Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
VjecitiStudent

#1576 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by VjecitiStudent »

StupskaBitanga wrote: Ne želim ni pomisliti kada nekad krene prema Vogošći famozna I transverzala i ujudurma oko privremenih i nelegalnih objekata
Prije će auta nebom letjeti ...
StupskaBitanga

#1577 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by StupskaBitanga »

Prije ce Sarajevo urbano postati
Recimo da je sada pameti a nije zavrsila ni se ova cesta od priključka na zaobilaznicu preko stupske petlje do Dobrinje i raskršća kula i tu staviti kružne tokove za Aleju Bosne srebrene i odvajanje za kadindolsku pa onda ondje gdje se spaja ta A transverzala koja se treba graditi. Mozda bi rukovodstvo aerodroma moglo razmotriti ideju da tu bude ulaz i izlaz
Time bi koliko toliko bila ubrzana koncentracija saobracaja
dječak sa šibicama

#1578 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by dječak sa šibicama »

VjecitiStudent wrote:
StupskaBitanga wrote: Ne želim ni pomisliti kada nekad krene prema Vogošći famozna I transverzala i ujudurma oko privremenih i nelegalnih objekata
Prije će auta nebom letjeti ...
Sudeci po planu gradnje, zaobisli bi Penny ali ne i objekat pored Penny-a, livadom uz prugu kod bivse praonice vozova, e sad pitanje je cije su te livade jer JKP Rad kad vrsi kosnju trave, ne kose cijelu livadu do pruge vec do pola :-) a od pola neki civili, koji pokosenu travu koriste kao sijeno.

Ali nije ni to, vec parking ispred Bosnalijeka, pa stare zgrade u Barama njih 5 sa par desetina stanova, pa parking ispred novih zgrada, pa novi objekt pored glavne ceste... samo do planiranog tunela na Sipu, milion nerazjasnjenih imovinsko pravnih pitanja.
tec

#1579 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by tec »

StupskaBitanga wrote:Prije ce Sarajevo urbano postati
Recimo da je sada pameti a nije zavrsila ni se ova cesta od priključka na zaobilaznicu preko stupske petlje do Dobrinje i raskršća kula i tu staviti kružne tokove za Aleju Bosne srebrene i odvajanje za kadindolsku pa onda ondje gdje se spaja ta A transverzala koja se treba graditi. Mozda bi rukovodstvo aerodroma moglo razmotriti ideju da tu bude ulaz i izlaz
To je i dugoročni plan za ulaz/izlaz aerodroma
http://flyingbosnian.blogspot.it/2015/0 ... ional.html
StupskaBitanga

#1580 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by StupskaBitanga »

e pa super drago m ije da imaju mrvicu vizije
Eto neka im aerodrom finansira taj KT i to će mnogo značiti za aerodrom i faktički će izgradnjom A transverzale niže dole s.petljom i sarajevskom zaobilaznicom i biti povezaniji sa svim dijelovima grada/kantona
Thorgerson

#1581 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Thorgerson »

StupskaBitanga wrote:Prije ce Sarajevo urbano postati
Ako se ne varam, tu je planiran kruzni tok, u onome sto je izneseno iz opstine Novi Grad za gradnju A trasnverzale.

Bice kruzni tok na raskrsnicama tu kod Aerodroma, te na Mojmilu.

E sad oni su rekli kroz 3 godine. kad ce poceti radovi bog zna. I tu bi po meni logicno onda i bilo da bude ulaz prema aerodromu, sa tog kruznog toka.

Za Kasindolsku ne znam, ali bi ondje legao kruzni ko budali samar. Ona raskrsnica je trenutno haos, cudi me da nema vise udesa, trotoara nema, pjesaci prelaze tamo-vamo, automobili iz kasindolske pri skretanju lijevo se uvaljuju ko ludi, isto ko i oni iz aleje b s. Prema zaklopaci tamo napravili imporvizovanu iskljucnu traku. Ma haos opsti. :-) :run:
neki

#1582 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by neki »

Na spoju 12. i A transferzale (kod aerodroma) nije planiran kruzni nego obicna raskrsnica.
Kasindoska je trenutno aktuelnim regulacionim planom svakako predvidjena za uklanjanje kao i vecina kuca uz nju, i produzetak juzne longitudinale sa denivelisanom raskrsnicom na tom mjestu. znam da je sci-fi ali to predvidjaju i rp i dugorocni prostorni plan..
Thorgerson

