Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Butmiran

#1576 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Butmiran »

Drama realan. Narod koji je kriv za sve probleme na ovim prostorima niko nikad ne može oprati niti od njih praviti neke žrtve.
CungaLunga

#1577 Re: Odg: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by CungaLunga »

Šveđanin wrote:
Pismonosa wrote:
uglavnomja wrote:boli zlatana palcic za bosnom, regijom i politikom ... :zzzz:

samo je teski glupson mogao i jednu sekundu povjerovati u ovo.
Ma nije ni Zlaja vesla sisao. Ionako vjerovatno ima više prijatelja među Srbima nego Albancima. Mislim zbog bliskosti mentaliteta, jezika, humora i sl.

Nema šanse da je on ovo izjavio.
Upravo tako.

Zlatan ovo nikad nebi izjavio.

Skickat från min iPhone via Tapatalk
Naravno da nije izjavio, cim su srbijanski mediji prenijeli da jeste. Isto kao sa "hapsenjem" brata albanskog presjednika koji nikako nije bio uhapsen, niti je upravljao dronom preko fotoaparata. Nesto se opasno laze i melje preko Drine.
Nije ni cudno sto se pale pekare i cevabdzinice kad su im novine i portali takvi.
joint union

#1578 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by joint union »

JoseMujica wrote:jedino su najebali u slučaju da uefa izbaci Srbiju

u svakom drugom slučaju će biti samo jači i niko neće imati damu da ih dira...oni već sada kontrolišu srbijansku klubsku scenu..sjetite se samo onog cirkusa kad su šamarali igrače
Dijelio bih tvoje misljenje da je od onih 30k ljudi bilo 2-3 hiljade onih koji pjevaju "ubij, zakolji", a da se ostatak zgrazavao, no koliko sam mogao vidjeti (i cuti) bilo je upravo suprotno. Nesto mi se cini da bi bas u slucaju izbacivanja Srbije ostao status quo, i prica bi se prenijela na urotu fife, uefe, alb. mafije, cie, vatikana, itd.
Vucic je zajeban igrac.
Ono "Vucicu pederu" mi je posebno indikativno, koja slucajnost da se sve istovremeno desi.
Sjeti se gej parade i prebijanja Vucicevog brata, sad mi nekako i to lici na namjestaljku.
Vjerujem da je i na gej paradi bilo slupanih navijaca, no akcenat je na Vucicevom bratu, i ko god se buni usmjere ga na njega.
Navijaci su vojska, sto svi vrlo dobro znamo, i u (ne)strucnim rukama mogu biti zajebano oruzje.
U Srbiji su ovakvi zato sto su godinama bili u sluzbi drzave i radili prljave poslove, pa "uzeli fursata".
Sam kazes: "oni već sada kontrolišu srbijansku klubsku scenu", i sad ih valja sjebati, postali su samo smetnja, a prljavi posao je odradjen.
Ovo sad Vucicu dolazi kao kec na cenera, mislim da se cijela srbijanska fudbalska scena lobira za ponavljanje tekme (uz naravno kazne, novcane i igracima), te da upravo "nude" huligane u zamjenu za to.
Ono, sredicemo stanje, nema vise "ubij, zakolji", samo nam daj novu tekmu, koja bi zbog ulijetanja navijaca (pogotovo onog Bogdanova) i marisanja igraca bila presedan.
Zato mislim da ce u slucaju da srbijanski lobi izlobira novu utakmicu, huligani u Srbiji otici u istoriju (ili ce bar biti objavljen rat protiv njih, pa kom opanci...).
U svakom slucaju kokice i laganini.
joint union

#1579 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by joint union »

Creasy wrote:
Pismonosa wrote:Po ovim izjavama koje daju čak i neki političari iz EU. UEFA potencira to da neće trpiti političke poruke isl. A branjenje velikoalbanske zastave i tuča zbog iste bi se mogli tako tretirati. Ako postoji volja za to, naravno.

I iskreno ne mislim da će UEFA ići direktno u kost i kazniti samo Srbiju. Imaju par argumenata zbog kojih mogu natakariti i Albance. I to će i uraditi. Zbog, kako rekoh, ravnoteže. Naravno da smtaram da je ovo glatko trebalo biti 0:3 za albaniju. Ali ne mislim da će tako i biti. Živi bili pa vidjeli.

