Automobilizam - sve o tome

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
sema911s

#1576 Re: Automobilizam - All about

Post by sema911s »

johntra wrote:Sve pet druže Sema, samo su neki svjesni kakav nivo kvalitete prodaju, pa tako i cijene svoja vozila, dok neki tu nekvalitetu skupo naplate...doduše, levatima...
neznam cime se bavis u zivotu al u trgovini je pravilo prodaj robu po najvecoj mogucoj cijeni i ostvari tako najveci profit, ono sto mi kazemo
"opali levata po usima" vw ima mnogo stavki na kojima to radi, imaju i ostali samo sto ostali bar po mom misljenju nemaju muda da to urade,
citroen xm

#1577 Re: Automobilizam - All about

Post by citroen xm »

Evo vlasnika Audija, ali ne prikrivenog. Sve je transparentno. :D Otpozdrav :-D
johntra

#1578 Re: Automobilizam - All about

Post by johntra »

sema911s wrote:
neznam cime se bavis u zivotu al u trgovini je pravilo prodaj robu po najvecoj mogucoj cijeni i ostvari tako najveci profit, ono sto mi kazemo
"opali levata po usima" vw ima mnogo stavki na kojima to radi, imaju i ostali samo sto ostali bar po mom misljenju nemaju muda da to urade,
normala...samo ako prodaš nešto po najvišoj cijeni, nemoj tvrditi da je to i najbolje...jer su se mnogi opekli na takve tvrdnje...
sema911s

#1579 Re: Automobilizam - All about

Post by sema911s »

citroen xm wrote:Evo vlasnika Audija, ali ne prikrivenog. Sve je transparentno. :D Otpozdrav :-D
djesi druzee,,. spominjo sam te u nedelju ako ti se stucalo,,. cale nece da proda trojku kaze zao mu je a c5 mu stoji pred kucom ogrno ga nekim dekama, da nekisne, kontam da te vidi,cuje zapalio bi ti golfa
_mufljuz_

#1580 Re: Automobilizam - All about

Post by _mufljuz_ »

johntra wrote:
sema911s wrote:
normala...samo ako prodaš nešto po najvišoj cijeni, nemoj tvrditi da je to i najbolje...jer su se mnogi opekli na takve tvrdnje...
to je ona seljacka - ako ne znass sta valja gledaj sta je skupo... ha ja.... ala nekad britanski Jaguar koji je bio sinoonim prestiza a kurceve kvalitete..... :mrgreen:
sema911s

#1581 Re: Automobilizam - All about

Post by sema911s »

johntra wrote:
sema911s wrote:
pa da odrzis to klempanje, moras bombardovat, pricat, na sva zvona zvonit, jer cim usporis malo sa namjerom nekome ce kliker proradit i padas,
njih vadi sto hajd tako reci nisu losi(imaju dobrih primjeraka) i nije im tesko, al da pretjeruju to jbga,.

istu licencu za navigaciju jos neki imaju kod njih duplo skuplje, gume iste skuplje im za bar 10%, srvisi(ovo drze stalno obuke,skole) su skuplji bar 30%,
Citros Buenos

#1582 Re: Automobilizam - All about

Post by Citros Buenos »

johntra wrote:
sema911s wrote:
Muda sa tim nemaju bas puno veze, nego neke druge karakterne pa i socijalne osobine.
Na osnovu svog zivotnog iskustva naucio sam da germani svoj standard i bogatstvo zasnivaju na neopravdano visokim cijenama svojih proizvoda i usluga. Naravno, ciklicno ponavljajuci se u istoriji, to im se iz vremena u vrijeme i osveti i to gadno. Da dalje ne pricam, otici ce ovo predaleko.
goran16v