#1583 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Thorgerson »

@neki, zar juzna ne ide pored kasindolske ulice? Mislim onaj put ostaje, juzna je ako se ne varam malo pored.
Mada to je naucna fantastika, koliko je sad vec objekata na toj trasi, nema sanse da ce se to ikada napraviti. :-)

Rampa grad - Dobrinja zavrsena. I naravno mi ne bi bili mi kad ne bi nesto usrali. Uopste nema ukljucne trake kada idete iz pravca grada za Dobrinju. Znaci izadjete na veoma prometnu petlju, u totalno nepreglednoj poziciji i onda skreci.

Bukvalno ce se morati stati svaki put, nesto slicno kao i iz pravca ilidze za Dobrinju.
Mislim nece biti guzvi, ali valjda je poenta da protok saobracaja ide lagano, bez zastoja.

I ko to projektuje tako. Jesu li ti ljudi vozaci uopste. Ili idu logikom, ma haj nek se bagra navikne.

:run:
Last edited by Thorgerson on 14/05/2015 15:37, edited 1 time in total.
StupskaBitanga

#1584 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by StupskaBitanga »

neki wrote:Na spoju 12. i A transferzale (kod aerodroma) nije planiran kruzni nego obicna raskrsnica.
Kasindoska je trenutno aktuelnim regulacionim planom svakako predvidjena za uklanjanje kao i vecina kuca uz nju, i produzetak juzne longitudinale sa denivelisanom raskrsnicom na tom mjestu. znam da je sci-fi ali to predvidjaju i rp i dugorocni prostorni plan..
čekaj oni misle srušiti onoliko naselje
Gdje oni žive
Na spoju 12. i A transferzale (kod aerodroma) nije planiran kruzni nego obicna raskrsnica.
ovo bi stvarno trebalo revidirati
Thorgerson

#1585 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Thorgerson »

Evo pogledajte nase 'izninjere'...pa da su barem metar ukljucne trake stavili. :-) Koji idioti u pm.

Image

A ovo je gore vec spomenuti kralj, koji je napravio sta mu je ovo na trapez i uvalio se. EEeej ne dam metra njive svoje...ne dam.

Image

Image
...troškovi rješavanja imovinsko-pravnih odnosa iznosili su oko 9 miliona KM, dok su svi građevinski radovi koštali oko 22 miliona KM
Jebem ti drzavu. Neko je naplatio u padze iznos ko pola svih radova.
:-)
dječak sa šibicama

#1586 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by dječak sa šibicama »

Ta ce ti ukljucna traka, uvaljuj se na silu bajo moj.

Jaci tlaci!
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1587 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by mali_milojica »

Kako je rijesen prolazak do Stanica,odnosno tamo prema Doglodima,Dobrosevicima i ostalim naseljima.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1588 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Truba »

nije mi jasno što je problem što je neko naplatio od države za babovinu
ta tu zemlja vrijedi

drugo su nelegalne zgrade...
Logovan

#1589 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Logovan »

Thorgerson wrote: A ovo je gore vec spomenuti kralj, koji je napravio sta mu je ovo na trapez i uvalio se. EEeej ne dam metra njive svoje...ne dam.

Image
Hahaha aj ne vjerujem :lol: :lol: :roll: :run:
ciza_bliza

#1590 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by ciza_bliza »

Posjedujete li vi momci nešto od nekretnina? Zašto bi dao kvadrat svog posjeda?!
bach

#1591 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by bach »

dječak sa šibicama wrote:Ta ce ti ukljucna traka, uvaljuj se na silu bajo moj.

Jaci tlaci!
Samo da se podsjetimo kako je to bilo na Stupu
Prava drama odvijala se jučer na Stupskoj petlji kada su nadležni iz Općine Ilidža te predstavnici nadzora i izvođača uz pratnju policije ušli u posjed Ane Budimlić. Došli su s bagerima kako bi bila nastavljena gradnja jednog kraka Stupske petlje i proširena glavna gradska saobraćajnica. Okupili su se i ostali mještani koji imaju iste ili slične probleme.