Ali ono što ostaje najbolnije je

Image

:D
Glatko 0:3? Pa ti pojma nemaš o životu. Sudija i delegat su ocijenili da su stvoreni uslovi za nastavak utakmice, a fudbaleri Albanije su odbili da izađu na teren... i ti smatraš da su u Uefi debili, pa da nasjednu na to.
Na stranu što su Albanci izazvali prekid, igrači za to nisu krivi, ali zbog ovog odbijanja da nastave utakmicu, najrealnije bi bilo 3:0 za Srbiju.
Mada mislim da će se naći kompromisno rješenje, pa će se igrati nova utakmica, s tim što će oba fudbalska saveza opaliti po džepu, a Srbiju kazniti sa 5-6 utakmica bez navijača.

NAJREALNIJI KOMENTAR:

Image
E da mi je neko rekao da ces ti odobravati ulijetanje navijaca u teren i marisanje igraca...
Creasy

#1580 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Creasy »

joint union wrote:
Creasy wrote:
Pismonosa wrote:Po ovim izjavama koje daju čak i neki političari iz EU. UEFA potencira to da neće trpiti političke poruke isl. A branjenje velikoalbanske zastave i tuča zbog iste bi se mogli tako tretirati. Ako postoji volja za to, naravno.

I iskreno ne mislim da će UEFA ići direktno u kost i kazniti samo Srbiju. Imaju par argumenata zbog kojih mogu natakariti i Albance. I to će i uraditi. Zbog, kako rekoh, ravnoteže. Naravno da smtaram da je ovo glatko trebalo biti 0:3 za albaniju. Ali ne mislim da će tako i biti. Živi bili pa vidjeli.

Ali ono što ostaje najbolnije je

Image

:D
Glatko 0:3? Pa ti pojma nemaš o životu. Sudija i delegat su ocijenili da su stvoreni uslovi za nastavak utakmice, a fudbaleri Albanije su odbili da izađu na teren... i ti smatraš da su u Uefi debili, pa da nasjednu na to.
Na stranu što su Albanci izazvali prekid, igrači za to nisu krivi, ali zbog ovog odbijanja da nastave utakmicu, najrealnije bi bilo 3:0 za Srbiju.
Mada mislim da će se naći kompromisno rješenje, pa će se igrati nova utakmica, s tim što će oba fudbalska saveza opaliti po džepu, a Srbiju kazniti sa 5-6 utakmica bez navijača.

NAJREALNIJI KOMENTAR:

Image
E da mi je neko rekao da ces ti odobravati ulijetanje navijaca u teren i marisanje igraca...
Gdje sam ja napisao da to odobravam? Srbija će biti kažnjena zbog navijača, baklji, predmeta, ali ne može biti kažnjena zbog prekida utakmice, jer Albanci NISU HTJELI da je nastave. Ne znam šta je nejasno.
Baltazar_khan

#1581 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Baltazar_khan »

a što bi nastavili utakmicu kad su od početka utakmice svi na tribinama pozivali na klanje njihovog naroda?
area51

#1582 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by area51 »

Butmiran wrote:Drama realan. Narod koji je kriv za sve probleme na ovim prostorima niko nikad ne može oprati niti od njih praviti neke žrtve.
Image
internazionale

#1583 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by internazionale »

ljevoruki wrote:Ako Srbija ne bude izbacena iz kvalifikacija za EP i SP onda jebo ti i Fifa i Uefa, Blatera i Platinija....
Samo za povike "Ubij, zakolji da Siptar na postoji" je trebalo prekinuti utakmicu.
To sto sudija i delegat ne razumiju sta navijaci skandiraju nije problem, dovede se prevodioc koji to fino objasni.
Sta treba da se desi, mrtve glave da padnu da bi oni reagovali i odstranili najveci problem fudbala u Europi, Srbiju i njene navijace fasiste?
Ako su mogli izbaciti engleske klubove nakon Hejsela, mogu vala i Srbiju sada kad je zrela za jednu veliku samarcinu od koje zvoni u usima dugo vremena.
Vidjecemo, to bi bila jedina pravda za sve sto su do sada uradili i uradice opet ako ih se ne kazni izbacivanjem iz svih takmicenja na par godina.
Najbolje rjesenje je bilo da su kakvim dronovima zalili tribine napalmom
joint union

