Kifla

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Kiflina politicka buducnost nakon napustanja SDA?

Tankosava
62
55%
Imalmenetuj
29
26%
Akobogda
7
6%
Masala
14
13%

Total votes: 112

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1576 Re: Kifla mandatar

Post by JoseMujica »

Obi Wan Bosnian wrote:
Bez ikakvih dokaza, bez "literature" ili linkova na zvanične statistike. A ko biva uslikano kao novina da se dobije na važnosti :lol:

Samo je pitanje da li iza ovakvih pamfleta stoji SDP, DF, GS ili SBB

suha česma.
Banksy

#1577 Re: Kifla mandatar

Post by Banksy »

E sad ovo štampati, pa ubaciti u sve sandučiće Sarajeva, pa da i bude nekog efekta.
Obi Wan Bosnian

#1578 Re: Kifla mandatar

Post by Obi Wan Bosnian »

Suha je bila i prije Konakovića. Dakle što se česme tiče nije ni bolji ni gori od prethodnika.
Dr. Kuca

#1579 Re: Kifla mandatar

Post by Dr. Kuca »

Najace je sto s eovi crveni kmerovi, narandjasti cvjetovi, slobodna ljevica, zategnuta ljevica itd. fol nesta javljaju. Hman su i oni svaki mandat bili u vladi i odlucivali. Na erende kora.
izgubljena dusa

#1580 Re: Kifla mandatar

Post by izgubljena dusa »

Obi Wan Bosnian wrote:
Prpa.ba wrote:Najsladji ste kad racune ispostavljate prethodnim vladama. Mislim, validna strategija naravno, ali kifla i kiflice su cinili i te vlade. Nemamo svi sjecanje na nivou zlatnih ribica, mada nije da ne cinite napredak i po tom pitanju. :mrgreen:
Neke cijevi se nisu mijenjali od austrougarske. Ali naravno i za to je kriv Konaković :roll:

Dino je bio u skupštini a ne vladi. Tihićeva SDA nije isto što i Bakirova SDA. SDA nije uvijek bila najjača stranka ni u kantonu ni u državi.

Tihić je bio predsjednik SDA od 2001-ve do 2014-te i svi će se složiti da je to period najslabije SDA.

Od 2006-te do 2010-te glavni u Bošnjaka je Haris Silajdžić i njegova SzBiH (najjači su i u KS) a od 2010-te do 2014-te Zlatko Lagumdžija i njegova SDP (najjači su i u KS i imaju vlast jedno vrijeme). Naravno SDP je bio vlast i ranije (alijansa).

Svi ćemo se složiti da su stvari u ovoj zemlji išle nakako naprijed do 2006-te. Ali od 2006-te do 2014-te imamo totalni zastoj svega, depresivnost i bezperspektivnost. To je taj period kada SDA nije najjača kod Bošnjaka. Srećom, stvari se polako opet popravljaju od 2014-te. Ali je narod u ovom periodu 2006-2014 postao jako depresivan i sve gleda sumnjičavo i kritički. Trebaće vremena da narod skonta da je period mraka završen.
Period mraka traje od '92 dolaskom nacionalnih stranaka
Nacionalne euforije, pa rat, pa bjeda, pa zivot bez vode...vjerovatno slijedi otimanje kriske hljeba.
Jedino se razdanilo na poljinama, sve ostalo je u apsolutnom mraku
Jel' to planirate uvesti zabranu kritickog osvrta na svoja (ne)djela? Bas je ovaj narod „nezahvalan“ ne vidi koliko ste „dobog“ uradili...ccc...cccc...kako ne mogu da shvate da je ova bijeda ustvari „velika korist za njih“...ccc....ccc
Prokleta bjedna drzava kao i oni koji je vode a ne znaju dalje od dzamijsko dvorista,.....a i to im je puno FUJ...FUJ...
JoseMujica

#1581 Re: Kifla mandatar

Post by JoseMujica »

Neke cijevi se nisu mijenjali od austrougarske. Ali naravno i za to je kriv....
Franc Ferdinad jebote...e nek ga je Gavro cmekno pizda li mu materina
izgubljena dusa

#1582 Re: Kifla mandatar

JoseMujica wrote:
Neke cijevi se nisu mijenjali od austrougarske. Ali naravno i za to je kriv....
Franc Ferdinad jebote...e nek ga je Gavro cmekno pizda li mu materina
Vise su svjetla Austrijanci donijeli....ovi (vlast) se i sa fenjerom pate :pisnuo:
addem

