Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Dozer

#1576 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

Ne, ne...taman je to ostrvo za sve ove nase hajvane, i jedne i druge i trece. 9,5 kvadratnih km, sasvim dovoljno...
Sve ih fino nagurati na njega, podijeliti gumene cekice, pa neka sami sebi prave zivotni prostor ako im je malo. Mada, sumnjam da bi oni digli cekic jedan na drugoga... Vec bi se oni nekako dogovorili, k'o sto i sad rade...
Last edited by Dozer on 26/08/2015 14:06, edited 1 time in total.
sumirprimus

#1577 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by sumirprimus »

Dozer wrote:Ih...JUS je samo jos jedna stvar - tada su postojali standardi. Koje standarde imamo danas? CS (Chinese standard), TS (Turkish standard) i LS (Lopovski standard), a uskoro i AS (Arapski standard) :D

Eto drzave i karine... za 25 godina postojanja nije bila u stanju razviti ni vlastite standarde. A i kako ce kad nema proizvodnje za koju bi ih razvila, pa mora koristiti tudje :lol: :lol: :lol:
BAN.
bosanska norma :D
sumirprimus

#1578 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by sumirprimus »

PM72 wrote:
Dozer wrote:Ma zasluzan je on najvise sto je imao Goli otok...
Sva ova danasnja stoka bi meni odavno bila na njemu, i tucala kamen. I to gumenim cekicima.
:thumbup: :kiss:

Samo,Goli otok je malo ostrvo.Za naše potrebe (smještaj ove bagre) trebalo bi konfiskovati ili zakupiti čitav Hvar i Pelješac.
nema potrebe,ima sad ovih tunela na koridoru VC...
Dozer

#1579 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

E, kad vec spomenu tunele, a to su nasi "inzinjeri" skontali - da li je neko, ikada, igdje vidio da se SAHTOVI POSTAVLJAJU NA SREDINU LIJEVE TRAKE AUTOPUTA, I TO JOS U TUNELU!!!!?????

Prosao sam skoro cijelu Evropu, dosta istoka, a i juga, i nikad i nigdje nisam vidio da na autoputu postoje sahtovi na sredini lijeve trake, a pogotovo ne u tunelima.

To je, valjda, bosanski standard gradnje.... :roll: :roll: :roll:
burger_pasa

#1580 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by burger_pasa »

5 0 5 wrote:
Fudo387 wrote: Covjece, kakav si ti redardirani oksimoron napisao, prosto me sramota za tebe.
tvoja stvar. nabroj mi 5 stvari koje je drzava izgardila od zavrsetka rata do danas. eto, da ne bude od promijene sistema. da cujem. kino, muzej, bolnica, pozoriste, stadion, koncertna dvorana, fabrika? bilo sta iz ovih kategorija u od 1995 do 2015. (u sfrj okviru to bi bilo recimo od 1945-1965.). pa usporedi ta dva perioda, ako te nije stid. nemoj samo sad pobjeci. :run:
Hej decko, BiH je izgradila 70-80 ili koliko vec km autoputa, sto nam ta bivsa Srboslavija ni u snu nebi izgradila, izgradjena je dvorana u Zenici u Sirokom, Laktasima, itd... izgradjeni soping centri, moderne zgrade, putevi renovirani, bolnice renovirane, skole, institucije itd... sve sto je ta ista Jugoslavija srusila, BiH je obnovila... otvaraju se fabrike, prodavnice, ducani itd... samo sto postoji jedna velika razlika koju ti nevidis ili nezelis da vidis ili nekontas, a to je da je ovo vrijeme kapitalizma... nema vise socijalizma i komunizma... jednopartijskog jednoumlja... danas je demokratija jarane.. u to vrijeme o kome ti govoris da si rekao nesto protiv drzave, protiv bolnice itd... zavrsio bi na Golom Otoku... tako okrutan je bio taj sistem zvani srboslavija...
sumirprimus

#1581 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by sumirprimus »

dozer, nisi u pravu.
skoro(koja godina) je bila nesreca u hrvatskoj u tunelu upravbo zbog poklopa revizionog otvora ili ti ga sahta... :D
Dozer

