Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
p206

#1576 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by p206 »

hrasno38 wrote:
p206 wrote:Kad se traži selektor, kod nas mora biti zadovoljen taj nakaradni nacionalni ključ... zbog toga teško da ćemo dočekati nekog stranca na klupi... takođe to vjerovatno odbija Vahida, jer ne bi mogao raditi sa ljudima s kojim vjerovatno radi već duže vremena...
Recimo zbog toga onaj Jagodić još uvijek vodi mlade jer nema niko od Srba da valja i da odgovara savezu ko on.
Ja mislim bar sto se tice selektora da ne postoji taj nacionalni kljuc a sto se tice kompletnog strucnog staba ne znam...mozda.
Jbt ne znate osnove...uvijek je postojao... u stručnom štabu Baljić, Piplica i Borče Sredojević
U 15 Zoran Erbez
U 17 Sakib Malkočević
U 19 Toni Karačić
U 21 Vlado Jagodić
kakotakonikako

#1577 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by kakotakonikako »

almirony wrote:
ultima_palabra wrote:Germania se prvi put pomenula u medijima prije mjesec dana... u Hrvatskoj bi ga razapinjali svaki dan.
Nažalost, mi nikada nećemo imati takvo novinarstvo, volio bih da se varam, ali teško..prodaju se bijednici za kilo makarona. Toliko suvislih pitanja se telećoj glavi imalo za postaviti zadnjih godinu dana, niko ništa. Pa barem da napišu kritiku, ništa.
sjeti se samo emisije zabranjen forum, gdje je sada vec bivsi selektor bio amnestiran od svega, iako nije tako. jos onaj pilav i baka kazu da nije nepotizam pozivanje tss u reprezentaciju. fuj.
sto je skupo

#1578 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by sto je skupo »

Logovan wrote:
Altsa wrote: Pa ako je i od Osima previse je. On je doveo papketa znaci i on je kriv za sve sto se dogada u ekipi BiH. Haj ti osime u Grac pa tamo uzivaj popusti se ti repke. Od svih kandidata Mesa je jedini koji bi mogao nesto postici. Protiv sam Prosineckog jer ima iskustva skoro kao Barbarez.
Nađi neki nadimak i za Osima.
To nije dozvoljeno.
Logovan

#1579 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Logovan »

p206 wrote: Jbt ne znate osnove...uvijek je postojao... u stručnom štabu Baljić, Piplica i Borče Sredojević
U 15 Zoran Erbez
U 17 Sakib Malkočević
U 19 Toni Karačić
U 21 Vlado Jagodić
Zar nisu ova četvorica otjerani prije mjesec dva?
p206

#1580 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by p206 »

Logovan wrote:
p206 wrote: Jbt ne znate osnove...uvijek je postojao... u stručnom štabu Baljić, Piplica i Borče Sredojević
U 15 Zoran Erbez
U 17 Sakib Malkočević
U 19 Toni Karačić
U 21 Vlado Jagodić
Zar nisu ova četvorica otjerani prije mjesec dva?
nemam pojma...uglavnom to se gleda i to je bitno u ovoj nakaradno postavljenoj državi
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#1581 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Slo Burner »

Nisu, Malkocevic i Karacic ostaju, Jagodica navodno mjenjaju, ali tek kad se vidi koje ce nacionalnosti biti selektor A tima
shalla

#1582 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by shalla »

Haj Vaha živ bio, ili uzmi ili ostavi, ali mani se pridika, popovanja i "otvaranja očiju", kao da mi ne znamo gdje živimo... I ja bih volio da me mama rodila u Barceloni ili Parisu al jbg, tu smo odakle smo, kompleksno smo podneblje, prijepodne se mazimo a popodne se gazimo, budi džek i pobjedi sve to loše čime smo okruženi, da vidimo jesi li stvarno "balkanski Special One" kakvim te mnogi smatramo...
Infaze Studio

