Egipat (pročitati prvi post)

Post Reply
5 0 5

#1576 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by 5 0 5 »

tesanj wrote:
505sCrtom wrote:
tesanj wrote: Sulejmen K. uprego dva vola i ore zemlju da prehrani porodicu, dolazi mu milicja i dva poreznika, uzimaju mu jednog vola zato sto nije platio drzavi porez na zito, i ne pitajuci jel ima, i bez obzira sto je imao 7 djece.
covjek prica o izgradnji 1000 dzamija a ti o jednom volu.
Da za tebe je to jedan vo. Skini jednu gumu s traktora pa ori da vidim koliko ces izorat :mrgreen:
ono sto sam htjeo reci je, da prije nego sto si naveo taj primjer sa volom, trebao si i prokomentarisati ono sto je kolega nabrojao. jasno je da je muslimanski narod najvise napredovao za vrijeme sfrj. ne mozes to umanjiti sa jednim prmjerom represije, koja nikad nije bila diskriminatorska, iskljucivo prema muslimanima. ali, o tome drugi put.
salle_eh1986

#1577 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by salle_eh1986 »

Alfons Kauders wrote:
Maharadza wrote:
Dokazuješ koliko si zapravo (ne)upućen u Islam i da samo tražiš razloge da isti popljuješ! :run:
vrlo dobro sam upucen - zato vise i nisam vjernik
Allah dž.šž uputi onoga koga on hoće, a sa pravog puta svrati onog koga hoće
Džaba tebi nas milion da govori jedno kad ti imaš svoju viziju
Ali hvala Bogu pa smo mi svi samo ljudi i što ima i viša sila iznad nas, pravična...
Alfons Kauders

#1578 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Alfons Kauders »

salle_eh1986 wrote:Kakvih sve bolesnika ima za ne povjerovati.
Nekog ne smatrati insanom jer nosi bradu, ???
Zna se zbog čega ti ljudi nose brade, nije to iz neke furke ili zato da budu ljepši. Čuj obriješ se, obučeš odijelo i sad si insan. svašta
Tzv bradonje tu bradu nose iz vjerskih razloga i ko sam ja, ti, peti da im to osporavam. Za mene je insan onaj ko ti želi što i sebi, a ne "našminkaj se" i smješka ti se u lice a zaklo bi te sutra da ima priliku.
pa mogu i ja reci da iz vjerskih razloga hodam gologuz titovom... ali ce 99.9% ljudi jednostavno reci da sam nenormalan...

mani se ba politicke korektnosti, to je moje misljenje o tim "ljudima" i imam pravo na njega... sta cu ti ja ako ti se ne svidja? ne svidja se ni meni njihovo misljenje o meni, pa sta?
nOrMaLaC

#1579 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by nOrMaLaC »

Ode i Mursi natrag, kao i njegove pristalice. Tako to biva sa onima koji zovu na džihad protiv legitimnog Sirijskog predsjednika gospodina Bashara Assada! :-D
Alfons Kauders

#1580 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Alfons Kauders »

salle_eh1986 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Maharadza wrote:
Dokazuješ koliko si zapravo (ne)upućen u Islam i da samo tražiš razloge da isti popljuješ! :run:
vrlo dobro sam upucen - zato vise i nisam vjernik
Allah dž.šž uputi onoga koga on hoće, a sa pravog puta svrati onog koga hoće
Džaba tebi nas milion da govori jedno kad ti imaš svoju viziju
Ali hvala Bogu pa smo mi svi samo ljudi i što ima i viša sila iznad nas, pravična...
aha...

znaci allah me nece? po defaultu, od rodjenja... bog, stvorio svijet... i mene na njemu, ali mene nece...

a bas tebe je izabrao, tebe licno?

skromno, nema sta

pa jbg, mogo mi je to reci prije rata i prije zadnjih 20 godina u ovoj vukojebini, da se ispalim dok je bilo vrijeme... :D
salle_eh1986

#1581 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by salle_eh1986 »