#1582 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

burger_pasa wrote:
5 0 5 wrote:
Fudo387 wrote: Covjece, kakav si ti redardirani oksimoron napisao, prosto me sramota za tebe.
tvoja stvar. nabroj mi 5 stvari koje je drzava izgardila od zavrsetka rata do danas. eto, da ne bude od promijene sistema. da cujem. kino, muzej, bolnica, pozoriste, stadion, koncertna dvorana, fabrika? bilo sta iz ovih kategorija u od 1995 do 2015. (u sfrj okviru to bi bilo recimo od 1945-1965.). pa usporedi ta dva perioda, ako te nije stid. nemoj samo sad pobjeci. :run:
Hej decko, BiH je izgradila 70-80 ili koliko vec km autoputa, sto nam ta bivsa Srboslavija ni u snu nebi izgradila, izgradjena je dvorana u Zenici u Sirokom, Laktasima, itd... izgradjeni soping centri, moderne zgrade, putevi renovirani, bolnice renovirane, skole, institucije itd... sve sto je ta ista Jugoslavija srusila, BiH je obnovila... otvaraju se fabrike, prodavnice, ducani itd... samo sto postoji jedna velika razlika koju ti nevidis ili nezelis da vidis ili nekontas, a to je da je ovo vrijeme kapitalizma... nema vise socijalizma i komunizma... jednopartijskog jednoumlja... danas je demokratija jarane.. u to vrijeme o kome ti govoris da si rekao nesto protiv drzave, protiv bolnice itd... zavrsio bi na Golom Otoku... tako okrutan je bio taj sistem zvani srboslavija...
Image Image Image
Covjece...
Za 23 godine izgradili 70-80 km autoputa (koji, btw, vec propada). Albanija, koja je 1990. bila bar 20 godina iza Juge, a i BiH, u zadnjih 5 godina izgradila skoro 300 km autoputa i bog te pit'o koliko km magistralne ceste i drugih puteva.... Istovremeno, HR izgradila vise od 500 km autoputa... Image

Sve sto si nabrojao da je izgradjeno, renovirano i obnovljeno, uradjeno je u 90% slucajeva od - donacija. Dakle, ova drzava i njene vlasti nisu NISTA izgradili i obnovili od vrijednosti stvorene u OVOJ drzavi, nego sve tudjim parama.

Fabrike o kojim ti pricas su fabricice, a ne fabrike. Ono fabrika, ali i firmi sto je bilo, pa ratom unisteno, ne da nisu ni pokusali revitalizirati (a i te kako su mogli), nego su se medjusobno poklali ko i kako ce ih jos vise srozati, pa onda otkupiti za par markica (ili cesce bezvrijednih certifikata koje su pootimali od boraca za mizerne pare). I onda, kad su ih "uspjesno" otkupili, tu i tamo su pokusali nesto proizvoditi, pa skontali da su za to nesposobni, i onda ih opet prodavali, ali za daleko vece cifre od onih za koje su ih otkupili.
Ljudi, privatnici, kada i pokusaju pokrenuti nesto, neku proizvodnju, drzava im nametne takve budalastine da se i ne isplati raditi... A, ako kojim slucajem fabrika i uspije i krene se razvijati, ekspresno se pojave kojekakvi reketasi, inspekcije i sl.

Pokazi mi te profitabilne fabrike danas... Ima ih par, poput Violete, par mesnopreradjivackih, i jos ponesto, ali sve je to smijesno...
Ono sto danas u BiH cvjeta jeste uvoz svega i svacega (uz ogromne malverzacije i utaje poreza i carina), pri cemu je u bar 80% toga ukljucen i neki stranacko-vlastodrzacki funkcioner (u sjeni, naravno). Ali, zato se i bori da dodje na poziciju, da bi postao nedodirljiv i mogao raditi sta hoce...
Sljedeca stavka jeste krcmljenje budzeta, i zato se i polomise oko fotelja u preostalim drzavnim preduzecima, ali i ministarstvima, jer cim tu zasjednu smatraju da je to odmah njihovo privatno, jer im tako funkcionise mentalni sklop.
I, naravno, pranje love od pokradenih milijardi donacija kroz izgradnju trznih centara i stambenih zgrada koje zjape prazne...
Image
Last edited by Dozer on 26/08/2015 14:37, edited 1 time in total.
Dozer

#1583 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

sumirprimus wrote:dozer, nisi u pravu.
skoro(koja godina) je bila nesreca u hrvatskoj u tunelu upravbo zbog poklopa revizionog otvora ili ti ga sahta... :D
A sta nisam u pravu...? Da jos negdje ima sahtova u tunelima, nasred trake...?
Moguce da ima, ali ja to fakat nikad nigdje nisam vidio... A fakat sam prokrstario sigurno 70% evropskih puteva...
PM72

