Prvi put cujem da se formlani Ugovro, sa pecatom i potpisima moze proglasiti nelegalnim i komadom papira za smeceHakiz wrote:Treba ti advokat. Svaki ugovor se može osporavati na sudu, a tada dobar advokat može sprečiti da ugovor bude proglašen ništavnim.Connaisseur Karlin wrote:ako imas predbracni ugovor, ne treba ti advokatHakiz wrote: Ni ja od žena. Sve dok postoje predbračni ugovor i dobar advokat, sve je OK![]()
ako imas dokaze za posjedovanje imovine na svom imenu prije braka i ecidenciju tokom braka, opet ti ne treba advokat![]()
ako su osobe sve zajedno ulozile u braku, dijeli se pola-pola![]()
razvod sa nomrlanom osobom nije komplicirana to zanci,da i ti, i ja smo , sustini,ugorzeni od kategorije osoba kojim ni advokta ne moze pomoci, patoloski slucajevi i slicno
Šta ako predbračni ugovor kaže da osim što imovina koju su supružnici unijeli u brak ostaje njima, sada i imovina koju su stekli u braku ostaje onome ko je stekao. Po sadašnjim zakonima dijeli se imovina stečena u braku, ali šta ako ugovor kaže da supružnici pristaju da se ni to ne dijeli? Ili da dijete ima alimentaciju koja mu pripada, ali supružnik, pa i onaj koji je nezaposlen, nema pravo na procenat od zarade drugog supružnika nakon braka, čak ni u slučaju ako je ta zarada ostvarena imovinom stečenom u braku, dakle nema pravo na uzdržavanje.
Advokat ti treba da zaštiti takav ugovor od osporavanja.
Takav ugovor je odličan jer sprečava da jedan supružnik živi na račun drugog. Moja žena radi, zarađuje, ubi se od posla, ja ljenčarim, razvedemo se, i uzmem joj pola (sa dobrim advokatom i više) od onoga šta je ona krvavo zaradila u braku pod izgovorom "brinuo se o domaćinstvu". I to pošteno? Neće moći, moram i ja raditi i donositi u kuću.
Svaka pametna odrasla osoba ima dobrog zubara, dobrog ljekara i dobrog advokata (neko i računovođu, koji će mu sakriti imovinu od oporezivanja). A i kada se odmah riješe pitanja novca i imovine, ostane nam samo ljubav, čista i neugrožena od opasnosti i napasti materijalnih pitanja
oh,da,i kakve veze ima sve ovo sa feminizmom