Republika Turska

Post Reply
insomnia78

#1576 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by insomnia78 »

Nego
@fgeerdink: clashes also in #gever #yüksekova, several tweeps report.
Plus, napad autobombom
insomnia78

#1577 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Ovakve stvari su obicno vecinom netacne
Osim toga mi nemamo nista sa tim ni od toga
insomnia78

#1578 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Teroristi ne miruju
@fgeerdink: clashes also in #gever #yüksekova, several tweeps report.
@mba

#1579 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by @mba »

insomnia78 wrote:
@mba wrote:
a to bi oni trebali da se ukljuce u ovaj prljavi rat, pa nisu ludi!
Taj rat ih se itekako tice i vec su ukljuceni

jesu, ali u borbi protiv terora pkk i ludjaka iz tako zvane (NE)islamske drzave!
ali se isto tako pitam koja zemlja trenutno nie ukljuce u zbivanja u sirji i u iraku, mnoge vlade zapade bi rado sirijski scenario u turskoj!
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1580 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by hrasno38 »

@mba wrote:
tututuuuu wrote:
limeni wrote:Oni ti ga puse Tajibeeeee :lol:
Velika pobjeda demokratije u bratskoj Turskoj, ovo je veliki dan za Evropu!
:lol: :lol: :lol: :lol:

je, bas je veliki dan za Europu, mislim da je ovo udarna vijest u Spanjolskoj i recimo Luksemburgu. :lol: Pa ne dize se Europljanima kao vama u BiH kad odredjeni politicar u odredjenoj azijskoj zemlji osvoji vlast. Ne pati svako od kompleksa manje vrijednosti da se vlazi na "veceg brata". Nas i Rusa trista meleona, eto na sta me ovo podsjeca...

Cuj veliki dan za Europu. :-) :lol:
ako te ne interesuje sta se desava "aziji" sto se onda javljas na ovu temu, zaobices i mirna bosna, kontas?
ali mislim da te ipak malo bocka sto je brko opet uzeo izbore, ja kazem BRKO SAMO SALJI IZBJEGLICE NA ZAPAD!!!
sve ce ovo biti turska zemo! :thumbup: :D
Image
budza

#1581 Re: Republika Turska

Post by budza »

insomnia78 wrote:A 40 000 uhapsenih intelektualaca?
:lol:

bolje uhapsenih nego ubijenih kao sto je to slucaj u nekim zap. i istocnim zemljama.
@mba

#1582 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by @mba »

animals wrote:
@mba wrote:
animals wrote:Turski narod ga je izabrao, nek im vlada..
njihov izbor..
ali sto vas par svrsavate na sami spomen Turske, je sasvim druga prica..

isto kao vae par cim se turska spomene kao da vam se oci vade, sve mozes ali tursku ne spominji nikako, i sada se pitam ko ovde ima komplekse!
A ti mrtav ladan napises kako ce ovo sve biti Turska..
i tebe da uzimam za ozbiljno :-)
pa zar nije bila? :-D
inace se historija ponavlja!
Megiddo

#1583 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by Megiddo »

Miriše mi na to, iako nije očigledno napisano, da opet pričamo o otomanskim osvajanjima po Balkanu. Nemam ništa ni protiv ni za Tursku, država koju poštujem, narod koji poštujem kao i sve ostale (odmah da se ogradim) a ovu priču ja ne zovem historijom nego politizacijom historije. I nekako sam mišljenja da nam ne može ništa dobro donijeti. Zapravo bilo kakve prepirke, svadje i zamjeranja sa bilo kojim narodom ili državom nam ne može ništa dobro donijeti.

