POsao-Popis stanovnistva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
insaneinthebrain

#1576 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by insaneinthebrain »

gnjev wrote:
insaneinthebrain wrote:danasnji rezultat 33 14 10
vidio sam te danas u fast foodu popisujes :mrgreen:
e jbg sad. ne moras pred svima da me odajes :D
jest dobar onaj fast food na vrh huma, kod releja. morate ljudi obavezno da dodjete. :thumbup:
snaga_znanja

#1577 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by snaga_znanja »

Pih. 10 domacinstava 33 popisanih. Kod tebe neinformisani insani. Kod mene ne mozes uc u kucu, a da ne zavrsis sa bar 4 privremeno odsutna. :lol:
insaneinthebrain

#1578 Re: POsao-Popis stanovnistva

snaga_znanja wrote:
Pih. 10 domacinstava 33 popisanih. Kod tebe neinformisani insani. Kod mene ne mozes uc u kucu, a da ne zavrsis sa bar 4 privremeno odsutna. :lol:
o cemu ti pricas :-)
okan1988

#1579 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by okan1988 »

Pozdrav,

Ako se ne zateknem kod kuće da li me mogu popisati onako ko ovcu???
U mom slučaju se polupismena baba izjasnila za sve nas :lol: i vjerski i nacionalno i jezički i ko zna šta je sve tamo trkljala!Kaže da se potisala na sve listove za nas sve!

Šta će sad da bude!Jesam li ja to i zvanično ono što nisam :)
perfect_guy

#1580 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by perfect_guy »

okan1988 wrote:Pozdrav,

U mom slučaju se polupismena baba izjasnila za sve nas :lol: i vjerski i nacionalno i jezički i ko zna šta je sve tamo trkljala!Kaže da se potisala na sve listove za nas sve!

ako te zanima, možeš se obratiti svojoj opštini i tražiti popisnicu na uvid
okan1988

#1581 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by okan1988 »

perfect_guy wrote:
okan1988 wrote:Pozdrav,

ako te zanima, možeš se obratiti svojoj opštini i tražiti popisnicu na uvid
Znači on ponovo dolaziti neće?Njima moj potpis za to i netreba???
Ne pada mi napamet da trošim gorivo i svoje vrijeme na njihov popis!Neka si ga sastave kako hoće ili kako njima odgovara!Ja sam tu statistička greška ali ako tako budu radili, još ako su stranke dale upute popisivačima kako i šta da sugerišu polupismenim babama onda mogu misliti vjersku i nacionalnu strukturu BIH nakon popisa! :lol:
Tu popisnicu sutra protiv mene ako upotrijebe (recimo kad dođu da me kolju kao pripadnike neke religije ili nacije ili kad na mojoj statističkoj grešci HDZ ugrabi zagarantovanu stolicu u nekoj instituciji) ja znam kako ću da je osporim!
zenny

#1582 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by zenny »

jok eto njihov je problem i oni ce tebe ganjat jer si poseban :-) pa valjda je tvoj problem sto niste rekli polupismenoj babi da to ne potpisuje za vas... zamisli da moraju svakog licno ganjat, pa to bi trajalo 15 godina
insaneinthebrain

#1583 Re: POsao-Popis stanovnistva

pa jel popisivac kriv sto ti zivis za babom :-)
Afanasi_94

#1584 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Afanasi_94 »

zenny wrote:jok eto njihov je problem i oni ce tebe ganjat jer si poseban :-) pa valjda je tvoj problem sto niste rekli polupismenoj babi da to ne potpisuje za vas... zamisli da moraju svakog licno ganjat, pa to bi trajalo 15 godina
Boli popsivača briga što si ti nezadovoljan ili što te baba pogrešno izjasnila. Šta god da si njemu u džep 2 i po marke bio ti Bošnjak, Hrvat il Srbin. :lol:
okan1988

#1585 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by okan1988 »

insaneinthebrain wrote:pa jel popisivac kriv sto ti zivis za babom :-)
Problem je očigledno dublji nego što ste vi u stanju da sagledate!Stavite šta hoćete za mene boli me ćošak!
Prvo podatci dobijeni tim popisom neće biti validni jer recimo ja nisam ni Hrvat ni Katolik, niti sam bez posla niti sam bez škole!A stajeće da jesam!Pa sad zamisli koliko će tu biti navlakuša!
Recimo u Mostaru će svako djete iz mješovitog braka popisati i vjerski i nacionalno i samim tim navlačiti sebi buduću nacionalnu zastupljenost!A šta mislite zbog čega ovde nije bilo popisa 20+ godina!Znate li da se funkcije dijele prema nacionalnom izjašnjavanju iz 1991.
swanfilter

#1586 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by swanfilter »

Zbog popislija se ovaj referendum moze proglasiti neregularnim. Do kraja ostalo jos prilicno, a vec toliko prica oko same price da je to uber amaterizam. Treba poceti raspravu da nam i popis odrade stranci. Kao u proslosti, neka to budu Germani. Dati koje krvno zrno vise da ne bude uzalud ... Ako nista drugo, izabrace i osposobiti ljude koji ce znati ali i zeljeti profesionalno odraditi stvar. Jer ta stvar je veoma vazna, posebno zbog strenedžera. Dobro i dođu (zbog bilo kojeg razloga), koliko relanih podataka o ovoj drzavi imaju ...
Mustang1

