Ja sam jucer vidio dobre cijene za 225/45/17 u Toatal trade za Mishelin-kerumenige_brajtner wrote:ja došao da vidim preporuke za ljetne gume, kad standardni mudroseri dokazuju jedan drugom ko je gluplji
Dolazi ljeto - ljetne gume
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
lavic
#1576 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1577 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
dobro smo kako si ti? ,evo preporucicu ti ja da se vise ne zamaras po forumu,koju god novu kupis odlicna ce ti biti ,jedino ako ne vozis trke kao vecina forumskog pucanstvarumenige_brajtner wrote:ja došao da vidim preporuke za ljetne gume, kad standardni mudroseri dokazuju jedan drugom ko je gluplji
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1578 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Jok unitrade, tamo je krkljanac.Dzontra_Volta wrote:Je li gužva u Unitrejdu? Kont'o sutra otići da zamijenim.konektovan wrote:Ja jutros nabacio obucu, 20 KM montaza + balansiranje. Ovo ce im biti treca sezona, sava intensa hp, još su k'o nove a presle oko 15 tisuca km.![]()
-
condy
#1579 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
I ja tebi savjetujem da manje se dokazujes na forumu a vise tamo gdje ti je mjestobitanga_sa_otesa wrote:savjetujem ti da manje seres i filozofiras,a vise citas,mozda sta naucis...condy wrote: Pa šta savjetuješ a ??? Da se pušu il ne pušuuu
Od koga da naucim od @lavica
- amar1994
#1580 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
condy wrote:Nema veze šta je opasnije već šta je bolje za vijek trajanje gume. Više pritisak i time opterećenje na gumi, utiče na kraći vijek trajanja gume, posebno bočnih zidova. Da je tako kako vi pričate nove gume bi bile namontirane na felge i preduvane da se ne bi s*ebale dok se ne prodajubitanga_sa_otesa wrote:sta je opasnije kondi da bude prepumpana 0.5 bara u garazi ili na autu pod opterecenjem ?a?a?a?
Receno je prije , drzat se fabrike tj. nekih inzinjera sto su spickali brdo para na testiranje i upisali nama laicima kad , zasto i na koji pritisak da pusemo
-
tr_ba
#1581 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Eh da priupitam nesto...
Kupio bih gume za citavu godinu,znaci ljeto-zima,kvaliteta premium.
Dali neko ima iskustva sa tim gumama i koliko bi to bilo pametno?
- hopi
#1582 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
koja mi je bolja dizalica, valjaju li šta ove
mijenjam na najmanje 3 auta po sezoni (6x godišnje), pa mi se isplati uzeti ovako šta
https://pennyshop.ba/shop/proizvod/ingc ... 201/118720
https://s7.postimg.cc/kjc75g5mj/168574.jpg
mijenjam na najmanje 3 auta po sezoni (6x godišnje), pa mi se isplati uzeti ovako šta
https://pennyshop.ba/shop/proizvod/ingc ... 201/118720
https://s7.postimg.cc/kjc75g5mj/168574.jpg
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1583 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
hvala na savjetu,al dokazan sam ja gdje treba ,ne brini.meni je forum razonoda,citam glupane sta pisu i smijem se ... i vidim zaboravljas da sam ti ja jos uvijek razrednicondy wrote: I ja tebi savjetujem da manje se dokazujes na forumu a vise tamo gdje ti je mjesto![]()
Od koga da naucim od @lavica
- hopi
#1584 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
a pisao sam već jednomtr_ba wrote:Eh da priupitam nesto...
imao ih došle nove na jednom autu, hankook 205 55 r16, optimo 4s, derale se koliko su mogle
po mojoj procjeni na njima možeš solidno odvesti 2 zime, 3 je već onako
po ljeti, ha šta ja znam lošija od ljetne ali et navozao sam ih se ok su
bačene nakon 3-4 godine korištenja nakon što su počele da malo smrde, da gore na autoputu negdje u mađarskoj usred ljeta na +30 stepeni, tu su gotove bile, smrad počeo ulaziti kroz ventilaciju, ali su već daleko prije trebale biti zamijenjene, tako da su svoj posao ipak ok odradile
mislim da možeš računati da će ti trajati biti solidne 2 godine tj 4 sezone pa skontaj da li ti to odgovara
- kabal1337
#1585 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
odes da zamijenis gume u unitade, slome ti steku na vratima 
- drug_profi
#1586 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Pa platice bezbeli novu. Svakom se moze desiti.kabal1337 wrote:odes da zamijenis gume u unitade, slome ti steku na vratima
- drug_profi
#1587 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Kupio michelin croossclimate plus za auto B segmenta. 195/55 R16tr_ba wrote:Eh da priupitam nesto...
Zimu odradile bez problema. I ljeto ce vjerovatno. Posto auto prelazi ukupno godisnje oko 5-6 K km, to je optimalan izbor. Na snijegu su bile ok, tj na ociscenoj cesti sasvim normalna voznja, na zasnjezenoj cesti bilo je takodjer ok, uz malo pojacanu paznju, vise od straha zbog nedostatka iskustva sa allseason gumama, nego radi necega sto se desavalo. Naravno da je opreznija voznaj pozeljna u takvim uslovima.
