Novi rat

Locked
sumirprimus

#1576 Re: Novi rat

Post by sumirprimus »

Nije mi jasno zasto ne transparent.javna licnost ,mora pazit sta prica....100:1
palermo

#1577 Re: Novi rat

Post by palermo »

zavrzlama wrote:Ovaj incident je samo pokazao politicko neznanje ,odsustvo pragmaticnosti i neozbiljnost bosnjackih lidera...

Zar je velika mudrost bila da su Bosnjacki politicari predlozili Camilu i majkama Srebrenice da posalju pismo srbijanskoj vladi da niko nije dobronamjeran ko ne prizna javno genocid u Srebrenici i tacka..tim bi se cinom loptica i problem prebacio na one koji i jesu problem vucic i srbijabska politika...nego ono podanicki,nek dodje mi smo merhametli, svaka budala znala da on dolazi da izazove incident...
Ne znaš, kao ni ja, da li su možda amerikanci ili britanci ultimativno tražili dolazak Vučića.....krećemo se na prilično nepoznatom terenu da bi davali olake zaključke.........kako god, ne vidim ja da ovdje ima gubitnika.....Vučić je dobio još jedan poen u svojoj borbi za satus nekrunisanog kralja Srbija, mada vjerujem da bi bio još sretniji da je nekako na hitnoj završio, Bošnjaci opet mogu reći, pogledajte kakve frustracije donosi nekažnjavanje zločina i nepravedan mir.....hoćete li ovakve Bošnjake ili europeizirane, one koji mogu i drugima biti primjer...
gospodja profiterka

#1578 Re: Novi rat

Post by gospodja profiterka »

palermo wrote:
zavrzlama wrote:Ovaj incident je samo pokazao politicko neznanje ,odsustvo pragmaticnosti i neozbiljnost bosnjackih lidera...

Zar je velika mudrost bila da su Bosnjacki politicari predlozili Camilu i majkama Srebrenice da posalju pismo srbijanskoj vladi da niko nije dobronamjeran ko ne prizna javno genocid u Srebrenici i tacka..tim bi se cinom loptica i problem prebacio na one koji i jesu problem vucic i srbijabska politika...nego ono podanicki,nek dodje mi smo merhametli, svaka budala znala da on dolazi da izazove incident...
Ne znaš, kao ni ja, da li su možda amerikanci ili britanci ultimativno tražili dolazak Vučića.....krećemo se na prilično nepoznatom terenu da bi davali olake zaključke.........kako god, ne vidim ja da ovdje ima gubitnika.....Vučić je dobio još jedan poen u svojoj borbi za satus nekrunisanog kralja Srbija, mada vjerujem da bi bio još sretniji da je nekako na hitnoj završio, Bošnjaci opet mogu reći, pogledajte kakve frustracije donosi nekažnjavanje zločina i nepravedan mir.....hoćete li ovakve Bošnjake ili europeizirane, one koji mogu i drugima biti primjer...
Angela je tražila, Angela.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1579 Re: Novi rat

Post by JoseMujica »

nikad_vise wrote:
JoseMujica wrote:za Vučića odličan politički spin...well played

pregledjte malo strane medije...komemoracija je u drugom planu i svi pišu o napadu na premijera Srbije

npr. BBC
Srebrenica massacre anniversary: Crowds chase Serb PM away

naravno, ako vam je jedino relevantno pisanje hAvaza onda zanemarite post
I sta kazu u clanku?
Razjarene rulje muslimanskih fanatika koje je predvodio ISIL napali na nevinog premijera koji je nicim izazvan postao meta napada samo zato sto je Srbin?Covjek bez mrlje u zivotu,otac 2 djece,proveo pola zivota spasavajuci nevinu djecu sa zarista sirom svijeta? :? Borca za ljudska prava i mir u regionu?

nisam ni čitao dalje od naslova, kao što neće ni većina prosjećnih ljudi, ali će svejedno sutra imati mišljenje
babanovac

