MiH. (Muslimani i Hrvati)
I ovim svojim pojavljivanjem sa presudjenim RATNIM ZLOCINCEM koji je taj zlocin pocinio nad narodom kom Filipovic kaze da i sam pripada, Muhamed nastavlja svoj zivotni kameleonski i izdajnicki niz. Taj njegov niz izgleda zaista zapanjujuce i zaprepascujuce. Muhamed je odlican primjer slucaja da neko ko i pored dobrog broja procitanih knjiga (ponesto od toga i pohranjenog u memoriji istog) i mogucnosti susreta i razgovora sa mnogim pametnim ljudima i dalje ostaje najveca moguca budaletina. Ovakvi imebcilni postupci i istupi Filipovica neko bi sada mogao pokusati tumaciti kao posljedicu senilnosti ali to nije slucaj. Filipovic je ovakav bio cijeli njegov zivot. Ta budaletina konstanto pominje nekakvu istinu i intelektualnu neovisnost, a najveci je moguci lazov i intelektualni ovisnik o svakom pa i najmanjem "vjetru" koji "zapuse" oko njega.
Moze li neko uopce zamisliti kakvog jevrejskog intelektualca koji bi presudjene nacisticke glavesine nazivao svojim prijateljima i sa njima sjedio i caskao ponavljajuci cak pri tome kako se fino osjeca i kako mu je to cast to ciniti?? Naravno da ne moze niti postoji takav neko medju Jevrejima uopce, a kamoli medju njihovim intelektualcima. Filipovicu ocito nema ni pameti ni morala ni ponosa ni casti i za njega su seanse sa ratnim zlocincima njegov prirodni habitus i njegov mentalni nivo. Sama zamisao stvaranje nekakve serbaljske drzave na bosanskom tlu je genocidna zamisao, a kamoli provodjenje takvog necega u praksi.
Samo kod Bosnjaka se ratni zlocinac kao on persira a njegovo misljenje&dogovori uvazavaju i propagiraju. A on jeste zlocinac osudjen na 27 godina (proganjanje, uništavanje, ubijanje, deportaciju i nasilno prebacivanje, zločine protiv čovječnosti).
Bilješke sa sjednice održane 20. septembra 1994. u Karađorđevu. Učesnici su, pored Mladića, Milošević, Momir Bulatović (predsjednik Crne Gore), general Momčilo Perišić (načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije) i Zoran Lilić (predsjednik SR Jugoslavije).
Preds. Milošević:
– Ti si u pravu Mladiću da sve učinimo u interesu naroda; da se ne gine uludo.
– Interesi naroda i njegovo jedinstvo moraju biti na prvom mestu.-
– Sve što je postignuto postignuto je zahvaljujući jedinstvu. –
– Mi nismo brinuli samo o sebi, nego i o vama.
– Izdržali smo sve pritiske i udarce i MZ (međunarodne zajednice) je rekla eto Vam Srpska država na pola BiH.
– Na prostoru BiH su 3 naroda i ne može se ništa desiti dok se ne slože sva 3 naroda.
– Ja ne prihvatam stav M. (Momčila) Krajišnika da se pokolju svi MiH. (Muslimani i Hrvati)
- sinuhe
#1580 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Cavic je aktivni ucesnik rata. Uzimas ono sto hoces a ne prihvatas covjeka. Inace njegov govor je slabo primljen kod Bosnjaka jer ne znaju sta da rade sa Srbima kao sto je Cavic.LBVIEW wrote:
Kakve ima veze ko je rekao,sve je dokumentirano i dostupno.
Nije Banja Luka 93-e,niti je tetak vise murjak-u Svedskoj si,imas pristup internetu,a nadam se kako znas ukljuciti mozak.
O nekom tetku i Svedskoj nemam pojma.
- LBVIEW
#1581 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Niti je tema Cavic niti bosnjacki stav prema istom.Ranije si sramno tvrdio kako bi Bosnjaci nesto "napakovali" Srbima pa te je forumas Danguba podsjetio kako isti jesu pocinili genocid.Isti je presuden,a da li ce Cavic ili neki drugi Srbin to privatiti niti je relevantno, a vise,za Bosnjake,ni bitno-proslo je dvadeset godina od zavrsetka rata,a dobar dio Srba i dalje sasvim normalno zivi pored masovnih sekundarih grobnica,ratni zlocinci su heroji,predsjednik javno negira zlocine...sinuhe wrote:Cavic je aktivni ucesnik rata. Uzimas ono sto hoces a ne prihvatas covjeka. Inace njegov govor je slabo primljen kod Bosnjaka jer ne znaju sta da rade sa Srbima kao sto je Cavic.LBVIEW wrote:
Kakve ima veze ko je rekao,sve je dokumentirano i dostupno.
O nekom tetku i Svedskoj nemam pojma.
Sto se tice tetka,da ti nije bio u serpskoj policiji u Banja Luci 92-95,posto istu na onoj temi onako branis?
