Nisam ga nesto upamtio po temama na koje zalazim, a ostale teme ne gledam vala ko sta pise pa ne znam ko/sta je u pitanjudrag_gost wrote: ↑21/12/2020 05:05Jesi li ti vidio nick kome odgovaras? Znas li da je pametnije u zid pricati?Melo15 wrote: ↑21/12/2020 00:58Ta 3 mil moze svakako izgubiti, i ako ga neka ekipa uzme ne mora aktivirati tu opciju za narednu sezonu, ali bi mu svakako dobro doslo ako dobije sansu u toj nekoj ekipi, pa mozda zaradi i novi ugovor, sto bi mu trebalo biti bitnije od ta 3mil. Ima ekipa u kojima bi mogao dobiti sansu, ali ne znam kakva im je situacijama s rosterom i da li bas te ekipe imaju mjesta.![]()
Džanan Musa
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Melo15
#1576 Re: Džanan Musa
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#1577 Re: Džanan Musa
Najbolje mu je da se fata evrope,po mogucnosti: Real,Barca,Valencia,Bayern i slicno

bezobrazni su,momak nikad nije dobio pravu priliku,jer i kad bi odigrao koju utakmicu pristojno iducih nekoliko ne bi minute dobio,iz evrope moras bit ako ne vanserijski talenat onda iznad prosjecan igrac i da se dokazujes svaki put kad izadjes na teren...
iako je off bas me interesuje kako ce Campazo iz Reala proc...
bezobrazni su,momak nikad nije dobio pravu priliku,jer i kad bi odigrao koju utakmicu pristojno iducih nekoliko ne bi minute dobio,iz evrope moras bit ako ne vanserijski talenat onda iznad prosjecan igrac i da se dokazujes svaki put kad izadjes na teren...
iako je off bas me interesuje kako ce Campazo iz Reala proc...
-
THEC
#1578 Re: Džanan Musa
ne pratim Euroligu ali kad se spomenu imena Reala i Barse, kontam da ipak pripadaju nekom vrhu u evropi, pa me zanima na osnovu cega bi jedan od tih timova uzeo Musu ?
- dječak sa šibicama
#1579 Re: Džanan Musa
Sve zavisi kakvu ulogu moze igrati i koji trener ga vidi u svojim opcijama.
Mozda i ostane u NBA jedino ne vidim smisao u tome da ga uzmu negdje gdje ce coskariti i biti 10 opcija u rosteru. Bolje u Europu naci neki klub, mozda nije za Real ali PAO recimo koji je u maloj krizi ili nesto slicno. Mislim da u euro kosarci on ima sta pokazati.
Novac je takodje bitna stavka, ni prvi ni zadnji koji bi prihvatio epizodnu ulogu negdje u NBA zbog milon razloga vise.
Mozda i ostane u NBA jedino ne vidim smisao u tome da ga uzmu negdje gdje ce coskariti i biti 10 opcija u rosteru. Bolje u Europu naci neki klub, mozda nije za Real ali PAO recimo koji je u maloj krizi ili nesto slicno. Mislim da u euro kosarci on ima sta pokazati.
Novac je takodje bitna stavka, ni prvi ni zadnji koji bi prihvatio epizodnu ulogu negdje u NBA zbog milon razloga vise.
-
Beno
#1580 Re: Džanan Musa
Njemu je u Evropi najbitnije, ako se vrati, da nadje klub u kojem ce igrati i biti medju prvim opcijama trenera. Bili to Cedevita, Barselona, PAO, Khimki ili Partizan je najmanje bitno.
Gdje je bio Micic u njegovim godinama a gdje je sad, Shved stariji nego sto je Musa trenutno igrao po posudbama iz CSKA a Musa slovi za veceg talenta od obojice. Naravno da to nista ne mora znaciti ali ljudi pisu kao da je zavrsio karijeru a njemu 21 godina. Doduse, vjerovatno ima forumasa koji smatraju da su Shved i Micic tarabe od igraca.
Gdje je bio Micic u njegovim godinama a gdje je sad, Shved stariji nego sto je Musa trenutno igrao po posudbama iz CSKA a Musa slovi za veceg talenta od obojice. Naravno da to nista ne mora znaciti ali ljudi pisu kao da je zavrsio karijeru a njemu 21 godina. Doduse, vjerovatno ima forumasa koji smatraju da su Shved i Micic tarabe od igraca.