#1580 Re: Novi rat

Post by babanovac »

desni wrote:
babanovac wrote:Izvinjavam se forumasima na mojoj logici koja je formirana pod dejstvom TVBG i TVNS ranih ´90-tih godina, jer u mom selu drugog kanala nismo imali. Naime, jugoslovenska armija - Savezne republike Jugoslavije u povlacenju iz BiH je zauzela sve okolne TV repetitore i naucila nas stvaranju apstraktne, sire slike.
Po toj mojoj logici, moguca su samo tri scenarija:

1) Vucic je sam sebe kamenovao sa udaljenosti od 3m,
2) Vucica su kamenovali francuski i britanski obavjestajci
3) Vucic nije kamenovan, snimak je montiran.
I ja sam bio izlozen zracenju sa TVBG i TVNS pa sam slicno tebi zamislio jedan scenarij.
    Vaginoustog su napali oni specijalci sto su bili ubaceni u civilu :wink:
      Nemojmo se zavaravati sve ovo je dio zavjere Kominterne i Teherana da se Bosnjaci prikazu kao sljedbenici ISILA a sve sa ciljem uspostave novog svjetskog poretka :idea:
      I tu sam opciju uzeo u obzir, kad procitah da levat od policajca priznaje kako krsi protokol vise policijske instance.
      sumirprimus

#1581 Re: Novi rat

Post by sumirprimus »

Dzemsbondovski:premijer koji je bezao...
      palermo

#1582 Re: Novi rat

Post by palermo »

gospodja profiterka wrote: Angela je tražila, Angela.
      Ih zaboravih Angelu....da, ona je gotovo sigurno tražila.....uglavnom, mislim da nije postojala mogućnost da se Vučiću na bilo kakav način kaže, ne dolazi.....
      gospodja profiterka

#1583 Re: Novi rat

Post by gospodja profiterka »

palermo wrote:
      gospodja profiterka wrote: Angela je tražila, Angela.
      Ih zaboravih Angelu....da, ona je gotovo sigurno tražila.....uglavnom, mislim da nije postojala mogućnost da se Vučiću na bilo kakav način kaže, ne dolazi.....
      Ma ni slučajno. Niti je BiH mogla reći 'ne dolazi' niti je on mogao reći 'ne dolazim'.
      RepublikanskaGarda

#1584 Re: Novi rat

Post by RepublikanskaGarda »

Moze li mi neko samo objasniti kakve je poene Vucic zaradio?
      Poene u na domaćoj političkoj sceni gdje ga i oponenti i oporba smatraju žrtvom i gdje cijeli srbijanski medijski aparat naglašava eto vučić je otišao a ovi ga dočekali ovako i onako, navodno da je i nama i vama nebitno šta se misli u Srbiji ali čovjek je sebi zaradio određene poene pred iduće izbore, na stranoj sceni prvenstveno mislim na činjenicu da je izvršio naredbu europske i američke diplomacije da se pojavi u Srebrenici a završilo je kako je završilo, cijeli diplomatski kor u BIH danas oštro osuđuje napad na Vučića a strani mediji u prvi plan izbacuju vijest o napadu na premijera Srbije, kad se malo prolista i po hrvatskim medijima udarna vijest je napad na Vučića što je sramotno....po meni nije tu kriv ni Vučić ni načelnik Srebrenice pa niti ni ovi ljudi koji su ga gađali, kriv je onaj koji mu je dopustio da se pojavi u Srebrenici....i dalje mi je to neshvatljivo + ovo cjelodnevno ispričavanje Vučiću i Srbiji, mislim još samo fali da BIH helsinški odbor da uputi ispriku....politički i diplomatski gledano Vučić: bošnjačka elita 1:0, mislim ponavljam da je to bilo u Vukovaru pa ovi naši šatoraši a i ostali mirniji, normalniji dio populacije bi izazvali takve scene koje bi obišle svijet a mi bi ispali primitivci, ustaše, fašisti etc....ne kaže se badava bolje spriječit nego liječit :)
      Last edited by RepublikanskaGarda on 11/07/2015 23:32, edited 1 time in total.
      JoseMujica

