Ko ih jebe! Moram se fakat tako izraziti.Idriz wrote:Ok to, al sto ne raste real gdp nikako. Ljudi rintaju ko stoka, slomise se. To je tuzno gledat. Po 12 sati, po 16 sati, po 2, 3 posla. Zaduzuju se da zadrze isti standard pa traze dodatne poslove sve zato sto plata realno ne raste. Ali naravno to nije isti standard jer samo radis jebote. Ako hoces da zivis u normalnom stanu u velikom gradu 60, 70 posto prihoda ode na hausing. Hrana tesko smece, organska skupa. Ja sa 100 k godisnje u chicagu sirotinja bio, za moj pojam. kakvu sam skolu zavrsio i koliko sam radio. Ne znam kako drugi nalaze uopste smisao u rintanju ako zaradjuju ispod milion.prog321 wrote:Simptomaticno je da je Amerika 2013e imala 12 hiljada milijardi duga.
2014 : 16 hiljada milijardi
Pocetak 2016: 19 hiljada milijardi.
Po tome se USA zaduzuje izmedju 3-4 hiljade milijardi svake godine.
Pa jebe mu pokriji se onoliko koliko si dug. Sta sad trebam raditi 3 posla da bi vozio novog BMW-a umjesto polovnog?
Imam od zene sestru koja ganja tako stanove u CA u djelovima koji su u trendu i slicno, pa im moja punica i da danas pomaze.
Ja i zena super, ja fin posao, fleksibilan, nemoram ici u kancelariju, mozda dva puta sedmicno. Zena mogla dobiti posao u lokalnoj bolnici za fakat extra platu, ali radi od kuce za pola para nekih 25 sati sedmicno. Nama super. Radila je ona 60 sati sedmicno prije, pa ustane u 3 ujutro, pa na posao itd, kada sam ja radio kao konsultant, dok nisam nasao ovaj posao. Sad? Ma jarane nepada mi na pamet da se ganjam sa nekim ljudima i slicno.
Kao sto jeza rece, imam basic kablovsku, picim netflix, amazon prime, imam stari iPhone kojem baterija nije bas najbolja pa imam onaj batery pack, 6 godina star Mac koji i dalje radi kao singerica, sebi sam odrzavam auto jer mi je cejf iako su mi oba auta dobra. Samo zato sto vozim dvije godine starog BMW-a ne znaci da se necu zavuc ispod auta i sam promjeniti ulje itd. Imamo mi prijatelja koji su dzekovi, pa cim sjednemo odmah prica porezi, troskovi, ovako onako. Jedan prijatelj kupi auto odmah svi kontaju da uzmu bolje. Jbt, sta cu im ja, nek rintaju onda.
Kuhamo kod kuce, kupujemo u Trader Joe's, Costco, nesto u Wal Martu (konzerve i slicno). Jedemo u vrh glave 2-3 puta sedmicno vani. Radije cu zapaliti rostilj na verandi, baciti nesto na njega, otovoriti vino i uzivati. Ja znam ljude koj svaki dan, ali bas svaki dan jedu vani! Pa sta ocekuju onda?