-
kakavdanakneiskustvu
#1581 Re: Džanan Musa
mogu ga npr. ti timovi uzeti i da im bude rezerva,ne vjerujem da je on trenutno igrač za prve petorke vecine eurologaskih ekipa
-
Beno
#1582 Re: Džanan Musa
Za svakog igraca se moze napraviti klip sa nekim potezima da dobro izgleda ali ljudi Musu predstavljaju kao da ne zna hodati. Evo jedan klip sa poenima iz prosle sezone:
-
dena24
#1583 Re: Džanan Musa
malo filozofije:
mi smo bosnje takvi, prosli rat razaranje, infrastruktura nam unistena u svim segmentima. Tako da ako neko ,od nas 2-3 mio sto nas ima na svijetu, uspije, hvalimo ga do neba uporedimo ga sa superzvijezdama koji 10 godina igraju na vrhunsom nivou, Ostajemo budni do 3 ujutru nadajuci se da ce uci makar 5 minuta jer igra u najjacoj ligi svijeta, ponosni sto medju 7 mrd ljudi na svijetu mi imamo dva igraca iz ove male zemlje- pa ga zato isto tako, pun emocija pljujemo cim zicer fuli. Ne razumijemo kako moze biti tako bezobrazan kad mi skratimo san za njega kasnimo na posao sutradan(ako ga opste imamo), a njemu tesko da se koncentrise makar 2 minute. Kritikujemo ga sto ne trenira dovoljno kad je vec dobio sansu zivota, a nikad ni jedan trening nismo vidjeli. Postao maneken jer pravio zube i slika se jalom. Eto trebao bi izgledati ko klosar, mozda bismo bili ponosniji onda.
Jedna Kina i Indija sa preko 2 Mrd ljudi nemaju ni jednog igraca u evroligi a kamoli u NBA. Cim neki kinez igra tamo 600 mio kineza ga prate na TV, cak u vrijeme yao minga su jednu kompletnu francizu okrenuli ka kinezkom trzistu, dresovi u nekim kvasi kineskim natpisima redizajnirali. Mozemo mi biti ponosni na nase igrace iz malog kraja ove planete sto ipak u takvim uslovima izrodimo NBA igrace.
Trebamo biti malo realniji.
Musa je ogroman talenat osvojio u16 evropsko prvenstvo, bio top scorer u17 svjetsko, pored rj barret collin sexton itd. debitirao u evroligi sa 16 godina proglasen MIP i najbolji mladi igrac evrokupa.
To recimo jedan rodions kurucs nije uspio ali ipak dobije vecu minutaze nego musa, jednostavno zato sto se njegov stil igre bolje zna ukloputi u sistem netsa, ali sigurno nije bolji igrac od muse.
Musa je otisao u nba radi potencijala, ali ga koriste kao corner three tip igraca nisu mu dali prostor za razvoj (9!! utakmica u prvoj sezoni), jer imaju 3-4 igraca koji su vrhunski i dominantni u posjedu lopte. Detroit nakaradna ekipa koja je prezrela za rebuild ali opet sa kosarkom iz 90s probaju uci u playoff. Treba mu sansa da pokaze svoje da igra plej, jer on to zna, ako nista onda nazad u evropu, sto i nije neko nazadovanje, tamo se bolja kosarka igra uglv.
mi smo bosnje takvi, prosli rat razaranje, infrastruktura nam unistena u svim segmentima. Tako da ako neko ,od nas 2-3 mio sto nas ima na svijetu, uspije, hvalimo ga do neba uporedimo ga sa superzvijezdama koji 10 godina igraju na vrhunsom nivou, Ostajemo budni do 3 ujutru nadajuci se da ce uci makar 5 minuta jer igra u najjacoj ligi svijeta, ponosni sto medju 7 mrd ljudi na svijetu mi imamo dva igraca iz ove male zemlje- pa ga zato isto tako, pun emocija pljujemo cim zicer fuli. Ne razumijemo kako moze biti tako bezobrazan kad mi skratimo san za njega kasnimo na posao sutradan(ako ga opste imamo), a njemu tesko da se koncentrise makar 2 minute. Kritikujemo ga sto ne trenira dovoljno kad je vec dobio sansu zivota, a nikad ni jedan trening nismo vidjeli. Postao maneken jer pravio zube i slika se jalom. Eto trebao bi izgledati ko klosar, mozda bismo bili ponosniji onda.
