Za predane Životu
- odr0n
#1576 Re: Za predane Životu
Vidi ga što se zado
, a đabe kad je skonto gdje fulo pa sad misli se onako besmisleno vadit sa ovim klipovima da pokaže kvalitet kao, ali i dalje čovjek poredi iako je tu pogriješio.
Mogo bi i ja sad hrpu klipova postavit Paul van Dyka, Schillera, Buurena koji razvaljuju u orkestralnoj formi, ali naravno to nagurivanje "koji je bolji žanr" nije bio moj cilj jer je besmisleno, ali jeste dotičnog fanatika koji želi osporiti umjetnički smisao navedenih. 
-
Great Cornholio
#1577 Re: Za predane Životu
Ma kakvi Teodori i Vangelisi, ako ko šta kaže protiv Mašinke sa mnom će imat posla
Dobar tekst, muzika, al' eto Mašinka bi mogla možda mogla malo poraditi na stajlingu
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... TqNPICzzR0
Dobar tekst, muzika, al' eto Mašinka bi mogla možda mogla malo poraditi na stajlingu
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... TqNPICzzR0
-
Great Cornholio
#1578 Re: Za predane Životu
čuj komentara ispod videa "Opet sam u cudnom delu interneta..." 
-
bizet
#1579 Re: Za predane Životu
@fatamorgana, hvala za sonatinu, nisam je ranije cula priznajem...fino nas je uspavala
samo ja tu ne osjetim njegove spanjolske korijene, meni ona zvuci nekako bas u stilu njegovih suvremenika...pojasnis mi sta je spanjolsko to sto ti cujes?
jedan njegov suvremenik, meni licno jako drag kompozitor:
@challenger, koncert za jedan glas mi je pravo sjeo jutros...podsjetio me na ispjevana Bachova djela..u tu cast nesto malo novije, ali zabavno
sad ti spominjes Zimmer-a...u zanru filmske muzike mi je tesko izdvojiti nekog posebno...mozda je moj favorit ipak John Williams..hej, Ratovi Zvijezda su u rangu odlicne opere, svaki lik ima svoju temu...mada je ovo stvar vjerovatno ukusa
ama sto se ja zarazi swingle singersima...tesko mi se sad zaustaviti
i mala poslastica
samo ja tu ne osjetim njegove spanjolske korijene, meni ona zvuci nekako bas u stilu njegovih suvremenika...pojasnis mi sta je spanjolsko to sto ti cujes?
jedan njegov suvremenik, meni licno jako drag kompozitor:
@challenger, koncert za jedan glas mi je pravo sjeo jutros...podsjetio me na ispjevana Bachova djela..u tu cast nesto malo novije, ali zabavno
sad ti spominjes Zimmer-a...u zanru filmske muzike mi je tesko izdvojiti nekog posebno...mozda je moj favorit ipak John Williams..hej, Ratovi Zvijezda su u rangu odlicne opere, svaki lik ima svoju temu...mada je ovo stvar vjerovatno ukusa
ama sto se ja zarazi swingle singersima...tesko mi se sad zaustaviti
i mala poslastica
Last edited by bizet on 05/02/2013 13:58, edited 1 time in total.