Priča o otomanskim osvajanjima je kao priča o tome da treba da mrzimo Hrvate jer su ustaše ne tako davno napravile NDH ili Njemce zbog druga Hitlera. To je dio prošlosti i nešto što ni ova Njemačka, ni ova Hrvatska ili Turska a ni njihovi narodi nisu uradili.
insomnia78

#1584 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by insomnia78 »

@mba wrote:
insomnia78 wrote:
@mba wrote:
a to bi oni trebali da se ukljuce u ovaj prljavi rat, pa nisu ludi!
Taj rat ih se itekako tice i vec su ukljuceni

jesu, ali u borbi protiv terora pkk i ludjaka iz tako zvane (NE)islamske drzave!
ali se isto tako pitam koja zemlja trenutno nie ukljuce u zbivanja u sirji i u iraku, mnoge vlade zapade bi rado sirijski scenario u turskoj!
Slazem se za PKK dok je ova "borba" protiv Daesha jako upitna i diskutabilna
Co0l

#1585 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:Ma ne, Kurdima nije bitno ko ce formirati vlast... AKP, CHP, MHP...!? Kakva je razlika!? Sve tri stranke su antikurdski nastrojene.

Oni u vlast ne zele sa smrtnim neprijateljima po ponizavajucim uslovima. To je jasno kao dan.

Vazno je da probiju psiholosku barijeru i udju u parlament. To su uspjeli uprkos strasnoj, jezivoj kampanji, u kojoj su se palili objekti u vlasnistvu HDP, napadali kurdski poduzetnici, tukli i ubijali kurdski civili... kako od obicnih Turaka - tako od vojske i policije...

Na sve to su Kurdi kroz decenije naviknuti. Turska je od svoga nastanka zlocinacka drzava.

Nadam se da ce Erdogan sada ispuniti obecanje i okoncati rat. Za Kurde je u konacnici dobro da je Erdogan uzeo vlast. To sam pisao i ranije. Da su kojim slucajem na njegovom mjestu Kemalisti, velike su sanse da bi sklopili dil sa Rusima i Asadom te istisnuli Ameriku i na taj nacin sjebali Kurde u Siriji. Erdogan nije u najboljim odnosima sa zapadom i to savrseno odgovara Kurdima u Siriji i Iraku. Nije ni sa Rusima, da stvar bude jos bolja.
Teško falsifikovanje stvarnosti.
Poistovjecujes Kurde i HDP a rezultati izbora govore da je dobar dio Kurda glasao za AKP.Krajnje je vrijeme da shvatis da veliki broj Kurda u Turskoj vide svoju domovinu i nisu separatisticki ni teroristicki nastrojeni.Da ne govorimo o Kurdima koji su clanovi AKP-a i kao takvi ce uci u turski parlament.
racionalista

#1586 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by racionalista »

Prođe kolona auta prema Baščaršiji
budza

#1587 Re: Republika Turska

Post by budza »

insomnia78 wrote:
@fgeerdink: explosion in #nusaybin (mardin prov), reportedly many people wounded.
Autobomba
E moj @kiki koga ti podrzavas

isti je kao i oni. brutalni slepci koji jos uvek slede ono o cemu nemaju blage veze. naravno, ima i dobrih kurda.
wolfie

#1588 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by wolfie »

racionalista wrote:Prođe kolona auta prema Baščaršiji
Unbelivibl.
Opetja033

#1589 Re: Republika Turska

Post by Opetja033 »

Sutra u 12:00 OSCE-ovi posmatraci ce predati svoj izvjestaj o regularnosti izbora.
animals

#1590 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by animals »

@mba wrote:
Ja poznam dosta Turaka, uopce nisu losi ljudi..
tako da se ne palim na tvoje gluposti..
Zokipfc

#1591 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by Zokipfc »

Turci ko svi ostali narodi. Ima ih svakakvih.. Ja sam do sada u Turskoj imao samo pozitivna iskustva.

Ali biraju covjeka koji lagano zemlju pretvara u nesto sto naginje ka Islamistickoj republici umjesto sekularne drzave, cenzurise internet, hapsi NOVINARE.... Bljak.

