Esed Radeljaš - lik i djelo
- muha_sa
#1577 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
jel ko od vas zna kad su posjete u muriji
da muceniku paket hrane odnesemo--more nam smršat pa ce se proružnjat--ne do nam dragi bog
da muceniku paket hrane odnesemo--more nam smršat pa ce se proružnjat--ne do nam dragi bog
- dustaban
#1578 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Ma doslo vrijeme da se po facama vidi sve, kakva ba istraga...

- jao_situacije
#1579 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
pustite mene ja sam mali lopov, idite ganjajte one velike 
- muha_sa
#1580 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sud-zamr ... /161117076
imal mu tetka, svastika, punica il neko od bliže famElije kakvih vikendica il stanova no moretu
---to je danaske moderno
imal mu tetka, svastika, punica il neko od bliže famElije kakvih vikendica il stanova no moretu
- jao_situacije
#1581 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
ima na sinu imovine podostamuha_sa wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/sud-zamr ... /161117076
imal mu tetka, svastika, punica il neko od bliže famElije kakvih vikendica il stanova no moretu---to je danaske moderno
- biske
#1582 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
lahko je sirotinju blokirat. esso nema ništa na poljinama
- stakasa
#1583 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Na ovoj slici mu dolaze do izrazaja osobine vode, nekoga ko je u stanju da pokrene anemicnu masu, da ponudi nova rjesenja kao sto je to onomad uradio kada je dosao sa privremenog rada iz Njemacke (kaze Esso u intervjuu "znam, bio sam, vidio, devet godina sam radio na gradevini, znam kako stvari funkcionisu na Zapadu"Matzan wrote:
- muha_sa
#1585 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
kako li nam mucenik provodi dane u apsani
- Styling
#1586 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Zna i neko, da li Hrvatska mora izrucili Lejlu Fazlagic na osnovu potjernice? Ima ju li oni taj sporazum s nama? Ili izrucenje zavisi od vrste krivicnog djela?
- muha_sa
#1587 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
isto kao što su nam izrucili osudjenog Antu JelavicaStyling wrote:Zna i neko, da li Hrvatska mora izrucili Lejlu Fazlagic na osnovu potjernice? Ima ju li oni taj sporazum s nama? Ili izrucenje zavisi od vrste krivicnog djela?
- Banksy
#1588 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Opet se Zlatko izvukao...
- JThomas
#1589 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
od čega će se izvući kad ga niko nije ni zaganjao...jebiga zna im aferime, kao i oni njemu sa druge strane.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1590 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
zato će zaplatit damir i neki drugi znači lik(ovi)
- muha_sa
- dječak sa šibicama
#1592 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
E kako je pravda (koja simbolika, akcija Pravda) dostizna... jedan od uhapsenih komsija, radio u sudu, u saradnji sa Cerickom varali i krali tudje nekretnine, knjizili ih, sve na folu "koverte u djep".
Eno pola komsiluka u panici, jer su svi jedni druge ili treca lica htjeli prevariti uz pomoc gospodina iz suda. To je toliko daleko islo da su tudje nekretnine prepisivali na sebe, da ne idem sad u detalje sta sam ja dozivio od te stoke.
Samo bojim se da ce mnogi od njih brzo na slobodu.
Eno pola komsiluka u panici, jer su svi jedni druge ili treca lica htjeli prevariti uz pomoc gospodina iz suda. To je toliko daleko islo da su tudje nekretnine prepisivali na sebe, da ne idem sad u detalje sta sam ja dozivio od te stoke.
Samo bojim se da ce mnogi od njih brzo na slobodu.
- Banksy
#1593 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Od svih prevara, te su najgluplje, nevjerovatno. Šta su očekivali, da se nikad niko neće javit za povrat, da je familija umrla ili nestala, da niko nikad neće pogledati knjige, kakvom su se čudu nadali, ne razumijem. Sve budala do budale.
- dječak sa šibicama
#1594 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Ma mufljuzi, toliko su naivno igrali da sam se samo pitao kad ce pasti.
Recimo kod mene je zemlja podijeljena u tri cestice, kako se to vec zove, na prvoj su kuca dvije garaze i okucnica, druga cestica basta cca 800 m2, treca cestica manja basta oko 400 m2. Tu trecu su mimo znanja nas, vlasnika, nelegalno nacionalizirali ili proglasili nacionalizovanim, a onda su prepisali na komsiju koji je tushnuo kovertu Cericki.
Naravno, advokat mi je to sredio i sprijecio kradju, ali koliko su oni tako ljudi zajebali broja nema. Ne razumijem mozgove koji misle da mogu nekretninu ukrasti. Umre vlasnik, oni nacionaliziraju i daju trecoj osobi koja plati. Logike, pa javice se nasljednik nekretnine.
Pokusali su loviti u mutnom, u Starom gradu ima dosta starih transakcija kupac/prodavac gdje su ugovori pisani rucno, tamo nekad poslije WWII recimo, dosta je toga nejasno ali i ako je ugovor olovkom pisan ne znaci da je to sporemno za ukrasti. Postoji familija, nasljednici covjeka koji je bio prodavac, i prije 50 godina. Nekretnini se vlasnik uvijek nadje, ovako ili onako.
