Desničari osvajaju Evropu!
- LBVIEW
#1576 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Divi Jugoslovena kako se u trenu, od levice saltaju u desnicu. 
- LBVIEW
#1577 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Islam, po default-u, ta nije to ekipi prvi put.jeza u ledja wrote:Bodkin wrote:u pravu je 100%. Najveca greska danasnjih liberala je u forsiranju neke politicke korektnosti. To nije liberalizam. Pogotovo ne kad biraju sta treba biti zasticeno, a sta ne. Ok je srati konceptu nacije u evropi kako je nazadan ali se poseri po rastu ekstremnog islama u toj istoj evropi, to je fasizam. I zato desnica i dolazi na vlast jer se liberali bave nebitnim stvarima i pokusavaju biti politicki korektni
A i drugi je par rukava sta zulja forumase na ovom konkretnom forumu. Da su imigranti iz jugoistocne azije ne bi se ni tema otvorila
Mozes li navesti primjere sranja po rastu ekstremnog Islama u Evropi koje je opisano kao fasizam? Meni nije najjasnije i mislim kad pricamo ovako o nekim stvarima imamo drukcije definicije pojmova koje koristimo. Sta je npr za tebe ekstremni Islam?
- paleoconservative
#1578 Re: Desničari osvajaju Evropu!
jeza u ledja wrote:Ne lupaj o necemu sto ne znas.paleoconservative wrote:
Antifa? Americka antifa? Skupina white upper class djece sa kampusa koji u zivotu nisu lopate podignuli niti dana staza imaju, a zagovaraju komunizam i plansku ekonomiju, i furaju se na gender is a social concept furke?![]()
![]()
![]()
![]()
Kakva plemenita i progresivna skupina ljudi
-
Fudo387
#1579 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Jebat im mater, nek osvajaju.
Kad osvoje, opet cemo ih pobit, i tako u krug....
Kad osvoje, opet cemo ih pobit, i tako u krug....
- jeza u ledja
#1580 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Govorim o tvojoj ideji da su to "upper class, white djece sa kampusa koji u zivotu nisu lopate podignuli". Nit su samo white, a pogotovo nisu upper class (jel znas sta to znaci uopste?), nit im su im bas u fokusu "gender furke", vec otvoreni i samoproklamovani fasisti, rasisti i slicne mrake, koje treba u startu nogom u glavu. Jel to problem?paleoconservative wrote:jeza u ledja wrote:Ne lupaj o necemu sto ne znas.paleoconservative wrote:
Antifa? Americka antifa? Skupina white upper class djece sa kampusa koji u zivotu nisu lopate podignuli niti dana staza imaju, a zagovaraju komunizam i plansku ekonomiju, i furaju se na gender is a social concept furke?![]()
![]()
![]()
![]()
Kakva plemenita i progresivna skupina ljudi![]()
![]()
I naravno da i medju njima ima svakakvih budalasa.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1581 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Cuvaj svoju cirkumciziju i sklonosti, koje isplivavaju kad me god vidis, u ormaru.seln wrote: Mogao sam se kladiti u ponovo izrastanje prepucija da ces ti podrzati njegovo misljenje.
-
Fudo387
#1582 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Subara brate, jesi li i ti uz one desnicare?_BataZiv_0809 wrote:Cuvaj svoju cirkumciziju i sklonosti, koje isplivavaju kad me god vidis, u ormaru.seln wrote: Mogao sam se kladiti u ponovo izrastanje prepucija da ces ti podrzati njegovo misljenje.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1583 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ma jok ja, samo SDA na svim nivoima.Fudo387 wrote:
Subara brate, jesi li i ti uz one desnicare?
- jeza u ledja
#1584 Re: Desničari osvajaju Evropu!
On ti je onaj old school ljevicar sto pomalo simpatise ove moderne desnicare.Fudo387 wrote:Subara brate, jesi li i ti uz one desnicare?_BataZiv_0809 wrote:Cuvaj svoju cirkumciziju i sklonosti, koje isplivavaju kad me god vidis, u ormaru.seln wrote: Mogao sam se kladiti u ponovo izrastanje prepucija da ces ti podrzati njegovo misljenje.
-
Fudo387
#1585 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ozbiljno te pitam?_BataZiv_0809 wrote:Ma jok ja, samo SDA na svim nivoima.Fudo387 wrote:
Subara brate, jesi li i ti uz one desnicare?
- seln
#1586 Re: Desničari osvajaju Evropu!