#1583 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Infaze Studio »

todd_smith wrote:Po ovome da Barbarez treba biti trener jer je kao igrac davao sve, bio kapiten onda znaci nasi selektori za par godina su ove osobe:

Edin Dzeko

Asmir Begovic

Emir Spahic

itd.,
More Barba, srcani igrac i patriota... OCerasmo (sa pravom) najboljeg igraca svih vremena, znaci ne samo srcanog, nego najboljeg svih vremena, kojem se spominjala familija dok je bivao dijelom najveceg uspjeha u istoriji ( a Barba igr'o Rauba), ali to se zaboravlja nakon 2 dana. To su kriteriji i razmisljanje "pamAtnih" ljudi!
Znaci, boli me neka stvar za Papetom, a Barbinu odanost ne dovodim u pitanje ni sekunde, ali pojedinci ne znaju sta blebecu. :sax: :oops:
todd_smith

#1584 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

Edin Dzeko je nas najbolji igrac svih vremena. Sto ne umanjuje Sergejov doprinos. Ali da se ne lazemo sada.
5 0 5

#1585 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by 5 0 5 »

todd_smith wrote:Edin Dzeko je nas najbolji igrac svih vremena. Sto ne umanjuje Sergejov doprinos. Ali da se ne lazemo sada.
to je stvar ukusa, rekao bih. nekome je safet, nekome sergej. meni je hasan nas najbolji fudbaler svih vremena. najtrofejni je sigurno.
todd_smith

#1586 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

5 0 5 wrote:
todd_smith wrote:Edin Dzeko je nas najbolji igrac svih vremena. Sto ne umanjuje Sergejov doprinos. Ali da se ne lazemo sada.
to je stvar ukusa, rekao bih. nekome je safet, nekome sergej. meni je hasan nas najbolji fudbaler svih vremena. najtrofejni je sigurno.
Pa ako cemo pricati kao igracu reprezentacije, a ne igracu kao individualna karijera onda je to Edin.

Najbolji strijelac repke, kapiten i on, odveo ekipu na SP sto niko od drugih spomenutih nije, tamo zbio i bez trunka sumnje najveci sportski ambasador kojeg je ova drzava ikada imala.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1587 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

5 0 5 wrote:
Jasno je da @todd podvlaci crtu rastanka sa bivsom drzavom. Samo, Susic je odigrao neke prijateljske za reprezentaciju, tako da bi se mogao uzeti u taj okvir. Mada eto ne mora, jer se smatra starom gardom.
Dzeko je najbolji strijelac nase reprezentacije. Ne manjka mu ni trofeja na klupskom nivou. Po tom bi mogao biti kvalifikovan kao jedan od najuspjesnijih. Za licni ukus, ako gledamo bas ove sto su aktivno ucestvovali u reprezentaciju, Misimovic je za sve njih virtuoz. Igrac poteza, kakvih je sve manje danas. Rijetka roba.
jazzer

#1588 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by jazzer »

neomicin wrote:Ljudi moji Baka Slišković je i pored onakvog saveza sa Munibom Ušanovićem koji je gledao samo sebe uspio da nas dovede 2 puta bukvalno na korak do uspjeha, a realno je imao duplo slabije igrače. Ja sam za Sliškovića ako već neće Vaha.
A za pomoćnika staviti Barbareza koji bi za koju godinu samostalno vodio repku.
Baki Sliskovicu je bilo odlicno u tom drustvu. Sjeti se samo imena igraca koji su prodefilovali
kroz reprezentaciju dok je on bio selektor, koji bi odigrali jednu utakmicu i nikada se vise nisu nasli na popisu.

Meni, na prvu, pada ime izvjesnog Adnana Kevrica. A Kevrica je bilo 50, koji su kroz igre u reprezentaciji
sebi dizali cijenu. Baka je valjao njima, oni su valjali Baki.

