Sirija vol. 2

Locked
arzuhal

#1576 Re: Sirija vol. 2

Post by arzuhal »

Inače, što se generalno tiče ruske navade da povređuju zračne prostore svojim bombarderima i začikivaju raju, od Finske, UK do Turske, samo još naš prostor nisu povrijedili. Ili jesu, al' mi pojma nemamo, ne zna ni Dragančetov zet... :mrgreen:
nixon69

#1577 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

Challenger__ wrote:Samo, ne budite naivni. Na ove i slične rizike su Rusi računali u pripremi operacije u Siriji. Kako će odgovoriti, tek će se vidjeti u vremenu ispred nas.
A nista,kad Turci ulete u Siriju da bombarduju Kurde,isto ce biti oboreni i cica mica gotova prica. :D
prog321

#1578 Re: Sirija vol. 2

Post by prog321 »

Meni je sada jasno ko dan da je ISIL zasticen od Amerike i cionista. :-D
Cim su Rusi poceli priblizivati kraju ovaj njihov projekat, napravili su incident.
studiorum_tuzlaensis

#1579 Re: Sirija vol. 2

Post by studiorum_tuzlaensis »

Pa Tito, za razliku od Vlada, je barem na obroncima Vranice ubijao medvjede da ne bude ofirno, tamo leži mrtav medo, javi mu pobočnik "Odličan hitac, druže presedniče!"
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1580 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

jasno je da su glavni protivnicu suviše jaki da se direktno konfrontiraju... a hitler je umro
tako da ostaje borba između posrednika i nadmudrivanje te nanošenje štete protivniku tako

možemo samo se nadati da nismo u nekoj rezervnoj agendi ni za kakva sranja
sumirprimus

#1581 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

nixon69 wrote:
Challenger__ wrote:Samo, ne budite naivni. Na ove i slične rizike su Rusi računali u pripremi operacije u Siriji. Kako će odgovoriti, tek će se vidjeti u vremenu ispred nas.
A nista,kad Turci ulete u Siriju da bombarduju Kurde,isto ce biti oboreni i cica mica gotova prica. :D
dobro su ovo sracunali,isto ko i akciju spasavanja.... :skoljka:
necu vise tita mi :D
Drvosjeca iz Dejcica

#1582 Re: Sirija vol. 2

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Da pitam ove Rusofile što vise na ovoj temi, šta sada dragi moji, šta sada kada su ruski avioni počeli padati sa neba? Koliko je već Rusija uključena u napade u Siriji? Mjesec-dva! Šta su konkretno napravili, uradili, umanjili terorizam? Po meni teror je samo ojačao i proširio se, situacija se zakomplikovala, svi smo u čorsokaku sada, samo jedan potez nas dijeli od totalnog rasula.
Kikibombona

#1583 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

prog321 wrote:
Challenger__ wrote:
Tako je. Turska se sada jasno pozicionirala. Nije da nismo znali, ali ovo je sada jasno kao dan.

Turska ne bio prstom maknula bez miga Amerike.
Isto tako, Amerika nece prstom mrdnuti ako Turska bude ugrozena. :D

Stvarno ne razumijem Tursku. Zar im nije bilo bolje da su poslali vojsku na sjever Sirije i na taj nacin konkretno zastitili svoje interese.

Ovako su samo isprovocirali Rusiju koja ce sada agresivno raditi protiv turski interesa.

Ovo je jos jedan korak ka podjeli Sirije sto po meni itekako odgovara Rusiji i posebno Iranu.
studiorum_tuzlaensis

#1584 Re: Sirija vol. 2

Post by studiorum_tuzlaensis »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Da pitam ove Rusofile što vise na ovoj temi, šta sada dragi moji, šta sada kada su ruski avioni počeli padati sa neba? Koliko je već Rusija uključena u napade u Siriji? Mjesec-dva! Šta su konkretno napravili, uradili, umanjili terorizam? Po meni teror je samo ojačao i proširio se, situacija se zakomplikovala, svi smo u čorsokaku sada, samo jedan potez nas dijeli od totalnog rasula.
Dead End Street! :lol: :lol:

sumirprimus

#1585 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Kikibombona wrote:
prog321 wrote:
Challenger__ wrote:
Tako je. Turska se sada jasno pozicionirala. Nije da nismo znali, ali ovo je sada jasno kao dan.

Stvarno ne razumijem Tursku. Zar im nije bilo bolje da su poslali vojsku na sjever Sirije i na taj nacin konkretno zastitili svoje interese.

Ovako su samo isprovocirali Rusiju koja ce sada agresivno raditi protiv turski interesa.