#1585 Re: Novi rat

Post by JoseMujica »

gospodja profiterka wrote:
      palermo wrote:

Angela je tražila, Angela.
      ćuj Angela naredila :? pa zar Don Neonko i raja mu nisu muslimani koji se samo Allaha boje? Ko je pravom muslimanu mogao da naredi da ćini nešto protiv vjere i savjesti? Ili je morebit u pravu bio oni Abu Hamza kad je reko da ovdje nema muslimana vego sve go komunjara
      sumirprimus

#1586 Re: Novi rat

Post by sumirprimus »

RepublikanskaGarda wrote:[
      b]Moze li mi neko samo objasniti kakve je poene Vucic zaradio?[/b]
      Poene u na domaćoj političkoj sceni gdje ga i oponenti i oporba smatraju žrtvom i gdje cijeli srbijanski medijski aparat naglašava eto vučić je otišao a ovi ga dočekali ovako i onako, navodno da je i nama i vama nebitno šta se misli u Srbiji ali čovjek je sebi zaradio određene poene pred iduće izbore, na stranoj sceni prvenstveno mislim na činjenicu da je izvršio naredbu europske i američke diplomacije da se pojavi u Srebrenici a završilo je kako je završilo, cijeli diplomatski kor u BIH danas oštro osuđuje napad na Vučića a strani mediji u prvi plan izbacuju vijest o napadu na premijera Srbije, kad se malo prolista i po hrvatskim medijima udarna vijest je napad na Vučića što je sramotno....po meni nije tu kriv ni Vučić ni načelnik Srebrenice pa niti ni ovi ljudi koji su ga gađali, kriv je onaj koji mu je dopustio da se pojavi u Srebrenici....i dalje mi je to neshvatljivo + ovo cjelodnevno ispričavanje Vučiću i Srbiji, mislim još samo fale BIH helsinški odbor da uputi ispriku....politički i diplomatski gledano Vučić: bošnjačka elita 1:0, mislim ponavljam da je to bilo u Vukovaru pa ovi naši šatoraši a i ostali mirniji, normalniji dio populacije bi izazvali takve scene koje bi obišle svijet a mi bi ispali primitivci, ustaše, fašisti etc....ne kaže se badava bolje spriječit nego liječit :)
      Realno direktan pogodak je 50 poena...
      Cvike 25...
      Usna 15...
      Kisobran evrovizijski 12...
      Promasaj negativni bodovi...
      Trka neprocjenjivocak i za mastercard....
      zavrzlama

#1587 Re: Novi rat

Post by zavrzlama »

Niko nezna usrat motku ko bosnjacki politicari....britanci iz kakvih god su pobuda podnijeli rezoluciju su podnijeli i uradili fantasticnu stvar za BIH...a nasi uhljupi se zahvaljuju britancima tako sto one koji su srusili njihovu rezoluciju primjau ko pocasnogg gosta na dzenazu u Srebrenicu...da je sto americkih vlada reklo da se mora vucic primit u Srebrenicu ,trebalo je odbit..
      madner

#1588 Re: Novi rat

Post by madner »

Anglosaksonci dodali jos par kila cumura na vatru.

Po meni je sada najbitnije pitanje kako izbjeci sire civilne zrtve pri osvajanju ovih okupiranih gradova.
      sumirprimus

#1589 Re: Novi rat

Post by sumirprimus »

madner wrote:Anglosaksonci dodali jos par kila cumura na vatru.

Po meni je sada najbitnije pitanje kako izbjeci sire civilne zrtve pri osvajanju ovih okupiranih gradova.
      Haahhaahahahah kralju to je taj rafinirani osjecaj....za damar... :D
      emmir1

#1590 Re: Novi rat

Post by emmir1 »

Svi smo očekivali neprijatnosti, no ne u ovolikoj mjeri.

