Ja bezveze haman ponavljam sinoćnji odgovor Komšića na pitanje o koalicijama - vidjet ćemo Bakir i ja sutra kada dođemo na posao...pici wrote:kad je pukla koalicija izmedju SDP-SDA komsHo je tu bio na baketovoj strani i ubrzo je i on napustio SDP...vrlo moguce SDA+DF+oba HDZ-a
SDA-All about
-
The BEN10
#15726 Re: SDA-All about
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#15727 Re: SDA-All about
The BEN10 wrote:Ja bezveze haman ponavljam sinoćnji odgovor Komšića na pitanje o koalicijama - vidjet ćemo Bakir i ja sutra kada dođemo na posao...pici wrote:kad je pukla koalicija izmedju SDP-SDA komsHo je tu bio na baketovoj strani i ubrzo je i on napustio SDP...vrlo moguce SDA+DF+oba HDZ-a
dobro došli u posljednji zagrljaj zelene udovice
- madner
#15728 Re: SDA-All about
Lakapo, meni se cini da cemo provjeriti onu tezu o Fahri i hapsenju zelenih.
-
Trebam te
#15729 Re: SDA-All about
racionalista wrote:Neka SDA sada namami DF u koaliciju i u naredne 4 godine neka uspiju uhapsiti Šćepu i to je to, imaju zagarantovanu pobjedu i 2018
A ko ce onda uhapsiti njih. Valjda prvo bi oni trebali se hapsiti!!!
Reforma kadra hitno potrebna u SDA, a nije vala ni neka pobjeda sa 13% glasova, u ovom izbornom zakonu nesto veliko ne valja
Trebao je biti drugi krug Bake vs Radon pa onda biste imali realnu sliku izbora, ovako je malo hahu
- JoseMujica
#15730 Re: SDA-All about
teško da će se vlast bez SDA formirati jer imaju najbolji rezultat.
Ono nije da ih nije nemoguće isključiti matematički , ali nije demokracki fair play.
Ono nije da ih nije nemoguće isključiti matematički , ali nije demokracki fair play.
- Banksy
#15731 Re: SDA-All about
Je li? Gdje pratite brojeve?madner wrote:Lakapo, meni se cini da cemo provjeriti onu tezu o Fahri i hapsenju zelenih.
-
rajvosa1
#15732 Re: SDA-All about
Više nego tačnoracionalista wrote:Nije problem SDP-a Lagumdžija, problem je čitav jedan naraštaj SDP-ovog kadra koji izgleda kao da je neko klonirao Lagumdžiju i njegovo ponašanje
- madner
#15734 Re: SDA-All about
Ja na telefonu.Banksy wrote:Je li? Gdje pratite brojeve?madner wrote:Lakapo, meni se cini da cemo provjeriti onu tezu o Fahri i hapsenju zelenih.
- Dr. Kuca
#15735 Re: SDA-All about
Jel to fahro osto kratak a i sam je takav. Kratkiiii

