Varate li?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Great Cornholio

#1576 Re: Varate li?

Post by Great Cornholio »

leet wrote:
Ma ja ba wrote: Kada je varanje u pitanju, postoji li fundamentalna razlika izmedju zena i muskaraca, odnosno razloga zbog cega varaju jedni ili drugi?
Generalizacija je glupost, ili imaš taj "klik" u glavi ili ne, neovisno o tome jesi li muško ili žensko :D :D
Jeste, ali ipak muškarci više varaju, jer ako je muškarac u vezi ili u braku, a okolo "šara" okolina će takvog proglasiti facom, dok će žena za isto takvo ponašanje dobiti pogrdni epitet, da ne pišem koji, znate koji je - u takvom društvu živimo.
Ma ja ba

#1577 Re: Varate li?

Post by Ma ja ba »

Great Cornholio wrote: Ne znam ti odgovoriti na postavljeno pitanje, ali ja mislim da kod nas više varaju muškarci, jer u našoj sredini postoje dupli standardi za žene i muškarce kad je većina stvari u pitanju. Muškarcima se prevara više toleriše, pa se zbog toga, ja tako mislim, muškarci više upuštaju u takve stvari.
Interesantno misljenje!

Zelis li reci da kod nas generalno postoji percepcija da je prihvatljivo da muskarac vara i time se na njega vjerovatno gleda kao na dobrog frajera kojeg je neka tamo nevaljala zena uspjela da zavede, a on se hud nije uspio kontrolisati i neduzan podlegao iskusenju? Suprotno tome, zenama se ne tolerise isti scenarij jer njih obicno drustvo naziva jednim pogrdnim nazivom, da ga ne govorim ovdje - a znate svi na sta mislim.
Great Cornholio

#1578 Re: Varate li?

Ma ja ba wrote: Interesantno misljenje!

Zelis li reci da kod nas generalno postoji percepcija da je prihvatljivo da muskarac vara i time se na njega vjerovatno gleda kao na dobrog frajera kojeg je neka tamo nevaljala zena uspjela da zavede, a on se hud nije uspio kontrolisati i neduzan podlegao iskusenju? Suprotno tome, zenama se ne tolerise isti scenarij jer njih obicno drustvo naziva jednim pogrdnim nazivom, da ga ne govorim ovdje - a znate svi na sta mislim.
Da, muškarci koji varaju se rijetko kad smatraju krivim, "Huud, pjan bio pa ga iskoristila nekakva , htjela pare da mu uzme".
Ma ja ba

#1579 Re: Varate li?

Post by Ma ja ba »

Great Cornholio wrote:
Ma ja ba wrote: Interesantno misljenje!

Da, muškarci koji varaju se rijetko kad smatraju krivim, "Huud, pjan bio pa ga iskoristila nekakva , htjela pare da mu uzme".
Slazem se sa prvim dijelom tvoje recenice koji sam boldirala.

Meni je interesantno upravo to sto u scenariju gdje ozenjen muskarac vara suprugu npr sa zenskom koja je slobodna tj nije udata, vecina zena ce osuditi tu zenu kao rusioca necijeg braka, a rijetko ce koja zena usmjeriti krivicu na tog muskarca koji bi po mom misljenju trebao imati daleko vecu odgovornost prema svom braku, a time i snositi vecu krivicu od osobe s kojom on zapravo vara svoju suprugu.
Great Cornholio

#1580 Re: Varate li?

Za prevaru je potrebno dvoje, tako da se krivica ne može svaliti samo na jedno.

Postoje razlozi, moguće je pronaći motive zbog kojih neko vara, ali ne postoji opravdanje za prevaru.
Brak u kome muž vara suprugu sa nekom drugom, bila ta druga udata ili ne, je bolestan brak, i najbolje bi bilo da se takav brak raskine, i to prije nego što ne dođu djeca, jer nije pošteno da nevini ispaštaju zbog tuđih grijehova.
Ma ja ba

#1581 Re: Varate li?