Baš je haotično bilo.

Zar je trebalo mnogo pameti da kažu reisu da zanijeti namaz pred izlazak Vučića iz tvornice.

Samo mu jave u kojem trenutku i onda neka reis uči poduže sure.

Ne bi se ni zvižduk čuo.

Žao mi najviše zbog srebreničana što se ovo desilo.
      RepublikanskaGarda

#1591 Re: Novi rat

Post by RepublikanskaGarda »

Cvike 25...
      Usna 15...
      Realno da ga je još neka hanuma napucala knockdow u prvoj rundi, prekid borbe
      sumirprimus

#1592 Re: Novi rat

Post by sumirprimus »

RepublikanskaGarda wrote:
      Cvike 25...
      Usna 15...
      Realno da ga je još neka hanuma napucala knockdow u prvoj rundi, prekid borbe
      Prekid mecha samo da gaj deen doceko s torbicom...
      nikad_vise

#1593 Re: Novi rat

Post by nikad_vise »

emmir1 wrote:Svi smo očekivali neprijatnosti, no ne u ovolikoj mjeri.

Baš je haotično bilo.

Zar je trebalo mnogo pameti da kažu reisu da zanijeti namaz pred izlazak Vučića iz tvornice.

Ne bi se ni zvižduk čuo.

Organizator je pogrijesio sto ga je pozvao.On je pogrijesio sto je bio toliko glup i bezobrazan pa pored svega urađenog u posljednje vrijeme dosao.
      Narod je reagovao onako kako je reagovao,to je ono sto ljudi osjecaju i misle prema Srbiji.Meni bi veca sramota bila da se zbog nekog levata koji ne priznaje genocid mijenja citav protokol da se njemu nebi zvizdalo.Covjek nije trebao biti tu,bar dok ne rascisti sam sa sobom jel genocid il nije.
      Da ne spominjemo druge aferime.

I meni je zao sto je to bilo na dzenazi,bas mi je bezveze ali ako je vec tako ispalo boze moj.Nije da nije zasluzio.
      almir90

#1594 Re: Novi rat

Post by almir90 »

Da bošnjačko izdajničko političko vodstvo ima pameti, kao što je nema, novi rat bi se vodio politički.

Ali, šta očekivati od hrpe nehljebovaca, kriminalaca, ratnih i postratnih profitera da učine nešto dobro. Vrhunac im je podići kredit i potrošiti, i kmečati za sadaku. Tačno me nekad bude sramota da sam Bošnjak koji se nema pohvaliti ni jednim kvalitetnim političarom na nekoj visokoj funkciji, koji će staviti nacionalni interes svog naroda. Ali, ja još uvijek očigledno mlad i naivan!

Imamo tako dobre prilike da postanemo saveznici Evrope i Amerike, a naši to ništa ne iskorištavaju. Samo prosijaci mole za kredite i sadaku, pa za lijeka im trebalo. Udruženje sa Evropom i Amerikom, savezništvo od kojeg bih ja da se pitam samo tražio dobre mentore koji bi nam pomogli u razvijanju. Nema BiH bez ujedinjenih prvo Bošnjaka, pa tek onda i ostalih naroda iz reda Srba i Hrvata koji isto smatraju BiH svojom domovinom.

Samo dobro mentorstvo koje bi nam omogućilo da se razvijamo u svim sferama: ekonomski, obrazovno, i da imamo jake lobije i podršku. Ali, očekivati da urade nešto korisno izajice koje nas sada vode, pa veće su nam šanse da dobijemo na Bingu džekpot.

Što se tiče klasičnog ratovanja, ne treba isključivati mogućnost, treba biti oprezan. Ja sam na drugoj temi već pisao da ovo sve ne miriše na dobro.
      Dado dijasporitus
      Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#1595 Re: Novi rat

Post by Dado dijasporitus »

nikad_vise wrote:
      emmir1 wrote:Svi smo očekivali neprijatnosti, no ne u ovolikoj mjeri.