Koliko znam,vise nisi u Banja Luci,pod serpskom medijskom blokadom,imas pristup informacijama,sad da li si u Svedskoj ili u nekoj drugoj zapadnoj zemlji,nije bitno.
Last edited by LBVIEW on 17/01/2016 21:07, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1582 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Nisu tema Muhamed Filipović ni Dragan Čavić.
-
Walther
#1583 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Naravno... Kakve veze ima Muhamed Filipovic sa filozofiranjem o krnjoj Jugoslaviji..._BataZiv_0809 wrote:Nisu tema Muhamed Filipović ni Dragan Čavić.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1584 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Tema je jasno postavljena, drzi se njegovih ideja i zamisli, ne njegove licnosti.
Najprizemniji pricaju o drugim ljudima, prosjecni od dogadjajima, najuzivseniji o idejama. E.R.
Najprizemniji pricaju o drugim ljudima, prosjecni od dogadjajima, najuzivseniji o idejama. E.R.
-
Walther
#1585 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Da ti nacrtam?_BataZiv_0809 wrote:Tema je jasno postavljena, drzi se njegovih ideja i zamisli, ne njegove licnosti.
Autor "ideje" (tj. jedan od njih) o "krnjoj Jugoslaviji" je osudjen na dugogodisnju robiju zbog najgorih zlocina poslije WWII. Njega je cak i Milosevic nazvao ludakom i fasistom. Izmedju ostalog je zagovarao tezu da treba sve Bosnjake i Hrvate zaklati.... Ti bi filozofiras o njegovom ideji o krnjoj Jugoslaviji? O suzivotu sa njim? Jel? I tu ne vidis nikakve veze?
A da ovaj ... sjedi pored nekoga ko je zagovarao klanje njegov naroda nije vrijedno ni komentara... Nadam se da je demenca jer je sve drugo previse strasno.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1586 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Nemoj misliti da cu pasti u zamku da "branim" Krajsinka.
Jezikom prava: covjek je odrobijao svoje, sad je slobodan covjek i privatne tv kuce nemaju nikakvih zakonskih zabrana da ga ugoste u svom studiju. Kao sto ni druga individua nema nikakvih zakonskih smetnji da gostuje sa njim u tv emisiji. Sta ja privatno mislim o tome, nebitno je. Kao sto je i nebitan pokusaj unistavanja rasprave, kopiranjem prvog yt komentara ad hominem arugmentacije.
Volim cuti o temi od direktnih ucesnika. Gledano sa aspekta fakata, vrijednija je jedna recenica izgovorena u ovoj emisiji, od kvaziopservacija koje se plasiraju na ovoj temi.
Jezikom prava: covjek je odrobijao svoje, sad je slobodan covjek i privatne tv kuce nemaju nikakvih zakonskih zabrana da ga ugoste u svom studiju. Kao sto ni druga individua nema nikakvih zakonskih smetnji da gostuje sa njim u tv emisiji. Sta ja privatno mislim o tome, nebitno je. Kao sto je i nebitan pokusaj unistavanja rasprave, kopiranjem prvog yt komentara ad hominem arugmentacije.
Volim cuti o temi od direktnih ucesnika. Gledano sa aspekta fakata, vrijednija je jedna recenica izgovorena u ovoj emisiji, od kvaziopservacija koje se plasiraju na ovoj temi.
-
Walther
#1587 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
On zbog robije nije nista manje zlocinac... On je jos uvijek dokazni ratni zlocinac. Njegove ideje, filozofija i rad je jednako lud i fasistiticki. Pogotovo kod njega... Kod nekih (cak i najgorih) zlocinaca je doslo do nekog promjene na bolje, kod njega nije._BataZiv_0809 wrote:Nemoj misliti da cu pasti u zamku da "branim" Krajsinka.
Njegovo gostovanje nije stvar njegovog gradjanskog ili ljudskog prava (iako je i to upitno) vec morala. Znaci daj da cujemo iz usta ratnog zlocinca (dokazanog) i budale sta on misli o XYZ...
Mislim... Mozda bi se prek Skypa moglo u Lukica nazvati... Da se protabiri koja o multikultiliberalizmu u Visegradu... Ipak je direktan ucesnik. Mozda bi i Batko mogao koju reci o ugrozenosti Srba u Sarajevu...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1588 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Zasto si onda gledao tu emisiju?
-
Walther
#1589 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Jer je bio postavljen link? inace ne pratim njegov rad, razmisljanje ili filozofiju.... Sve sto je imao, rekao je davno... Da ima pravde ovakvi ljudi bi zavrsili kao sto su takvi zavrsavali nakon WWII._BataZiv_0809 wrote:Zasto si onda gledao tu emisiju?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1590 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Niko te nije tjerao da to gledas. Niti je bilo na javnom servisu kojem ti placas pretplatu.
