Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
530i wrote:Kakva tužba, radi 500 ili 1000 maraka, šta je vama...
pa vjeruj kad bi platili 5-6x odštetu za davanje lažnih podataka (pa makar i po 100 KM) više nijedan servis to ne bi uradio... ali šta ćeš u Bosni niko neće da tuži zbog 500-1000KM...
Pretpostavljam da nisi nikad imao nikakvog posla sa sudovima i tužbama. Jer ne znaš koliko košta i koliko traje...
Uostalom po kojoj osnovi bi tužio nekoga? Servis ti ispiše ono što je kod njih rađeno, a sve drugo što je mimo njih rađeno nije njihov problem, ne snose oni odgovornost. Imam osjećaj da niti si kad kupovao auto niti se tužio sa nekim...topli savjet - novo, na kredit i miran si.
Ovdje u ovom slučaju tužiti dilera auta je veoma tesko. Jedino ako sazna da je kilometraza vracens, da trazi od dilera povrat novca pa da ovaj pristane. Ma da i ne mora.
Najbolja kupovina je svakako novo vozilo. I ja sam se dvoumio prije 3 god.da li polovan ili nov pa sam odlučio na novo vozilo i to C4 1.6 hdi za 24.200 bam. Lp
pa vjeruj kad bi platili 5-6x odštetu za davanje lažnih podataka (pa makar i po 100 KM) više nijedan servis to ne bi uradio... ali šta ćeš u Bosni niko neće da tuži zbog 500-1000KM...
pa vjeruj kad bi platili 5-6x odštetu za davanje lažnih podataka (pa makar i po 100 KM) više nijedan servis to ne bi uradio... ali šta ćeš u Bosni niko neće da tuži zbog 500-1000KM...[/quote]
Nebitno za Citroen, postoje mnogi normalni ljudi kojima se ne sviđa Citroen pa poštujem njihov stav. Ovaj pojma nema, drži se rekla-kazala priča, često je kontradiktoran u svojim stavovima, veoma sujetan i još pohlepan. Teško onome kome ovaj pomaže pa još za novac.
Slucajno sam naletio na njegov sajt pa ponekad procitam koji post od njega. A vidim ne gotivi Citroen. Vise preferira Toyotu i Mazda. Pegeout gura kod francuza.
Pretpostavljam da nisi nikad imao nikakvog posla sa sudovima i tužbama. Jer ne znaš koliko košta i koliko traje...
Uostalom po kojoj osnovi bi tužio nekoga? Servis ti ispiše ono što je kod njih rađeno, a sve drugo što je mimo njih rađeno nije njihov problem, ne snose oni odgovornost. Imam osjećaj da niti si kad kupovao auto niti se tužio sa nekim...topli savjet - novo, na kredit i miran si.
na žalost jesam imao posla i slažem se da je poprilično frustirajuće ali ako se zainatiš možeš istjerati svoje (istina isplativost je upitna jer traje dugo a i košta) ... od servisa ni ne očekujem da mi garantuje za bilo šta što oni nisu radili - od njih tražim samo da stoje iza onoga što je radila mreža servisa (znači da znam kada je zadnji servis rađen i na koliko km)... što se tiće promjena auta vozim cca 20 godina i promijenio sam 4 privatna i 10tak službenih za ovo vrijeme
i slažem se s tobom da je na kredit najbolje ali već imam stambeni koji me kolje i na žalost ne mogu priuštiti još jedan veći kredit tako da ću uzimati vozilo do cca 15k KM
VladaFBiH wrote:
Ovdje u ovom slučaju tužiti dilera auta je veoma tesko. Jedino ako sazna da je kilometraza vracens, da trazi od dilera povrat novca pa da ovaj pristane. Ma da i ne mora.
Najbolja kupovina je svakako novo vozilo. I ja sam se dvoumio prije 3 god.da li polovan ili nov pa sam odlučio na novo vozilo i to C4 1.6 hdi za 24.200 bam. Lp
Pa za ono što je radila njihova mreža odnosno za tačnost ispisa servisne istorije u ovlaštenom servisu bi morali da snose odgovornost - za ono što je rađeno poslije i pored njih naravno da nema osnova za njihovu odgovornost... što se tiće kupovine novog ja se slažem s tobom da je novo najbolje ali mi za vratom stoji stambeni kredit i nemam baš prostora da se uvalim u još nešto veliko - budžet bi bio cca 15k KM i pokušavam da što više izvučem za te pare.