Alfons Kauders wrote:
Zna se zbog čega ti ljudi nose brade, nije to iz neke furke ili zato da budu ljepši. Čuj obriješ se, obučeš odijelo i sad si insan. svašta
Tzv bradonje tu bradu nose iz vjerskih razloga i ko sam ja, ti, peti da im to osporavam. Za mene je insan onaj ko ti želi što i sebi, a ne "našminkaj se" i smješka ti se u lice a zaklo bi te sutra da ima priliku.
pa mogu i ja reci da iz vjerskih razloga hodam gologuz titovom... ali ce 99.9% ljudi jednostavno reci da sam nenormalan...

mani se ba politicke korektnosti, to je moje misljenje o tim "ljudima" i imam pravo na njega... sta cu ti ja ako ti se ne svidja? ne svidja se ni meni njihovo misljenje o meni, pa sta?
samo je problem što će taj "bradonja" koji nosi tu bradu iz vjerskih razloga ako treba i život dati ako neko omalovažava njegovu vjeru
ti i takvi ko ti bi se povukli u mišije rupe gdje vam je i mjesto
5 0 5

#1582 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by 5 0 5 »

salle_eh1986 wrote:
samo je problem što će taj "bradonja" koji nosi tu bradu iz vjerskih razloga ako treba i život dati ako neko omalovažava njegovu vjeru

i ko je tu normalan?
Alfons Kauders

#1583 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Alfons Kauders »

salle_eh1986 wrote:
Alfons Kauders wrote:

jest... taj "bradonja" ce upucati dijete od 14 godina zato jer hoce da ide u skolu... ili ce dici u zrak policijsku stanicu i ubiti policajca, zlatnog ljiljana... jer mu je neko "omalovazavao" vjeru (a sami naravno uzimaju za pravo da tumace istu, te da sve i svasta tako karakterisu)

i to je po tebi pozitivna stvar?

aferim
salle_eh1986

#1584 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by salle_eh1986 »

505sCrtom wrote:
salle_eh1986 wrote:

i ko je tu normalan?
???
pretpostavljam da si ti "jedan od ovih koji sa strane gledaju vjeru"
ok, ne moramo na tu temu
kako bi se ti postavio da neko nanosi zlo tvojoj porodici, da li bi mirno sjedio ili bi se digao pa po cijenu života?
HM 2011

#1585 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by HM 2011 »

i 50 poginulih je previše......
Alfons Kauders

#1586 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Alfons Kauders »

salle_eh1986 wrote:
505sCrtom wrote:
salle_eh1986 wrote:

i ko je tu normalan?
???
ok, ne moramo na tu temu
kako bi se ti postavio da neko nanosi zlo tvojoj porodici, da li bi mirno sjedio ili bi se digao pa po cijenu života?
kakvo je zlo nanosio tarik ljubuskic onom krmku iz bugojna?
5 0 5

#1587 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by 5 0 5 »

salle_eh1986 wrote:
???
ok, ne moramo na tu temu
drugo je stititi svoju porodicu, a drugo imaginarnu cast imaginarnog prijatelja.
salle_eh1986

#1588 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by salle_eh1986 »

Alfons Kauders wrote:
jest... taj "bradonja" ce upucati dijete od 14 godina zato jer hoce da ide u skolu... ili ce dici u zrak policijsku stanicu i ubiti policajca, zlatnog ljiljana... jer mu je neko "omalovazavao" vjeru (a sami naravno uzimaju za pravo da tumace istu, te da sve i svasta tako karakterisu)

aferim
svako krdo ima svoje crne ovce
kad jedan luđak u norveškoj ubija koga stigne, kad po americi se ubijaju masovno onda je to OK
kad jedan luđak (da luđak sa bradom) onda to rade muslimani, dok u prvim slučajevima to su pojedinci, ne kršćani, ne ateisti, ne ovi ili oni.
Ako ne razumiješ islam gledaj pa istraži, može se to danas bez po frke
To kako pojedinsci predstavljaju islam njihov problem, ponavljam pojedinci...
Jesam li ja terorist samo zato što izvršavam (hvala dragom Bogu) ono što moram od svoje vjere, a klonim se onog što mi je zabranjeno.
Ne nosim ni bradu, nosio bih možda da mi posao dozvoljava, ne onakvu ali urednu da
???
Alfons Kauders

