Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hotaa

#1576 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by hotaa »

Da li mogu mirne glave naruciti artikal i ne brinuti se hoce li me zaje*ati ili mi nesto lijevo uvaliti, ako ima medalju da je 100% povjerljiva radnja ? Nisu male pare pa zato i pitam :)
Kofer

#1577 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Kofer »

hotaa wrote:Da li mogu mirne glave naruciti artikal i ne brinuti se hoce li me zaje*ati ili mi nesto lijevo uvaliti, ako ima medalju da je 100% povjerljiva radnja ? Nisu male pare pa zato i pitam :)
Možeš li reći link od prodavača? :thumbup:
respo

#1579 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by respo »

kako se zove srbijanska verzija pika?
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#1580 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by UltrasNaBaterije »

Lik ti ponudi zamjenu 1 za 1, ti kažeš može... Sljedeći dan dolazi poruka, čekaj dok razmislim :lol: :lol: :-)

Reko dobro, razmisli :mrgreen:
rapptor

#1581 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by rapptor »

Svako se snalazi kako ko moze u ovom sivilu od drzave.Zalosno je sto se i dobri prodavaci ismijavaju,a dobre stvari padaju pod podrugivanje, ali naspram drzave i kultura.
Meni su sad zakon ovi sto obaraju cijene vozilima.Sstave oglas, prodaju auta ispod cijene, a ni broja, ni maila, kad mu zatrazis broj, kaze prodan vec, a slike sve sa stranih oglasnika. Dobra finta.
Ali..ima i dobrih,pojeftinih stvari.Nadje se. Ipak..zakon...idi-vidi-odluci-kupi.Ako je daleko, trazi sebi blize.Imao sam prilike, gdje mi ljudi posalju prvo artikal, pa ja platim.Ludilo, preveliko postenje, ne znam, ali probao, i platio.Jednom mi je lik telefon ostavio na benzinskoj da ga probam. Pumpas moj mi ga je samo dao, mogao sam hladno otici i reci da nisam ja uopste bio,pregledao,svidjelo mi se, dao pumpadziji lovu,kasnije mi se lik javio da primio lovu, i sve 5.Ima svega, jer PIK je cudo, i bas mi se svidja taj javasluk, gdje se gleda ko ce koga :-).Ili plivas ili tones, nema druge, pijaca :lol: ..
A definitivno su najstrasniji oni tzv. prepumpasi moji. Oni zacjene brale, i kad mu kazes nesto, prijeti,udaro bi hahaha.Ko njegovo je extra..a to EXTRA STANJE sanjam nocima hehe.Golf 2 dizel 85-a EXTRA stanje :-) . Skuter kinez, skuplji od Aprilije, jer je..pa naarvno EXTRA stanje! Cipele nove, samo obucene na matursko, a pete izlizane ima im brat, bratu, 5 godina :-).Ma ima svega, kaze..golf, odlican za zenski spol, od umrlog vlasnika, samo treba proc osmrtnica, ko saceka mjesec imace EXTRA vozilo. Eeee...Tito...gdje ti ode prerano mamicu ti jarecu, i usta nas uvali da na PIK-u hranimo familije :D
Lounge Act

#1582 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lounge Act »

.
Last edited by Lounge Act on 04/01/2015 13:28, edited 1 time in total.
Kofer

#1583 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Kofer »

Lounge Act wrote:negdje je bilo cini mi se, ali sada ne mogu da pronadjem nigdje - jedna korisnica je oznacila da od mene kupuje artikal, nakon sto smo sve dogovorile trebala je da uplati novac prije 8 dana, ali od tad se vise nije ni javila iako je bila online. Ukoliko joj ostavim negativan dojam moze li i ona da ga ostavi meni kao iz nekog principa - eto ti si meni ostavila negativan dojam sad cu i ja tebi i to je to
Ne mogu 2 neg. se ostaviti samo jedan! :mrgreen:
Lounge Act

#1584 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lounge Act »

Eh super, hvala :-D
almir90

#1585 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by almir90 »