Pa za ono što je radila njihova mreža odnosno za tačnost ispisa servisne istorije u ovlaštenom servisu bi morali da snose odgovornost - za ono što je rađeno poslije i pored njih naravno da nema osnova za njihovu odgovornost... što se tiće kupovine novog ja se slažem s tobom da je novo najbolje ali mi za vratom stoji stambeni kredit i nemam baš prostora da se uvalim u još nešto veliko - budžet bi bio cca 15k KM i pokušavam da što više izvučem za te pare.
moja preporuka onda za rabljeno vozilo. C4 1.6hdi ili renault megane 1.5 dci.
c4 vozim privatno vec dvije godine. jako udobno auto i tih motor. potrosnja oko 6l grad i otvorena voznja. gepek dobar.
renault megane 1.5dci 2010 god. vozim kao službeno vozilo. presao sad 250.000km (od toga bar 30.000km po makadamu i vecina po gradilištima) bez ijednog kvara ali uvijek redovno servisiran i sve se mijenjalo kad i treba (zubcasti, set kvacila, amortizere itd.). gorivo samo Ina. extra motor potrosnja 5.7l.
nisam megane kupio privatno jer je u momentu kupovine bio skuplji od c4 nekih 3000bam. c4 platio 24.900 bam.
Pa za ono što je radila njihova mreža odnosno za tačnost ispisa servisne istorije u ovlaštenom servisu bi morali da snose odgovornost - za ono što je rađeno poslije i pored njih naravno da nema osnova za njihovu odgovornost... što se tiće kupovine novog ja se slažem s tobom da je novo najbolje ali mi za vratom stoji stambeni kredit i nemam baš prostora da se uvalim u još nešto veliko - budžet bi bio cca 15k KM i pokušavam da što više izvučem za te pare.[/quote]
svakako pametno se ne uvaljivati jos dodatno u kredite sacekati pa pri kraju stambenog kredita kupitimi mouda novo vozilo.
Pa premijum. Ista stvar je sa ostalim premijumima, imaju značajno veće cijene od ostalih tako da komotno za cijenu polovnog DS5 možeš kupiti znatno mlađi C5. Ali auto je vrhunska pojava i unutra je savršen.
drugari. danas sam imao polemiku. da li je potrebno uraditi redovni servis nakon 12 mjeseci ili tek nakon sto predje 15.000 kilometara a nije bitan vremenski period. u 12 mjeseci sam presao samo 6.000 kilometara. da li da radim sad servis ili da vozim dalje. u pitanju je C4 1.6 hdi. ovo bi bio sad drugi servis. auto presli samo 13.500 kilometara.hvala.lp
peli wrote:drugari. danas sam imao polemiku. da li je potrebno uraditi redovni servis nakon 12 mjeseci ili tek nakon sto predje 15.000 kilometara a nije bitan vremenski period. u 12 mjeseci sam presao samo 6.000 kilometara. da li da radim sad servis ili da vozim dalje. u pitanju je C4 1.6 hdi. ovo bi bio sad drugi servis. auto presli samo 13.500 kilometara.hvala.lp
Obzirom da ti slijedi drugi servis i pretpostavljam da ti je auto jos u garanciji, da bi zadrzao istu moras da to odradis.
A svejedno i da nije, ulje i stajanjem gubi svoja svojstva.
Dakle kako god, trebas ga mijenjati.
peli wrote:drugari. danas sam imao polemiku. da li je potrebno uraditi redovni servis nakon 12 mjeseci ili tek nakon sto predje 15.000 kilometara a nije bitan vremenski period. u 12 mjeseci sam presao samo 6.000 kilometara. da li da radim sad servis ili da vozim dalje. u pitanju je C4 1.6 hdi. ovo bi bio sad drugi servis. auto presli samo 13.500 kilometara.hvala.lp
Obzirom da ti slijedi drugi servis i pretpostavljam da ti je auto jos u garanciji, da bi zadrzao istu moras da to odradis.
A svejedno i da nije, ulje i stajanjem gubi svoja svojstva.
Dakle kako god, trebas ga mijenjati.
Obavezno moraš uraditi redovni servis, jer ti lijepo piše u servisnoj 15 hiljada km ili godina dana šta prije nastupi. A imaš i vožnju u otežanim uslovima, to ti je uglavnom gradska vožnja. Tad ti je servis na 7500 km ili godina dana šta prije nastupi.
U otežanim uslovima je godina dana ili 15.000 km, a u normalnim uslovima 2 godine ili 30.000 km. Ne daj da te oficijelni servisi levate, garancija vrijedi na ono što ti piše u knjižici, pa provjeri šta piše.
Taj 1.6 HDi je svakako osjetljiv na lose ulje. Znam da je tehnologija napredovala, ali ipak izmjena ulja svakih 2 godine ili 30.000km mi se cini previse.