Makedonija

Post Reply
radostan dan

#1576 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

cyprus wrote:Ko je sad ovaj Denijaz :-) :-)

Uđoh na temu ne bi li pročitao kakvo objašnjenje ove situacije, kad tamo samo gomila gluposti ovog, po svemu sudeći, trola...

Car pare i magle, otjerali ga sa one teme - jesu li bošnjaci pobijedili u ratu...i to ga otjerali bosnjaci koji su ratovali.
Challenger__

#1577 Re: Makedonija

Post by Challenger__ »

cyprus wrote:Ozbiljno ljudi šta se to dešava? Makedonski nacionalisti upali u parlament i biju socijaliste i Albance? Jesam li dobro skontao?
Nisi. Niko nije ni dotakao Albance ali su prebili Zaeva.
cyprus

#1578 Re: Makedonija

Post by cyprus »

Challenger__ wrote:
cyprus wrote:Ozbiljno ljudi šta se to dešava? Makedonski nacionalisti upali u parlament i biju socijaliste i Albance? Jesam li dobro skontao?
Nisi. Niko nije ni dotakao Albance ali su prebili Zaeva.
A ovaj Zijadin Sela?
Sara03

#1579 Re: Makedonija

Post by Sara03 »

Denijaz1254 wrote:
Kikibombona wrote:
Smirit ce se u Makedoniji. Nikome nije u interesu da se tamo zarati.
Izrael ne granici sa ni jednom drzavom pa kontrolisu mnoge zapadne rezime. Uticaj se ne vrsi zveckanjem oruzijem nego kroz ekonomiju. Turska drzi sve aerodrome u Makedoniji. Ako si ikada bio dole znas da je sve na Makedonskom i Turskom jeziku. Najvece investicije u Makedoniji su dosle iz Turske. Pored toga sitnica nije ni to sto u Makedoniji koja je duboko etnicki podjeljena imamo i 4% Turaka i 1,5% Bosnjaka i Gorana. Ako Turska bude na strai Albanskog faktora odmag je i taj narod na toj strani. U Bugarskoj Turci cine 11% stanovnistva a jedan veliki dio tog stanovnistva je uz Makedonsku granicu.

Slazem se da nikome nije u interesu da se tamo zarati. Osim SAD-u i Velikoj Albaniji.
Nema to apsolutno nikakve veze sa ovim što želiš reći. :-)

Po makedonskom zakonu, ako u jednoj opštini postoji minimalno 20% određene etničke manjine, onda se i natpisi u toj opštini koriste i na jeziku te manjine.
Last edited by Sara03 on 27/04/2017 23:38, edited 1 time in total.
Challenger__

#1580 Re: Makedonija

Post by Challenger__ »

cyprus wrote:A ovaj Zijadin Sela?
On je sporedni igrač nebitan u čitavoj priči. AJB je rekla jasno da su se likovi iz Dui na vrijeme evakuisali a da je Zaev dobio batine. Vidio sam, glava mu je bila krvava.

Image
Challenger__

#1581 Re: Makedonija

Post by Challenger__ »

Sara03 wrote: Nema to apsolutno nikakve veze sa ovim što želiš reći. :-)

Po makedonskom zakonu, ako u jednoj opštini postoji minimalno 20% određene etničke manjine, onda se i natpisi u toj opštini koristi i na jeziku te manjine.
Lik lupa, fantazira. Ignoriši.
cyprus

#1582 Re: Makedonija

Post by cyprus »

Challenger__ wrote:
cyprus wrote:A ovaj Zijadin Sela?
On je sporedni igrač nebitan u čitavoj priči. AJB je rekla jasno da su se likovi iz Dui na vrijeme evakuisali a da je Zaev dobio batine. Vidio sam, glava mu je bila krvava.

Image
Pa da je random lik sa ulice onako rascopane glave ne može biti nebitan u tako etnopolitički nabijenoj situaciji... A nije...
Last edited by cyprus on 27/04/2017 23:39, edited 1 time in total.
Denijaz1254

#1583 Re: Makedonija

Post by Denijaz1254 »

Sara03 wrote:
Denijaz1254 wrote:
Kikibombona wrote:
Smirit ce se u Makedoniji. Nikome nije u interesu da se tamo zarati.
Izrael ne granici sa ni jednom drzavom pa kontrolisu mnoge zapadne rezime. Uticaj se ne vrsi zveckanjem oruzijem nego kroz ekonomiju. Turska drzi sve aerodrome u Makedoniji. Ako si ikada bio dole znas da je sve na Makedonskom i Turskom jeziku. Najvece investicije u Makedoniji su dosle iz Turske. Pored toga sitnica nije ni to sto u Makedoniji koja je duboko etnicki podjeljena imamo i 4% Turaka i 1,5% Bosnjaka i Gorana. Ako Turska bude na strai Albanskog faktora odmag je i taj narod na toj strani. U Bugarskoj Turci cine 11% stanovnistva a jedan veliki dio tog stanovnistva je uz Makedonsku granicu.