#1589 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Alfons Kauders »

505sCrtom wrote:
salle_eh1986 wrote:
???
ok, ne moramo na tu temu
drugo je stititi svoju porodicu, a drugo imaginarnu cast imaginarnog prijatelja.
ne kontas ti tu logiku...

amerika je neprijatelj, vlast bih podrzava ameriku, tako da je policajac u bugojnu neprijatelj, kao i policajac ispred ambasade u po sarajeva... a neprijatelji smo i svi mi, jer placamo poreze i zivimo tu...
salle_eh1986

#1590 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by salle_eh1986 »

505sCrtom wrote:
salle_eh1986 wrote:
???
ok, ne moramo na tu temu
pretpostavaljam vo oko imaginarnog misliš da Boga
OK, ako ti vjeruješ da si nastao od majmuna kako su te učili, a ne da si stvoren, da sve što vidiš nije nastalo samo onako već da ima neko biće koje je to moralo stvoriti onda samo nastavi
Nekad i ja pomislim da možda pojedinci i jesu od majmuna nastali
Alfons Kauders

#1591 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Alfons Kauders »

salle_eh1986 wrote:
Alfons Kauders wrote:

aferim
svako krdo ima svoje crne ovce
kad jedan luđak u norveškoj ubija koga stigne, kad po americi se ubijaju masovno onda je to OK
kad jedan luđak (da luđak sa bradom) onda to rade muslimani, dok u prvim slučajevima to su pojedinci, ne kršćani, ne ateisti, ne ovi ili oni.
Ako ne razumiješ islam gledaj pa istraži, može se to danas bez po frke
To kako pojedinsci predstavljaju islam njihov problem, ponavljam pojedinci...
Jesam li ja terorist samo zato što izvršavam (hvala dragom Bogu) ono što moram od svoje vjere, a klonim se onog što mi je zabranjeno.
Ne nosim ni bradu, nosio bih možda da mi posao dozvoljava, ne onakvu ali urednu da
???
pa nije to bas isto... kada neki bolesnik (doslovno) upadne u skolu u americi i pobije razred djece - on to nije uradio ni radi politike, ni radi vjere... kada breivik pobije 70 ljudi, onda je to uradio radi politike, djelimicno i radi vjere...

ali sta reci kada u fbih svakih par godina imas neki debilni teroristicki napad (srecom bez vise zrtava), i uvijek iza njega bude vehabija? mozda i oni misle kao ti, ovo podvuceno...

a terorist je svako ko pocini neko djelo koje odgovara opisu... bilo da je vehabija koji napadne ambasadu, ustasa koji ispali zolju na dzamiju ili breivik koji pobije metar djece jer je citao gluposti po netu... (ludaci koji ubijaju po americi nisu teroriste, jer nema nikakve politicke pozadine)
Alfons Kauders

#1592 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Alfons Kauders »

salle_eh1986 wrote:
505sCrtom wrote:
salle_eh1986 wrote:
???
ok, ne moramo na tu temu
pretpostavaljam vo oko imaginarnog misliš da Boga
OK, ako ti vjeruješ da si nastao od majmuna kako su te učili, a ne da si stvoren, da sve što vidiš nije nastalo samo onako već da ima neko biće koje je to moralo stvoriti onda samo nastavi
Nekad i ja pomislim da možda pojedinci i jesu od majmuna nastali
slazem se :D

Evolutionary biology is included in the high-school curricula of most Muslim countries. Science foundations of 14 Muslim countries, including Pakistan, Iran, Turkey, Indonesia, and Egypt, recently signed a statement by the Interacademy Panel (IAP, a global network of science academies), in support of the teaching of evolution, including human evolution
salle_eh1986

#1593 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by salle_eh1986 »

Svako tumači vjeru na svoj način.
Razlika između mene i tebe je što ja ne sudim svima na osnovu jednog pojedinca, na osnovu izgleda...
tesanj

#1594 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by tesanj »

pitanje za ateiste. Zastao sve muslimane smatrate vehabijama ili selefijama, svi vasi argumenti se svode na to, ako je Musliman odmah je selefija. Ja sam Musliman i smatram da njihov nacin prakticiranja vjere nije u redu, a takvi smo vecina.
sarajevoxxxx

#1595 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

Policija počela bježati sa Ramsesa nakon što je jedan vojnik otvorio vatru na oficire i pritom ubio 7 oficira.