I ona nova fora medju svercerima auta, "vozio ga moj otac godinama, eto sad je star, i ne moze vise da vozi, rijetko kada upali auto i ode do marketa" a ono u zavrsenim artiklima 100 auta u dvije godine i na gotov na svakome pise "vozio ga moj otac" hahaha, ja ne znam dal' ima jos budala koje popuse tu foru...
julisiz es grant

#1586 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by julisiz es grant »

almir90 wrote:I ona nova fora medju svercerima auta, "vozio ga moj otac godinama, eto sad je star, i ne moze vise da vozi, rijetko kada upali auto i ode do marketa" a ono u zavrsenim artiklima 100 auta u dvije godine i na gotov na svakome pise "vozio ga moj otac" hahaha, ja ne znam dal' ima jos budala koje popuse tu foru...
Nekad dok se prodavalo uživo a ne preko neta, glavna fora za putničko auto bila je "baba ga vozila" :D , a za teretno "prevozio čips" ( nikako cemenat, blokove, cigle...) :D
goran16v

#1587 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by goran16v »

Ja sam imao jedno lijepo iskustvo sa samog pocetka pik stranice. Lik porvatnik u Derventu prodavao neki artikl (neko mu s vana salje da on sta zaradi), ja mu se javim sve se zacas dogovorimo oko cijene, ali nit on zna kako da posalje, nit ja znam kako da mu platim. Uglavnom, lik je na usmeni dovgovor jos isti dan (nedjelja zimsko doba) poslao artikl busom, da bi ja na povjerenje platio nekom njegovom rodjaku. Ne znam da sa ikad ista sa vecim uzitkom platio kao to, da je digao cijenu prihvatio bih bez rijeci!
almir90

#1588 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by almir90 »

Ja sam tamo 2009/2010 imao lijepih transakcija, malo sa strane se snalazio i uz platu dzeparac solidan, par puta su me zajebali, jer sam naivan, kontam ako ja necu podvalit, nece ni meni, mada sam se razocarao i ostavio se toga, nisam od tada nista ni radio preko pika. Nema tu postenja, ljudi gledaju samo da sto vise zarade, pa pokvareno podvalit nekome, vecini ne predstavlja nikakvu griznju savjesti. Ja to nisam mogao nikome uraditi i odustao. Licno sve transakcije radio, kad sam vidio da i na taj nacin ko hoce zajebat nace opciju, kupis isprobas, dodjes kuci kroz par sati il' dan se pokvari.
goran16v

#1589 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by goran16v »

Vec izvjesno vrijeme preko pika iskljucivo u Sarajevu, licno trak roba - trak pare, nista dostave, nista banke. Ako ne moze tako ne mora nikako.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1590 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

julisiz es grant wrote:
almir90 wrote:I ona nova fora medju svercerima auta, "vozio ga moj otac godinama, eto sad je star, i ne moze vise da vozi, rijetko kada upali auto i ode do marketa" a ono u zavrsenim artiklima 100 auta u dvije godine i na gotov na svakome pise "vozio ga moj otac" hahaha, ja ne znam dal' ima jos budala koje popuse tu foru...
Nekad dok se prodavalo uživo a ne preko neta, glavna fora za putničko auto bila je "baba ga vozila" :D , a za teretno "prevozio čips" ( nikako cemenat, blokove, cigle...) :D
:lol: :lol: :lol: jaoj svaki put nešto novo čujem čuj čips :D
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#1591 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Decerto »

Black swan wrote:
julisiz es grant wrote:
:lol: :lol: :lol: jaoj svaki put nešto novo čujem čuj čips :D
:lol: :lol:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1592 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by un1ted »

Da li neko koristi usluge InterEurope !?