Slazem se da nikome nije u interesu da se tamo zarati. Osim SAD-u i Velikoj Albaniji.
Nema to apsolutno nikakve veze sa ovim što želiš reći. :-)

Po makedonskom zakonu, ako u jednoj opštini postoji minimalno 20% određene etničke manjine, onda se i natpisi u toj opštini koriste i na jeziku te manjine.
Svi Makedonski aerodromi imaju natpise na Turskom i Makedonskom. Bez obzira sto u opstinama gdje se aerodromi nalaze nema ni 1% Turaka. Upravo zato sto su u Turskom vlasnistvu:

https://en.wikipedia.org/wiki/Skopje_%2 ... 22_Airport
In December 2006, the government of the Republic of Macedonia announced plans to rename the airport after Alexander the Great, sparking a renewed diplomatic spat with Greece, because both countries consider Alexander the Great as part of their own heritage.[6][7]

In 2008 the Macedonian Government signed a contract with the Turkish company Tepe Akfen Ventures (TAV) for a twenty-year-long concession during which this company would manage Macedonia's two existing airports - the Skopje Alexander the Great Airport and the St. Paul the Apostle Airport in Ohrid. In September 2011, the new terminal building, extension of the runway, new administrative building, cargo building and new access road with parking facilities were opened.[8] The goal of the project is to increase the capacity of Skopje Airport to four million passengers per year with plans to turn Skopje Airport into a major transit and cargo hub for Southeast Europe.[citation needed]
Last edited by Denijaz1254 on 27/04/2017 23:51, edited 2 times in total.
Challenger__

#1584 Re: Makedonija

Post by Challenger__ »

cyprus wrote:Pa da je random lik sa ulice onako rascopane glave ne može biti nebitan u tako etnopolitički nabijenoj situaciji... A nije...
Zna se ko je glavni u Dui a on nije. Slušao sam dopisnike sa lica mjesta, ljudi jasno kažu da su primarna meta bili Zaev i njegova ekipa.
Sara03

#1585 Re: Makedonija

Post by Sara03 »

Challenger__ wrote:

Ma evo... jasno mi je. :-)
Denijaz1254

#1586 Re: Makedonija

Post by Denijaz1254 »

Sara03 wrote:
Challenger__ wrote:

Ma evo... jasno mi je. :-)
In December 2006, the government of the Republic of Macedonia announced plans to rename the airport after Alexander the Great, sparking a renewed diplomatic spat with Greece, because both countries consider Alexander the Great as part of their own heritage.[6][7]

In 2008 the Macedonian Government signed a contract with the Turkish company Tepe Akfen Ventures (TAV) for a twenty-year-long concession during which this company would manage Macedonia's two existing airports - the Skopje Alexander the Great Airport and the St. Paul the Apostle Airport in Ohrid. In September 2011, the new terminal building, extension of the runway, new administrative building, cargo building and new access road with parking facilities were opened.[8] The goal of the project is to increase the capacity of Skopje Airport to four million passengers per year with plans to turn Skopje Airport into a major transit and cargo hub for Southeast Europe.[citation needed]
Last edited by Denijaz1254 on 27/04/2017 23:48, edited 1 time in total.
jao_situacije

#1587 Re: Makedonija

Post by jao_situacije »

i počinje balkansko proljeće... :run:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1588 Re: Makedonija

Post by pici »

Image
Sociolog

#1589 Re: Makedonija

Post by Sociolog »

Ne vjerujem u neku vecu eskalaciju sukoba iskreno..
House

#1590 Re: Makedonija

Post by House »

sve je ovo rusko maslo
megaman4

#1591 Re: Makedonija

Post by megaman4 »

jao_situacije wrote:i počinje balkansko proljeće... :run:
Balkansko proljece traje jos od 1989 godine, i ne vidi mu se skoriji kraj. Samo se mijenja intenzitet djelovanja po potrebi, onako kako to strane sile zele, znajuci da smo poligon za njihove igre, potpomognute tajnim vladama, koje rade sta hoce, zato sto rascjepan Balkan nema sanse protiv mocne masinerije sa zapada, ali i one sa istoka tj. Rusije.
cyprus