#1587 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Mustang1 »

Po sat vremena ostaju u jednom domacinstvu da popisaju ?
perfect_guy

#1588 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by perfect_guy »

Mustang1 wrote:Po sat vremena ostaju u jednom domacinstvu da popisaju ?
za četveročlano je to neki okvir da se bez ikakve žurbe odradi (mada se zavisno od slučaja i u samačkom može toliko ostati)
okan1988

#1589 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by okan1988 »

Mustang1 wrote:Po sat vremena ostaju u jednom domacinstvu da popisaju ?
Kolika je vjerovatnoća da se zaposlen čovjek zatekne kod kuće u tih sat vremena 50-50% (da-ne)
-II- da se neki dangub zatekne kod kuće 20-80% (da-ne)
-II- de se domaćice i bake zateknu kod kuće 99%
Recimo Bošnjaci su strahovali prije popisa i provodili kampanje za isjašnjavanje jer se boje svakakvog izjašnjavanja tj da će ih biti manje nego bi oni voljeli da ih ima!Jer u onih naprednijih razišljanja to bošnjak je sinonim za religioznost, ofucanost zaostalostsimboliše SDA-ovce nikogoviće skorojeviće ... i dosta ihg se kontalo neizjasniti, ili se izjasniti kao bosanci!Moš misliti je SDA dala svojim popisivačima upute (od Tuzle do Goražda) kako da sugerišu babama da se izjasne za sve ostale!
A te su babe uglavnom religiozne, nemaju pojma ni šta popisujete ni šta uopšte oćete!Jeste li svi Bošnjaci , jesmo sine :)
Mustang1

#1590 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Mustang1 »

Pa poBogu sta rade toliko .. Nadam se da mi nece doci neki gladan za vrijeme rucka :D
crnoplavo

#1591 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by crnoplavo »

Mustang1 wrote:Pa poBogu sta rade toliko .. Nadam se da mi nece doci neki gladan za vrijeme rucka :D
nisi duzan da ga primis, ako zelis kazes mu fino reci molim vas dodite kasnije, dok rucam,a mozes i grubo, naravno preporucio bih da ukoliko vidite da je u pitanju neki promrzli, izgladnjeli popisivac/ica da im bar ponudite da udu i sjednu, malo se ugriju, bar tih par min, medutim ukoliko je u pitanju neki poguzija, usto jos bezobrazan onda takvog ne treba ni primat u kucu/stan, a ukoliko se te karakteristike pokazu u toku razgovora mozete mu pokazati vrata i nastaviti razgovor u hodniku ispred vrata, ali svakako obratite panju na promrzle izgaladnjele i iskrene popisivace i pomozite im, koliko mozete, makar toplom rijecju, osmjehom bar to
gnjev

#1592 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by gnjev »

Bar ih pomilujte po kosi

Sent from my ST21i using Tapatalk 4
P308

#1593 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by P308 »

Nas je dvoje u stanu i zadrazala se nekih 20 minuta :)
lolol

#1594 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by lolol »

snaga_znanja wrote:
cuj to, pa ne mozes komplet porodicu popisati kao privremeno odsutne ... znaci dijasporu popisujes kao da je tu .... ccc ... privremeno moze biti npr otac iz kuce jer radi u njemackoj
bull21

#1595 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by bull21 »

Sad nekakav malac hvata po Grbavici ljude da popisuje. Na ulici... :lol:
karanana

#1596 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by karanana »

Popisivaci, da vas pitam. Dosli ljudi iz dijaspore, ali nisu na stalnoj adresi nego kod prijatelja u stanu gdje su popisivaci vec bili. Gdje mogu kakvog popisivaca ufatit da ih popise? Mogu li schepat na ulici nekoga ko nosi onu slatku torbicu ili moraju zovnuti neki broj i otici negdje da se prijave i upisu i popisu?
Chuckie

#1597 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Chuckie »

Ljudi iz dijaspore se popisuju preko interneta valjda. Ne čine stanovništvo ove države.
karanana

#1598 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by karanana »

Pa valjda ako su u bosni mogu i preko popisivaca.
JokTiSi

#1599 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by JokTiSi »

karanana wrote:Popisivaci, da vas pitam. Dosli ljudi iz dijaspore, ali nisu na stalnoj adresi nego kod prijatelja u stanu gdje su popisivaci vec bili. Gdje mogu kakvog popisivaca ufatit da ih popise? Mogu li schepat na ulici nekoga ko nosi onu slatku torbicu ili moraju zovnuti neki broj i otici negdje da se prijave i upisu i popisu?
Ako ne zive ovdje internet obrazac i kraj price nek se zale popisnoj komisiji.

Sent from my iPhone using Cholo Powa!
crnoplavo

#1600 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by crnoplavo »

ko ih jebe, nek se popisuju gdje zive-u zemlji koju vole i gdje rade, otisli su, dodu da se kurce i sad bi da se popisuju, e nemoze, ni smo ni mi vesla sisali
Post Reply