Citroen All About

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
peli

#1576 Re: Citroen All About

Post by peli »

530i wrote:
VladaFBiH wrote:
530i wrote:Kakva tužba, radi 500 ili 1000 maraka, šta je vama...
pa vjeruj kad bi platili 5-6x odštetu za davanje lažnih podataka (pa makar i po 100 KM) više nijedan servis to ne bi uradio... ali šta ćeš u Bosni niko neće da tuži zbog 500-1000KM...

Pretpostavljam da nisi nikad imao nikakvog posla sa sudovima i tužbama. Jer ne znaš koliko košta i koliko traje...
Uostalom po kojoj osnovi bi tužio nekoga? Servis ti ispiše ono što je kod njih rađeno, a sve drugo što je mimo njih rađeno nije njihov problem, ne snose oni odgovornost. Imam osjećaj da niti si kad kupovao auto niti se tužio sa nekim...topli savjet - novo, na kredit i miran si.
Ovdje u ovom slučaju tužiti dilera auta je veoma tesko. Jedino ako sazna da je kilometraza vracens, da trazi od dilera povrat novca pa da ovaj pristane. Ma da i ne mora.
Najbolja kupovina je svakako novo vozilo. I ja sam se dvoumio prije 3 god.da li polovan ili nov pa sam odlučio na novo vozilo i to C4 1.6 hdi za 24.200 bam. Lp
peli

#1577 Re: Citroen All About

Post by peli »

VladaFBiH wrote:
pa vjeruj kad bi platili 5-6x odštetu za davanje lažnih podataka (pa makar i po 100 KM) više nijedan servis to ne bi uradio... ali šta ćeš u Bosni niko neće da tuži zbog 500-1000KM...
Vidi na ovom sajtu www.testoviautomobila.rs
Taj gospodin sve zna.lp
ElDzidziIbnDzo

#1578 Re: Citroen All About

Post by ElDzidziIbnDzo »

Daj ne zajebajite. Ako dizajn C5 bude kao ovaj iz ove reklame,bice korak ispred svih. Ali cuce se... :-D
citroen xm

#1579 Re: Citroen All About

Post by citroen xm »

peli wrote:
VladaFBiH wrote:
Vidi na ovom sajtu http://www.testoviautomobila.rs
Taj gospodin sve zna.lp
Taj ne da nije gospodin već je jedan obični narcisoidni ološ.
peli

#1580 Re: Citroen All About

Post by peli »

pa vjeruj kad bi platili 5-6x odštetu za davanje lažnih podataka (pa makar i po 100 KM) više nijedan servis to ne bi uradio... ali šta ćeš u Bosni niko neće da tuži zbog 500-1000KM...[/quote]

Vidi na ovom sajtu http://www.testoviautomobila.rs
Taj gospodin sve zna.lp[/quote]

Taj ne da nije gospodin već je jedan obični narcisoidni ološ.[/quote]

Ne voli bas citroen vozila. Tako bar uvijek pise.
citroen xm

#1581 Re: Citroen All About

Post by citroen xm »

Nebitno za Citroen, postoje mnogi normalni ljudi kojima se ne sviđa Citroen pa poštujem njihov stav. Ovaj pojma nema, drži se rekla-kazala priča, često je kontradiktoran u svojim stavovima, veoma sujetan i još pohlepan. Teško onome kome ovaj pomaže pa još za novac.
peli

#1582 Re: Citroen All About

Post by peli »

Slucajno sam naletio na njegov sajt pa ponekad procitam koji post od njega. A vidim ne gotivi Citroen. Vise preferira Toyotu i Mazda. Pegeout gura kod francuza.
VladaFBiH

#1583 Re: Citroen All About

Post by VladaFBiH »

530i wrote:
VladaFBiH wrote:

Pretpostavljam da nisi nikad imao nikakvog posla sa sudovima i tužbama. Jer ne znaš koliko košta i koliko traje...
Uostalom po kojoj osnovi bi tužio nekoga? Servis ti ispiše ono što je kod njih rađeno, a sve drugo što je mimo njih rađeno nije njihov problem, ne snose oni odgovornost. Imam osjećaj da niti si kad kupovao auto niti se tužio sa nekim...topli savjet - novo, na kredit i miran si.
na žalost jesam imao posla i slažem se da je poprilično frustirajuće ali ako se zainatiš možeš istjerati svoje (istina isplativost je upitna jer traje dugo a i košta) :( ... od servisa ni ne očekujem da mi garantuje za bilo šta što oni nisu radili - od njih tražim samo da stoje iza onoga što je radila mreža servisa (znači da znam kada je zadnji servis rađen i na koliko km)... što se tiće promjena auta vozim cca 20 godina i promijenio sam 4 privatna i 10tak službenih za ovo vrijeme :)

i slažem se s tobom da je na kredit najbolje ali već imam stambeni koji me kolje i na žalost ne mogu priuštiti još jedan veći kredit tako da ću uzimati vozilo do cca 15k KM
VladaFBiH