A ti izadji iz ormara._BataZiv_0809 wrote:Cuvaj svoju cirkumciziju i sklonosti, koje isplivavaju kad me god vidis, u ormaru.seln wrote: Mogao sam se kladiti u ponovo izrastanje prepucija da ces ti podrzati njegovo misljenje.
- jeza u ledja
#1587 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Pa procitaj mu postove sa tema o imigrantima. 
-
Fudo387
#1588 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ma nije on taj lik, al' ok, desilo se ponekad da se zajebem u ljudima.jeza u ledja wrote:Pa procitaj mu postove sa tema o imigrantima.
- seln
#1589 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ma jok, on je socijalista... ali nacionalni.Fudo387 wrote:Subara brate, jesi li i ti uz one desnicare?_BataZiv_0809 wrote:Cuvaj svoju cirkumciziju i sklonosti, koje isplivavaju kad me god vidis, u ormaru.seln wrote: Mogao sam se kladiti u ponovo izrastanje prepucija da ces ti podrzati njegovo misljenje.
-
Fudo387
#1590 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ljudi, treba svakom dati i drugu sansu.
- jeza u ledja
#1591 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Pa ne kazem da je neki sad tamo neki naci, ali ko vecina ljudi ono vidi se da ne smeka nimalo ovo multi kulti i to.
Ima on bitnijih aferima, a to je u vezi price malo bliskije nama u BiH, a ja tu presjecam.
Ovo ostalo, palamudimo svi svasta, ha jel.
Generalno, nevezano za njega, ne znaju ba ljudi napravit granicu izmedju nekih stvari, to je to. Ne znaju napravit granicu izmedju desnicarenja i DESNICARENJA, pa im se stvari mute. Al ono kad malo poguras, pa vidis - hej ba on fakat tako misli.
Ima on bitnijih aferima, a to je u vezi price malo bliskije nama u BiH, a ja tu presjecam.
Ovo ostalo, palamudimo svi svasta, ha jel.
Generalno, nevezano za njega, ne znaju ba ljudi napravit granicu izmedju nekih stvari, to je to. Ne znaju napravit granicu izmedju desnicarenja i DESNICARENJA, pa im se stvari mute. Al ono kad malo poguras, pa vidis - hej ba on fakat tako misli.
Last edited by jeza u ledja on 20/09/2018 17:55, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1592 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Od mene ces od sada iskljicivo da dobijas:seln wrote:A ti izadji iz ormara._BataZiv_0809 wrote:Cuvaj svoju cirkumciziju i sklonosti, koje isplivavaju kad me god vidis, u ormaru.seln wrote: Mogao sam se kladiti u ponovo izrastanje prepucija da ces ti podrzati njegovo misljenje.
-
Fudo387
#1593 Re: Desničari osvajaju Evropu!
ok.
necemo na pivu.
necemo na pivu.
- seln
#1594 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Qrcem u celu?_BataZiv_0809 wrote:Od mene ces od sada iskljicivo da dobijas:seln wrote:A ti izadji iz ormara._BataZiv_0809 wrote:
Cuvaj svoju cirkumciziju i sklonosti, koje isplivavaju kad me god vidis, u ormaru.
Al' si ti savitljiv, ako mozes tjunom da dotaknes vlastitu glavu...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1595 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ma sta ti ja znam druze Fudo, obican sam smrtnik koji pokusava gledati iskljucivo svoja posla. Nisam ni u BiH politicki aktivan, a da nesto posebno tabirim evropsku politiku.Fudo387 wrote:
Ozbiljno te pitam?
Ali eto neki sekularno humanisticki sentiment, kao i postovanje prema nasoj istoriji mi nalaze da sam ljevicar. I zato se slazem sa Pepermintom...kakve transrodne hale i kulturni relativizam spopao danasnje kvazi ljevicare kad su osnovna fundamentalna prava covjeka u opasnosti...
Moze se o tome diskutovati, ali bojim se da je publika neprijateljski raspolozena, teren tezak i natopljen...u pp, uz pivu i meze, vrlo rado
-
Fudo387
#1596 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Sve ok._BataZiv_0809 wrote:Ma sta ti ja znam druze Fudo, obican sam smrtnik koji pokusava gledati iskljucivo svoja posla. Nisam ni u BiH politicki aktivan, a da nesto posebno tabirim evropsku politiku.Fudo387 wrote:
Ozbiljno te pitam?
Ali eto neki sekularno humanisticki sentiment, kao i postovanje prema nasoj istoriji mi nalaze da sam ljevicar. I zato se slazem sa Pepermintom...kakve transrodne hale i kulturni relativizam spopao danasnje kvazi ljevicare kad su osnovna fundamentalna prava covjeka u opasnosti...