A ni kao trener se nije proslavio. Da ga Stimac one godine nije sutnuo iz Hajduka i dobijenu
titulu bi izgubio.

Sitni kockar, neznalica i nista vise od toga.
kakotakonikako

#1589 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by kakotakonikako »

todd_smith wrote:
5 0 5 wrote:
Pa ako cemo pricati kao igracu reprezentacije, a ne igracu kao individualna karijera onda je to Edin.

Najbolji strijelac repke, kapiten i on, odveo ekipu na SP sto niko od drugih spomenutih nije, tamo zbio i bez trunka sumnje najveci sportski ambasador kojeg je ova drzava ikada imala.
najveci sportski ambasador kojeg je ova drzava imala je reprezentacija u sjedecoj odbojci. samo da se zna.
FreakyStyley

#1590 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by FreakyStyley »

Evo pise na sportsport.ba da ce razgovor sa Vahom biti obavljen tokom vikenda.

Hajde Vaha ba, mojne nam vise lazne nade davat. :D Pa kad kaze da mu pare nisu problem, a mogao je radit sa africkim i turskim divljacima i sa Zdravkom Mamicem, mogao bi i s ovim nasim jajarama.
FreakyStyley

#1591 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by FreakyStyley »

Da li avazov sport laze, pitanje je sad :D :
Felix Magath, trofejni bundesligaški stručnjak, trener koji je zaslužan za karijere Hasana Salihamidžića, Zvjezdana Misimovića i Edina Džeke, dao je svom agentu načelni pristanak da pošalje "cv" NSBiH - saznaje Avazov Sport.

Saznajemo kako je u sekreterijat NSBiH, na stol, Jasmina Bakovića stigla potvrda Magathove kandidature.

- Magath je spreman voditi BiH, čisto iz sportskih motiva uvjeren da može ostvariti podvig i plasirati BiH na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Kakva smo to mi fudbalska velesila kada se za selektorsku poziciju bore takva imena, poput Trapattonija, Zaccheronija, Zenge, Prosinečkog, Halilhodžića, Magatha... Šta ih to privlači, pokazat će vrijeme. Sudeći po zanimanju svjetskih stručnjaka, očito je da Sušićeva dva boda iz četiri utakmice imaju značajnu težinu.
todd_smith

#1592 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

kakotakonikako wrote: najveci sportski ambasador kojeg je ova drzava imala je reprezentacija u sjedecoj odbojci. samo da se zna.
ne osporavam niciji ja uspjeh, samo govorim da ga je Edin imao najvise i aBda da ima jos, spretom okolnosti zatekao se kao igrac najpopularnijeg sporta na planeti i kao jedan od najvecih igraca istog trenutno, normalno da je on nas najveci ambasador

Uostalom znas ti koliko je osoba vidjelo zastavu BiH na proslavama Citijevih titula, Wolfsburgove titule, koliko se ljudi zapitalo odakle je ovaj, sta je gdje je to, sve zahvaljujuci njemu.

nazad temi:

Ja bih radije Magatha nego Vahu, ali eto rekose strance ne zele
Infaze Studio

#1593 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Infaze Studio »

Ako po nicemu drugom onda po zadnjoj recenici vidis da je to sprdnja od teksta.
FreakyStyley

#1594 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by FreakyStyley »

kakotakonikako wrote: najveci sportski ambasador kojeg je ova drzava imala je reprezentacija u sjedecoj odbojci. samo da se zna.
Naravno da nije.
Merengues

#1595 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Merengues »

Ne. Ne omaložavam ničiji uspjeh, ali sam plasman na SP u nogometu je daleko više medijski popraćen od osvajanja zlatnih medalja u sjedećoj odbojci, pa smijem se usuditi reci da su i same kvalifikacije za SP i EP u nogometu medijski popraćenije od SP ili EP u sjedećoj odbojci.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1596 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