-
Walther
#1591 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
A kakve to sad ima veze... To nije stvar poreza ili ljudskog prava... Sansa da neko Izraelu, Americi ili gdje god dobije sansu za javnu nastup nakon ovakve presude je 0. U javnom servisu, privatnom mediju ili gdje god. Nema to nikakve veze sa pretplatom ili koliko to ljudi to gleda. ISILu (ako vec vjerujes u te price) gase svaki moguci nacin komunikacije sa planetom._BataZiv_0809 wrote:Niko te nije tjerao da to gledas. Niti je bilo na javnom servisu kojem ti placas pretplatu.
Pedofil se u vecini zapadnih drzava mora prijaviti lokalnoj policiji. Nema sanse da radi sa djecom ili staged konkretno u zivotu jer ja sve potrebna o nekaznjavanju. Malo veca prometna kazna je diskvalifikacija za svaki javni zivot.
Osobe koje su osudjena na 27 zbog najgorih zlocina nakon WWII nemaju sta raditi u javnom zivotu. Njihove ideje nisu i ne trebaju biti predmet diskusije.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1592 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Ponavljam: imas pravo na stav o ucescu presudjenih ratnih zlocinaca u tv emisijama. To nije tema.
-
Drinski
#1593 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Ja sam nekad davno na forumu nezavisnih otvorio temu u kojoj sam pitao da li bi Srbi bili na spremni na ustupke (i kakve ustupke) pod uslovom da rata ne bude, naravno sa ovom naknadnom pameti. Niko nista nije napisao.
-
PM72
#1594 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Vidim da me prozivaš a vikend...Sarajmen wrote:Iskreno, volio bih da se moj saborac @PM ''zakačio'' za moj komentar, a zapravo činjenicu da je JNA napala, porušila i počinila masakr nad bosanskohercegovačkim stanovništvom u selima Ravno i Hrasno. Smatram da bi se o ubijanju bez suđenja moralo razgovarati, da bi se zašutjelo. I kako da ja zašutim, ako se on ili bilo ko ne prijavi za razgovor. A to se dešava u našoj zemlji, državi, domovini u oktobru 1991. Nije vrijedno razgovora je li ?
Bitnije je naprđivati o socioekonomskim prilikama ili ne znam čemu na području nekadašnje zajedničke države, koja u tom trenutku faktički i ne postoji. A ovo se desilo, to je činjenica. Ma koliko je prešutkivali.
Niko ne spori da je JNA napala i porušila selo Ravno.To je prvi ratni sukob na terotoriji BiH.I pobili civile...naravno,niko nije odgovarao...e sad ide ono ALI...
Silom prilika (radi gužvi na granici) pošao sam prije par godina prema Jadranu putem preko Stoca,Ljubinja,Ravnog,Ćepikuća pa do Slanog.Cesta niđe veze ali bolja nego ono preko Svitave .Nebitno..
Na jednom mjestu vidim golem krst i spomenik "palim braniteljima Hrvatske" i natpis kako su na tom mjestu zaustavili "četničku-jugoslovensku armadu".Datum - oktobar 1991.Hrvatski braniteli a tadašnje "zenge" ušli su maksuz na terotoriju BiH s namjerom da naprave sranje i time uvuku prostor BiH u ratna dešavanja.To im je i uspjelo.Čačnuli su mečku u ..... pa dobili po nosu.Oni otvorili vatru po koloni JNA a ovi uzvratili po brdima i kućama.Po onoj staroj narodnoj da kad se "volovi bodu samo trava nastrada"stradali su civili ko kućama i pokoji zenga.Sad je tu spomenik ( u stvari više njih) a ja bih,da se pitam,pored spomenika dodao natpis. "Na ovom mjestu smo uspjeli skrenuti pažnju na sebe i uvaliti Bosnu u govna".
Branitelji Slanog i Ćepikuća su imali desetine boljih lokacija za zasjedu sa hrvatske strane granice ali su namjerno i smišljeno otvorili vatru na JNA sa teritorija Bosne i Hercegovine.Na par mjesta su mogli minirati cestu i tako zapriječiti put ali trebala im je medijska senzacija i priča kako su "pripadnici JNA bez ikakvog povoda napali civile" što je notorna laž.
To ti je moj odgovor na prozivku a ti i dalje udri u patriotski saz kako nemam argumentacije za svoju priču.
-
Drinski
#1595 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Sve to pise na spomeniku...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1597 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Konacno demistifikacija i tog dogadjaja.
-
PM72
#1598 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Misliš? Vidjećeš kad se počnu javljati "branitelji"..._BataZiv_0809 wrote:Konacno demistifikacija i tog dogadjaja.
-
Fudo387
#1599 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Nema tu nikavog ALI, sem za jako loseg covjeka.PM72 wrote:Niko ne spori da je JNA napala i porušila selo Ravno.To je prvi ratni sukob na terotoriji BiH.I pobili civile...naravno,niko nije odgovarao...e sad ide ono ALI...
Fakat mi nije jasno sto sam sebe guras medju taj sljam, a veze nemas sa njima?
Nisi ubica, nisi lopov, ne otimas, koji ti djavo treba da pokusavas opravdati zlikovce?
Sta ALI, jebo te ALI?