Post by Ma ja ba »

Great Cornholio wrote:Za prevaru je potrebno dvoje, tako da se krivica ne može svaliti samo na jedno.

Postoje razlozi, moguće je pronaći motive zbog kojih neko vara, ali ne postoji opravdanje za prevaru.
Brak u kome muž vara suprugu sa nekom drugom, bila ta druga udata ili ne, je bolestan brak, i najbolje bi bilo da se takav brak raskine, i to prije nego što ne dođu djeca, jer nije pošteno da nevini ispaštaju zbog tuđih grijehova.
Da li sam te dobro shvatila? Zelis li reci da u navedenom scenariju i on i ona imaju jednaku odgovornost prema njegovom braku?
Great Cornholio

#1582 Re: Varate li?

Ma ja ba wrote:
Great Cornholio wrote:Za prevaru je potrebno dvoje, tako da se krivica ne može svaliti samo na jedno.

Da li sam te dobro shvatila? Zelis li reci da u navedenom scenariju i on i ona imaju jednaku odgovornost prema njegovom braku?
Da, oboje "ruše" taj brak, a ona se može opravdati jedino time da nije znala da je u braku, da joj je on lagao da nije oženjen.
Ma ja ba

#1583 Re: Varate li?

Post by Ma ja ba »

Great Cornholio wrote:
Ma ja ba wrote:

Da, oboje "ruše" taj brak, a ona se može opravdati jedino time da nije znala da je u braku, da joj je on lagao da nije oženjen.
Podrazumjeva se da oboje "ruse" taj brak - It takes two to tango. Moje je pitanje bilo da li smatras da oboje imaju jednaku odgovornost prema njegovom braku? Podvlacim rijec jednaku.
Great Cornholio

#1584 Re: Varate li?

Ma ja ba wrote: Podrazumjeva se da oboje "ruse" taj brak - It takes two to tango. Moje je pitanje bilo da li smatras da oboje imaju jednaku odgovornost prema njegovom braku? Podvlacim rijec jednaku.
Da, za mene su oboje podjednako krivi, jer vjerujem da smo pred Bogom svi jednaki.
alanskoda

#1585 Re: Varate li?

Post by alanskoda »

Great Cornholio wrote:
Ma ja ba wrote: Podrazumjeva se da oboje "ruse" taj brak - It takes two to tango. Moje je pitanje bilo da li smatras da oboje imaju jednaku odgovornost prema njegovom braku? Podvlacim rijec jednaku.
Da, za mene su oboje podjednako krivi, jer vjerujem da smo pred Bogom svi jednaki.

:-) :-) :-) :lol: :lol: :lol: :lol:
Great Cornholio

#1586 Re: Varate li?

alanskoda wrote:
Great Cornholio wrote:

:-) :-) :-) :lol: :lol: :lol: :lol:
Uvijek mi je drago kad nekog nasmijem, ali, Boga mi, moram ti priznati da me je strah da se ne uobrazim, jer ovoliko nekoga nasmijati, i to s "po' gasa" 8-) :? :-) Moraću malo reducirati "treninge" iz oblasti homorističnog izražavanja :cry: :run: :D
alanskoda

#1587 Re: Varate li?

Post by alanskoda »

Ti moras trenirati rezonovanje .
Ma ja ba

#1588 Re: Varate li?

Post by Ma ja ba »

Great Cornholio wrote:
Da probam opet pitati. Da li smatras da oboje u datom scenariju imaju jednaku odgovornost prema njegovom braku?
Pri tome ne mislim da rijec krivnja i odgovornost imaju isto znacenje.

Npr, po meni su jednako krivi sto se upustaju u vezu u koju se moralno gledajuci ne bi trebali upustiti. Medjutim, smatram da u tom scenariju on ipak ima vecu odgovornost prema svom braku.