-
bizet
#1580 Re: Za predane Životu
@Corngolio, otalo mi od juce kad kazes da smo mi tu nemocni po pitanju onog vehabije i da zbog tog se ne trebamo operecavati slicnim stvarima koja se desavaju u komsiluku
jbg, varas se...ako vec drzava zakazuje, ako politicari koje smo mi birali ne rade onako kako smo ocekivali da trebaju, ako policija ne radi svoj posao, ili doktori, koji su po mom misljenju ovdje najvise zakazali, jer svako koga prime u bolnicu sa ozljedama koje ukazuju na nasilje valjda bi trebali biti obavezni odmah pozvati policiju da ispita osobu i pokusa ustanoviti tacne uzroke povreda...imamo hebote psihologa barem koji ce reci da li se osoba boji progovoriti ili ne
da ne duzim...ako niko ne radi svoj posao, drzava propada...ako mi zelimo da napokon svi krenu raditi svoj posao, natjeramo ih prosvjedima, izadjemo na ulice i trazimo bolje za nas
znas sta ja mislim da je ovdje problem, sto ce se ovo svrstati po nasilje nad zenama i tu ce se staviti tacka...a ovo je daleko vise od tog...mi nismo zemlja koja ima mjesta da se u njoj sprovodi seriatski zakn, svako ko misli drugacije ili je za psihijatrije ili neka sebi trazi smjestaj van nasih granica...problem je sto ima jos zena, taj isti vehabija ima jos jednu ili dvije zene...vjerovatno i njih zlostavlja u nekoj mjeri, taj covek ima djecu sa tim zenama, ta djeca gledaju to nasilje...i sta dobijemo...dobijemo sutra ne jednog nego ko zna koliko onih jadnika samoubica, novig generacija zlostavljaca
mi jednstavno moramo podvuci crtu i reci dalje ne idemo, ne dozvoljavamo da propadamo vise...to jedino mozemo kolektivnom svijesti o zajednickom dobru za sve nas
a zastomi ne pomazemo sami sebi...iskreno, ja mislim da narod nije apatican, nego smo uplaseni za nase zivote...trpis kod privatnika, rintas dan - noc, sutis na razne mobinge i krsenja radnickih prava jer se bojis da ces ostati i bez to malo kruha koji posteno zaradis...gledas nasilje ali ga ignorises jer se bojis da ce budala sutra tebi doci na vrata
mi smo pod konstantnom opresijom, a da toga nismo ni svjesni, mozak nam je ispran covjece, majmuni se igraju politicara, unistavaju sve sto smo nasljedili od nasih roditelja, mi gledamo i sutimo...i nije strasno sto sebi ne zelimo dobro, strasno je sto nasoj djeci ne zelimo bolje...a ne zelimo jer se bojimo, jer nemamo nikog da nas zastiti od raznih profila psihopata koji nam kroje sudbinu, sto na ulici, sto u politici
ama pravi muslimani bi trebali prvi da naprave demonstracije protiv vehabija i vehabizma u nasoj drzavi, a mi ostali da im se pridruzimo, a moze i obratno
jedno zaboravljamo konstantno, zajedno smo jaci...izgleda da majmuni na TV-u dobro se drze ove mudre, nije ni cudo sto nas drze kao ovce u toru ovoliko dugo
ja, veceras je emisija "sav taj folk" u 20:35 na FTV-u cini mi se...odlicna je emisija, pa eto, ako vam se da pogledajte
i Cornholio, treba ti restrikcija da ne zalazis u svaki kutak interneta
jbg, varas se...ako vec drzava zakazuje, ako politicari koje smo mi birali ne rade onako kako smo ocekivali da trebaju, ako policija ne radi svoj posao, ili doktori, koji su po mom misljenju ovdje najvise zakazali, jer svako koga prime u bolnicu sa ozljedama koje ukazuju na nasilje valjda bi trebali biti obavezni odmah pozvati policiju da ispita osobu i pokusa ustanoviti tacne uzroke povreda...imamo hebote psihologa barem koji ce reci da li se osoba boji progovoriti ili ne
da ne duzim...ako niko ne radi svoj posao, drzava propada...ako mi zelimo da napokon svi krenu raditi svoj posao, natjeramo ih prosvjedima, izadjemo na ulice i trazimo bolje za nas
znas sta ja mislim da je ovdje problem, sto ce se ovo svrstati po nasilje nad zenama i tu ce se staviti tacka...a ovo je daleko vise od tog...mi nismo zemlja koja ima mjesta da se u njoj sprovodi seriatski zakn, svako ko misli drugacije ili je za psihijatrije ili neka sebi trazi smjestaj van nasih granica...problem je sto ima jos zena, taj isti vehabija ima jos jednu ili dvije zene...vjerovatno i njih zlostavlja u nekoj mjeri, taj covek ima djecu sa tim zenama, ta djeca gledaju to nasilje...i sta dobijemo...dobijemo sutra ne jednog nego ko zna koliko onih jadnika samoubica, novig generacija zlostavljaca
