BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1576 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

SkyLimit wrote:Djecaci igraju cijeli zivot ispred publike koju cine roditelji, neki prosjak koji je usao da se zagrije, eventualno neki skaut, zalutala macka i pokoja djevojka koja trazi momka, sve cirka manje od 50 ljudi(koliko vas je ikad otislo da pogleda neku omladinsku utakmicu?), a sutra kad istrce na parket a ono huk 10 000 Litvanaca :izet:
Da igra se u Kaunas Sports Hall koja moze primiti i do 11.000 ali to nista ne mora da znaci a vrlo lako moze i dodatnu motivaciju....naravno domacinu posebno.
hrasno38

#1577 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

denimb wrote:Ne znam Bogami, sutra sta god da bude meni ne bitno...zlato je zlato, ali opet poslije ovakve utakmice jbt...galamio sam toliko da mi je komsija dosao pod prozor i kaze "sta gledas majke ti", malo ljudi prati, nisu svi ni na FB, ni na SAX ali mislim da su veceras culi svi :mrgreen:

Momcima treba docek napraviti momacki, svaka im cast!
Zato treba do sutra uvece reklamirati na sva zvona da gleda sto vise ljudi!!!!
luckylaka

#1578 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by luckylaka »

hrasno38 wrote:
luckylaka wrote:Ljudi moji jel ovo stvarno ovako bilo. Ja ne vjerujem pa makar
https://www.youtube.com/watch?v=LtLlaHUCiM4

Evo pa se sam uvjeri:)
:thumbup: Hvala drug
Freamon Lester

#1579 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Freamon Lester »

Ova djeca nemaju mentalitet starijih selekcija i generacija koje su panicarile u kljucnim momentima. Ovi imaju bas bolikurac mentalitet i vidi se na njima. Hladno se trica gadja za produzetke, na -3 ide se pod kos i polaze preko dva igraca iz teskih pozicija i sl. Uvjeren sam da sutra Litvance dobijamo.

Image

Opet ponavljam i naglasavam bolikurac mentalitet. Takva su danasnja djeca. I to je dobro. 8)
and

#1580 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by and »

u svakom sportu za uspjeh trebaju pare.
jedino su kod nas pare minus.
da ima para bilo bi levata i "stručnjaka" , a ovako nema para pa ljudi koji imaju znanje i ljubav prema poslu mogu doći do izražaja.
volim te bih :bih:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1581 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Chmoljo »

Freamon Lester wrote:
Šah ili bočanje? :D 8)
curling. bio sam jedan od najperspektivnijih sweepera. međutim, rat je učinio svoje - slaba ishrana sa malo kalcija i onda od metlanja me bole zglobovi pa osjetim svaku promjenu vremena.

:D

OT: evo snimka na Face :)
north

#1582 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by north »

Chmoljo wrote:
Freamon Lester wrote:
Šah ili bočanje? :D 8)
curling. bio sam jedan od najperspektivnijih sweepera. međutim, rat je učinio svoje - slaba ishrana sa malo kalcija i onda od metlanja me bole zglobovi pa osjetim svaku promjenu vremena.

OT: evo snimka na Face :)

Evo na Face-u fakat snimka, isplati se pogledati opet :oops:
denimb

#1583 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by denimb »

hrasno38 wrote:
denimb wrote:Ne znam Bogami, sutra sta god da bude meni ne bitno...zlato je zlato, ali opet poslije ovakve utakmice jbt...galamio sam toliko da mi je komsija dosao pod prozor i kaze "sta gledas majke ti", malo ljudi prati, nisu svi ni na FB, ni na SAX ali mislim da su veceras culi svi :mrgreen:

Momcima treba docek napraviti momacki, svaka im cast!
Zato treba do sutra uvece reklamirati na sva zvona da gleda sto vise ljudi!!!!
Pricam druze jos od grupa, ali nas svijet...pesimisti i jbg...

@Chmoljo kako bolan losa ishrana, samo karboni, vlakna, leca tad kad se nisi razvio dobro je da si batalio poso :run:
hrasno38

#1584 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Mislim da bi odlican potez a i nagrada bila da se Pandza odmah nakon povratka prikljuci A reprezentaciji...em je zasluzio em bi mu bilo korisno u P.M jer on sa ovom generacijom ima jos da igra i igra!!!!!
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#1585 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by enko 1964 »

Ne želim biti patetičan ali nekako mi ovi dječaci bude nadu da ni u ovoj zemlji nije sve otišlo u kurac.
Molim Boga da umjesto likova iz crnih hronika, ovi dječaci budu uzor svojoj generaciji.
Djeco hvala vam za radost koju ste nam večeras priredili.
Logovan

#1586 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Logovan »

baxul wrote:
racionalista wrote:
baxul wrote:al kad baho zagrmi "goooo" :D

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

mene ljudi ubjeđuju da mi se to učinilo
evo ovde negdje na 15sec LINK
:lol: :lol: Joj Bahe brata mi. :lol:
trcicu trceci

#1587 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by trcicu trceci »

Musa, Campara i Sikiras veceras ukupno ubacili 71 poen :roll:
Rob_Atl

#1588 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Rob_Atl »

Ne razumijem se bas kako ide, jesmo li se mi plasirali sad na U16 svjetsko ili u17? Jer kontam sta ako neko ima 16 godina sto je igrao veceras i nece imati pravo nastupa na svjetskom u16, jer pretpostavljam da je slijedece godine ili cak za dvije nisam upoznat. Sad kako to ide ako zna neko da pojasni :D
BHF_Manijak

#1589 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by BHF_Manijak »

ketronsd1 wrote: I sto je najbitnije...... je to da nema vise 3/4
Nisit ti gled'o onda sve utakmice. :mrgreen: :mrgreen: Znali smo mi veliku prednost prokockati, ali nije to tema. :mrgreen:

Cestitke ovoj djeci, strasan rezultat, nevjerovatan, ma nemam rijeci!!!