#1584 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by PM72 »

Ja nikad nijednog šahta ne primjetih...ni u kakvoj traci. :lol: Nemoj samo reći da si brojao ventilatore u tunelu 1 mart kod Tarčina.... :lol: počeću se brinuti za tebe.
Dozer

#1585 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

Vlakovo - Tarcin, u svakom tunelu lijeva traka krcata sahtovima... A, vidis...dobro si...jos nisam prebrojao ventilatore :lol:
Moram i lopatice u njima prekontrolisati :D
burger_pasa

#1586 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by burger_pasa »

Dozer wrote:
burger_pasa wrote:
5 0 5 wrote: Covjece...
Za 23 godine izgradili 70-80 km autoputa (koji, btw, vec propada). Albanija, koja je 1990. bila bar 20 godina iza Juge, a i BiH, u zadnjih 5 godina izgradila skoro 300 km autoputa i bog te pit'o koliko km magistralne ceste i drugih puteva.... Istovremeno, HR izgradila vise od 500 km autoputa... Image

Sve sto si nabrojao da je izgradjeno, renovirano i obnovljeno, uradjeno je u 90% slucajeva od - donacija. Dakle, ova drzava i njene vlasti nisu NISTA izgradili i obnovili od vrijednosti stvorene u OVOJ drzavi, nego sve tudjim parama.

Fabrike o kojim ti pricas su fabricice, a ne fabrike. Ono fabrika, ali i firmi sto je bilo, pa ratom unisteno, ne da nisu ni pokusali revitalizirati (a i te kako su mogli), nego su se medjusobno poklali ko i kako ce ih jos vise srozati, pa onda otkupiti za par markica (ili cesce bezvrijednih certifikata koje su pootimali od boraca za mizerne pare). I onda, kad su ih "uspjesno" otkupili, tu i tamo su pokusali nesto proizvoditi, pa skontali da su za to nesposobni, i onda ih opet prodavali, ali za daleko vece cifre od onih za koje su ih otkupili.
Ljudi, privatnici, kada i pokusaju pokrenuti nesto, neku proizvodnju, drzava im nametne takve budalastine da se i ne isplati raditi... A, ako kojim slucajem fabrika i uspije i krene se razvijati, ekspresno se pojave kojekakvi reketasi, inspekcije i sl.

Pokazi mi te profitabilne fabrike danas... Ima ih par, poput Violete, par mesnopreradjivackih, i jos ponesto, ali sve je to smijesno...
Ono sto danas u BiH cvjeta jeste uvoz svega i svacega (uz ogromne malverzacije i utaje poreza i carina), pri cemu je u bar 80% toga ukljucen i neki stranacko-vlastodrzacki funkcioner (u sjeni, naravno). Ali, zato se i bori da dodje na poziciju, da bi postao nedodirljiv i mogao raditi sta hoce...
Sljedeca stavka jeste krcmljenje budzeta, i zato se i polomise oko fotelja u preostalim drzavnim preduzecima, ali i ministarstvima, jer cim tu zasjednu smatraju da je to odmah njihovo privatno, jer im tako funkcionise mentalni sklop.
I, naravno, pranje love od pokradenih milijardi donacija kroz izgradnju trznih centara i stambenih zgrada koje zjape prazne...
Image
Pa bolan nebio, kako god stvari da okrenes, kako god da zabusis, dolazis do pocetne tacke da nam nevalja drzavno uredjenje, da je cetnitet rs rak rana razvoja drzave itd... itd... sve te tvoje price o neulaganjima, o krcmjenju budzeta, kradjama itd... omogucava ovakvo uredjenje drzave... pa i da smo uredjeniji, toga ce biti, ali u ovako uredjenoj drzavi je to nemoguce...
U bivskoj srboslaviji je bila diktatura, morao si sutit inace na Goli Otok... to je bilo vrijeme prije 50 godina, kada je svijet izgledao drugacije, kada su zaprezna kola vozila po putevima.
Zato su danasnji uspjesi firmi poput Bimal, Violeta, BektoPreciza itd primjer kako smo mi radna i talentovana zemlja u kojoj je uspjeh moguc, pa cak i u neurednom kvazi sistemu.
A da je kod nas kojim slucajem drzava bila jedinstvena imali bi mi i 500 km autoputa... a ta hrvatska je jarane izgradila autoput od stranog kredita koji danas grca vracajuci... a vidis mi taj problem nemamo, jer smo ga gradili sopstvenim znanjem i sopstvenim novcem...
Bilo bi dobro da malo ohanes sa tom srboslavijom i da pozitivnije gledas na okruzenje u kom zivis, ako vec zivis ovdje
Ali Kemal