Godra mi je sto su pali, ali nisam siguran da ce svi robijati. Iznenadilo me da je Delimustafic u tome, pa ima li "biznisa" gdje taj kriminalac nije upetljan.
Recimo kod mene je zemlja podijeljena u tri cestice, kako se to vec zove, na prvoj su kuca dvije garaze i okucnica, druga cestica basta cca 800 m2, treca cestica manja basta oko 400 m2. Tu trecu su mimo znanja nas, vlasnika, nelegalno nacionalizirali ili proglasili nacionalizovanim, a onda su prepisali na komsiju koji je tushnuo kovertu Cericki.
Naravno, advokat mi je to sredio i sprijecio kradju, ali koliko su oni tako ljudi zajebali broja nema. Ne razumijem mozgove koji misle da mogu nekretninu ukrasti. Umre vlasnik, oni nacionaliziraju i daju trecoj osobi koja plati. Logike, pa javice se nasljednik nekretnine.
Pokusali su loviti u mutnom, u Starom gradu ima dosta starih transakcija kupac/prodavac gdje su ugovori pisani rucno, tamo nekad poslije WWII recimo, dosta je toga nejasno ali i ako je ugovor olovkom pisan ne znaci da je to sporemno za ukrasti. Postoji familija, nasljednici covjeka koji je bio prodavac, i prije 50 godina. Nekretnini se vlasnik uvijek nadje, ovako ili onako.
Godra mi je sto su pali, ali nisam siguran da ce svi robijati. Iznenadilo me da je Delimustafic u tome, pa ima li "biznisa" gdje taj kriminalac nije upetljan.
- Styling
#1595 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
I meni je to fascinantno. Vjerovatno su radili uz znanje nekoga "odozgo" sa suda i iz vlasti jer su se bas bili pohasili. Eh, sada kada je muka pritisla samo oni ostadose na ledini jer nema tragova koji vode dalje do njhovih pokrovitelja. Osim ako nas Eso Prosvjetitelj sve ne prosvijetli i kaze ko je sve u talu.Banksy wrote:Od svih prevara, te su najgluplje, nevjerovatno. Šta su očekivali, da se nikad niko neće javit za povrat, da je familija umrla ili nestala, da niko nikad neće pogledati knjige, kakvom su se čudu nadali, ne razumijem. Sve budala do budale.
- crno_sa_zlatnim
#1596 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
dječak sa šibicama wrote:Ma mufljuzi, toliko su naivno igrali da sam se samo pitao kad ce pasti.
Kad ovo čitam, mislim da su i moju porodicu "odradili" za jednu česticu u Starom Gradu, ali mala je parcela a puno nasljednika pa mi se nije dalo ganjati.
Ali je činjenica da su masu ljudi u crno zavili, ali i masa predmeta se neće ni otvoriti jer je more stanova koje su odradili bez nasljednika.
- Banksy
#1597 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Nisam baš pratila sve njegove kriminalne afere, za šta je sve tužen i šta je sve odležao, ali nekako sam očekivala da se bavi malo ozbiljnijim, krupnijim kriminalom, a ono, briše gumicom imena, pa upisuje druga, sve nadajući se da mama neće doći na roditeljski, baš me razočarao...dječak sa šibicama wrote:
- dječak sa šibicama
#1598 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Pa ne znam, za stanove je shema jasna, ako je vlasnik umro a nema nasljednika, mislim vlasnik stanarskog prava... onda se stan vraca firmi koja ga je i platila u socijalizmu. I ona daje drugom radniku.
Ili opcinski stan, ide nazad opcini.
Uvijek postoji vlasnik.
Jedino ako je umrlo lice vec privatizovao stan, ne znam kako u tom slucaju ide procedura ako nema nasljednika. Vjerovatno su takve stanove zamracili.
Ili opcinski stan, ide nazad opcini.
Uvijek postoji vlasnik.
Jedino ako je umrlo lice vec privatizovao stan, ne znam kako u tom slucaju ide procedura ako nema nasljednika. Vjerovatno su takve stanove zamracili.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1599 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
jednom kokošar, uvijek kokošar.Banksy wrote:Nisam baš pratila sve njegove kriminalne afere, za šta je sve tužen i šta je sve odležao, ali nekako sam očekivala da se bavi malo ozbiljnijim, krupnijim kriminalom, a ono, briše gumicom imena, pa upisuje druga, sve nadajući se da mama neće doći na roditeljski, baš me razočarao...dječak sa šibicama wrote:
Kuko za ovakve izmislio kriminal.
- dječak sa šibicama
#1600 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
To je i mene zacudilo, poznavajuci familiju Delimustafic mislim poznavajuci njihov opus, predratni, ratni i poratni, Cenex i ostala sranja, ocekivao sam da on radi krupne kradje.Banksy wrote:Nisam baš pratila sve njegove kriminalne afere, za šta je sve tužen i šta je sve odležao, ali nekako sam očekivala da se bavi malo ozbiljnijim, krupnijim kriminalom, a ono, briše gumicom imena, pa upisuje druga, sve nadajući se da mama neće doći na roditeljski, baš me razočarao...dječak sa šibicama wrote:
Mada, nije iskljuceno da rade, a ovo im dodje kao usputna djelatnost