Preporucio bih svakom ko zimi vozi uglavnom po gradu. Ovaj model gume je u stvari ljetna guma prilagodjena za zimu i to odlicno radi tako da je dobila i znak triglava sa pahuljicom. Ostale allseason gume drugih proizvodjaca su zimske prilagodjene za ljeto, Za crossclimate plus također proizvođač predviđa produženi vijek eksploatacije. Cijena bila oko 950 maraka za set, dok bi zimski mishko bio mozda 100 maraka jeftiniji, ali onda ti treba i ljetni, ili kupiti dva seta jeftinijih guma tipa fulda, sportiva za ljeto i zimu i placati montaze i cuvanja.
ovo je neki moj eksperiment obzirom na to da su zime sve toplije. Pa cemo vidjeti.
- kabal1337
#1588 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
sigurno " nisam ja"
- drug_profi
#1589 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Nemoj zajebavat? sto nisi digao frku?kabal1337 wrote:sigurno " nisam ja"
-
tr_ba
#1590 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Hvala na odgovorima.
Imam vremena da se odlucim do zime,jer ljeto jos mogu odraditi na ovom setu sto imam,a zimske sam zik.
Trazim po netu gume,pa budemo videl...
Hvala
Imam vremena da se odlucim do zime,jer ljeto jos mogu odraditi na ovom setu sto imam,a zimske sam zik.
Trazim po netu gume,pa budemo videl...
Hvala
-
530i
#1591 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Naravno, radnik je samo dio troška. Ostatak troškova odlazi na sirovinu iz koje nastaje guma kao finalni proizvod...hoćete reći da je i to istojefferson wrote: Nema nikakve razlike, posebno kada je Michelin u pitanju.
Ja sam imao dva Michelina, isti model guma, jedan set napravljen u Spaniji jedan u SAD.
Samo zato sto je radnik u Rumuniji jeftiniji ne znaci da je sve u tome. Drzave kao sto su Njemacka itd. imaju daleko bolju infrastrukturu, blize je kupcima, i imaju mogucnost vecih subvencija nego recimo Rumunija.
Radnik je samo dio troska.
- skafiskafsnjak
#1592 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Prosle godine uzeo GY... ove godine moram jos 2 .
Nisam nesto finansijski, pa se kontam, da li Savu da uzmem....
205 55 16 dimenzija... vjerovatno cu voziti taj auto do kraja godine, pa kontam da ne kupujem ove bolje...
Nisam nesto finansijski, pa se kontam, da li Savu da uzmem....
205 55 16 dimenzija... vjerovatno cu voziti taj auto do kraja godine, pa kontam da ne kupujem ove bolje...
-
jefferson
#1593 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Apsolutno ako je u pitanju isti model gume.530i wrote:Naravno, radnik je samo dio troška. Ostatak troškova odlazi na sirovinu iz koje nastaje guma kao finalni proizvod...hoćete reći da je i to istojefferson wrote: Nema nikakve razlike, posebno kada je Michelin u pitanju.
Ja sam imao dva Michelina, isti model guma, jedan set napravljen u Spaniji jedan u SAD.
Samo zato sto je radnik u Rumuniji jeftiniji ne znaci da je sve u tome. Drzave kao sto su Njemacka itd. imaju daleko bolju infrastrukturu, blize je kupcima, i imaju mogucnost vecih subvencija nego recimo Rumunija.
Radnik je samo dio troska.
Nikome se ne isplati praviti takav proizvod sa nekoliko smjesa, recimo jeftinija ili skuplja i rizikovati marketinsku nocnu moru. Lakse je napraviti jeftiniji model ili imati jeftiniji brand kao recimo Tigar i ponuditi jeftiniji proizvod. Jedina razlika izmedju recimo Michelin Pilot Super Sport guma je one koje idu kao prva ugradnju i one koje se mogu kupiti na trzistu.
- drndalo
#1594 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Kakva je tu razlika ? Tu nema nocne marketinske more ?
-
530i
#1595 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Fol je što se nigdje jedna te ista guma ne proizvodi na dva mjesta. Kad kažem ista mislim na model i dimenziju. Tu sam pametan i išaret mi je dosta.
PS
Nađem igrom slučaja Pirelli ljetne gume sa nekakvim lošim ocjenama, oba E, bučne, ali sa Mercedesovim odobrenjem za prvu ugradnju, napisano na gumi.
PS
Nađem igrom slučaja Pirelli ljetne gume sa nekakvim lošim ocjenama, oba E, bučne, ali sa Mercedesovim odobrenjem za prvu ugradnju, napisano na gumi.
- Control panel
#1596 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Za ljetne gume razmislite o General tires
- skafiskafsnjak
#1597 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Mah debelo sam razmisljao o Savi ...ali necu, uzecu ipak GY
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1598 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
skafiskafsnjak wrote:Mah debelo sam razmisljao o Savi ...ali necu, uzecu ipak GY

Je li ono kod tebe 205/55/R16???
Ovo je dobra ponuda + 20 KM za montazu i balansiranje na ove cijene. Moja preporuka, intensa hp.
- skafiskafsnjak
#1599 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Da da... pa ne znam ziv... uvijek sam kupovao Conti ili GY ... a ove godine se lomim nesto, jer mislim da ce prodati auto do iduceg ljeta...konektovan wrote:skafiskafsnjak wrote:Mah debelo sam razmisljao o Savi ...ali necu, uzecu ipak GY
Je li ono kod tebe 205/55/R16???
Ovo je dobra ponuda + 20 KM za montazu i balansiranje na ove cijene. Moja preporuka, intensa hp.
- hopi
#1600 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Pa šta se onda imaš kontati, uzmi ove keli gore po 66 KM I vozi miško