#1583 Re: Automobilizam - All about

Post by goran16v »

johntra wrote: pretresaj šta god želiš, znam da nikad neću biti u kategoriji levata...ako si se ti u tome pronašao, do tebe je, jbga...a i ovo propast možeš komotno mačku o rep objesiti...
Osim ta 2 fakta koja preskaces koja i dalje za tvoju teoriju o levatima ostaju neobjasnjiva crna rupa, ne treba veliko pretresanje, te su stvari odavno poznate. Redovno ti i tebi slicni imate problem sa levatima tj sa kupcima, njihovim karakternim i soc. osobinama, a ne autima, a gotovo nikad obratno - sto je lako objasnjivo. Da li je uzrok takvog stanja licna inferiornost u odnosu na okolinu ili to sto cijela autoindustrija u koju si zaljubljen spala na manje modela od jedne npr. Skode ili Opela, toliko BTW o kacenju propati o rep, ne bih da ulazim. Za razliku od "pametnih" analizatora ja se nikad necu baviti fenomenom zasto niko od onih koji tvrde da su mogli, a nisu htjeli dati 15k KM za precjenjenog njemca nego su za 10k KM kupili jednako starog i kvalitetnog talijana nije mogao da objasni zasto onda nisu kupili novijeg i boljeg talijana za 15k KM.
To sto ti znas jesi li levat ili nisi je apsolutno i nebitno i nerelevantno, jer sto se mene tice to jednako moze biti samo jadni izgovor nekog koji bi to zelio, a ne moze. U tvom svijetu levata i "pametnih" sve se moze svesti na zseljacku nejednacinu, levat uvijek moze postati pametan, za razlikom kesa u dzepu, to obratno - jako tesko. Ko je tu ko zakljuci sam...
Citros Buenos

#1584 Re: Automobilizam - All about

Post by Citros Buenos »

goran16v wrote:
johntra wrote: pretresaj šta god želiš, znam da nikad neću biti u kategoriji levata...ako si se ti u tome pronašao, do tebe je, jbga...a i ovo propast možeš komotno mačku o rep objesiti...
Osim ta 2 fakta koja preskaces koja i dalje za tvoju teoriju o levatima ostaju neobjasnjiva crna rupa, ne treba veliko pretresanje, te su stvari odavno poznate. Redovno ti i tebi slicni imate problem sa levatima tj sa kupcima, njihovim karakternim i soc. osobinama, a ne autima, a gotovo nikad obratno - sto je lako objasnjivo. Da li je uzrok takvog stanja licna inferiornost u odnosu na okolinu ili to sto cijela autoindustrija u koju si zaljubljen spala na manje modela od jedne npr. Skode ili Opela, toliko BTW o kacenju propati o rep, ne bih da ulazim. Za razliku od "pametnih" analizatora ja se nikad necu baviti fenomenom zasto niko od onih koji tvrde da su mogli, a nisu htjeli dati 15k KM za precjenjenog njemca nego su za 10k KM kupili jednako starog i kvalitetnog talijana nije mogao da objasni zasto onda nisu kupili novijeg i boljeg talijana za 15k KM.
To sto ti znas jesi li levat ili nisi je apsolutno i nebitno i nerelevantno, jer sto se mene tice to jednako moze biti samo jadni izgovor nekog koji bi to zelio, a ne moze. U tvom svijetu levata i "pametnih" sve se moze svesti na zseljacku nejednacinu, levat uvijek moze postati pametan, za razlikom kesa u dzepu, to obratno - jako tesko. Ko je tu ko zakljuci sam...
Jebo te Gorane, i ti opleo po rakiji, cini mi se ...
citroen xm

#1585 Re: Automobilizam - All about

Post by citroen xm »

sema911s wrote:
citroen xm wrote:Evo vlasnika Audija, ali ne prikrivenog. Sve je transparentno. :D Otpozdrav :-D
djesi druzee,,. spominjo sam te u nedelju ako ti se stucalo,,. cale nece da proda trojku kaze zao mu je a c5 mu stoji pred kucom ogrno ga nekim dekama, da nekisne, kontam da te vidi,cuje zapalio bi ti golfa

:lol: Evo, evo, devera se. Reci ćaletu da ga ipak proda, ne mora paliti. Uzeće koju paricu, a otarasiće se krša. :-D

Evo sad me opet tjeraju da se uključim u priču o prodaji VW-a i levatima koji ga kupuju. A sve se suzdržavam. :lol:
Citros Buenos

#1586 Re: Automobilizam - All about

Post by Citros Buenos »

citroen xm wrote:
sema911s wrote:

:lol: Evo, evo, devera se. Reci ćaletu da ga ipak proda, ne mora paliti. Uzeće koju paricu, a otarasiće se krša. :-D