Zagrađen prilaz

- Meni je zagrađen prilaz kući. Moram preko ograde za pješački prijelaz ulaziti u dvorište - rekao je Muhamed Bulbulija.

Prethodno se Dragan Kramar, advokat Ane Budimlić, nadvikivao s općinarima, koji su ipak bili istrajni, mašući rješenjima i tvrdeći da to ne smiju raditi.

- Ovo je samo jedan od slučajeva eksproprijacije. Ne može se to raditi nezakonito i preko ljudi koji imaju retardiranu djecu. Imamo četiri poništena rješenja prvostepenih organa, dva rješenja od Vlade FBiH i tužbu. Ne postoji nikakav pravni osnov da se uđe u posjed – kazao je iznervirani Kramar.

Nema kuda prići

Nadležni iz Općine Ilidža ustvrdili su samo da izvršavaju rješenja Vlade FBiH o ulasku u posjed nekretnina zbog, kako su kazali, hitnosti nastavka radova.

- Kćerka je nepokretna i smještena u dom u Fojnici, ali mi dolazi jednom godišnje. Sada nema kuda prići s kolicima. Stara sam i bolesna i ne znam šta ću - kazala je Budimlić.
Image

A lola nije maknuo garažu...
Hajvan

#1592 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Hajvan »

ciza_bliza wrote:Posjedujete li vi momci nešto od nekretnina? Zašto bi dao kvadrat svog posjeda?!

"imal' života u svemiru" ???
:lol:
Innovation

#1593 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Innovation »

Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Nema vise Bubice. :oops:
Hajvan

#1594 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Hajvan »

ko je izradio saobraćajnice? :lol:
jao_situacije

#1595 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by jao_situacije »

Logovan wrote:
Thorgerson wrote: A ovo je gore vec spomenuti kralj, koji je napravio sta mu je ovo na trapez i uvalio se. EEeej ne dam metra njive svoje...ne dam.

Image
Hahaha aj ne vjerujem :lol: :lol: :roll: :run:
ali ovo je vrh vrhova galaksije :lol: :lol: :lol: :lol:
ovo je za snimiti film po istinitom događaju
neopisivo nenadjebivo
:lol: :lol: :lol: :lol:
bach

#1596 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by bach »

Image

Bubica, Zolj i prateći bend ponovo nasmijavaju sarajevski puk
mayab

#1597 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by mayab »

Opet samo jos jedan u nizu dokaza da je ovo korumpirana qrceva država!
bach

#1598 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by bach »

mayab wrote:Opet samo jos jedan u nizu dokaza da je ovo korumpirana qrceva država!
Zbog ovakvih scena, cijela nam se kugla zemaljska smije...
O'zone
Globalni moderator

#1599 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by O'zone »

mali_milojica wrote:Kako je rijesen prolazak do Stanica,odnosno tamo prema Doglodima,Dobrosevicima i ostalim naseljima.
Mislim da ide iza pijace Heco pa ispod onog podvožnjaka prema Bačićima i onda tamo dalje.

Ovdje se vidi koliko toliko cesta između Hece i Standarda skretanje od Renaultovog salona pa do Bivše autobuske stanice na stupu

Image

Mada nisam prolazio tim djelom i sam ne znam gdje bih skrenuo sa glavne džade
eeeeeee

#1600 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by eeeeeee »

O'zone wrote:
mali_milojica wrote:Kako je rijesen prolazak do Stanica,odnosno tamo prema Doglodima,Dobrosevicima i ostalim naseljima.
Mislim da ide iza pijace Heco pa ispod onog podvožnjaka prema Bačićima i onda tamo dalje.

Ovdje se vidi koliko toliko cesta između Hece i Standarda skretanje od Renaultovog salona pa do Bivše autobuske stanice na stupu

Image

Mada nisam prolazio tim djelom i sam ne znam gdje bih skrenuo sa glavne džade
Sta ne znas gdje bi skrenuo pa skreces upravo kod reno salona tj. prema zori... Imaju u planu da staru ulicu dzemala bijedica (iza energoinvestove pumpe) probiju prema ovoj cesti ali pitanje je kada...

Zuto je neki plan dvije varijante, crveno je vec napravljeno...

Image
Post Reply