#1584 Re: Citroen All About

Post by VladaFBiH »

peli wrote:
530i wrote:
VladaFBiH wrote:

Ovdje u ovom slučaju tužiti dilera auta je veoma tesko. Jedino ako sazna da je kilometraza vracens, da trazi od dilera povrat novca pa da ovaj pristane. Ma da i ne mora.
Najbolja kupovina je svakako novo vozilo. I ja sam se dvoumio prije 3 god.da li polovan ili nov pa sam odlučio na novo vozilo i to C4 1.6 hdi za 24.200 bam. Lp
Pa za ono što je radila njihova mreža odnosno za tačnost ispisa servisne istorije u ovlaštenom servisu bi morali da snose odgovornost - za ono što je rađeno poslije i pored njih naravno da nema osnova za njihovu odgovornost... što se tiće kupovine novog ja se slažem s tobom da je novo najbolje ali mi za vratom stoji stambeni kredit i nemam baš prostora da se uvalim u još nešto veliko - budžet bi bio cca 15k KM i pokušavam da što više izvučem za te pare.
peli

#1585 Re: Citroen All About

Post by peli »

:bih:
Last edited by peli on 25/01/2016 22:15, edited 1 time in total.
peli

#1586 Re: Citroen All About

Post by peli »

VladaFBiH wrote:
peli wrote:
VladaFBiH wrote:

Pa za ono što je radila njihova mreža odnosno za tačnost ispisa servisne istorije u ovlaštenom servisu bi morali da snose odgovornost - za ono što je rađeno poslije i pored njih naravno da nema osnova za njihovu odgovornost... što se tiće kupovine novog ja se slažem s tobom da je novo najbolje ali mi za vratom stoji stambeni kredit i nemam baš prostora da se uvalim u još nešto veliko - budžet bi bio cca 15k KM i pokušavam da što više izvučem za te pare.
moja preporuka onda za rabljeno vozilo. C4 1.6hdi ili renault megane 1.5 dci. 
c4 vozim privatno vec dvije godine. jako udobno auto i tih motor. potrosnja oko 6l grad i otvorena voznja. gepek dobar.
renault megane 1.5dci 2010 god. vozim kao službeno vozilo. presao sad 250.000km (od toga bar 30.000km po makadamu i vecina po gradilištima) bez ijednog kvara ali uvijek redovno servisiran i sve se mijenjalo kad i treba (zubcasti, set kvacila, amortizere itd.). gorivo samo Ina. extra motor potrosnja 5.7l. 
nisam megane kupio privatno jer je u momentu kupovine bio skuplji od c4 nekih 3000bam. c4 platio 24.900 bam.
peli

#1587 Re: Citroen All About

Post by peli »

VladaFBiH wrote:[quote="peli"
VladaFBiH wrote:

Pa za ono što je radila njihova mreža odnosno za tačnost ispisa servisne istorije u ovlaštenom servisu bi morali da snose odgovornost - za ono što je rađeno poslije i pored njih naravno da nema osnova za njihovu odgovornost... što se tiće kupovine novog ja se slažem s tobom da je novo najbolje ali mi za vratom stoji stambeni kredit i nemam baš prostora da se uvalim u još nešto veliko - budžet bi bio cca 15k KM i pokušavam da što više izvučem za te pare.[/quote]

svakako pametno se ne uvaljivati jos dodatno u kredite sacekati pa pri kraju stambenog kredita kupitimi mouda novo vozilo.
ifas

#1588 Re: Citroen All About

Post by ifas »

Francuski Autoplus od 22 Januara

Novi C5
Benzinski motori od 120 do 200 KS
Dizelski motori od 100 do 180 KS
Duzina 4.9m
Pocetna cijena u EU 27.000 EUR
Ocekuje se 2018

Image

Image
condy

#1589 Re: Citroen All About

Post by condy »

Pa sada imaju dizelske motore preko 180ps, 2.2 hdi i 3.0 hdi v6 motor.

Dobro izgleda na slikama, prati liniju novijih trenutnih modela.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1590 Re: Citroen All About

Post by mali_milojica »

condy wrote:Pa sada imaju dizelske motore preko 180ps, 2.2 hdi i 3.0 hdi v6 motor.