#1583 Re: Kifla mandatar

Post by addem »

Dakle za vrijeme Zeljkovica Musica i Kozadre situacija je bila 5 puta bolja u mom naselju u odnosu na ovo danas. Bilo je redukcija ljeti nikada zimi s jeseni ili proljeca. Dal hoce da zavale Konakovica il je nesto drugo u pitanju ne znam. Al najgore stanje sa vodom je za njegovog mandata. Tragedija je sto je on jos obecavo da ce se do kraja 2016 redukcije smanjiti na 3 sata najvise a potpuno ukinuti do sredine 2017. Zaista ubleha.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
peepeep

#1584 Re: Kifla mandatar

Post by peepeep »

addem wrote:Dakle za vrijeme Zeljkovica Musica i Kozadre situacija je bila 5 puta bolja u mom naselju u odnosu na ovo danas. Bilo je redukcija ljeti nikada zimi s jeseni ili proljeca. Dal hoce da zavale Konakovica il je nesto drugo u pitanju ne znam. Al najgore stanje sa vodom je za njegovog mandata. Tragedija je sto je on jos obecavo da ce se do kraja 2016 redukcije smanjiti na 3 sata najvise a potpuno ukinuti do sredine 2017. Zaista ubleha.

30 000 000 € je u igri. U tome je fazon. Traže kredit da bi mogli svi da se uglave i uzmu što više para i onda da nestanu sa funkcija da uživaju. A najbrži način da dobiju kredit jeste da se natjera da se digne kredit tako da se zavrče voda po cijelu godinu. Krenuli su prvo navečer tokom ljeta pa su vidjeli da to prolazi. Onda su fino produžili na jesen i na zimu jer "pucaju cijevi" i tako to. Onda kada su vidjeli da funkcioniše od 1 do 5, fino su povećali za sat tj. od 12 do 5. Onda su vidjeli da se ni tu niko ne buni, tj bune se ali samo na TVu i na fejsbuku. Onda su sad uveli od 11 do 5 i to svaki dan zavrnu u dijelu grada. Počelo je sa snijegom, k'o biva popucale cijevi i evo nastavlja se heftu nakon što se snijeg otopio. I sad će to biti normala da ustaneš i da skontaš da nemaš vode već danima jer što da ne.
addem

#1585 Re: Kifla mandatar

Post by addem »

Mene zaista vise ne interesuje sta je u pitanju. Hoces da budes premijer budi al rijesi problem. Ako ne mozes ne znas povuci se pusti nekog drugog. Nemoj pricati kako se stalno nesto radi kako ide nabolje kada iz dana u dan sve gore i gore.

peepeep

#1586 Re: Kifla mandatar

Post by peepeep »

addem wrote:Mene zaista vise ne interesuje sta je u pitanju. Hoces da budes premijer budi al rijesi problem. Ako ne mozes ne znas povuci se pusti nekog drugog. Nemoj pricati kako se stalno nesto radi kako ide nabolje kada iz dana u dan sve gore i gore.

Ma pomutili se izvori, jebi ga. Šta me briga što te ne interesuje. Uskoro™ ćemo mi to riješiti.
addem

#1587 Re: Kifla mandatar

Post by addem »

Pamet se pomutila meni se cini

peepeep

#1588 Re: Kifla mandatar

Post by peepeep »

addem wrote:Pamet se pomutila meni se cini

Odavno moj addeme, odavno...
orinoco

#1589 Re: Kifla mandatar

Post by orinoco »

Banksy wrote:
E sad ovo štampati, pa ubaciti u sve sandučiće Sarajeva, pa da i bude nekog efekta.
U čijoj se fabrici pravi ovaj bilten?
izgubljena dusa

#1590 Re: Kifla mandatar

peepeep wrote:
addem wrote:Mene zaista vise ne interesuje sta je u pitanju. Hoces da budes premijer budi al rijesi problem. Ako ne mozes ne znas povuci se pusti nekog drugog. Nemoj pricati kako se stalno nesto radi kako ide nabolje kada iz dana u dan sve gore i gore.