Infaze Studio wrote:Ako po nicemu drugom onda po zadnjoj recenici vidis da je to sprdnja od teksta.
....pa ne bih ja to bas tako rekao. Nismo mi bas neinteresantna reprezentacija pogotovo nakon posljednjih kvalifikacija i recimo utakmice protiv Argentine na SP. Reprezentacija koja postigne 30 golova u kvalifiklacijama znaci da igra moderan napadacki fudbal i svaki trener koji ima oko zna prepoznati da se tu krije kvalitet. Isto tako misija EP jos uvijek se ne moze nazvati nemogucom tako da je i to jos nesto sto je interesantno pojedinim trenerima.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1597 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

Merengues wrote:
Ne. Ne omaložavam ničiji uspjeh, ali sam plasman na SP u nogometu je daleko više medijski popraćen od osvajanja zlatnih medalja u sjedećoj odbojci, pa smijem se usuditi reci da su i same kvalifikacije za SP i EP u nogometu medijski popraćenije od SP ili EP u sjedećoj odbojci.
Pa normalno nadji mi zemlju u kojoj se igra ozbiljno fudbal a da nije najpopularniji sport.
todd_smith

#1598 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

hrasno38 wrote:
Merengues wrote:
Pa normalno nadji mi zemlju u kojoj se igra ozbiljno fudbal a da nije najpopularniji sport.
Amerika, Kanada, Irska, JAR, Indija, Kina, Australija :mrgreen:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1599 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

A_A_AKCIJA wrote:
JoseMujica wrote:majke mi više ne znam ni sam :?
E ovo ću uokviriti :).
Upravo se dešava ono što sam i predvidio da će se desiti. Pape je linčovan poslije prvog kiksa. Umjesto da kao normalne fudbalske nacije vjerujemo u našu snagu i sposobnost, prvo smo izmislili problem poslije Egipta (usrane prijateljske utakmice gdje se rulja pobunila jer je bio slab teferič i što se Dđeko nije htio pozdraviti), a onda kad se reprezentacija prvi put poskliznula, svi su stali u red da Papeta nabiju nogom dok je još na zemlji.

Šta sad? Ko umjesto njega. Vi što ste graktali ste zvučali kao da imate rješenje. Rekoste da bi nas bilo ko bolje vodio. Bitno je da se atmosfera srozavala dok nije puklo, da se selektor i šira mu familija vrijeđao do besvijesti na ličnom nivou. Motivi su različiti, ali je rezultat bio isti. Zapitajte se šta su sve naši igrači fulili u zadnjih par utakmica i pitajte se ima li to imalo veze sa hajkom koja se digla protiv Papeta. Je li imalo uticalo na Pjanića da fuli penal, na Lulića da fuli zicer? Ja garantujem da jeste, a pseudo navijači su se ponašali kao plebs u rimskom koloseumu koji gleda gladijatore.

Sada u igri imamo jedno pravo rješenje, sa realnom manom: Vaha. Odličan trener koji bi bio super izbor. Opet, postoji velika vjerovatnoća da bi zakuhao sa nekim od igrača ili savezom i ostavio nas na ledini kad je najpotrebnije. Molim Boga da se odazove i da imamo više strpljenja sa njim i on sa igračima. Ipak, draže mi je da Džeko ostane u ekipi nego on.

Svi ostali su u 5 deka sa Papetom. Neki od njih značajno lošiji u nekim stvarima od njega. Kao navijaču Želje, Amar mi je drag, ali nije nikako za selektora, bar ne ove reprezentacije. Objedinio bi neke osobine koje nam nikako ne trebaju. Siguran sam da on i Spaha i Džeko ni u ludilu ne bi funkcionisali, a bilo bi još usputnih žrtava, sve da bi dokazao autoritet.

Hadžibegića ostavljam kao zadnji izbor i vjerujem da je bio siva eminencija klimanja stolice Papetu. Najglasniji je bio upravo od Egipta i u rukavicama kritikovao igru. Daje dnevno dvije izjave otkako je Pape smjenjen.

