Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
L u c i f e r

#1576 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

dale cooper wrote:
L u c i f e r wrote:
dale cooper wrote:Bile bi izvodljive kada bi se vlasti ozbiljno pozabavile sa njima, ali neće. Krajnja odgovornost
za ovaj kao i za većinu drugih problema leži u vlasti. Eh na njih trebate da uperite te vaše
(virtualne?) utoke umjesto na pse. Samo pretpostavljam da je problem što bi ovi mogli
odgovoriti istom mjerom (poučeni iskustvom na protestima početkom godine)
Opet vi istu priču. O uzrocima i blablabla...
Jebe nam se za uzroke.
Mene samo zanima kako se kutarisati opasnih čopora, a ne da ispravljam krive političke drine.
Jebiga tu ti je srž problema, zbog javašluka je i došlo do ovakvog stanja.

Ja nisam za samostalno dijeljenje "pravde". Da svaki jebeni manijak uzme za pravo da nosi
oružje i da po cesti ubije pse. I šta da se desi da ubije pseto pored neke majke i djeteta, i žena
mu nešto prigovori? I nađe se dovoljno nadrkan majmun koji će uperiti pištolj i u tu ženu.
Sve što hoću da kažem da ovakvo prizivanje nasilja na ulicama vuče ozbiljne posljedice.
Mlatiš praznu slamu.
Svi smo za sistemsku eutanaziju, a za samoodbranu samo u nuždi.
Misliš da se meni bakće sa rokanjem džukela.
Imam preča posla, mora neko i guzit...
Alfons Kauders

#1577 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

dale cooper wrote:
L u c i f e r wrote:
dale cooper wrote:Bile bi izvodljive kada bi se vlasti ozbiljno pozabavile sa njima, ali neće. Krajnja odgovornost
za ovaj kao i za većinu drugih problema leži u vlasti. Eh na njih trebate da uperite te vaše
(virtualne?) utoke umjesto na pse. Samo pretpostavljam da je problem što bi ovi mogli
odgovoriti istom mjerom (poučeni iskustvom na protestima početkom godine)
Opet vi istu priču. O uzrocima i blablabla...
Jebe nam se za uzroke.
Mene samo zanima kako se kutarisati opasnih čopora, a ne da ispravljam krive političke drine.
Jebiga tu ti je srž problema, zbog javašluka je i došlo do ovakvog stanja.

Ja nisam za samostalno dijeljenje "pravde". Da svaki jebeni manijak uzme za pravo da nosi
oružje i da po cesti ubije pse. I šta da se desi da ubije pseto pored neke majke i djeteta, i žena
mu nešto prigovori? I nađe se dovoljno nadrkan majmun koji će uperiti pištolj i u tu ženu.
Sve što hoću da kažem da ovakvo prizivanje nasilja na ulicama vuče ozbiljne posljedice.
Ljudi ne bi prizivali nasilje da nemaju vrlo dobrih razloga. Pristustvo velikog broja agresivnih pasa, copora i sve ucestaliji napadi su taj razlog.

Nasilje nije odgovor, kao ni trovanje, kao ni ostale gluposti koje dosta ljudi predlozi u afektu.

Rjesenje je jednostavno - uhvatiti i eutanizirati veliku vecinu pasa koji za to ispunjavaju uslove. One koji su mladi i zdravi pokusati udomiti, smjestiti u azile, a vala u najgorem slucaju vratiti na ulicu - sterilizirane. To ne bi u potpunosti rijesilo problem, ali bi pomoglo.

To rjesenje nije prihvatljivo fanaticima, jer smatraju da se ni bolesni i stari psi ne smiju eutanizirati. To je problem, a njihove price o masakru pasa i ubijanju zdravih zivotinja su samo jeftini marketing.
dale cooper

#1578 Re: Problem pasa lutalica

Post by dale cooper »

L u c i f e r wrote:
Mlatiš praznu slamu.
Ma nećeš ti. Ali složićeš se da van foruma ima i manje finih ljudi koji posjeduju oružje.
L u c i f e r

#1579 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

dale cooper wrote:
L u c i f e r wrote:
Mlatiš praznu slamu.
Ma nećeš ti. Ali složićeš se da van foruma ima i manje finih ljudi koji posjeduju oružje.
Kao što ćeš se i ti složiti da je Madagaskar veliko ostrvo u blizini Afrike.
sha_ba

#1580 Re: Problem pasa lutalica

Post by sha_ba »

dje nestade amichien :? :lol: :lol: :lol: :lol:
Alfons Kauders

#1581 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

dale cooper wrote:
L u c i f e r wrote:
Mlatiš praznu slamu.
Razlog vise da se problem rijesi na human, civilizovan i zakonom predvidjeni nacin.