Ma pomutili se izvori, jebi ga. Šta me briga što te ne interesuje. Uskoro™ ćemo mi to riješiti.
Nije on tu da rijesi problem, to njega ne interesuje....njemu je samo njegova guzica vazna I da bude "glavni u raji" sve ostalo - vozdra
VjecitiStudent

#1591 Re: Kifla mandatar

Post by VjecitiStudent »

Image
izgubljena dusa

#1592 Re: Kifla mandatar

addem wrote:Dakle za vrijeme Zeljkovica Musica i Kozadre situacija je bila 5 puta bolja u mom naselju u odnosu na ovo danas. Bilo je redukcija ljeti nikada zimi s jeseni ili proljeca. Dal hoce da zavale Konakovica il je nesto drugo u pitanju ne znam. Al najgore stanje sa vodom je za njegovog mandata. Tragedija je sto je on jos obecavo da ce se do kraja 2016 redukcije smanjiti na 3 sata najvise a potpuno ukinuti do sredine 2017. Zaista ubleha.

Ne brini nece ni zavaliti konakovica. Treba njima takav koji laze sa stlom. Cilj je privatizacija (pljacka) vik-a, zato ih kanton nikako ne finansira, a po zakonu bi morao/trebao.
Finansiraju pokop, jer kad dragi ljudi umru - niko ne pita za cijenu, a ovi deru koliko I'm treba I to sve u kesu.
Bagara je to, dooobro namazana bagra.
izgubljena dusa

#1593 Re: Kifla mandatar

Ne brini nece oni zavaliti konakovica. Treba njima takav koji laze sa stlom. Cilj je privatizacija (pljacka) vik-a, zato ih kanton nikako ne finansira, a po zakonu bi morao/trebao.
Finansiraju pokop, jer kad dragi ljudi umru - niko ne pita za cijenu, a ovi deru koliko I'm treba I to sve u kesu.
Bagara je to, dooobro namazana bagra.

A sve fine bosnjacke facice, Iz prvog safa - da Im udjelis koliko se ufine I uhinje.
Nema to ni vjere ni obraza. Nek im se na djeci I unucima vrati svo zlo koje rade. Lijepi Mladic I Karadzic, da mi je da ih vratim bar na sat vremena
VjecitiStudent

#1594 Re: Kifla mandatar

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
Konakovićev prioritet: Izvorska voda za Šanka, Sebiju, Bakira i ostale bjelašničke apartmantlije.
Ostatku grada, voda obogaćena njihovim fekalijama, a i to ko ima sreće.

Image
Prpa.ba

#1595 Re: Kifla mandatar

Post by Prpa.ba »

Prezir i mrznja koju prema Bosnjacima imaju rukovodstvo, clanstvo i elektorat Srpske Demokratske Akcije zbilja je zapanjujuca. Ova i tema o selonacelniku Sarajeva kao lahmus papir. :( :(
JoseMujica

#1596 Re: Kifla mandatar

Post by JoseMujica »

Prpa.ba wrote:Prezir i mrznja koju prema Bosnjacima imaju rukovodstvo, clanstvo i elektorat Srpske Demokratske Akcije zbilja je zapanjujuca. Ova i tema o selonacelniku Sarajeva kao lahmus papir. :( :(
budimo realni...taj prezir je debelo zaslužen
Banksy

#1597 Re: Kifla mandatar

Post by Banksy »

orinoco wrote:
Banksy wrote:
Ne znam, ali ovo može napraviti petogodišnje dijete. Da se organizirano dijeli po haustorima i ulici, e onda bi mogli o fabrici.

Pozdravljam, kakogod. :thumbup:
Banksy

#1598 Re: Kifla mandatar

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote:
Konakovićev prioritet: Izvorska voda za Šanka, Sebiju, Bakira i ostale bjelašničke apartmantlije.
Ostatku grada, voda obogaćena njihovim fekalijama, a i to ko ima sreće.
Ostane li na nivou dobre volje prosječnog forumaša koji link može, a i ne mora otvoriti, džaba su pisali.
Innovation

#1599 Re: Kifla mandatar

Post by Innovation »

orinoco wrote:
Banksy wrote:

https://drive.google.com/file/d/0Bzinpk ... BDS1E/view
mario001

#1600 Re: Kifla mandatar

Post by mario001 »

Konakovic se ponasa kao da VIK nema nista sa njima, i jos javnost pokusava uvjeriti u to
Locked