A_A_AKCIJA wrote:JoseMujica wrote:majke mi više ne znam ni sam
E ovo ću uokviriti

.
Upravo se dešava ono što sam i predvidio da će se desiti. Pape je linčovan poslije prvog kiksa. Umjesto da kao normalne fudbalske nacije vjerujemo u našu snagu i sposobnost, prvo smo izmislili problem poslije Egipta (usrane prijateljske utakmice gdje se rulja pobunila jer je bio slab teferič i što se Dđeko nije htio pozdraviti), a onda kad se reprezentacija prvi put poskliznula, svi su stali u red da Papeta nabiju nogom dok je još na zemlji.
Šta sad? Ko umjesto njega. Vi što ste graktali ste zvučali kao da imate rješenje. Rekoste da bi nas bilo ko bolje vodio. Bitno je da se atmosfera srozavala dok nije puklo, da se selektor i šira mu familija vrijeđao do besvijesti na ličnom nivou. Motivi su različiti, ali je rezultat bio isti. Zapitajte se šta su sve naši igrači fulili u zadnjih par utakmica i pitajte se ima li to imalo veze sa hajkom koja se digla protiv Papeta. Je li imalo uticalo na Pjanića da fuli penal, na Lulića da fuli zicer? Ja garantujem da jeste, a pseudo navijači su se ponašali kao plebs u rimskom koloseumu koji gleda gladijatore.
Sada u igri imamo jedno pravo rješenje, sa realnom manom: Vaha. Odličan trener koji bi bio super izbor. Opet, postoji velika vjerovatnoća da bi zakuhao sa nekim od igrača ili savezom i ostavio nas na ledini kad je najpotrebnije. Molim Boga da se odazove i da imamo više strpljenja sa njim i on sa igračima. Ipak, draže mi je da Džeko ostane u ekipi nego on.
Svi ostali su u 5 deka sa Papetom. Neki od njih značajno lošiji u nekim stvarima od njega. Kao navijaču Želje, Amar mi je drag, ali nije nikako za selektora, bar ne ove reprezentacije. Objedinio bi neke osobine koje nam nikako ne trebaju. Siguran sam da on i Spaha i Džeko ni u ludilu ne bi funkcionisali, a bilo bi još usputnih žrtava, sve da bi dokazao autoritet.
Hadžibegića ostavljam kao zadnji izbor i vjerujem da je bio siva eminencija klimanja stolice Papetu. Najglasniji je bio upravo od Egipta i u rukavicama kritikovao igru. Daje dnevno dvije izjave otkako je Pape smjenjen.
Kako god, znam da kod vas, hajkača postoji ogromna rupa poslije Papeta i da neće trebati dugo da se nekome drugom natakarite na kosti, iz raznih razloga. Neko iz dosade, drugi iz klasičnog bosanskog kompleksa niže vrijednosti i netrpljenja uspjeha ljudi oko sebe, trećima jer su ograničeni ko lavor pa će im smetati jer je pitar-manijak, a četvrtima da odradite prljavi posao za one koji hoće da ulete ko lisica u kokošinjac i pohapaju lovu i krenu mešetariti (ono što su Papeta optuživali: Germania). Naravno, ljubomorne desne i lijeve komšije ne ubrajam u ovo.
E šta sad, da i ja ponovim? Pitanje koje postavljam za kraj je da li ste svjesni koliko je nepoželjna atmosfera napravljena za bilo kojeg novog selektora. Iko imalo normalan ne bi se olako prihvatio ovog posla. Zašto, jer je loše plaćen (svaka velićina će naći lakši i bolje plaćen angažman), jer je loše organizovan (kakva država, Savez je i dobar) i treće, jer kakav god rezultat da napravi, na kraju će sigurno završiti kao teleća glava, lopov, papak iz (upiši mjesto rođenja), kreten, uz čitavu lepezu poganluka za njegove bliže i gomilu lešinara koji će krenuti da mu klimaju stolicu prije nego i sjedne u nju.
Ne znam ko će biti selektor, ali u ovo sam siguran.