-
VjecitiStudent
#15736 Re: SDA-All about
Poetska pravda će biti ako ostanu na vlasti oni sami sa HDZ i, ako bude baš moralo, jednim malim satelitom,JoseMujica wrote:teško da će se vlast bez SDA formirati jer imaju najbolji rezultat.
Pa da vidimo kako će plaćati račune.
- JohnnyS
#15738 Re: SDA-All about
JoseMujica wrote:teško da će se vlast bez SDA formirati jer imaju najbolji rezultat.
Nije ni Komšićevo predsjednikovanje bio fair play pa je malo kome smetalo...
-
razonoda
#15739 Re: SDA-All about
Na tvoju veliku zalost, nista njemu nece faliti. Bosnjaci ce ostati kratki. A oni ce na pecenje(KOJE VI PLACATE) podijeliti plijen.Dr. Kuca wrote:Jel to fahro osto kratak a i sam je takav. Kratkiiii![]()
-
The Realist
#15740 Re: SDA-All about
SDP nece sigurno sa DF-om kako stvari stoje, a SDA i SDP preko 40% imaju sami, ako sam dobro vidio. Ovdje ako svako bude tvrdoglav moglo bi i bez vecine zavrsiti.
- JoseMujica
#15741 Re: SDA-All about
da...ko god se tu uključi proće za 4 godine ko američki indijanciVjecitiStudent wrote:Poetska pravda će biti ako ostanu na vlasti oni sami sa HDZ i, ako bude baš moralo, jednim malim satelitom,JoseMujica wrote:teško da će se vlast bez SDA formirati jer imaju najbolji rezultat.
Pa da vidimo kako će plaćati račune.
- omega369
#15743 Re: SDA-All about
smjesko071 wrote:MOj dedo je imao volove Milonja i Dikonja
i scepan mali ima slicne u svojoj stali
- JoseMujica
#15744 Re: SDA-All about
JohnnyS wrote:JoseMujica wrote:teško da će se vlast bez SDA formirati jer imaju najbolji rezultat.
Nije ni Komšićevo predsjednikovanje bio fair play pa je malo kome smetalo...
niđe veze
Željko Komšić izabran sa liste za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda voljom glasača iz Federacije BiH.
-
The BEN10
#15745 Re: SDA-All about
http://izbori.ba/files/Glavni_report_tr ... a_400.html
Dakle,
parlament Federacije BiH: SDA ima više glasova od SBB-a i DF-a zajedno (što ne znači da će imati i više mandata).
SDA može komotno birati sebi koalicione partnere: npr HDZ i recimo SDP (čisto radi treniranja strogoće
).

Na državnom nivou također lagano uz HDZ formiraju vlast (barem što se tiče dijela Federacije)...
http://izbori.ba/files/Glavni_report_tr ... a_501.html
Dakle,
parlament Federacije BiH: SDA ima više glasova od SBB-a i DF-a zajedno (što ne znači da će imati i više mandata).
SDA može komotno birati sebi koalicione partnere: npr HDZ i recimo SDP (čisto radi treniranja strogoće

Na državnom nivou također lagano uz HDZ formiraju vlast (barem što se tiče dijela Federacije)...
http://izbori.ba/files/Glavni_report_tr ... a_501.html
- JoseMujica
#15746 Re: SDA-All about
nema priče o vlasti bez SDA i HDZ a sve ostalo su nijanse
ove dvije stranke traže najpovoljnijeg ponuđača za sastavljanje Vlade Pederacije da se popuni potreban broj ruku.
Pitanje je samo ko će biti treća ( i eventualno četvrta) prikolica
ove dvije stranke traže najpovoljnijeg ponuđača za sastavljanje Vlade Pederacije da se popuni potreban broj ruku.
-
smjesko071
#15747 Re: SDA-All about
HDZ ce prije u koaliciju sa SBBbom nego sa SDA. Pitanje je samo sa kime ce DF
- Dozer
#15748 Re: SDA-All about
Vi kako hocete, ali meni su ovi rezultati totalno nerealni...
Potpuno je nevjerovatno da su svi intervjuisani ljudi na ulicama, i to mjesecima unazad, vecinom govorili da im ne pada na pamet da glasaju za SDA, a rezultati su sada ovakvi kakvi jesu...
Gdje je logika...?
Potpuno je nevjerovatno da su svi intervjuisani ljudi na ulicama, i to mjesecima unazad, vecinom govorili da im ne pada na pamet da glasaju za SDA, a rezultati su sada ovakvi kakvi jesu...
Gdje je logika...?
-
weredsf
#15749 Re: SDA-All about
JoseMujica wrote:nema priče o vlasti bez SDA i HDZ a sve ostalo su nijanse
Ma ta koalicija ce ici na svim nivoima, ako je bude naravno
- JohnnyS
#15750 Re: SDA-All about
Dozer wrote:Vi kako hocete, ali meni su ovi rezultati totalno nerealni...
Gdje je logika...?
Kriminalne stranke uvijek dobiju više na izborima nego u anketama. U Hrvatskoj HDZ uvijek dobije bar 5% više na izborima nego u anketama jer je ljude prirodno sram reći da će glasati za mafijašku stranku dok se u miru i sigurnosti anonimnog glasačkog mjesta ipak odluče predati dušu Sotoni. Vjerojatno je ista stvar i sa SDA. Kod donekle dobrih ljudi vlada sram javno govoriti da će dati glas SDA, pa se toga zgražaju kad ih netko licem u lice upita.