mi jednstavno moramo podvuci crtu i reci dalje ne idemo, ne dozvoljavamo da propadamo vise...to jedino mozemo kolektivnom svijesti o zajednickom dobru za sve nas
a zastomi ne pomazemo sami sebi...iskreno, ja mislim da narod nije apatican, nego smo uplaseni za nase zivote...trpis kod privatnika, rintas dan - noc, sutis na razne mobinge i krsenja radnickih prava jer se bojis da ces ostati i bez to malo kruha koji posteno zaradis...gledas nasilje ali ga ignorises jer se bojis da ce budala sutra tebi doci na vrata
mi smo pod konstantnom opresijom, a da toga nismo ni svjesni, mozak nam je ispran covjece, majmuni se igraju politicara, unistavaju sve sto smo nasljedili od nasih roditelja, mi gledamo i sutimo...i nije strasno sto sebi ne zelimo dobro, strasno je sto nasoj djeci ne zelimo bolje...a ne zelimo jer se bojimo, jer nemamo nikog da nas zastiti od raznih profila psihopata koji nam kroje sudbinu, sto na ulici, sto u politici
ama pravi muslimani bi trebali prvi da naprave demonstracije protiv vehabija i vehabizma u nasoj drzavi, a mi ostali da im se pridruzimo, a moze i obratno
jedno zaboravljamo konstantno, zajedno smo jaci...izgleda da majmuni na TV-u dobro se drze ove mudre, nije ni cudo sto nas drze kao ovce u toru ovoliko dugo
ja, veceras je emisija "sav taj folk" u 20:35 na FTV-u cini mi se...odlicna je emisija, pa eto, ako vam se da pogledajte
i Cornholio, treba ti restrikcija da ne zalazis u svaki kutak interneta
- dr.Gonzo
#1581 Re: Za predane Životu
Dobra umjetnost je ona koja u meni budi pozitivna osjecanja, i koja me inspirise da se osjecam dobro i da zivim ljepsi zivot. To je u sustini vrlo jednostavno, i nema nikakve veze sa alatom koji se koristi za proizvodnju zvuka.
- odr0n
#1582 Re: Za predane Životu
dr.Gonzo wrote:Dobra umjetnost je ona koja u meni budi pozitivna osjecanja, i koja me inspirise da se osjecam dobro i da zivim ljepsi zivot. To je u sustini vrlo jednostavno, i nema nikakve veze sa alatom koji se koristi za proizvodnju zvuka.
-
bizet
#1583 Re: Za predane Životu
znaci obojica se slazete sa ChallengeromChallenger__ wrote:Umjetnost ne čini ni forma ni instrumenti.
-
Great Cornholio
#1584 Re: Za predane Životu
Slažem se, ali bih dodao još i da je dobra umjetnost i ona koja iz nas "izvlači" i ono negativno što smo morali potisnuti, npr. ljutnju koju nismo mogli ispoljiti prema objektu, stvari ili osobi koja nas je naljutila, ili tugu koju nismo, zbog nekog razloga , mogli iživjeti, a dobra umjetnost čovjeka rješava i straha, ohrabruje ga.dr.Gonzo wrote:Dobra umjetnost je ona koja u meni budi pozitivna osjecanja, i koja me inspirise da se osjecam dobro i da zivim ljepsi zivot. To je u sustini vrlo jednostavno, i nema nikakve veze sa alatom koji se koristi za proizvodnju zvuka.
- fatamorgana
#1585 Re: Za predane Životu
@bizet ..... U videu imaju zapravo tri sonatine ja stavih radi prve al' eto i druga i treca su takodjer lijepe. No, prva je meni posebna, dragulj.
Na prvo slusanje i naizgled u njoj nema tipicnih tonova spanskog "melosa", ali je suptilno, na impresionisticki i divan Ravelov nacin obojena, protkana bojama Spanije i puna je svjetlosnih tonova i odsjaja spanskog popodnevnog sunca u kasno ljeto.

Na prvo slusanje i naizgled u njoj nema tipicnih tonova spanskog "melosa", ali je suptilno, na impresionisticki i divan Ravelov nacin obojena, protkana bojama Spanije i puna je svjetlosnih tonova i odsjaja spanskog popodnevnog sunca u kasno ljeto.
-
Great Cornholio
#1586 Re: Za predane Životu
@bizet, da sam ja vlast, masa vehabija bi završilo u zatvoru, il' na psihijatrijskom liječenju, a mnogima bih oduzeo i pravo na starateljstvo nad djecom.
-
Great Cornholio
#1587 Re: Za predane Životu
Dobro to, al' kako se selo zove? Veselo, selo se zove Veselo !!fatamorgana wrote:@bizet ..... U videu imaju zapravo tri sonatine ja stavih radi prve al' eto i druga i treca su takodjer lijepe. No, prva je meni posebna, dragulj.