#1584 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by joint union »

Creasy wrote: Gdje sam ja napisao da to odobravam? Srbija će biti kažnjena zbog navijača, baklji, predmeta, ali ne može biti kažnjena zbog prekida utakmice, jer Albanci NISU HTJELI da je nastave. Ne znam šta je nejasno.
Znao sam da ces to reci, ali ni ne spominjes nigdje, pricas kako su Albanci krivi, i postavljas nekakav "najrealniji komentar". Cuj nisu htjeli, pa da li igrac udaren stolicom ima pravo da zbog stresa i straha nece vise da igra, sve da je i tacno da je delagat naredio nastavak? A ovdje pricamo o udaranju SVIH igraca Albanije, stolicama, sakama, nogama od strane "navijaca" koje ovaj put (i jedini cini mi se od svih tvojih postova vezanih za fudbal) uopste ne spominjes. Sta mislis, da li bi ti igraci igrali isto kao i prije udaranja, i da li je to fer? Da li sutra kad nam dodje Izrael i mi mozemo poslati par palijasa da slome Izraelce na terenu pa ih poslije prozivati da nisu htjeli nastaviti utakmicu, te traziti 3:0? Sta bi ti kao policajac, koji osigurava ove dogadjaje, uradio u tom slucaju, mislim da BHF uleti i pocne tuci Izraelce?
Creasy

#1585 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Creasy »

Baltazar_khan wrote:a što bi nastavili utakmicu kad su od početka utakmice svi na tribinama pozivali na klanje njihovog naroda?

Pa onda nisu morali ni dolaziti u BG. Zašto nisu napustili utakmicu u 5. min?
joint union

#1586 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by joint union »

Creasy wrote:
Baltazar_khan wrote:a što bi nastavili utakmicu kad su od početka utakmice svi na tribinama pozivali na klanje njihovog naroda?

Bas me zanima da li bi isto govorio da se u Sarajevu igra BiH-Srbija, a ti na obezbjedjenju.
A sa tribina ori "Ubi Srbina" (hipotetski).
Bi li rekao, ko ih jebe (Rep. Srbije) koji su qrac dolazili?
radostan dan

#1587 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by radostan dan »

ogledalce, ogledalce, ko je najljepši na svijetu?
ti, draga moja kraljice...
Mali_Vuk

#1588 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Mali_Vuk »

Albanci i Srbi iz Lazija poručili: Samo zajedno!
http://www.klix.ba/sport/albanci-i-srbi ... /141017124

:thumbup:

Ovakve stvari mi vraćaju nadu da ipak još uvijek nije sve otišlo u...
Creasy

#1589 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Creasy »

joint union wrote:
Creasy wrote: Gdje sam ja napisao da to odobravam? Srbija će biti kažnjena zbog navijača, baklji, predmeta, ali ne može biti kažnjena zbog prekida utakmice, jer Albanci NISU HTJELI da je nastave. Ne znam šta je nejasno.
Znao sam da ces to reci, ali ni ne spominjes nigdje, pricas kako su Albanci krivi, i postavljas nekakav "najrealniji komentar". Cuj nisu htjeli, pa da li igrac udaren stolicom ima pravo da zbog stresa i straha nece vise da igra, sve da je i tacno da je delagat naredio nastavak? A ovdje pricamo o udaranju SVIH igraca Albanije, stolicama, sakama, nogama od strane "navijaca" koje ovaj put (i jedini cini mi se od svih tvojih postova vezanih za fudbal) uopste ne spominjes. Sta mislis, da li bi ti igraci igrali isto kao i prije udaranja, i da li je to fer? Da li sutra kad nam dodje Izrael i mi mozemo poslati par palijasa da slome Izraelce na terenu pa ih poslije prozivati da nisu htjeli nastaviti utakmicu, te traziti 3:0? Sta bi ti kao policajac, koji osigurava ove dogadjaje, uradio u tom slucaju, mislim da BHF uleti i pocne tuci Izraelce?
Pa ja sam prvi rekao još dok je prekid trajao za navijače Srbije da su "stoka seljačka"... Ali ovde ne pričam o njima već o tome ko je kriv za prekid utakmice.
Ako sudija svira penal, znači da je penal, šta god ti i ja mislili o tome. Zar ne? Dakle, sudija (pa i delegat) su ocijenili da je bezbjedno po Albance da nastave utakmicu, sačinili su izvještaj Uefi na te okolnosti, tako da o tome više nemamo šta polemisati. Albanci se mogu žaliti i obrazlagati zašto nisu htjeli nastaviti, ali mislim da im to neće piti vode.
Prema tome, očekujem 3:0 za Srbiju ili eventualno novu utakmicu, a 0:3 nema šanse da bude.
joint union