#1587 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Ali Kemal »

burger_pasa wrote:kako smo mi radna i talentovana zemlja ....
:lol: :lol: :lol: Shit of the week :lol: :lol: :lol:
Na dnu Evrope :skoljka:
5 0 5

#1588 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by 5 0 5 »

burger_pasa wrote: Pa bolan nebio, kako god stvari da okrenes, kako god da zabusis, dolazis do pocetne tacke da nam nevalja drzavno uredjenje, da je cetnitet rs rak rana razvoja drzave itd... itd... sve te tvoje price o neulaganjima, o krcmjenju budzeta, kradjama itd... omogucava ovakvo uredjenje drzave... pa i da smo uredjeniji, toga ce biti, ali u ovako uredjenoj drzavi je to nemoguce...
U bivskoj srboslaviji je bila diktatura, morao si sutit inace na Goli Otok... to je bilo vrijeme prije 50 godina, kada je svijet izgledao drugacije, kada su zaprezna kola vozila po putevima.
Zato su danasnji uspjesi firmi poput Bimal, Violeta, BektoPreciza itd primjer kako smo mi radna i talentovana zemlja u kojoj je uspjeh moguc, pa cak i u neurednom kvazi sistemu.
A da je kod nas kojim slucajem drzava bila jedinstvena imali bi mi i 500 km autoputa... a ta hrvatska je jarane izgradila autoput od stranog kredita koji danas grca vracajuci... a vidis mi taj problem nemamo, jer smo ga gradili sopstvenim znanjem i sopstvenim novcem...
Bilo bi dobro da malo ohanes sa tom srboslavijom i da pozitivnije gledas na okruzenje u kom zivis, ako vec zivis ovdje
a ko stavi potpis na ovakav sistem? republika bosna i hercegovina nije imala ni entitete ni kantone. nasljedili iz srboslavije? kako izgradise shopping centre koje hvalis? srbi se nisu protiv toga bunili. jedino im smetaju fabrike? :lol: :lol: :lol:
Dozer

#1589 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

burger_pasa wrote: Pa bolan nebio, kako god stvari da okrenes, kako god da zabusis, dolazis do pocetne tacke da nam nevalja drzavno uredjenje, da je cetnitet rs rak rana razvoja drzave itd... itd... sve te tvoje price o neulaganjima, o krcmjenju budzeta, kradjama itd... omogucava ovakvo uredjenje drzave... pa i da smo uredjeniji, toga ce biti, ali u ovako uredjenoj drzavi je to nemoguce...
:roll:
Opet ti s entitetom... Na koji to nacin, konkretno, PC koci razvoj Pederacije? Federacija ima svoj budzet i svoje uredjenje, i zaista ne mogu da dokucim na koji nacin je to RS kriva za to sto se Federacija ne razvija, sto se i u njoj krade nemilice, laze, petlja, ubija, itd...?

HR jeste kreditima izgradila autoputeve, ali ne znam otkud ti ideja da smo mi to uradili sovjim parama...? I mi smo ovo malo jada izgradili takodjer - kreditima.

A ja bih i te kako volio pozitivnije gledati na sve, ali ne moze haveru...ne ide. Ne ide jer jdnostavno svaki dan cujem i vidim kako ovdje stvari funkcionisu. A funkcionisu na nacin da ako nisi u nekoj vezi ili talu s ovim hajvanima na vlasti, tada jednostavno ne mozes ni razmisljati o nekom malo vecem biznisu. Primjer - drug mi se prosle godine prijavio na neki tender za SCC. Posao vrijedan nesto preko 100.000 KM. I prosao na tenderu kao jeftiniji, a bile samo dvije ponude. Ujutro je dobio obavijest da je prosao, a navecer u 23h mu na vrata pokucala dvojica mrmonja i hladno rekli da 30% od uplate mora prebaciti na drugi racun, ili "znas, djeca su ti jos mala, pa eto...". Logicno, 30% je bilo vise od njegove zarade od tog posla, i on hladno sutradan ode i povuce svoju ponudu. Naravno, druga firma po redu, a tada i jedina, dobila je posao...
A posto znamo ko je u pozadini SCC-a, sve je jasno i ciji ljudi su zaduzili rekete :bih:
Last edited by Dozer on 26/08/2015 15:07, edited 1 time in total.
burger_pasa