- fatamorgana
#1588 Re: Za predane Životu
Znaci sto kazu CREVO ili harmonika, nemeres pobjec da si pita,Great Cornholio wrote:
Slažem se, ali bih dodao još i da je dobra umjetnost i ona koja iz nas "izvlači" i ono negativno što smo morali potisnuti, npr. ljutnju koju nismo mogli ispoljiti prema objektu, stvari ili osobi koja nas je naljutila, ili tugu koju nismo, zbog nekog razloga , mogli iživjeti ....
-
Great Cornholio
#1589 Re: Za predane Životu
ja bih se složio djelimično, ja ipak mislim da treba postojati neka forma koja je karakteristična za određenu granu umjetnosti, ali da ta forma ne treba biti "kruta", pa da od umjetnosti ne dobijemo umjetnost već "dresuru".bizet wrote:znaci obojica se slazete sa ChallengeromChallenger__ wrote:Umjetnost ne čini ni forma ni instrumenti.
- fatamorgana
#1590 Re: Za predane Životu
Great Cornholio wrote:
Dobro to, al' kako se selo zove? Veselo, selo se zove Veselo !!
Zov za selom je jos jak u tebi, zapravo to je pravi krik,
-
Great Cornholio
#1591 Re: Za predane Životu
bolje razbit' tranzistor, neg čo'ekafatamorgana wrote:Znaci sto kazu CREVO ili harmonika, nemeres pobjec da si pita,Great Cornholio wrote:
Slažem se, ali bih dodao još i da je dobra umjetnost i ona koja iz nas "izvlači" i ono negativno što smo morali potisnuti, npr. ljutnju koju nismo mogli ispoljiti prema objektu, stvari ili osobi koja nas je naljutila, ili tugu koju nismo, zbog nekog razloga , mogli iživjeti ....
-
Great Cornholio
#1592 Re: Za predane Životu
štaću, probavo sam ja, al' ne mere se to išćerat da si pitafatamorgana wrote:Great Cornholio wrote:
Zov za selom je jos jak u tebi, zapravo to je pravi krik,
-
Great Cornholio
#1593 Re: Za predane Životu
Kaže Niče " Putem muzike strasti uživaju same u sebi" 
- fatamorgana
#1594 Re: Za predane Životu
A jesil' prob'o sa kineskim logorima za riedukaciju?Great Cornholio wrote:štaću, probavo sam ja, al' ne mere se to išćerat da si pitafatamorgana wrote:Great Cornholio wrote:
Zov za selom je jos jak u tebi, zapravo to je pravi krik,![]()
- odr0n
#1595 Re: Za predane Životu
Imate problema sa sluhom šta ću vam ja, ne umijete prepoznati umjetnike i umjetnost van klasične forme, e u tome je poenta.bizet wrote:znaci obojica se slazete sa ChallengeromChallenger__ wrote:Umjetnost ne čini ni forma ni instrumenti.
Ajmo sintetiko, cjepaj...
Evo nešto i za Cornholia
Djelo jednog sintetičkog neumjetnika
Last edited by odr0n on 05/02/2013 15:54, edited 1 time in total.
-
Great Cornholio
#1596 Re: Za predane Životu
nisam baš neki veliki ljubitelj "udrobljavanja", al' ovo nije loše "udrobljeno"
-
Great Cornholio
#1597 Re: Za predane Životu
nisam, al' čim je to kinesko, ne mere to valjat', ja kupio kišobran neki dan kod kineza, i pritisno ono dugme što kad pritisneš otvori se kišobran, kad ono frknu kišobran, osta samo drškafatamorgana wrote: A jesil' prob'o sa kineskim logorima za riedukaciju?
- fatamorgana
#1598 Re: Za predane Životu
Great Cornholio wrote:nisam, al' čim je to kinesko, ne mere to valjat', ja kupio kišobran neki dan kod kineza, i pritisno ono dugme što kad pritisneš otvori se kišobran, kad ono frknu kišobran, osta samo drškafatamorgana wrote: A jesil' prob'o sa kineskim logorima za riedukaciju?![]()
- fatamorgana
#1599 Re: Za predane Životu
Cu' sad ne valja nista kinesko, a ova violina u drugom spotu odozgo?
-
Great Cornholio
#1600 Re: Za predane Životu
Evo jedna i za odrona, ima i šargija i ona gitara što je uključiš u struju, pa viče vouuuuiiiuuu