#1590 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by joint union »

Creasy wrote:
joint union wrote:
Pa ja sam prvi rekao još dok je prekid trajao za navijače Srbije da su "stoka seljačka"... Ali ovde ne pričam o njima već o tome ko je kriv za prekid utakmice.
Ako sudija svira penal, znači da je penal, šta god ti i ja mislili o tome. Zar ne? Dakle, sudija (pa i delegat) su ocijenili da je bezbjedno po Albance da nastave utakmicu, sačinili su izvještaj Uefi na te okolnosti, tako da o tome više nemamo šta polemisati. Albanci se mogu žaliti i obrazlagati zašto nisu htjeli nastaviti, ali mislim da im to neće piti vode.
Prema tome, očekujem 3:0 za Srbiju ili eventualno novu utakmicu, a 0:3 nema šanse da bude.
Nema sanse da bude 3:0 za Srbiju.
Pjanic15

#1591 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Pjanic15 »

Creasy wrote:Dakle, sudija (pa i delegat) su ocijenili da je bezbjedno po Albance da nastave utakmicu, sačinili su izvještaj Uefi na te okolnosti
Koliko vas uopšte nije pratilo utakmicu, spiker je na kraju prenio poruku da utakmica nije nastaljena jer je delegat odlučio da nije bezbjedno, a ne zato što nisu htjeli nastaviti utkamicu, to je video argument sa RTS-a koji Albanci lako mogu priložiti UEFI. Zar se i dalje preskače nepobitni argument nanešenih fizičkih povreda Albanskim igračima od strane navijača, verbalne ili simboličke provokacije ne mogu u isti red sa time, bez obzira kakve bile u pitanju, što je također Albanci mogu navesti kao opravdan razlog što nisu htjeli nastaviti meč, jer im je čak par igrača bilo fizički povrijeđeno.

Mislim smiješno je više ovo ponavljati pored svih snimaka.
Last edited by Pjanic15 on 17/10/2014 18:20, edited 1 time in total.
Renta

#1592 Re: Odg: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Renta »

Pismonosa wrote:
JoseMujica wrote:
shvatite da je srž problema u Srbiji i Srbija je ta koja mora pojesti govno i rještiti ga se...naslovnice novina nakon svega samo pokazuju kolika je metastaza
Upravo je to poenta svega.

Ovdje je fokus na krivici, odnosno nepriznavanju krivice i fabriciranje laži uz obilatu pomoć masovne hipnoze.

Najveći problem je u tome što je mržnja uveliko institucionalizirana i što se sistematski prezentira kao poželjen oblik društvenog ponašanja. Nešto kao mjera patriotizma. Cijeli državni vrh Srbije je skočio u odbranu Bogdanova i ostalih heroja bez ijedne riječi osude najcrnjeg fašizma i šovinizma koji je oridnirao stadionom JNA tu noć. Puno prije dronova.

Apsolutno niko od ljudi koji su skandirali "ubij, zakolji, da Šiptar ne postoji" neće osjetiti ni sekundu grižnje savjesti i kajanja zbog toga, jer sada nepogrješivo zna da bi bilo nepatriotski i izdajnički prema domovini da kojim slučajem to nije urlao.

I opet će svi oni naravno osjetiti da im neko sa strane to pokušava nametnuti kao krivicu. I opet će se čudom čuditi kako svijetu nije jasno da je to što oni rade normalno I ispravno.