Samo pristustvo ovog broja pasa upitnog zdravlja, cinjenica da ih je dosta u coporima, predstavlja neposrednu opasnost po gradjane. Ne mogu kriviti nikog ko, radi vlastite sigurnosti i sigurnosti svoje porodice, u setnju krene sa suzavcem, palicom, vatrenim oruzjem.

Mislis da bi to ljudi radili 'nako, iz obijesti, ili zato sto su istinski zabrinuti za sigurnost svojih najmilijih. Ja nisam pucao godinama, po gradu nisam nosio naoruzanje niti sam osjecao potrebu. Danas vise i nemam nikakvo, ali u potpunosti razumijem ljude koji negdje na periferiji krenu otpratiti djecu do skole sa palijom ili pistoljem.
L u c i f e r

#1582 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

sha_ba wrote:dje nestade amichien :? :lol: :lol: :lol: :lol:
Samo ignor, to ih najviše boli... ;-)
Alfons Kauders

#1583 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

L u c i f e r wrote:
Meni salje nekakve privatne poruke, slike... Jeko to?
hladan.preminger

#1584 Re: Problem pasa lutalica

Post by hladan.preminger »

L u c i f e r wrote: Kao što ćeš se i ti složiti da je Madagaskar veliko ostrvo u blizini Afrike.
:D :D :D
dale cooper

#1585 Re: Problem pasa lutalica

Post by dale cooper »

Alfons Kauders wrote:
Ljudi ne bi prizivali nasilje da nemaju vrlo dobrih razloga. Pristustvo velikog broja agresivnih pasa, copora i sve ucestaliji napadi su taj razlog.

Nasilje nije odgovor, kao ni trovanje, kao ni ostale gluposti koje dosta ljudi predlozi u afektu.

Rjesenje je jednostavno - uhvatiti i eutanizirati veliku vecinu pasa koji za to ispunjavaju uslove. One koji su mladi i zdravi pokusati udomiti, smjestiti u azile, a vala u najgorem slucaju vratiti na ulicu - sterilizirane. To ne bi u potpunosti rijesilo problem, ali bi pomoglo.

To rjesenje nije prihvatljivo fanaticima, jer smatraju da se ni bolesni i stari psi ne smiju eutanizirati. To je problem, a njihove price o masakru pasa i ubijanju zdravih zivotinja su samo jeftini marketing.
Sa ovim se rješenjem slažem, jer je razumno i humano, a kao što sam u prvom postu rekao,
fanatične stavove sa obje strane ne razumijem niti podržavam.
sha_ba

#1586 Re: Problem pasa lutalica

Post by sha_ba »

eno na izjavama bi nesto, bezbeli je chmoljo pomeo :mrgreen:
Alfons Kauders

#1587 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

dale cooper wrote:
Alfons Kauders wrote:

Sa ovim se rješenjem slažem, jer je razumno i humano, a kao što sam u prvom postu rekao,
Pa u cemu je onda problem?

Mozda u tome sto ovdje samo jedna strana ima fanaticne stavove? :)
L u c i f e r

#1588 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

Alfons Kauders wrote:
L u c i f e r wrote:
Meni salje nekakve privatne poruke, slike... Jeko to?
I meni je par komada.
Budala. :)
sha_ba

#1589 Re: Problem pasa lutalica

Post by sha_ba »

izvinjavam se na off-u
petittoutou me uznemirava na pp ne znam kako prijaviti, pa ako neko od moderatora vidi da zna,

hvala
dale cooper

#1590 Re: Problem pasa lutalica

Post by dale cooper »

Alfons Kauders wrote:
dale cooper wrote:
Alfons Kauders wrote:

Pa problem je kad pročitam ove što u kontekstu borbe za pse spominju genocide, Karadžića
i Mladića, i ove druge što su nabrijani da uzmu uzije, šačmarice i idu da rokaju kerove po cesti.
Muka mi je i od jednih i od drugih, jer se od nihovih povika ne vide normalno prezentovana
rješenja i stavovi kao ovaj tvoj post gore.
Maharadza

#1591 Re: Problem pasa lutalica

Post by Maharadza »

kralj-sah wrote:Pocelo je, sintori u akciji :D
Nista labavo,
Šta reći osim:

Image

:thumbup:

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
L u c i f e r

#1592 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

sha_ba wrote:izvinjavam se na off-u
petittoutou me uznemirava na pp ne znam kako prijaviti, pa ako neko od moderatora vidi da zna,

hvala
Profil > postavke > Korisnici/e mi mogu slati privatne poruke: > ne. 8-)
Alfons Kauders

#1593 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

Avhabije spamuju privatnim porukama.