Kako god, znam da kod vas, hajkača postoji ogromna rupa poslije Papeta i da neće trebati dugo da se nekome drugom natakarite na kosti, iz raznih razloga. Neko iz dosade, drugi iz klasičnog bosanskog kompleksa niže vrijednosti i netrpljenja uspjeha ljudi oko sebe, trećima jer su ograničeni ko lavor pa će im smetati jer je pitar-manijak, a četvrtima da odradite prljavi posao za one koji hoće da ulete ko lisica u kokošinjac i pohapaju lovu i krenu mešetariti (ono što su Papeta optuživali: Germania). Naravno, ljubomorne desne i lijeve komšije ne ubrajam u ovo.

E šta sad, da i ja ponovim? Pitanje koje postavljam za kraj je da li ste svjesni koliko je nepoželjna atmosfera napravljena za bilo kojeg novog selektora. Iko imalo normalan ne bi se olako prihvatio ovog posla. Zašto, jer je loše plaćen (svaka velićina će naći lakši i bolje plaćen angažman), jer je loše organizovan (kakva država, Savez je i dobar) i treće, jer kakav god rezultat da napravi, na kraju će sigurno završiti kao teleća glava, lopov, papak iz (upiši mjesto rođenja), kreten, uz čitavu lepezu poganluka za njegove bliže i gomilu lešinara koji će krenuti da mu klimaju stolicu prije nego i sjedne u nju.

Ne znam ko će biti selektor, ali u ovo sam siguran.
de uozbilji se....kakvog "prvog kiksa" :? :shock: pogledaj malo rezultatski niz (takmičarski) od početka SP-a, tj. taman od vremena kada se uvodi bratić i Germania. I pogledaj onaj prije toga dok Germania nije dominirala. Uporedi pa se vrati da napišeš svoju analizu o toj koincidenciji ulaska Germana i naše rezultatske propasti.

Nisam nikad prejudicirao da Papke mazija lovu na tome pa neću ni sad. Ali da Papke slijepo vjeruje savjetima svog brata Seada (koji inače nije menadžer i nema veze sa Germania Sportagentur :lol: ) ne sumnjam. Al uz ove dvije, inače Papketove, tvrdnje iz zagrade nedostajala je samo još jedna: da Sead nema sina fudbalera ili da Papke nema brata Seada :-) :skoljka:

al haj sve to na stranu Papketu nisu došle glave laži i šeme već katastrofalan rezultat...2 boda iz 4 utakmice od kojih je dvije zijanio od slabijih protivnika. A forum mu nije birao igrače, ni taktiku
DaysleepeR

#1600 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by DaysleepeR »

FreakyStyley wrote:Da li avazov sport laze, pitanje je sad :D :
Felix Magath, trofejni bundesligaški stručnjak, trener koji je zaslužan za karijere Hasana Salihamidžića, Zvjezdana Misimovića i Edina Džeke, dao je svom agentu načelni pristanak da pošalje "cv" NSBiH - saznaje Avazov Sport.

Saznajemo kako je u sekreterijat NSBiH, na stol, Jasmina Bakovića stigla potvrda Magathove kandidature.

- Magath je spreman voditi BiH, čisto iz sportskih motiva uvjeren da može ostvariti podvig i plasirati BiH na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Kakva smo to mi fudbalska velesila kada se za selektorsku poziciju bore takva imena, poput Trapattonija, Zaccheronija, Zenge, Prosinečkog, Halilhodžića, Magatha... Šta ih to privlači, pokazat će vrijeme. Sudeći po zanimanju svjetskih stručnjaka, očito je da Sušićeva dva boda iz četiri utakmice imaju značajnu težinu.
lažu ba, pominjanjem poznatih imena dižu reputaciju svom budućem pulenu za kojeg će reći da su odbili velika imena jer je on kao izbor perfektan, a u biti perfektan za njih
Locked