Moze se o tome diskutovati, ali bojim se da je publika neprijateljski raspolozena, teren tezak i natopljen...u pp, uz pivu i meze, vrlo rado
Nemas bolan sta traziti u drustvu sa nekim ludim Orbanima.
Ne vole ni tebe, vjeruj meni.
Znam iz licnog iskustva.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1597 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ma jebo Orbana. On je relevantan jedino oh maj gaševima koji se šatro snebivaju kad im se upali liberalni čir.Fudo387 wrote:
Sve ok.
Znam iz licnog iskustva.
Išao sam ljetos gore, Udvar izgleda kao Berlin 1967.
-
Fudo387
#1598 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ma nema tu buraz nicega ni dobrog ni pametnog, bizi bolan, goni to u qrac od sebe._BataZiv_0809 wrote:Ma jebo Orbana. On je relevantan jedino oh maj gaševima koji se šatro snebivaju kad im se upali liberalni čir.Fudo387 wrote:
Sve ok.
Znam iz licnog iskustva.
Išao sam ljetos gore, Udvar izgleda kao Berlin 1967.
Ti si dobar, posten momak, radis, brines se o sebi i ljudima oko sebe za koje treba da brines.
Nosi te budale u tri pm, oni su teske picketine, to samo smije u coporu. Nema curu, nema poso, nema skolu, ni za sta ga bog nije dao, i onda bi iz obijesti klao okolo.
Nisu nam to ni dede u amanet ostavile da tako.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1599 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Slazem se. Nijedan ekstremizam ne valja. Iskljucivost ne donosi nista dobra. Bez obzira bila ona sovinisticka ili ova moderna-pretjerana politicka korektnost...Fudo387 wrote:
Ma nema tu buraz nicega ni dobrog ni pametnog, bizi bolan, goni to u qrac od sebe.
Ti si dobar, posten momak, radis, brines se o sebi i ljudima oko sebe za koje treba da brines.
Nosi te budale u tri pm, oni su teske picketine, to samo smije u coporu. Nema curu, nema poso, nema skolu, ni za sta ga bog nije dao, i onda bi iz obijesti klao okolo.
Nisu nam to ni dede u amanet ostavile da tako.
A sa nasom politikom sam zavrsio onog trenutka te famozne 2014 godine kad sam vidio da su "stozerne stranke" dobile ubjedljivo najvise glasova u poplavama najteze pogodjenim podrucjima.
Vlast je ovdje zlatna i optocena dijamantima kakav je narod koji je bira
-
Tara the River
#1600 Re: Desničari osvajaju Evropu!
PeppermintSA wrote:Trumpov izbor je bila reakcija na identity politics američkih liberala. Njegov izbor je bio ''whitelash'' bijelog muškarca koji i dalje čini većinu radničke i umiruće srednje klase u SAD-u. Ljevica, kojoj i sam pripadam, bi se trebala zapitati zašto je izgubila podršku bijele radničke i srednje klase iz tzv. fly over states. Politički je autizam hypeati priču o transrodnim toaletima, dok tzv. biblijski pojas samo što ne umire od gladi i opijatske epidemije. Fokusirati 90% svoje politike na prava manjina, taman neke od njih bile na nivou statističkih grešaka, a nazivati jezgro radničke klase white trashom će nužno dovesti do pobjede nekog populiste na izborima. Amerikanci su indoktrirani pop kulturom - ne možeš očekivati da kompletan liberalni establišment pumpa javnost pričama o velikoj heroini Caitlyn Jenner, koja živi u multimilionskoj kućetini u Malibuu, dok ujedno totalno ignoriše nezaposlenog rudara iz Kentuckyja, nabijajući mu na nos white privilege kojeg on u životu nije osjetio jer nije bankar sa Wall Street koji se školovao na Harvardu niti bogati šef nekog holivudskog studija, nego obična sirotinja koja živi u rasno homogenoj vukojebini pa samim tim ne može ni uživati prednost nad nekim pripadnikom druge rase.CPT wrote: Identity politics je dovela Trumpa na vlast, to je bit desnice u SAD danas.
Potencirati pricu o " individualizmu, slobodi pojedinca" i paralelni odredjivati sta neko smije sa svojim tijelom je ... Stvar je sasvim jednostavna i ima podrsku (veliko) zena. I samo to je relevantno.