Sljedeci put saljem sliku hashimage. To im je jedina prilika da vide jedan primjerak u divljini.

"Ni Mestrovic Ivan takvog ne bi izvajao"

sha_ba

#1594 Re: Problem pasa lutalica

Post by sha_ba »

L u c i f e r wrote:

hvala
ma bezveze mi radi budale kljucati pp... al ok je, sjahao/la je :wink: hvala :kiss:
kamen spoticanja

#1595 Re: Problem pasa lutalica

Post by kamen spoticanja »

ev i ja sam dobio sliku nekog kera...jel to ofanziva?
da je zakonom dozvoljeno sad bi vam postao sliku djecaka od 4 godine kojem je dzukela koja egzistira ispred djecakove zgrade,odrala cijelu desnu stranu lica...nedavno smo maleckog krpili...mamu lijece psihijatri trenutno
Alfons Kauders

#1596 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

dale cooper wrote:
Alfons Kauders wrote:
dale cooper wrote:Sa ovim se rješenjem slažem, jer je razumno i humano, a kao što sam u prvom postu rekao,

Pa problem je kad pročitam ove što u kontekstu borbe za pse spominju genocide, Karadžića
i Mladića, i ove druge što su nabrijani da uzmu uzije, šačmarice i idu da rokaju kerove po cesti.
Muka mi je i od jednih i od drugih, jer se od nihovih povika ne vide normalno prezentovana
rješenja i stavovi kao ovaj tvoj post gore.
Malo je vece pitanje kako su avhabije uspjele uvjeriti dosta gradjana da su oni zapravo ti koji se zalazu za takva rjesenja, a da ostali navijaju za sacmarice po ulicama i parkovima.

Istina je malo drugacija, jer su zapravo oni ti koji navijaju za sacmarice, kako bi opravdali svoje stavove i podebljali PayPal racune. Ujedno se protive svakom rjesenju koje je sprovodivo i realisticno, jer smatraju da se nijedan pas ne smije eutanizirati.
Alfons Kauders

#1597 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

sha_ba wrote:
L u c i f e r wrote:

hvala
ma bezveze mi radi budale kljucati pp... al ok je, sjahao/la je :wink: hvala :kiss:
Naravno da je sjahala cim sam poslao hashimagu.
proljece101

#1598 Re: Problem pasa lutalica

Post by proljece101 »

Ja jedva cekam da pocnu kupiti lutalice iz moje ulice, sve osim jednog ofucanog, ali dobrog mjesanca koji nam je cesto u avliji i hranimo ga kad dodje, a zasto? Zato sto je divan pas, jede zajedno sa mojim macama, spava na metar od njih, nikad nikog nije napao, cak tjera druge lutalice kad dodju .. e njega necu dati, jer to je pravi pas, ostalo su uglavnom krvoloci koji su mi 5 maca do sada rastrgli i uostalom, kakve koristi IKO ima od pasa na ulici pa ih toliko brane, cemu oni doprinose? Mace efikasno unistavaju miseve, pa cak i zmije ubijaju, gledala sam licno, a maca nigdje vise zahvaljuci pascadiji! Samo to je dovoljan razlog da vratimo nase mace u gradove, one su KORISNE bar!
sha_ba

#1599 Re: Problem pasa lutalica

Post by sha_ba »

Alfons Kauders wrote: Naravno da je sjahala cim sam poslao hashimagu.
:lol: :lol: :lol: :kiss:
Maharadza

#1600 Re: Problem pasa lutalica

Post by Maharadza »

proljece101 wrote:Ja jedva cekam da pocnu kupiti lutalice iz moje ulice, sve osim jednog ofucanog, ali dobrog mjesanca koji nam je cesto u avliji i hranimo ga kad dodje, a zasto? Zato sto je divan pas, jede zajedno sa mojim macama, spava na metar od njih, nikad nikog nije napao, cak tjera druge lutalice kad dodju .. e njega necu dati, jer to je pravi pas, ostalo su uglavnom krvoloci koji su mi 5 maca do sada rastrgli i uostalom, kakve koristi IKO ima od pasa na ulici pa ih toliko brane, cemu oni doprinose? Mace efikasno unistavaju miseve, pa cak i zmije ubijaju, gledala sam licno, a maca nigdje vise zahvaljuci pascadiji! Samo to je dovoljan razlog da vratimo nase mace u gradove, one su KORISNE bar!
Usvoji i registruj pa ga neće odvući a ovako sve redom treba kupiti koji su bez vlasnika. Avlijanera je naravno uvijek bilo ali ovo je GRAD SARAJEVO, A NE KASABA NEKA!!!

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Locked