- Snajperista djeluje po koloni demonstranata Kod palače Al Ajn. Do sada oko 100 poginulih i ranjenih
Last edited by sarajevoxxxx on 16/08/2013 18:32, edited 2 times in total.
Alfons Kauders

#1596 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Alfons Kauders »

salle_eh1986 wrote:Svako tumači vjeru na svoj način.
Razlika između mene i tebe je što ja ne sudim svima na osnovu jednog pojedinca, na osnovu izgleda...
dakle ti tumacis islam drugacije od ljudi u pobrojanim drzavama? turska, egipat, iran, pakistan, indonezija... to je komotno preko pola milijarde muslimana... i tu su centri islamske filozofije, vec stoljecima

al eto, ti tumacis vjeru na svoj nacin, sta oni znaju...

kako onda znas da ja ne tumacim islam na svoj nacin, i da nisam veci musliman od tebe? :D
Alfons Kauders

#1597 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Alfons Kauders »

tesanj wrote:pitanje za ateiste. Zastao sve muslimane smatrate vehabijama ili selefijama, svi vasi argumenti se svode na to, ako je Musliman odmah je selefija. Ja sam Musliman i smatram da njihov nacin prakticiranja vjere nije u redu, a takvi smo vecina.
ne smatram, niti sam ikad rekao da smatram... ali smatram da su sramota za islam i muslimane cijelog svijeta... zapravo sramota su za cijeli ljudski rod

i posebno me boli kada ih nasi muslimani pocnu braniti, po defaultu, jer kontaju da su braca... a pitam se kako bi se slagali s nasim muslimanima da im malo vide obicaje, pa pocnu zavoditi red...
joe_black

#1598 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by joe_black »

HITNO! Treba uvest ZONU ZABRANE LETA U EGIPTU :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dr_dre

#1599 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Dr_dre »

pitanje za ateiste. Zastao sve muslimane smatrate vehabijama ili selefijama, svi vasi argumenti se svode na to, ako je Musliman odmah je selefija. Ja sam Musliman i smatram da njihov nacin prakticiranja vjere nije u redu, a takvi smo vecina.
Ko sto nedavno jedan rece na nekoj temi da samo vehabije misle da je normalno da covjek ima 4 zene dok svi ostali muslimani misle da to nije normalno.Btw,sto mislis da njihov nacin praktikovanja nije uredu,jel sto slijede hanbelijski mezheb?Po meni je praktikovanje vjere po bilo kojem od 4 pravne skole ispravno.Mozes i na pp.
salle_eh1986

#1600 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by salle_eh1986 »

Alfons Kauders wrote:
salle_eh1986 wrote:Svako tumači vjeru na svoj način.
dakle ti tumacis islam drugacije od ljudi u pobrojanim drzavama? turska, egipat, iran, pakistan, indonezija... to je komotno preko pola milijarde muslimana... i tu su centri islamske filozofije, vec stoljecima

al eto, ti tumacis vjeru na svoj nacin, sta oni znaju...

kako onda znas da ja ne tumacim islam na svoj nacin, i da nisam veci musliman od tebe? :D
nikad nisam ni rekao da sam ja veći musliman od tebe, gdje si to pročitao :D
po čemu se to moje tumačenje vjere razilazi sa tumačenjem gore nabrojanih???
ali jok, ti se ufatiš par budala koji misle da rade ispravno (ponavljam budala ima u svakoj vjeri, naciji, društvu) i na osnovu njih sve smatraš istim
Post Reply