#1590 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by burger_pasa »

5 0 5 wrote:
a ko stavi potpis na ovakav sistem? republika bosna i hercegovina nije imala ni entitete ni kantone. nasljedili iz srboslavije? kako izgradise shopping centre koje hvalis? srbi se nisu protiv toga bunili. jedino im smetaju fabrike? :lol: :lol: :lol:
Izvini ali postaje mi neozbiljno sa tobom diskutovati, jer se u nedostatku argumenata hvatas magle i prasine... znas ti dobro ko je stavio potpis na ovaj sistem i znas jako dobro da je to sve bilo pod pritiskom Amerike i zapada... i isto tako dobro znas da je Amerika uz pomoc Gilbrighta zaustavila armiju BiH ispred Banja Luke... da bi danas isti taj Gilbright priznao da mu je to bila greska... dakle, nemoj pripisivati neistine, tj. lazi onima koji nisu krivi...
a shoping centri su valjda privatna vlasnistva... ipak bi trebao znat razliku izmedju danasnjeg privatnog vlasnistva i bivseg drzavnog u srboslaviji...
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1591 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by sabina1 »

burger_pasa wrote: Hej decko, BiH je izgradila 70-80 ili koliko vec km autoputa, sto nam ta bivsa Srboslavija ni u snu nebi izgradila, izgradjena je dvorana u Zenici u Sirokom, Laktasima, itd... izgradjeni soping centri, moderne zgrade, putevi renovirani, bolnice renovirane, skole, institucije itd... sve sto je ta ista Jugoslavija srusila, BiH je obnovila... otvaraju se fabrike, prodavnice, ducani itd... samo sto postoji jedna velika razlika koju ti nevidis ili nezelis da vidis ili nekontas, a to je da je ovo vrijeme kapitalizma... nema vise socijalizma i komunizma... jednopartijskog jednoumlja... danas je demokratija jarane.. u to vrijeme o kome ti govoris da si rekao nesto protiv drzave, protiv bolnice itd... zavrsio bi na Golom Otoku... tako okrutan je bio taj sistem zvani srboslavija...
Vala si ih zaradio :

Image
Dozer

#1592 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

Pretpostavljam da mislis na Holbrucka... :D
I, shopping centri jesu privatno vlasnistvo, ali da li si se ikada zapitao - cije zaista? :D
Ili je to tebi nebitno...?
Fudo387

#1593 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

E da vidimo kapitalne investicije rahmetli drzave:
1. Rupa kod Konjica, 5 milijardi dolara. Napravio sebi frajer da se ima gdje skloniti ako ga neko atomskom zvekne. Ostale ko jebe, imaju radne akcije, free tene i majicu, lopatu i sok dvojni C, life is good. Danas u toj rupi sadimo pecurke, mislim da ni jedna zemlja na svijetu nije ulozila u gljive k'o nasa bivsa titomanija.
2. Rupa kod Bihaca, 10 milijardi dolara. Napravio frajer aerodrom da ima gdje skloniti one krntije koje su u sukobu sa ozbiljnom avijacijom imale sanse k'o i ja u ringu sa Tajsonom.
Dobro, valjalo je za dozvolite da se obratimo, lozi sirotinju da zive u iluziji kako su nesta zajebani.
Itd...itd.
TLN je najbolje opisala investicije tih budalasa u skecu kad Nele otvara brodogradiliste u Bugojnu. :lol:

Za to vrijeme uspjeli su povezati Zagreb i Beograd autputom, i to je nasa socijalisticka omladina napravila krampom. Bosna dobila qrac, kad krenes preko komara pomoli si, preko Ivan Sedla avantura zivota, ono nema ni na Discover kanalu.
Dobili smo zeljezaru u Zenici koja je kompletan region tusila smogom, i par lopata da Sirotanovici prebacuju rekorde. Dobro, stavili su ga na hiljadarku, i to je nesta. :D
Last edited by Fudo387 on 26/08/2015 15:14, edited 1 time in total.
PM72

#1594 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by PM72 »