Kakva gromade iako im je tek 16g! :thumbup: :thumbup: :bih: :bih:
zlajapravaraja

#1590 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by zlajapravaraja »

Cijelu tekmu odgledao na telefonu, stojeci na nogama. I sutra cu je gledati na istom mjestu, opet stojeci :D

Sanija Camparu sam od pocetka drugog poluvremena telepatski "nagovarao" da konacno poludi ('ajde Sani, poluuuuudiiiiii :D ), jer je samo njegovih ludih 5 minuta zahuktale Spance moglo izbaciti iz takta kad su Musa i Sikiras davno bili procitani, a Spanci resetali s distance.
Nemam rijeci da opisem tu nevjerovatnu dozu drskosti koju ovaj mladic posjeduje, a drskost je najbolja predispozicija za postati kosarkas - neko to opisa kao "liboracku-mentalitet". I stvarno je tako. Bravo Sani, mudonjo!

Pohvalio bih i selektora Pandzu za pronalazenje penicilina za spansku Tricu u vidu dvometraske petorke sa Musom na pleju dok je odmarao Sanija koji je ulagao nadljudski napor u povlacenju kontri koje su slomile Spance, a koje je upravo Pandza glasno inicirao sa klupe, kada Sani objektivno vise nije mogao.

Iako sam misljenja da ostale reprezentacije u vrhu imaju mnogo siri fond top-igraca, Pandza je nasu selekciju odlicno i sampionski poslozio, tj. dodijelio sve moguce slobode po jednom pleju, krilu i centru, a ostalima uloge vodonosa koji besebicno rade za trojicu scorera. Mnoge sampionski ekipe kroz istoriju su imale upravo ovu konstelaciju, a Barukcija, Mirkovic i Cerkezovic perfektni primjeri "role player-a", koji odradjuju prljave poslove za zvijezde.

Licno sam ubijedjen da dobijamo finale, uprkos vecerasnjem duplom produzetku, jer ce puna dvorana litvanskoj nejaci predstavljati nepremostivu emocionalnu barijeru, u kojoj bi se trebali pogubiti.

To treba odmah na pocetku iskoristiti i agresorski 'ladno nabiti PLUS 25 u 1. poluvremnu, a onda nek navijaju materi :D

Jedva cekam!
Logovan

#1591 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Logovan »

trcicu trceci wrote:Musa, Campara i Sikiras veceras ukupno ubacili 71 poen :roll:
Kakvo maltretiranje od strane navedenih, tačnije silovanje. Mene stid šta im uradiše. :oops:
zlajapravaraja

#1592 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by zlajapravaraja »

Rob_Atl wrote:Ne razumijem se bas kako ide, jesmo li se mi plasirali sad na U16 svjetsko ili u17? Jer kontam sta ako neko ima 16 godina sto je igrao veceras i nece imati pravo nastupa na svjetskom u16, jer pretpostavljam da je slijedece godine ili cak za dvije nisam upoznat. Sad kako to ide ako zna neko da pojasni :D
Svjetska prvenstva idu do neparnih godina, evropska do parnih ;)
neno#4

#1593 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by neno#4 »

hrasno38 wrote:Mislim da bi odlican potez a i nagrada bila da se Pandza odmah nakon povratka prikljuci A reprezentaciji...em je zasluzio em bi mu bilo korisno u P.M jer on sa ovom generacijom ima jos da igra i igra!!!!!
Jako zanimljivo.
SSP

#1594 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by SSP »

Bez obzira kako zavrsi finale momci su zasluzili da se slikaju sa Bakirom, sutra opusteno po zlato :thumbup:
BHF_Manijak

#1595 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by BHF_Manijak »

Sta kaze Baho, Face ulozio velike napore da vam omoguci gledanje ove utakmice... Ljudi hladno preuzeli stream sa Youtubea! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
zrakomlat

#1596 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by zrakomlat »

Mustang1 wrote:
kamen spoticanja wrote:Tako tako
Trenutno mi i onaj bozo vreco skoro pa izgleda simpaticno
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol:
neno#4

#1597 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by neno#4 »

BHF_Manijak wrote:Sta kaze Baho, Face ulozio velike napore da vam omoguci gledanje ove utakmice... Ljudi hladno preuzeli stream sa Youtubea! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Upravu je. FIBA je dala odobrenje tek u 17:30 minuta.
BHF_Manijak

#1598 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by BHF_Manijak »

Ma znam brate, al' opet mi sega, :mrgreen: al' hajde, bar je raja imala gdje gledati, za razliku od mudohlada, gdje bi po svakoj normalnoj logici ova utakmice trebala biti emitovana. Javni servis.
zlajapravaraja

#1599 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by zlajapravaraja »

Mogu mislit' kakve zeludacne Probleme Baho prouzrokuje dok prica o kosarci :/

Ako cemo da postanemo kosarkaska nacija, trebat ce nam vise Avdica a manje BahA da promoviramo carobnu igru pod obrucima :D
neno#4

#1600 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by neno#4 »

BHF_Manijak wrote:Ma znam brate, al' opet mi sega, :mrgreen: al' hajde, bar je raja imala gdje gledati, za razliku od mudohlada, gdje bi po svakoj normalnoj logici ova utakmice trebala biti emitovana. Javni servis.
Pa nije sega, jer su se ljudi potrudili cijeli dan i svaka im cast na tome. Borili su se do kraja i na kraju dobili prenos.
Post Reply