Svako ima pravo protesta? Osim kad te na protestu zgaze desnicare (do smrti)? Ili kad ostanes bez posla? Ili kad te prvi covjek drzave etiketira kao izdajnika.... Zbog protesta. O tom pravu ti pricas?
Cuj, "sekularni musliman", pravo pojedinca i ta prica.Btw, kad ti neko ispali metak u glavu zbog religije teo vjerovatno mozes smatrati kao "problem"?!
Isto važi i za Evropu. Da se sad sprovedu referendumi o migrantima u sve i jednoj EU zemlji, nigdje open-border policy ne bi prošla. Ali ne, današnju kvazi-ljevicu to ne interesuje. Ne interesuju je stavovi sopstvenog građanstva, nego s njima komunicira s pozicije nadvišene moralne superiornosti. Drugim riječima, zadržala je najgoru moguću boljševičku praksu po kojoj je svako ko se s njom ne slaže neprijatelj naroda. Na velika vrata je uvedena politička korektnost koja neminovno dovodi do autocenzure. Svako se boji svoje sjene jer ne želi da ga neko proglasi fašistom i svima se nameće jednoumlje koje se ne smije kritikovati. I što je najgore, da se sprovede referendum o umjerenoj imigrantskoj politici po kojoj bi se stvarne izbjeglice i ljudi u neposrednjoj opasnosti primali, narod sve i jedne zapadne države bi glasao pozitivno.
Evo, uzmimo muslimane s bliskog istoka za primjer. Ljevica, koja bi trebala baštiniti sekularne i progresivne vrijednosti te biti najjači kritičar islamskog fundementalizma, teokratije, pa i same teologije je sve osim toga. Njen istorijski antiklerikalizam je pomogao da se negativna uloga crkve odstrani iz Evrope, no sada su na snazi dupli aršini koji su očiti većinski kršćanskom stanovništvu te iste Evrope. Samo bi budala pomisala da to neće dovesti do reakcionizama. Ljevica se stavila u poziciju branioca postmodernog multikulturalizma čiji osnovni postulat glasi: sve kulture su jednake i samim tim se ona nama strana ne smije kritikovati. Drugim riječima, kada je Francuska uvela najrigidniji oblik sekularizma da u potpunosti iskorijeni katoličku crkvu iz javnog života, kako bi se društvo emancipovalo na zdravim prosvjetiteljskim temeljima, antiklerikalizam je bio ok. Kada se isto treba uraditi sa islamom, onda je to odraz ksenofobije, rasizma, islamofobije i fašizma. Kada se trebaju tekovine seksualne revolucije njegovati i dodatno promicati autohtonom stanovništvu, to se čini, a kada se treba isto raditi muslimankama s bliskog istoka, onda se stvara fama o tobožnjoj ljudskopravaškoj pozadini burki i nikaba. Kada je seljaštvo za vrijeme španskog građanskog rata spalilo preko 300 crkava i samostana, to se s pravom tumačilo kao odraz slobodarske klasne borbe, a kada se neko usprotivi što u Londonu svakodnevno niću selefijski mesdžidi, to je islamofobija. E zbog toga će ljevica i dalje gubiti svoju političku moć.
Gubiće svoju političku moć zato što je zaboravila da su evropske zemlje zemlje njenih autohtonih naroda i građana, koji tu žive od pamtivijeka ili koji su uslijed istorijskih previranja nečujno tu došli iz nekih drugih sredina te se u potpunosti asimilirali. Te evropske zemlje nisu metafizički entiteti koji utjelovljuju neke nadvišene ideale o kumbaja bratstvu svih stanovnika planete. One nisu svačije, nisu bastioni humanističkog poimanja božje bašte na zemlji koja pripada svakom čovjeku, nego su konkretne teritorije na kojima postoje konkretna društva koja pripadaju konkretnom civilizacijskom okviru izgrađenom na konkretnim duhovnim osnovama s konkretnim nacionalnim mitologijama, konkretnim vrijednostima, društvenim modelima i ekonomskim sistemima koje su izgradili konkretni ljudi koji su pripadali konkretnim narodima i ostavili ih u amanet njihovim konkretnim potomcima koji imaju svoju konkretnu zajednički istoriju. Samim tim, građani tih evropskih zemalja moraju biti pitani o bilo kakvim krupnijim društvenim promjenama i seobama, a ne marginalizirani čim se suprotstave vladajućoj ideologiji koju uglavnom isključivo baštini politička, NGO i ekonomska elita nametnuta nekim nepoznatim putem. I zbog toga se nemojmo čuditi ako za 5 ili 10 godina zavlada stvarni fašizam u Evropi.