Izvini ali postaje mi neozbiljno sa tobom diskutovati, jer se u nedostatku argumenata hvatas magle i prasine... znas ti dobro ko je stavio potpis na ovaj sistem i znas jako dobro da je to sve bilo pod pritiskom Amerike i zapada... i isto tako dobro znas da je Amerika uz pomoc Gilbrighta zaustavila armiju BiH ispred Banja Luke... da bi danas isti taj Gilbright priznao da mu je to bila greska... dakle, nemoj pripisivati neistine, tj. lazi onima koji nisu krivi...
a shoping centri su valjda privatna vlasnistva... ipak bi trebao znat razliku izmedju danasnjeg privatnog vlasnistva i bivseg drzavnog u srboslaviji...
:lol: :lol: :lol:
Alijin mali se malo zanio.
Kao prvo,nije Gilbright nego Galbraith.Holbruk je zaustavio napredovanje a ne ambasador US u Zagrebu Gajbrajt.
A trebao bi se malo bolje raspitati gdje je Armija bila tačno u trenutku zaustavaljanja.To ispred je relativan pojam,četnici su bili ispred Predsjedništva,na 500 metara vazdušne linije i šta bi? Mnogo ti je mozak ispran.
5 0 5

#1595 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by 5 0 5 »

burger_pasa wrote: Izvini ali postaje mi neozbiljno sa tobom diskutovati, jer se u nedostatku argumenata hvatas magle i prasine... znas ti dobro ko je stavio potpis na ovaj sistem i znas jako dobro da je to sve bilo pod pritiskom Amerike i zapada... i isto tako dobro znas da je Amerika uz pomoc Gilbrighta zaustavila armiju BiH ispred Banja Luke... da bi danas isti taj Gilbright priznao da mu je to bila greska... dakle, nemoj pripisivati neistine, tj. lazi onima koji nisu krivi...
aaaaa. shopping centar je privatni. a prije 10 minuta si drzavu kitio s tim cvijecem. u isti skup sa autoputem. :lol: :lol: pa da te opet pitam, sta izgradi ova drzava od svojih para? austrijanci nam obnovili postu i vjecnicu. saudijci i turci nam izgradili dzamije. holandjani i svicarci nam obnovili kina. sta je izgradila ova drzava u zadnjih 25 godina? kino, pozoriste, muzej, fabriku, bolnicu? navedi molim te. :lol: :lol: :lol:

a upravu si. znam ko je aminovao republiku srpsku. tadasnji predsjednik drzave bosne i hercegovine. jedini covjek koji je imao odgovornost prema drzavi bosni i hercegovini. ko je gilbright? je li to neki bosanac? odakle njemu pravo da kroji zemlju? zasto predsjednik nije lupio sakom od stol i rekao, moja drzava. oslobodit cu je. kao sto bi svaki predsjednik napravio. :lol: :lol: :lol:
5 0 5

#1596 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by 5 0 5 »

Fudo387 wrote:E da vidimo kapitalne investicije rahmetli drzave:
1. Rupa kod Konjica, 5 milijardi dolara. Napravio sebi frajer da se ima gdje skloniti ako ga neko atomskom zvekne. Ostale ko jebe, imaju radne akcije, free tene i majicu, lopatu i sok dvojni C, life is good. Danas u toj rupi sadimo pecurke, mislim da ni jedna zemlja na svijetu nije ulozila u gljive k'o nasa bivsa titomanija.
2. Rupa kod Bihaca, 10 milijardi dolara. Napravio frajer aerodrom da ima gdje skloniti one krntije koje su u sukobu sa ozbiljnom avijacijom imale sanse k'o i ja u ringu sa Tajsonom.
Dobro, valjalo je za dozvolite da se obratimo, lozi sirotinju da zive u iluziji kako su nesta zajebani.
Itd...itd.
TLN je najbolje opisala investicije tih budalasa u skecu kad Nele otvara brodogradiliste u Bugojnu. :lol:

Za to vrijeme uspjeli su povezati Zagreb i Beograd autputom, i to je nasa socijalisticka omladina napravila krampom. Bosna dobila qrac, kad krenes preko komara pomoli si, preko Ivan Sedla avantura zivota, ono nema ni na Discover kanalu.
Dobili smo zeljezaru u Zenici koja je kompletan region tusila smogom, i par lopata da Sirotanovici prebacuju rekorde. Dobro, stavili su ga na hiljadarku, i to je nesta. :D
imalo se. trosilo se. :mrgreen: danas se samo ceka na sadaku. :lol: :lol:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1597 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by sabina1 »

Fudo387 wrote:E da vidimo kapitalne investicije rahmetli drzave:
Dobro, valjalo je za dozvolige da se obratimo, lozi sirotinju da zive u iluziji kako su nesta zajebani.
Itd...itd.