Jedna Kina i Indija sa preko 2 Mrd ljudi nemaju ni jednog igraca u evroligi a kamoli u NBA. Cim neki kinez igra tamo 600 mio kineza ga prate na TV, cak u vrijeme yao minga su jednu kompletnu francizu okrenuli ka kinezkom trzistu, dresovi u nekim kvasi kineskim natpisima redizajnirali. Mozemo mi biti ponosni na nase igrace iz malog kraja ove planete sto ipak u takvim uslovima izrodimo NBA igrace.
Trebamo biti malo realniji.
Musa je ogroman talenat osvojio u16 evropsko prvenstvo, bio top scorer u17 svjetsko, pored rj barret collin sexton itd. debitirao u evroligi sa 16 godina proglasen MIP i najbolji mladi igrac evrokupa.
To recimo jedan rodions kurucs nije uspio ali ipak dobije vecu minutaze nego musa, jednostavno zato sto se njegov stil igre bolje zna ukloputi u sistem netsa, ali sigurno nije bolji igrac od muse.
Musa je otisao u nba radi potencijala, ali ga koriste kao corner three tip igraca nisu mu dali prostor za razvoj (9!! utakmica u prvoj sezoni), jer imaju 3-4 igraca koji su vrhunski i dominantni u posjedu lopte. Detroit nakaradna ekipa koja je prezrela za rebuild ali opet sa kosarkom iz 90s probaju uci u playoff. Treba mu sansa da pokaze svoje da igra plej, jer on to zna, ako nista onda nazad u evropu, sto i nije neko nazadovanje, tamo se bolja kosarka igra uglv.
- Lao Ce
#1584 Re: Džanan Musa
Kakva crna euroliga i petorka. Mog'o bi biti petorka u Partizanu, Zvezdi, Cedeviti, Mali mora dobro da ispuše, ali bojim da za to još nije sposoban zbog svojih godina i nezrelosti. Ali sve je škola, Boli, ali ako ustraje i izdrži može izrasti samo jači, pod uslovom da radi na sebi i to mnogo. Da se zaključa u dvoranu i da se ne prosipa sa izjavama. Rad u tišini.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑21/12/2020 14:33mogu ga npr. ti timovi uzeti i da im bude rezerva,ne vjerujem da je on trenutno igrač za prve petorke vecine eurologaskih ekipa
-
MensurM
#1585 Re: Džanan Musa
Raduje me što sam još jednom pogodio s procjenom.Tomahawk11 wrote: ↑25/11/2019 12:18Ma pun pogodak, a i ne možeš u Cedeviti dobiti ugovor od 2 miliona dolara.Ironman_88 wrote: ↑25/11/2019 12:12 Godina dana treniranja po NBA standardima/igranja u G ligi mu donijela veći skok u razvoju nego čitavo vrijeme provedeno u Cedeviti, toliko o tome da ne treba ići rano preko bare.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#1586 Re: Džanan Musa
Ako ga sad neki tim potpiše jel oni preuzimaju na sebe isplatu (2mil za ovu i 3,5 tim opcija za narednu) ili detroit svakako plaća tih 2mil jer su ga otpustili a on naplati i ugovor od tog drugog tima?
-
noviclan
#1587 Re: Džanan Musa
Lancia Musa (4.000 KM)
https://www.olx.ba/r/37405325/185251
https://www.olx.ba/r/37405325/185251
-
dena24
#1588 Re: Džanan Musa
Ako ga do danas neki drugi tim uzme mora preuzeti ugovor. Sacekace dok istekne rok pa ce mu poniditi ili garantovan ugovor uz manju platu ili tzv. Two way contract koji vazi za g-league i nba opet uz jos manju platu, ili ce se vratiti u evropu sa novim "evropskom ugovoru". Po tim uvjet. detroit mu mora isplatiti 2 mio za ovu sezonu.Admir_1984 wrote: ↑22/12/2020 03:01 Ako ga sad neki tim potpiše jel oni preuzimaju na sebe isplatu (2mil za ovu i 3,5 tim opcija za narednu) ili detroit svakako plaća tih 2mil jer su ga otpustili a on naplati i ugovor od tog drugog tima?