Code: Select all

http://www.intereuropa.ba/

Kako ide procedura povrata novca, dal i mi donesu na vrata ili ?
Lounge Act

#1593 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lounge Act »

.
Last edited by Lounge Act on 04/01/2015 13:28, edited 1 time in total.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1594 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by un1ted »

Ma hoce da dodjem licno po novac u Halilovice a artikal poslao iz Zavidovica za BL. Srklete me dzabe :) Poslao sam preko 200 posiljki u BIH a prvi put preko IE i evo sada problema. Da ne kazem da im je trebalo 15 dana da nazovu za novac !?
anonimnaosoba

#1595 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by anonimnaosoba »

15 dana? :shock:

Kad čovjek plati i uzme artikal, zovu za 1-2 dana (bar mene), a po pare moraš dole otići, postoji i skuplja opcija (al' je ona neisplativa totalno) s kojom ti pare dolaze na adresu...
un1ted

#1596 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by un1ted »

Jes, 15 dana vec proslo od slanja, a drugi paket prije 7 dana, tj sutra 8. Problem je druze moj sto meni NIKO REKAO DA TREBA ICI NA HALILOVICE. Reci mi, kako ja iz Zavidovica da odem u Halilovice !? Ja kada sam slao receno mi je da ce se pare donjeti na adresu odakle sam i poslao. Da sam znao da nece biti tako ne bi slao s njima.

Sto je najgore ja sam na preporuku prijatelja i korsitio intereuropu jer je on poslovao s njima (ne firma) i vracali mu novac kroz 7 dana.
anonimnaosoba

#1597 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by anonimnaosoba »

E svašta, ja sve završim u 3 dana (slanje, dostava, uzimanje para), da bih išta zaključio, trebao bi biti 100% vremena u Sarajevu :D Ako su te zvali da dođeš tamo, nema ti druge, ja sam 3x slao sa njima i dvaput sam morao dole po pare, a treće slanje je još u toku, no ne sumnjam da ću morati izdvojiti pola sata da dođem dole i još pola dok se vratim...
un1ted

#1598 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by un1ted »

Ne, biti ce onako kako smo se dogovorili :)

Prilikom preuzimanja paketa od mene fino sam pitao kada ce novac nazad i gdje, receno mi je za 7 dana ovde gdje sam i poslao (Zavidovici). Ne znam kako mogu poslovati van Sarajeva ako je uslov doci u Halilovice !?

Evo sada sam zvao kolegu, iz Zavidovica je po BIH poslao barem 50tak posiljki s njima i uvijek mu donesu novac. Malo sam googlao i od 10 slucajeva samo je 1 slucaj u kojem je lik isao u Halilovice.
anonimnaosoba

#1599 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by anonimnaosoba »

Ako imaš tu nedoumicu oko toga hoćeš li morati dole ili ćeš dobiti pare na adresu, zovni taj njihov info telefon sa stranice, oni će to sigurno znati bolje od mene... Možda kod vas dostavljaju pare na adresu jer ste manji grad, pa nema distributivnog centra tamo, ja sam oba puta morao dole ići...
rapptor

#1600 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by rapptor »

Jos je krvavo i ovo..kazes da neces zamjenu nikako, i oni pitaju moze li zamjena hehe.Ili...kazes da u slucaju zamjene pregovaraju samo na telefon, oni..opet pitaju.I kad mu kazes da ne zna citat, moj dragi svadjao bi se.Takvim je najbolje zalijepit blok i cao.
A sto se tice starih koji prodaju vozila, ih bratac, ima ih mnogo.Sad ko ima 60 godina i djed je, do skora je bio u naj godinama.Ostalo ljudima da mjenjaju vozila i prodaju ih, pa kupe druga, i desava se i to, pa imaju po 30 prodanih vozila.A skontao sam da nije lose od svercera uzeti auto, oni bas izmjenjaju sve, ofarbaju, spreme ti ga i ako se malo razumijes vidis dato i nije lose. A domacin..on kaze ja prodajem ovakav kakav je, kod mene je 6 godina, a kad ono ni prevest ga ne mozes.Vaganje...samo vaganje ti pomaze u odluci.Tracak iskustva uz to, i neces fulati.
Preko obicne drzavne poste i roba i novac stizu, koji dan kasnije, ali tu nema fulanja..pa sad, kako ko, opet kazem, ako ti je u dosegu, idi pa vidi..
Post Reply