#1592 Re: Makedonija

Post by cyprus »

megaman4 wrote:
Balkansko proljece traje jos od 1989 godine, i ne vidi mu se skoriji kraj. Samo se mijenja intenzitet djelovanja po potrebi, onako kako to strane sile zele, znajuci da smo poligon za njihove igre, potpomognute tajnim vladama, koje rade sta hoce, zato sto rascjepan Balkan nema sanse protiv mocne masinerije sa zapada, ali i one sa istoka tj. Rusije.
Ma kurac... Kako me nervira ova priča o svemoćnim stranim silama... Nisu Balkan razjebale strane sile, nego Balkanci... Ne kažem da nemaju uticaja, ali za sva ova sranja smo odgovorni prvenstveno MI - Srbi, Hrvati, Bošnjaci, Albanci, Makedonci, ostali, pojedinci i kolektivi... Mi! Treba prestat tražit alibi u nekim silama koji tobože vuku sve naše poteze, a da mi to ne znamo...

PS Ja bih čak rekao da nije tih stranih sila da bi Balkan bio i u daleko gorem stanju...
Last edited by cyprus on 28/04/2017 00:05, edited 1 time in total.
Acid25

#1593 Re: Makedonija

Post by Acid25 »

Sociolog wrote:Ne vjerujem u neku vecu eskalaciju sukoba iskreno..
Da. Svi problemi će magično nestati preko noći.
megaman4

#1594 Re: Makedonija

Post by megaman4 »

cyprus wrote:
megaman4 wrote:
Ma kurac... Kako me nervira ova priča o svemoćnim stranim silama... Nisu Balkan razjebale strane sile, nego Balkanci... Ne kažem da nemaju uticaja, ali za sva ova sranja smo odgovorni prvenstveno MI - Srbi, Hrvati, Bošnjaci, Albanci, Makedonci, ostali, pojedinci i kolektivi... Mi! Treba prestat tražit alibi u nekim silama koji tobože vuku sve naše poteze, a da mi to ne znamo...

PS Ja bih čak rekao da nije tih stranih sila da bi Balkan bio i u daleko gorem stanju...
Jesmo krivi, ali kada se trebamo dogovoriti bez pomoci sa strane, tu nastaju problemi, pa nam treba arbitraza sa strane i opet se vracamo na staro.
karanana

#1595 Re: Makedonija

Post by karanana »

Ne znam. Moze ovo eskalirati itekako.

U jednu ruku zvucimo ko seselj, zavere vatikansko nemacke.....
Ali ima toga. Grckoj i drugim zemljama bi ovde odgovarao sukob pretpostavkjam. Ali kad se podvuce crta, mi smo ovce pa upravljaju tako s nama.
It_is_a_Leclerc

#1596 Re: Makedonija

Post by It_is_a_Leclerc »

Fašistička hunta Gruevskog je ovim i zvanično sebi počela kopati grob. EU i SAD su ih direktno optužili za organizovano nasilje i dali podršku izabranom predsjedniku Sobranja. Gruevski je prorusko smeće. Nadam se da će se poštena, slobodumna, evropska Makedonija otarasati ovog monstruoznog režima, te stvoriti uslove da se sve visoke funkcione VMRODPMNE-a procesuira za ovaj terorizam večeras.
jao_situacije

#1597 Re: Makedonija

Post by jao_situacije »

megaman4 wrote:
ne traje od 1989. ono je bilo prvo poluvrijeme, ne plešemo kako trebamo a sad bi moglo drugo poluvrijeme
cyprus

#1598 Re: Makedonija

Post by cyprus »

Al jebem ti, gdje su oni učili praviti akronime, čuj VMRO DPMNE :D :-)
sandra01

#1599 Re: Makedonija

Post by sandra01 »

Hoce li meni iko ovde objasniti sta se zapravo desava u Makedoniji?
Sad pogledah onaj snimak iz parlamenta i nista mi ni nije jasno, ko koga bije i ko je protiv koga i sta je razlog onom cirkusu?
zlaataan

#1600 Re: Makedonija

Post by zlaataan »

cyprus wrote:Al jebem ti, gdje su oni učili praviti akronime, čuj VMRO DPMNE :D :-)
Vnatrešnja Makedonska Revolucionerna Organizacija - Demokratska Partija za Makedonsko Nacionalno Edinstvo :D Ne može kraće hahahha
Post Reply