Nisu timovi ludi da ga sad uzmu kad ga sutra mogu dovesti za dzabe a detroitu ostaje da mi isplati to, naravno opcija za 3,5 mio onda vise nije vazeca.
- Arminovski
#1589 Re: Džanan Musa
Jesu li ono Netsi još uvijek ekipa koja bi ono... htjela a ono... ne da joj se?
Hebeš Netse...
Hebeš Netse...
-
Karikaturist
#1590 Re: Džanan Musa
Pa vjerujem da je za prosjecnog komentatora ove teme i ova Lancia preskupa, a da ne govorimo koliko je decko sa svojio 21 godinu do sad zaradio. Dok se zalimo na omladinu koja dudla nargile i sjedi kuci istovremeno pljujemo i po Musi. Zaninljivo.
Ma ustvari ne trebaju mi Musine godine ali bi bas volio njegov bankovni racun..
Ma ustvari ne trebaju mi Musine godine ali bi bas volio njegov bankovni racun..
-
Amirovski
#1591 Re: Džanan Musa
Haha, Ja bih naseg Muse godine a pare mu halal.
Ima li ikakvih vijesti o Musi ?
Ima li ikakvih vijesti o Musi ?
- bingov buraz
#1592 Re: Džanan Musa
Dovoljno je mlad da se vrati u Europu odigra dvije tri sezone i ako napreduje dovoljno može ponovo u NBA.
Detroit je očajna ekipa i šteta što nije ostao bilo bi minuta za njega.
Detroit je očajna ekipa i šteta što nije ostao bilo bi minuta za njega.
- Altsa
#1593 Re: Džanan Musa
Realno NBA i nije bila za njega.
-
tcz
#1594 Re: Džanan Musa
majke mi kako smo samo napacen narod 
- Murat Sabanovic
#1595 Re: Džanan Musa
Nema glupljeg naroda.A i zlobnijeg... Svi znaju sta je najbolje za jednog mladog kosarkasa a ustvari pojima nemaju. Nisu ni svjesni koliko je momak morao krvi propisati da bude tu gdje jeste. I onda počne masa nagađati koji klub u europi je za njega najbolji. Umjesto da ga puste na miru,pocnu govoriti kako je propao jer nije dovoljno radio.I na kraju se cude sto nasi igraci neće da imaju vise nista sa kosrakom u BIH (biberovic djedovic preldzic itd...
- Vsvp
#1596 Re: Džanan Musa
Musa je najpametniji i talentovaniji od Donćića , 2x Bogdanovića i ostalih koji su prvo prekucali Euroligu pa onda otišli dalje za NBA .
Ovako propadoše 2,3 godine , nije ništa naučio i napredovao , slijedi opet povratak u aba ligu i sve ispočetka samo ovaj put bez preskakanja stepenica .
Ovako propadoše 2,3 godine , nije ništa naučio i napredovao , slijedi opet povratak u aba ligu i sve ispočetka samo ovaj put bez preskakanja stepenica .
- JThomas
#1597 Re: Džanan Musa
da, u g i nba ligi se igra odbojka i vježbaju servis i čekić.
očito je da zasad nije kvalitet za nba, ali misliti da ništa nije naučio je opet priča k'o jednog forumaša o vakcinama. ljudi koji u g ligi imaju statistiku kakvu je musa imao puno češće budu odlični i u euroligi nego ne. to je jako takmičenje iako plate nisu.
očito je da zasad nije kvalitet za nba, ali misliti da ništa nije naučio je opet priča k'o jednog forumaša o vakcinama. ljudi koji u g ligi imaju statistiku kakvu je musa imao puno češće budu odlični i u euroligi nego ne. to je jako takmičenje iako plate nisu.
-
Iker C
#1598 Re: Džanan Musa
U ovom Bruklinu guraju nekog crnca Duranta na Musinoj poziciji...
- Lao Ce
#1599 Re: Džanan Musa
Nije loše ni vratriti se u Cedevitu, ali bojim se da je kod njega toliki ego da smatra da samo ponude Reala, Barce, Fenera i takvih ekipa mogu doći u obzir.
-
Iker C
#1600 Re: Džanan Musa
Trenutno ima mjesta jedino u Miskovpj Megi Soccer bet, u ostalim Aba ligasima nema mjesta.