Evo sad me opet tjeraju da se uključim u priču o prodaji VW-a i levatima koji ga kupuju. A sve se suzdržavam. :lol:
Mojne se suzdrzavat, opasno je to. Evo se i Sema suzdrzavo pa mu vise ni Xanax ni trava a ni ostalo ne pomaze. Jedino izgleda nije jos sa rakijom probao, ali za razumiti ga je ako je dobar bosnjak i uz to pride zivi negdje u dijaspori ... hebi ga, gadan je to grijeh
citroen xm

#1587 Re: Automobilizam - All about

Post by citroen xm »

Rakiju tučem redovno tako da nema problema. :lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1588 Re: Automobilizam - All about

Post by konektovan »

Interesantno,kako svaka tema ode u istom smjeru,goran vs ostali?! :mrgreen:
Citros Buenos

#1589 Re: Automobilizam - All about

Post by Citros Buenos »

citroen xm wrote:Rakiju tučem redovno tako da nema problema. :lol:
Razblazi pivom malo
goran16v

#1590 Re: Automobilizam - All about

Post by goran16v »

Citros Buenos wrote: Jebo te Gorane, i ti opleo po rakiji, cini mi se ...
Sva ova je prica ispricana 1000000 x, nema se sta novo dodati, osim cinjenice da islkjucivo samo jedna strana prije ili kasnije redovno krene s pricom o levatima, a ne o autima, sto samo po sebi sve objasnjava... Osim toga, ako za jednu stranu postoje levati sto kupe precjenjen auto, onda za drugu stranu jednako tako mogu postojati nesposbni levati koji ne mogu da si priuste precjenjen auto i da sva objasnjenja kako satro mogu, a nece, mogu okaciti macku o rep. Malo je teze dokazati da mozes kupiti skuplji auto od onoga koji vozis nego obratno. Sve to dovodi do pat pozicije zbog cega sam i napisao da se malo obuzdaju fustracije i prica o levatima...
Citros Buenos

#1591 Re: Automobilizam - All about

Post by Citros Buenos »

konektovan wrote:Interesantno,kako svaka tema ode u istom smjeru,goran vs ostali?! :mrgreen:
E, Goran je ok, sa covjekom se da normalno diskutovati. Za razliku od ovih isfrustriranih mega vozaca sto im je vazda malo konja i sto su im auta vazda mala. Nema nista ispod BMW 5 i tako dalje. E hebo mater, da mi se provozati jednom sa jednim od tih velikih vozaca da vidim kako se ti konji vade i na sta to lici da s mirom umrem.
sema911s

#1592 Re: Automobilizam - All about

Post by sema911s »

Citros Buenos wrote:
konektovan wrote:Interesantno,kako svaka tema ode u istom smjeru,goran vs ostali?! :mrgreen:
E, Goran je ok, sa covjekom se da normalno diskutovati. Za razliku od ovih isfrustriranih mega vozaca sto im je vazda malo konja i sto su im auta vazda mala. Nema nista ispod BMW 5 i tako dalje. E hebo mater, da mi se provozati jednom sa jednim od tih velikih vozaca da vidim kako se ti konji vade i na sta to lici da s mirom umrem.
Jel Ono bi bihac Sarajevo 3 sata, neki pikap Sa ispuhanom gumom
Citros Buenos

#1593 Re: Automobilizam - All about

Post by Citros Buenos »

goran16v wrote:
Citros Buenos wrote: Jebo te Gorane, i ti opleo po rakiji, cini mi se ...
Sva ova je prica ispricana 1000000 x, nema se sta novo dodati, osim cinjenice da islkjucivo samo jedna strana prije ili kasnije redovno krene s pricom o levatima, a ne o autima, sto samo po sebi sve objasnjava... Osim toga, ako za jednu stranu postoje levati sto kupe precjenjen auto, onda za drugu stranu jednako tako mogu postojati nesposbni levati koji ne mogu da si priuste precjenjen auto i da sva objasnjenja kako satro mogu, a nece, mogu okaciti macku o rep. Malo je teze dokazati da mozes kupiti skuplji auto od onoga koji vozis nego obratno. Sve to dovodi do pat pozicije zbog cega sam i napisao da se malo obuzdaju fustracije i prica o levatima...
Ma i ja sam ti jedan obican levat. Do sada sam u svom zivotu iz salona izvukao 8 novih automobila prosjecne vrijednosti, ali sada vidim da sam u stvari obacan .urac jer sam mogao kupiti za te novce dva ili cak mozda tri izdrkana Audija A6 sa laznih 150000 km i biti glavni baja u u svom selu svo vrijeme. Hebi ga , ostarih a pameti ne dodjoh ...
citroen xm