Dobro izgleda na slikama, prati liniju novijih trenutnih modela.
Nekad su ih nudili,sada vise ne.
2.0 je najjaci
Optimist

#1591 Re: Citroen All About

Post by Optimist »

Šteke mu kao na Tesli, kad se otkljuca one izadju iz vrata.
ElDzidziIbnDzo

#1592 Re: Citroen All About

Post by ElDzidziIbnDzo »

Ja zadnjih dana gledao neke DS5.

Precjenjeni braco draga,fakat precjenjeni.

Dosta bolje auto moze se uzeti za istu sumu novaca,odnos kvalitete i ulozenog.

Mada sam i sa C5 zadovoljan,ali dojadio mi :D
citroen xm

#1593 Re: Citroen All About

Post by citroen xm »

Pa premijum. Ista stvar je sa ostalim premijumima, imaju značajno veće cijene od ostalih tako da komotno za cijenu polovnog DS5 možeš kupiti znatno mlađi C5. Ali auto je vrhunska pojava i unutra je savršen.
peli

#1594 Re: Citroen All About

Post by peli »

drugari. danas sam imao polemiku. da li je potrebno uraditi redovni servis nakon 12 mjeseci ili tek nakon sto predje 15.000 kilometara a nije bitan vremenski period. u 12 mjeseci sam presao samo 6.000 kilometara. da li da radim sad servis ili da vozim dalje. u pitanju je C4 1.6 hdi. ovo bi bio sad drugi servis. auto presli samo 13.500 kilometara.hvala.lp
Optimist

#1595 Re: Citroen All About

Post by Optimist »

peli wrote:drugari. danas sam imao polemiku. da li je potrebno uraditi redovni servis nakon 12 mjeseci ili tek nakon sto predje 15.000 kilometara a nije bitan vremenski period. u 12 mjeseci sam presao samo 6.000 kilometara. da li da radim sad servis ili da vozim dalje. u pitanju je C4 1.6 hdi. ovo bi bio sad drugi servis. auto presli samo 13.500 kilometara.hvala.lp
Obzirom da ti slijedi drugi servis i pretpostavljam da ti je auto jos u garanciji, da bi zadrzao istu moras da to odradis.
A svejedno i da nije, ulje i stajanjem gubi svoja svojstva.
Dakle kako god, trebas ga mijenjati. :)
Better Man

#1596 Re: Citroen All About

Post by Better Man »

Optimist wrote:
peli wrote:drugari. danas sam imao polemiku. da li je potrebno uraditi redovni servis nakon 12 mjeseci ili tek nakon sto predje 15.000 kilometara a nije bitan vremenski period. u 12 mjeseci sam presao samo 6.000 kilometara. da li da radim sad servis ili da vozim dalje. u pitanju je C4 1.6 hdi. ovo bi bio sad drugi servis. auto presli samo 13.500 kilometara.hvala.lp
Obzirom da ti slijedi drugi servis i pretpostavljam da ti je auto jos u garanciji, da bi zadrzao istu moras da to odradis.
A svejedno i da nije, ulje i stajanjem gubi svoja svojstva.
Dakle kako god, trebas ga mijenjati. :)
Obavezno moraš uraditi redovni servis, jer ti lijepo piše u servisnoj 15 hiljada km ili godina dana šta prije nastupi. A imaš i vožnju u otežanim uslovima, to ti je uglavnom gradska vožnja. Tad ti je servis na 7500 km ili godina dana šta prije nastupi.
Dzontra_Volta

#1597 Re: Citroen All About

Post by Dzontra_Volta »

U otežanim uslovima je godina dana ili 15.000 km, a u normalnim uslovima 2 godine ili 30.000 km. Ne daj da te oficijelni servisi levate, garancija vrijedi na ono što ti piše u knjižici, pa provjeri šta piše.
NediM17

#1598 Re: Citroen All About

Post by NediM17 »

Taj 1.6 HDi je svakako osjetljiv na lose ulje. Znam da je tehnologija napredovala, ali ipak izmjena ulja svakih 2 godine ili 30.000km mi se cini previse.

Ja bih promijenio radi sebe.
Sodom1

#1599 Re: Citroen All About

Post by Sodom1 »

Znaci ti si kupio disela i tako malo prelazis :-)
Smisao disela je valjda da se pucaju kilometraze
peli

#1600 Re: Citroen All About

Post by peli »

thanks drugari.
i ja sam za mijenjanje ulja tj
red.servis nakon 12 mjeseci, kilometraza je nebitna.
Post Reply