Rumuni nemaju nikakve šanse, kao što rekoh i prije prve utakmice. Grčka je kvalitetna reprezentacija, zaslužila je SP, dok je s druge strane Rumunija jedva doteturala do baraža. Daleko od toga da oni nisu kvalitetni, ali nemaju kompaktnost kao Grci. Ja sam siguran da bi Grci sutra i dobili da im treba. To je takva reprezentacija, jednostavno. Grci ne primaju tako često puno golova i njima je čas posla da se zatvore i na prekide pokušaju naprijed nešto da uvale. Maksimum koji Rumuni mogu izvući je pirova pobjeda.
Francuzi već imaju više šanse, jer imaju neosporan kvalitet. Međutim, tješim se da Ukrajinci neće prokockati ovu idealnu prednost. U suštini, ukrajinsku reprezentaciju dobro poznajem, zbog poznavanja njihove lige, i imaju strašno dobro popunjenu reprezentaciju, pogotovo u navali. Bukvalno, svima mogu zabiti u svakom trenutku, i igraju dosta atraktivno i lijepo. S druge strane, Francuze ubi prepotentnost, a ako ga ne zabiju u prvom, nema sile da išta uspiju, prevelik je to pritisak. Moja prognoza je 3-1
I u Zagrebu se tješim da gosti mogu nešto, ali daj Bože. Nakon odgledane prve tekme nisam siguran kako Island može ugroziti Hrvate, pogotovo kad nema Sigtorsona sada. Hrvatska je očajna u ovom trenutku kao kolektiv, ali mislim da će izvući ovo ipak. Svejedno, ako ne bude radikalnih promjena, u grupi sa Hondurasom, Iranom i Švajcarskom bi završili s maksimalno jednim bodom. Island bi bio jedino osvježenje uz nas na SP. Prognoza je 2-0.
I najzanimljivije bi moglo biti u Štokholmu, ako ga Kristina ne uvuče na početku. Portugal je kvalitetniji, ali sam i dalje mišljenja da im Skandinavci ne odgovaraju pretjerano. Mislim da je ključ kod Šveda da odigraju strpljivo, ne prime ga, a onda šta Bog da naprijed. Štaviše, nek' do 70. minute drže nulu, a onda navale ko muhe bez glave, može dati rezultata. Kad se sve sabere i oduzme, ne vidim previše načina da Švedi dobiju sa 2 razlike. Penali i nekako u nekoj varijanti, ali prije rezultati tipa 2-1, 1-1, 0-1.