A reakcije na forumu su ocekivane. Isto kao sa Srbima i Putinom. Al' fakat.
mario001

#1592 Re: Republika Turska

Post by mario001 »

It_is_a_Leclerc wrote:Nu nam se regionalna liberalna levica silno potresla.. Čim na tviteru, maltene, bi državni udar izveli.. Kobiva, šta znaju Turci ko je bolji da im vodi zemlju...
Pa sjecas se izjave Bakira Hahziomerovica nakon izbora
MMM1977

#1593 Re: Republika Turska

Post by MMM1977 »

Bravo brko! Sasvim očekivano jer u njega vjeruju i Turci i Kurdi i manjine. Kiki, sad bi bilo fer da cestitas brki i da nam izracunas koliko je Kurda glasalo za AKP, jer je to zaista veliki procenat.
@mba

#1594 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by @mba »

Slazem se za PKK dok je ova "borba" protiv Daesha jako upitna i diskutabilna

daish je sam za sebe upitan, skup ludjaka predvodjeni jos vecim ludjakom!
@mba

#1595 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by @mba »

animals wrote:
@mba wrote:
Ja poznam dosta Turaka, uopce nisu losi ljudi..
tako da se ne palim na tvoje gluposti..

pa niko nije rekao da su losi, naprotiv, nama bosnjacima ako nece pomoci ne ni odmoci i to je to!
@mba

#1596 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by @mba »

Zokipfc wrote:Turci ko svi ostali narodi. Ima ih svakakvih.. Ja sam do sada u Turskoj imao samo pozitivna iskustva.

Ali biraju covjeka koji lagano zemlju pretvara u nesto sto naginje ka Islamistickoj republici umjesto sekularne drzave, cenzurise internet, hapsi NOVINARE.... Bljak.

a sta to radi orban u madjarskoj, u sta pretvara on drzavu, u demokratiju mozda, i cijela eu cuti, covjek sam mijenja ustav i svi cute na to, u turskoj se barem odrzavju izbori i narod bira, ako taj turski narod ili vecina sutra na izborima izglasaju da se isele svi na mars, neka to urade neka se isele zasto da ih neko sprijecava i namece nesta sveoje, neke svoje vrijednosti, ali isto tako ako sutra vecina turaka glasa za SHERIJAT zasto se neko sa strane mora mijesati i namecati nesto svoje, to je volja naroda!
trcicu trceci

#1597 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by trcicu trceci »

racionalista wrote:Prođe kolona auta prema Baščaršiji
Tooo ja volim Tursku i Erdoganaaaa

jes samo neka se slavi
studiorum_tuzlaensis

#1598 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by studiorum_tuzlaensis »

Strah se uvukao u kosti srbskim dušebrižnicima. Neka polako, vaši preci i oci dolaze po vas. Biće Niš turska mahala ;)
Zokipfc

#1599 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by Zokipfc »

@mba wrote:
Zokipfc wrote:Turci ko svi ostali narodi. Ima ih svakakvih.. Ja sam do sada u Turskoj imao samo pozitivna iskustva.

a sta to radi orban u madjarskoj, u sta pretvara on drzavu, u demokratiju mozda, i cijela eu cuti, covjek sam mijenja ustav i svi cute na to, u turskoj se barem odrzavju izbori i narod bira, ako taj turski narod ili vecina sutra na izborima izglasaju da se isele svi na mars, neka to urade neka se isele zasto da ih neko sprijecava i namece nesta sveoje, neke svoje vrijednosti, ali isto tako ako sutra vecina turaka glasa za SHERIJAT zasto se neko sa strane mora mijesati i namecati nesto svoje, to je volja naroda!
Eh, u tome je i stvar.

Ako neko ulozi 400 miliona u propagandi, narod ce da prati tu ideju. To je kako funkcionise demokratija..
trcicu trceci

#1600 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by trcicu trceci »

studiorum_tuzlaensis wrote:Strah se uvukao u kosti srbskim dušebrižnicima. Neka polako, vaši preci i oci dolaze po vas. Biće Niš turska mahala ;)
Dolaze Turci da uniste i ove sto su u nasim redovima se okukoljili
Post Reply