Ovo je jos jedan korak ka podjeli Sirije sto po meni itekako odgovara Rusiji i posebno Iranu.
ovo i nema dalje. :D
nixon69

#1586 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

sumirprimus wrote:
nixon69 wrote:
dobro su ovo sracunali,isto ko i akciju spasavanja.... :skoljka:
necu vise tita mi :D
Pa vrijeme je da i mi vidimo kako rade te S300-S400-S500. :D
sumirprimus

#1587 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Da pitam ove Rusofile što vise na ovoj temi, šta sada dragi moji, šta sada kada su ruski avioni počeli padati sa neba? Koliko je već Rusija uključena u napade u Siriji? Mjesec-dva! Šta su konkretno napravili, uradili, umanjili terorizam? Po meni teror je samo ojačao i proširio se, situacija se zakomplikovala, svi smo u čorsokaku sada, samo jedan potez nas dijeli od totalnog rasula.
nije to nista sace kopnene trupe... :D
prog321

#1588 Re: Sirija vol. 2

Post by prog321 »

Kikibombona wrote:
prog321 wrote:
Challenger__ wrote:

Turska je dio NATOa, i sigurno su im Ameri dali neke garancije u slucaju napada Rusije. :wink:
Challenger__

#1589 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Neka se ispuca seljadija, a do tada - aufweidersen.
Kikibombona

#1590 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Ovaj potez Turske je korak ka rasulu.

Tu su svi u Siriji, ali niko nije bio toliko glup da izazove ovakav incident. Izrael hinjski ubija po Asadu svako malo, ali im nije palo na pamet da skinu ruski avion.

Ne znam jesu Turci sami smislili ovu glupost ili ih je neki dusmanin nagovorio!?
sumirprimus

#1591 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

nixon69 wrote: Pa vrijeme je da i mi vidimo kako rade te S300-S400-S500. :D
joj ima 5 godina samo s300 s400,klavikula je famozan po tom,od tad se i usutario... :D
sta obarace manpadse s s300 :evil:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1592 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

nato nije EU
stoga je turska sigurna što se toga tiče
međutim ko zna što se dogovara na višim nivoima
sumirprimus

#1593 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Kikibombona wrote:
Ovaj potez Turske je korak ka rasulu.

Tu su svi u Siriji, ali niko nije bio toliko glup da izazove ovakav incident. Izrael hinjski ubija po Asadu svako malo, ali im nije palo na pamet da skinu ruski avion.

Ne znam jesu Turci sami smislili ovu glupost ili ih je neki dusmanin nagovorio!?
nema turska se raspada eto globalnog kurdistana.. :D
KUZNETSOV

#1594 Re: Sirija vol. 2

Post by KUZNETSOV »

kada djihadisti iz nusre ulaze preko turske granice u siriju tj sjever provincije latakia to nije nista? nasli su su24 obarat, vidjet cemo sta ce da se desi kada budu pod pratnjom su-30… mala turska govna ima da plate za ovo, izgleda da su ih zaboljele cisterne koje su unistene?
sumirprimus

#1595 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Challenger__ wrote:Neka se ispuca seljadija, a do tada - aufweidersen.
aaa sad smo na carsisjko obavjestajno kozmopolitskom nivou..
...ti naso nekom nesto govorit. :)
Last edited by sumirprimus on 24/11/2015 14:40, edited 1 time in total.
nixon69

#1596 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

sumirprimus wrote:sta obarace manpadse s s300 :evil:
Ne,nego Turke i ostale nepozvane ptice koje ulete u Siriju. :D
Samprotivsviju

#1597 Re: Sirija vol. 2

Post by Samprotivsviju »

Ogadise mi se turci zbog ovog incidenta
Kikibombona

#1598 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

prog321 wrote: Turska je dio NATOa, i sigurno su im Ameri dali neke garancije u slucaju napada Rusije. :wink:
Ma NATO je sranje!

Mislis da ce Pariz, London, Vasington podbaciti glavu radi Turske? Hoce al u kurcu. Za njih bi bilo odlicno kada bi Rusi i Turci iscrpili jedni druge.

Da radi Turske zapad rizikuje devastaciju, ekonomski krah ili unistenje!? :D

Hinje su to nevidjene!

Bilo bi kao sa Gruzijom i Ukrajinom, 'hajte vi, eto nas'. :D

Isto tako ni Rusi ne bi podbacili glavu za bilo koga i rizikovali sukob sa Amerikancima. Nece oni jedni na druge. Nikada. Znaju dobro da bi to bio kraj.
Drvosjeca iz Dejcica

#1599 Re: Sirija vol. 2

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Kikibombona wrote:
prog321 wrote:
Challenger__ wrote:

Ne vidim poveznicu između rušenja ruskog aviona i podjele Sirije ali eto ako je ti vidiš onda nema razloga da ti ne vjerujemo. Misim da je sličan incident već bio pa je Turska lijepo rekla "odmakni od moje međe" ali Putin jok, mislio da može k'o u Krimu ili Ukrajini zajebavati Tursku. E neka su ga skinuli, treba svaki skinuti koji uđe u turski prostor. Rusija kurac obični. ja sam mislio da će fakat u Siriji unijeti neku prevagu, srušiti ISIL kad ono sve ostalo isto samo eto oni treniraju svoje pilote u realnim uslovima. Ma marš jebem te Rusijo. :oops:
arzuhal

#1600 Re: Sirija vol. 2

Post by arzuhal »

Znači teroristi drže oba pilota?
Locked