Planetarna nepravda pa to ti je.

p.s. Ako je bilo takvih kritičkih i osuđujućih izjava od strane državnih medija i državnih zvaničnika u Srbiji, duboko se ispričavam. Ali ono što sam do sad čuo i vidio mi djeluje zastrašujuće.
Odličan, kirurški precizan komentar. :thumbup:
Maharadza

#1593 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Maharadza »

joint union wrote:
Creasy wrote:

Bas me zanima da li bi isto govorio da se u Sarajevu igra BiH-Srbija, a ti na obezbjedjenju.
A sa tribina ori "Ubi Srbina" (hipotetski).
Bi li rekao, ko ih jebe (Rep. Srbije) koji su qrac dolazili?
Stipu ih ba, klasična 'mitomanska' priča: svi su protiv srba. To što bi oni najradije (u ogromnoj većini, čast MALOBROJNIM izuzecima) pobili, poklali i protjerali gotovo sve u komšiluku ipak nije do njih, krivi smo mi što postojimo drugačiji od njih. :run:

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
internazionale

#1594 Re: Odg: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by internazionale »

Renta wrote:
Pismonosa wrote:
JoseMujica wrote:
shvatite da je srž problema u Srbiji i Srbija je ta koja mora pojesti govno i rještiti ga se...naslovnice novina nakon svega samo pokazuju kolika je metastaza
Upravo je to poenta svega.

Ovdje je fokus na krivici, odnosno nepriznavanju krivice i fabriciranje laži uz obilatu pomoć masovne hipnoze.

Najveći problem je u tome što je mržnja uveliko institucionalizirana i što se sistematski prezentira kao poželjen oblik društvenog ponašanja. Nešto kao mjera patriotizma. Cijeli državni vrh Srbije je skočio u odbranu Bogdanova i ostalih heroja bez ijedne riječi osude najcrnjeg fašizma i šovinizma koji je oridnirao stadionom JNA tu noć. Puno prije dronova.

Apsolutno niko od ljudi koji su skandirali "ubij, zakolji, da Šiptar ne postoji" neće osjetiti ni sekundu grižnje savjesti i kajanja zbog toga, jer sada nepogrješivo zna da bi bilo nepatriotski i izdajnički prema domovini da kojim slučajem to nije urlao.

I opet će svi oni naravno osjetiti da im neko sa strane to pokušava nametnuti kao krivicu. I opet će se čudom čuditi kako svijetu nije jasno da je to što oni rade normalno I ispravno.

Planetarna nepravda pa to ti je.

p.s. Ako je bilo takvih kritičkih i osuđujućih izjava od strane državnih medija i državnih zvaničnika u Srbiji, duboko se ispričavam. Ali ono što sam do sad čuo i vidio mi djeluje zastrašujuće.
Odličan, kirurški precizan komentar. :thumbup:
+1
radostan dan

#1595 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by radostan dan »

radostan dan wrote:ogledalce, ogledalce, ko je najljepši na svijetu?
uglavnomja

#1596 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by uglavnomja »

Creasy wrote:
Gdje sam ja napisao da to odobravam? Srbija će biti kažnjena zbog navijača, baklji, predmeta, ali ne može biti kažnjena zbog prekida utakmice, jer Albanci NISU HTJELI da je nastave. Ne znam šta je nejasno.

jedan albanski igrac koji zivi u norveskoj i jedan koji igra u splitu su rekli istu stvar: da ih je tukla policija u hodniku!

da su izasli nazad, trebalo bi ih poslati direkt u ludnicu.
radostan dan

#1597 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by radostan dan »

radostan dan wrote:
radostan dan wrote:ogledalce, ogledalce, ko je najljepši na svijetu?
radostan dan

#1598 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by radostan dan »

ogljedalce, ogledaljce, ko je najljepši na svijet?
ti, draga moja malja kraljic...

radostan dan

#1599 Re: Odg: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by radostan dan »

Renta wrote: Odličan, kirurški precizan komentar. :thumbup:
vidi blajburške narikače i botaničara po bh forumu...još bereš cvijeće?

da se pridružim i ja, kirurški precizno.

ogledalce, ogledalce...

i jošte loma, Kirurški po crnogoricama...

Last edited by radostan dan on 17/10/2014 18:54, edited 2 times in total.
Mali_Vuk

#1600 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Mali_Vuk »

Hajde dobro vas je ba više. Okrenite temu.

Znači, Njemačka protiv Irske odigrala neriješeno.. :D
Post Reply