Infaze Studio wrote:Sherlock_Holmes wrote:Jučer je izgledalo da su se igrači Latvije već na početku pomirili sa porazom, vjerovatno su i povrede imale uticaja na njih.
Prevelik respekt su pokazali prema nama i odigrali najlošiju tekmu koju sam ja gledao od strane jedne fudbalske ekipe ove sezone.
Ali dobro je to, ipak znači da smo neko i nešto na fubalskom nebu
Razlika u kvaliteti je očigledna, usudio bih se reći da smo duplo kvalitetniji na svakoj poziciji, a ako tome dodamo i da su naši navijači napravili
domaću atmosferu, onda je sve više manje jasno.
Naša odbrana je odigrala bez greške, Begović bez posla, nezapažen.
Jedina zamjerka je ta što nije bilo malo više lopti u prostor i slabo kretanje Edina i Vede, te forsiranje centaršuteva koji su bili loši. Valjda je jasno da Salihović ne može igrati na beku, jer on ima dobar centaršut samo ako lopta miruje.
Ovo sve se odnosi na prvo poluvrijeme, drugo je bilo super odigrano.
Sve u svemu prezadovoljan sam, 3 boda, prvi na tabeli, plus 5 gol razlika

Nikakve razlike u igri u 1. i 2. poluvremenu, samo sto je u drugom uslo 5 komada...Moglo je i u 1. uci najmanje 3. U onakvoj utakmici ne mozes reci da je bila taktika drugacija u 1. i 2. poluvremenu. U 2. ni sa centra se nije krenulo, a oni vec svi u svojih 16, a tako isto i na pocetku tekme...utakmica je bila cudna, k'o trening. Medjutim, to ne umanjuje nasu moc ni u jednom trenutku. K'o sto ti rece, pokazuje da mnoge ekipe strahuju od nas, a i to je trebalo nekako postici. A onako ganjati i stiskati do zadnje minute je zahvaljujuci jednom covjeku....
RAhimic pokazao da ova reprezentacija jos najmanje 30 godina nece imati igraca ni slicnog njemu na toj poziciji. Covjek igra sa mozgom, lakocom i talentom 90%, a snagom i kondicijom 10%. Zato jos i igra. Ono je milina gledati. Onakvi igraci jednostavno ne mogu biti nervozni i podbaciti na bilo kojoj utakmici. To je tip igraca koji jednostavno uziva u svakoj utakmici.
Pa pogledaj tekmu još jednom ako imaš vremena, ja sam pogledao 2 puta.
U prvom poluvremenu se veliki dio igre bazirao na centaršutevima, pogotovo sa lijeve strane od kojih nije bilo neke velike koristi. Nije bilo lopti u prostor toliko, dugih lopti sa jedne na drugu stranu, igrači u šesnaestercu statični. Bilo je prilika, daleko od toga i tad je igra bila dobra. Dokaz tome je da oni nisu izašli iz šesnaesterca.
U drugom poluvremenu manje centaršuteva, više lopti u prostor, Edin i Vedo se dosta kretali, tražili slobodan prostor.
Pogledaj press Papeta, gdje on kaže slično kao i ja, da je na poluvremenu tražio kretanje i lopte u prostor.
Ne kažem ja ništa loše, samo neke male zamjerke. Na kraju krajeva, volio bih da svaki put ovako odigraju.
I još nešto, naša repka nikad nije imala ovakcu situaciju, da se protivnik brani 90 minuta i da ne prelazi pola terena.
Polako, treba im da se naviknu na to
salle_eh1986 wrote:Kako Marijan reče, da smo mi u situaciji da gubimo 5-0 stajali bi na terenu. Latvijci su i pored očajnog rezultata opet igrali koliko su mogli, maksimalno, tako da ta priča da su se pomirili sa porazom i prije meča ne pije vode
U prvoj tekmi su odigrali puno bolje, na stranu što su i gol dali, puno bolje su odigrali. Kretali su se, vršili presing, iznosili loptu.
Jučer su imali 2 udarca prema golu, 0 kornera i posjed lopte od 25 posto, primili 5 golova. Ako to znači da su maksimalo, kako bi onda izgledalo da su loše odigrali.
Oni se jesu dobro branili u prvom poluvremenu i to ponajviše što je rezultat bio 0:0 se može reći da su se dobro branili, ali da su maksimalno odigrali, daleko od toga.
Lihtenštaj je unatoč 8 primljenih golova odigrao bolje.
I dalje stojim iza onoga što sam napisao da su se pomirili sa porazom čim je počela tekma, samo sam zaboravio da je i crveni karton imao dosta uticaja na njihovu igru i da ih je to dotuklo, mada i do njega nisu izašli iz svog šesnaesterca.
juventus wrote:Ovaj forum je nadaleko poznat po brojnim "stručnjacima" kojima je jedna utakmica (u ovom slučaju pola utakmice) dovoljna da pljuju po svemu živom i mrtvom. Bio to Ibišević, Sušić ili cijela reprezentacija, njima nije bitno, samo nek se pljuje i nek se na taj način vlastiti kompleksi liječe.
A onda kad ih navedeni demantuju, sakriju se po mjesec dana u rupe i čekaju slijedeću priliku. Koliko su jadni, opet se pokazalo, ne vrijedi im više davati značaja.
Ako je ovo namjenjeno meni, onda ne razumijem.
Nit se smatram stručnjakom, nego kažem male zamjerke, niti koga pljujem, niti za nekoga kažem da ne valja, a daleko od toga da na forumu liječim svoje komplekse.
Ponavljam, volio bih da svaku tekmu odigramo ovako, jer sam generalono prezadovoljan.
Na kraju krajeva ovo je forum, izosim svoje mišljenje o tekmi BiH Latvija, na temi BiH Latvija i ne vidim u čemu je problem.
Ja imam pravo na svoje mišljenje kao što i ti imaš pravo da se ne slažeš sa mnom.