Da li se sada bolje razumijemo ili sam mozda pocela filozofirati?
Great Cornholio

#1589 Re: Varate li?

alanskoda wrote:Ti moras trenirati rezonovanje .
A ti moraš znati da previše smijeha može naškoditi, da si alanaudi, onda bih napisao da moraš znati da ti previše smijeha može naauditi :D
Great Cornholio

#1590 Re: Varate li?

Ma ja ba wrote:
Great Cornholio wrote:
Da probam opet pitati. Da li smatras da oboje u datom scenariju imaju jednaku odgovornost prema njegovom braku?
Pri tome ne mislim da rijec krivnja i odgovornost imaju isto znacenje.

Npr, po meni su jednako krivi sto se upustaju u vezu u koju se moralno gledajuci ne bi trebali upustiti. Medjutim, smatram da u tom scenariju on ipak ima vecu odgovornost prema svom braku.

Da li se sada bolje razumijemo ili sam mozda pocela filozofirati?
Ja nemam razumijevanja kad su u pitanju prevare, onaj koji vara suprugu i ona kojs svjesno učestvuje u varanju za mene su isti, oboje su krivi i oboje snose odgovornost zbog bola kojeg će nanijeti onoj/onome/onima ko/koji je/su prevaren/na/ni, kad se taj brak uništi.
Ma ja ba

#1591 Re: Varate li?

Post by Ma ja ba »

OK, hvala na odgovoru.
Great Cornholio

#1592 Re: Varate li?

Ma ja ba wrote:OK, hvala na odgovoru.
Molim, hvala tebi na pitanjima, jer ne može čovjek sam sa sobom pričati :)
Great Cornholio

#1593 Re: Varate li?

Evo jedna jako "duboka" i poštena, pjesma, jer fakat se prevare mogu izbjeći samo ako budemo u potpunosti iskreni,objektivni i pošteni prema drugima i prema sebi.

alanskoda

#1594 Re: Varate li?

Post by alanskoda »

ovdje sve neka fina raja. niko nikog ne vara. a ja kad dodjem dole na godisnji samo slusam , ovaj s onom prevario zenu a ona s onim prevarila muza. grad sodome i gomore. gdje vi zivite tako fini?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1595 Re: Varate li?

Post by Velkoski »

alanskoda wrote:ovdje sve neka fina raja. niko nikog ne vara. a ja kad dodjem dole na godisnji samo slusam , ovaj s onom prevario zenu a ona s onim prevarila muza. grad sodome i gomore. gdje vi zivite tako fini?
U Sodomi i Gomori :mrgreen:
Great Cornholio

#1596 Re: Varate li?

alanskoda wrote:ovdje sve neka fina raja. niko nikog ne vara. a ja kad dodjem dole na godisnji samo slusam , ovaj s onom prevario zenu a ona s onim prevarila muza. grad sodome i gomore. gdje vi zivite tako fini?
Ma daj ba, kod vas u Njemačkoj je isto tako, jedino kijamet može promijeniti situaciju, al' eto opet nas danas zaobiđe :x :D
alanskoda

#1597 Re: Varate li?

Post by alanskoda »

pa sto se ovdje pravite fini. internet je , pod nikovima ste. ili kontate,onaj gore vidi sve, pa mozda malo savjest da sperete?
Great Cornholio

#1598 Re: Varate li?

leet wrote:
U Sodomi i Gomori :mrgreen:
Ja sam bio ubijeđen da si neki ovdašnji domorodac :shock: :D
alanskoda

#1599 Re: Varate li?

Post by alanskoda »

Great Cornholio wrote:
Ma daj ba, kod vas u Njemačkoj je isto tako, jedino kijamet može promijeniti situaciju, al' eto opet nas danas zaobiđe :x :D

kod nas u holandiji izlazimo sa zenom i ljubavnicom zajedno. nema ljubomore, svima fino. :D :D :D
alanskoda

#1600 Re: Varate li?

Post by alanskoda »

Ljudi moji uzivajte, nije sapun nece se potrositi. :D
Post Reply