#1594 Re: Automobilizam - All about

Post by citroen xm »

Citros Buenos wrote:
citroen xm wrote:Rakiju tučem redovno tako da nema problema. :lol:
Razblazi pivom malo
Ni na pivu nisam gadljiv, ali ipak od rakije stomak manje raste. :-D

Citros Buenos wrote:
To su ovi što ne znaju šaltati pa ga zabiju u četvrtu i voze bilo uzbrdo, nizbrdo, krivina ili pravac. Svejedno je. :run:

Zašto ljudi uvijek misle da onaj ko kupi jeftinije auto, nema za skuplje? Tj. zašto svi ljubitelji VW-a misle da bi vozači Renoa recimo rado vozili VW da imaju love. Postoje ljudi koji su skontali da recimo(slučajno uzeto) Reno nudi isto ili više od VW-a za manje novca.

Takođe se vrlo dobro zna sa čime VW pravi posao. To su Golf i Pasat. Ostalo je manje više daleko po prodaji i svemu ostalom iza konkurencije. VW takođe mora da igra na sigurno jer su im za razliku od drugih svaki minijaturni pokušaji da naprave nešto drugačije od Golfa završili debaklom.
Last edited by citroen xm on 03/02/2015 23:50, edited 1 time in total.
Citros Buenos

#1595 Re: Automobilizam - All about

Post by Citros Buenos »

sema911s wrote:
Citros Buenos wrote:
Jel Ono bi bihac Sarajevo 3 sata, neki pikap Sa ispuhanom gumom
3:15 C4 1.6 hdi 92 KS.
Da ponovimo ?
Citros Buenos

#1596 Re: Automobilizam - All about

Post by Citros Buenos »

A mozemo i ovako: Chevy Captiva, 4:00, ali po snijegu ?
goran16v

#1597 Re: Automobilizam - All about

Post by goran16v »

@citros
Ja mogu do beskonacnosti diskutovati u autima, gumama, pratecoj opremi, kvaliteti, tehnici, propisima, ali nikad necu diskutovati o dizajnu niti o necijim rezonima kod kupovine auta, a pogotovo ne kao neki etiketirati ljude da su levati itd, na kraju krajeva svaki taj "levat" ga je zaradio i kupio...
Citros Buenos

#1598 Re: Automobilizam - All about

Post by Citros Buenos »

goran16v wrote:@citros
Ja mogu do beskonacnosti diskutovati u autima, gumama, pratecoj opremi, kvaliteti, tehnici, propisima, ali nikad necu diskutovati o dizajnu niti o necijim rezonima kod kupovine auta, a pogotovo ne kao neki etiketirati ljude da su levati itd, na kraju krajeva svaki taj "levat" ga je zaradio i kupio...
pratim
mahalas505

#1599 Re: Automobilizam - All about

Post by mahalas505 »

Citros Buenos wrote:3:15 C4 1.6 hdi 92 KS.
Da ponovimo ?
Prosjek vise od 100km/h, jel se to gdje vozilo vise od ogranicenja?
sema911s

#1600 Re: Automobilizam - All about

Post by sema911s »

Citro nece ga prodat zao mu, kaze Nek stoji, to mu prvo novo auto a I svasta je prozivio Sa njim,
Mah nemoj se uzdrzavat,
ja Sam pozelio malo forumski ratovat,
Meni rakija neide hodza neda,kaze necu u raj a 40djevica me privlaci moze se Na njima fino zaradit nece vise niko ukrainke

Neznam za vas al meni je veci levat onaj u honhudaju od 70i vise hiljada nego ovaj iz kuskasa Il tiguana, Il oni sto voze jedva jedan litar masinu I nesta turiraju hoce da se utrkuju Il spavaju u lijevoj traci, al to moje misljenje I ja Sam nekome levat,

Da se ja pitam auta bi mogao vozit samo onaj Ko moze nordschlife odvest brze od Sabine Il kasnit max 5sekundi, sva auta bi bila trkace masine Sa minimum400ps, I 800kila tezine, sekvencijom, aktivnom ovjesom I aerodinamikom, ogranicenja brzine nebi bilo...
al to Su moji snovi I mnogoma glupavi I levatski
Post Reply