Baš je haotično bilo.

Ne bi se ni zvižduk čuo.

Organizator je pogrijesio sto ga je pozvao.On je pogrijesio sto je bio toliko glup i bezobrazan pa pored svega urađenog u posljednje vrijeme dosao.
      Narod je reagovao onako kako je reagovao,to je ono sto ljudi osjecaju i misle prema Srbiji.Meni bi veca sramota bila da se zbog nekog levata koji ne priznaje genocid mijenja citav protokol da se njemu nebi zvizdalo.Covjek nije trebao biti tu,bar dok ne rascisti sam sa sobom jel genocid il nije.
      Da ne spominjemo druge aferime.

I meni je zao sto je to bilo na dzenazi,bas mi je bezveze ali ako je vec tako ispalo boze moj.Nije da nije zasluzio.
      Od prilike tako. Kako se uslikas takva ce ti biti slika. Narod zna dobro prosuditi
      babanovac

#1596 Re: Novi rat

Post by babanovac »

Tomahawk11 wrote:
      babanovac wrote:Izvinjavam se forumasima na mojoj logici koja je formirana pod dejstvom TVBG i TVNS ranih ´90-tih godina, jer u mom selu drugog kanala nismo imali. Naime, jugoslovenska armija - Savezne republike Jugoslavije u povlacenju iz BiH je zauzela sve okolne TV repetitore i naucila nas stvaranju apstraktne, sire slike.
      Po toj mojoj logici, moguca su samo tri scenarija:

1) Vucic je sam sebe kamenovao sa udaljenosti od 3m,
      2) Vucica su kamenovali francuski i britanski obavjestajci
      3) Vucic nije kamenovan, snimak je montiran.
      Al se drami oko Vucica. Nije trebalo onako, ali da te pitam....
      Kakav komentar imas na Ramino dozivanje sina u smrt?
      Kakav komentar imas na Skorpione?
      Kakav komentar imas tolike nisane u Srebrenici?
      Budi covjek....
      Ja sam sarkastican... Da ti pojasnim, ovo su konstantno ponavljani nacini relativizacije srpskih zlocina u Bosni, od strane srpskih medija `90-tih.
      Ramo ne postoji i nije dozivao sina.
      Skorpioni nisu postojali, a snimak egzekucije je zapravo "djecija igra"...Malo se salili i snimali kamerom. Nije vjerodostojan. itd...
      JoseMujica

#1597 Re: Novi rat

Post by JoseMujica »

Činjenica da je premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je donio historijsku odluku da prisustvuje komemoraciji 20. godišnjice genocida u Srebrenici, bio primoran da napusti komemoraciju, protivna je duhu današnjeg dana sjećanja, izjavila je visoka predstavnica i potpredsjednica Evropske komisije Federica Mogherini povodom napada na premijera Vučića u Srebrenici.
      došlo je vrijeme da se izvinjavate što ste preživili :roll:
      sumirprimus

#1598 Re: Novi rat

Post by sumirprimus »

Lutke drage,brinu se...
      Ako ako....
      Bitni su ameri....
      Patriotska_Liga

#1599 Re: Novi rat

Post by Patriotska_Liga »

madner wrote:Anglosaksonci dodali jos par kila cumura na vatru.

Oluja.
      Sa_u_srcu

#1600 Re: Novi rat

Post by Sa_u_srcu »

Smijesna organizacija Direkcije za koordinaciju- a sta ocekivati od ljudi primljenih preko stela, koji veze s mozgom nemaju... Premijer Srbije prolazi kros masu puticem sirine 1 metar... :shock:

Pa gdje to ima...ma pun mi je kurac nase nesposobnosti i neprofesionalnosti...Bakire levat si i to si danas i pokazao... :roll:
      Locked