Iako si se uhvatio toga kao moje slabosti, nije uopste bitno da li je uzduzni ili poprecni, bitno je da onaj kome su na 5000 km otvarali motor na novom autu i vadili klipove ubjedjuje onoga ko je imao isti problem, a ko pored toga 10 god vozi drugi auto bez problema da mu je motor sranje!NediM17 wrote:Dobar si Gorane, dobar, vidim strah natjera da se svasta nauci oko tog 2.0 TDI. Dobar si.
Medjutim, upravo si pobio onu tvrdnju da su problem imali SAMO uzduzni motori.
Sta mi ko ima garantovati i ne garantovati. Taj audi, pali, vozi, ide ne trosi ulje. I tako preko 200kkm od intervencije, i sad dodje neki Goran i kaze taj motor kurcu ne valja.
Niti sam zlurad niti frustriran, niti zelim da ti se desi kvar, samo iznosim cinjenice koje te jako bole.
I hajde mi konacno vise reci koja je to razlika? Po cemu to moj motor koji je otvaran ne valja u odnosu na fabricki koji je napravljen bez greske? Je li taj sto je fabricki bio ok bolje vuce, manje trosi, bolje pali, ima bolju kopresiju, vise ce preci? Daj mi konkretan razlog. Sve drugo je pokusaj pljuvanja, odraz neznanja ili nekog psihickog poremecaja.
Nisi zlurad niti isfrustriran? Da te citiram, sve sa smajlijem na kraju:
Nego Gorane, ja svoj problem davno rijesih, a tvoj ce tek da dodje i klepi te po usima. Pripremaj se lagano, Gorane. Mozes mu skratiti servisni interval i na 1.000km, ali pomoci nema, samo je pitanje vremena.
Malo reci isfrustriran i zlurad, ali to objasnjava ovu temu
Ne znas da li su postovane procedure (Ramo iz AFA-e sugurno nije), da li su ostetili cilindre, klipove, letece lezajeve prilikom vadjenja i vracanja, da li su nasuli dovoljno lubrikanata, sta je s dihtunzima, sta je s glavom, sta je s brezonima, da li je sve vraceno kako treba, da li je sve pritegnuto kako treba, da li je kablaza vracena na svoje mjesto pa ti za 5 god nece progledati kabal preko nekog nosaca, da li su pritezali na mjeru, ovlasteni servis nema test pult da testira motor na performanse prije ugradnje. Niko za taj motor ne moze garantovati da je sve uradjeno kako treba, a to je nesto sto na novom autu ne bi trebalo biti pitanje.