Za to vrijeme uspjeli su povezati Zagreb i Beograd autputem, i to je nasa socijalisticka omladina napravila krampom. Bosna dobila qrac, kad krenes preko komara pomoli si, preko Ivan Sedla avantura zivota, ono nema ni na Discover kanalu.
DAJT EIOV OM MOMKUZL ATNU KAŠIKU :
Image
burger_pasa

#1598 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by burger_pasa »

5 0 5 wrote:
burger_pasa wrote: Izvini ali postaje mi neozbiljno sa tobom diskutovati, jer se u nedostatku argumenata hvatas magle i prasine... znas ti dobro ko je stavio potpis na ovaj sistem i znas jako dobro da je to sve bilo pod pritiskom Amerike i zapada... i isto tako dobro znas da je Amerika uz pomoc Gilbrighta zaustavila armiju BiH ispred Banja Luke... da bi danas isti taj Gilbright priznao da mu je to bila greska... dakle, nemoj pripisivati neistine, tj. lazi onima koji nisu krivi...
aaaaa. shopping centar je privatni. a prije 10 minuta si drzavu kitio s tim cvijecem. u isti skup sa autoputem. :lol: :lol: pa da te opet pitam, sta izgradi ova drzava od svojih para? austrijanci nam obnovili postu i vjecnicu. saudijci i turci nam izgradili dzamije. holandjani i svicarci nam obnovili kina. sta je izgradila ova drzava u zadnjih 25 godina? kino, pozoriste, muzej, fabriku, bolnicu? navedi molim te. :lol: :lol: :lol:

a upravu si. znam ko je aminovao republiku srpsku. tadasnji predsjednik drzave bosne i hercegovine. jedini covjek koji je imao odgovornost prema drzavi bosni i hercegovini. ko je gilbright? je li to neki bosanac? odakle njemu pravo da kroji zemlju?
zasto predsjednik nije lupio sakom od stol i rekao, moja drzava. oslobodit cu je. kao sto bi svaki predsjednik napravio. :lol: :lol: :lol:
Mislis kao sto je Milosevic lupio sakom o stol u vezi Kosova, pa danas srbija ostala bez Kosova...haha... daj ba malo ozbilje ... ipak
Ti bolan moze mlatit, mlatarat, ubijat se od nekih dokazivanja, srz problema je cetnitet... jer da je drzava normalna ... da u drzavi strukture funkcionisu normalno, bili bismo danas najmanje tamo gdje je danas hrvatska, a mozda i slovenija...
Pa eto i da nismo nista obnovili, mi imamo stabilnu valutu, konvertibilnu marku koja ne devalvira kao propali dinari onog propalog sistema... pazi sad to... ha...
Ali Kemal

#1599 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Ali Kemal »

burger_pasa wrote:Izvini ali postaje mi neozbiljno sa tobom diskutovati, jer se u nedostatku argumenata hvatas magle i prasine... znas ti dobro ko je stavio potpis na ovaj sistem i znas jako dobro da je to sve bilo pod pritiskom Amerike i zapada...
Ovdje si u pravu, bilo je to pod pritiskom Amerike. Amerika je inace mogla to da uradi i prije i to je cinjenica, medjutim znali su da tako nesto nije bilo moguce za vrijeme SFRJ, pa im je trebalo nekoliko godina da skontaju koliko se to sve srozalo i da mogu da rade sta hoce. :oops:
Za vrijeme SFRJ Evropa bi zamolila da se prime izbjeglice iz Sirije i Bliskog Istoka, Madjarskoj ne bi palo na pamet da gradi zicani zid na granici.
burger_pasa wrote:i isto tako dobro znas da je Amerika uz pomoc Gilbrighta zaustavila armiju BiH ispred Banja Luke... da bi danas isti taj Gilbright priznao da mu je to bila greska... dakle, nemoj pripisivati neistine, tj. lazi onima koji nisu krivi...
Eto vidis, za vrijeme SFRJ tako nesto se ne niko ni usudio da kaze.
Dozer

#1600 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

Nevjerovatan si...al' fakat...

Opet te pitam - na koji nacin RS koci razvoj Federacije? Samo konkretno, ako moze...
Post Reply