HS kablovska
Moderator: anex
-
DotLady
#15726 Re: HS kablovska
Slika je ocajna otkad su pustili novi signal. Na digitalnoj neprekidno trzavice, i na obicnoj i na HD, a analogna skoro pa negledljiva, kao nekad kad se gledalo preko sobnih antena 
- astrid
#15727 Re: HS kablovska
Iz Sarajeva sam,koristim paket kid 8,a imam Z1 kanal.crnivrag wrote:Npr. U Sarajevu nemamo Z1, koji ima u svim ostalim ponudama osim u Zenici.
- crnivrag
#15728 Re: HS kablovska
Govorim o ponudi Telemach-a u Sarajevu, dakle originalna ponuda koja nije povezana sa kompanijama HS, HKB-NET i M&H Company.astrid wrote:
Iz Sarajeva sam,koristim paket kid 8,a imam Z1 kanal.
- astrid
#15729 Re: HS kablovska
Aha..to je nešto drugocrnivrag wrote:Govorim o ponudi Telemach-a u Sarajevu, dakle originalna ponuda koja nije povezana sa kompanijama HS, HKB-NET i M&H Company.astrid wrote:
Iz Sarajeva sam,koristim paket kid 8,a imam Z1 kanal.
- crnivrag
#15730 Re: HS kablovska
Korisnici HS-a su dobili shemu koja je identična shemi kompanije Velnet, i u ovoj shemi vi nemate RTS1, TV Visoko, TV Jasmin, Saudi Qu'ran, TV Vinet i B92 Info, a imate Z1 kojeg nema u originalnoj ponudi.astrid wrote:
Aha..to je nešto drugo
Last edited by crnivrag on 05/02/2016 22:39, edited 1 time in total.
- vicious
#15731 Re: HS kablovska
OK, preskenirao sam ponovo kanale i preko ci modula je sad u redu, osim sto ne rade bas svi HD kanali koji bi trebali biti otkljucani npr. History, Nat geo...kemox wrote:Kod njih se ci modul zove d3 cam. I ja njhovom monteru givorim da imam i ci modul i resiver, vidim ne konta šta je ci modul.vicious wrote:Ma vidiš buraz da im monteri nemaju pojma, frajer NE ZNA šta je CI modul. Postavio je receiver i otišao. Ja nisam ni imao hs-ov receiver, samo modul.kemox wrote: Ci modul je kompatibilan sa njhovom uslugom, zamjeniće ti samo hs-ov resiver, to su uradili kod mene. I na resiveru i na ci modulu imam ove kanale iz proširenog paketa, kanali iz današnjeg obavještenja. Neće ti dirati ci modu, to radi odlično.
Eto sad ćeš imati i ci modul i resiver
Sto se tiče receivera ne radi otprilike 70% kanala ("Gledanje kanala nije moguće")
Poslao sam im poruku da mi nose ovo smeće iz kuće a da mi umjesto toga daju novi modul.
- MH i HS kablovska
#15732 Re: HS kablovska
Poštovani AdrianMol,AdrianMole wrote:Jedno upozorenje za sve korisnike koji čitaju ovaj forum.Upravo sam imao vrlo neugodna telefonski razgovor.Nazvao je ''gospodin''(bez predstavljanja) koji je bio uporan da mi zamijeni risiver.Pošto sam rekao da imam CI modul,a ne risiver još žešće je insistirao da mi zamjeni modul sa risiverom pri tome mi PRIJETEĆI kako je Telemach preuzeo HS i kako bih mogao ostati bez signala.Pri tome ja uopće nisam tražio zamjenu i moj modul je potpuno funkcionalan i upratio je sve frekvencije i promjene programske sheme,EPG-a i kodiranja besprijekorno što su potvrdili i monteri HS koji su mi nedavno dolazili.Radi se o osobi nazalne boje glase sa(sudeći po broju telefona) oboda sarajevske kotline koja je bila dosta neugodna i drska.Pretpostavljam kako nije riječ o uposleniku Telemacha,jer se takvim nije ni predstavio ,nego o predstavniku outsourceing firme koju ste angažirali za zamjenu opreme pošto ovakav obujam posla u kratkom vremenu ne možete realno napraviti.Broj su mu sigurno proslijedili iz vaše korisničke službe.Netko mnogo manje upućen od mene bi vjerojatno završio sa risiverom upitne funkcionalnosti umjesto posve funkcionalnog CI modula.
@MH i HS kablovska,molim Vas da obratite pažnju na ovo,jer ovakve stvari ozbiljno ruše imidž firme!
najljubaznije Vas molimo da prihvatite naše izvinjenje zbog neugodnosti prilikom razgovora.
Vašu poruku u cijelosti proslijedili smo nadležnom sektoru koji će provjeriti Vaše navode.
-
The Realist
#15733 Re: HS kablovska
Što se tiče ovoga da ti traži pin, to znači da ti je roditeljska kontrola podešena tako da recimo za PG 12 i više ti traži pin i preopozna valjda preko EPG-a i odmah zaključa. To je kod mene problem bio. Samo pomjeri kontrolu na 18+, ili isključi i neće biti problema.vicious wrote: OK, preskenirao sam ponovo kanale i preko ci modula je sad u redu, osim sto ne rade bas svi HD kanali koji bi trebali biti otkljucani npr. History, Nat geo...
Sto se tiče receivera ne radi otprilike 70% kanala ("Gledanje kanala nije moguće")za neke obicne kanale tipa Fox life traži pin
Poslao sam im poruku da mi nose ovo smeće iz kuće a da mi umjesto toga daju novi modul.
A ovaj drugi problem da se ne mogu gledati kanali imam i ja. Sada sam se sjetio da ni Hayatovaca nemam više.
- vicious
#15734 Re: HS kablovska
Ma ne znam kako onda samo na Foxu to traži, uostalom nije ni bitno kad 2/3 kanala ne radi. Receiver me ne zanima uopšte, hem je spor, hem lošija slika, i još sve ove zajebancije s kanalima.The Realist wrote:Što se tiče ovoga da ti traži pin, to znači da ti je roditeljska kontrola podešena tako da recimo za PG 12 i više ti traži pin i preopozna valjda preko EPG-a i odmah zaključa. To je kod mene problem bio. Samo pomjeri kontrolu na 18+, ili isključi i neće biti problema.vicious wrote: OK, preskenirao sam ponovo kanale i preko ci modula je sad u redu, osim sto ne rade bas svi HD kanali koji bi trebali biti otkljucani npr. History, Nat geo...
Sto se tiče receivera ne radi otprilike 70% kanala ("Gledanje kanala nije moguće")za neke obicne kanale tipa Fox life traži pin
A ovaj drugi problem da se ne mogu gledati kanali imam i ja. Sada sam se sjetio da ni Hayatovaca nemam više.
- MH i HS kablovska
#15735 Re: HS kablovska
Poštovani korisnici,operacija labrador wrote: Potvrđujem da je i moj broj (mobitel) zvala ista osoba,također tražeći da mi zamjeni CI modul reciverom. Prijavio sam prije najmanje 7 dana probleme sa internetom (download jako varira od 0.5 do 16 mbps), serviser je dolazio izmjerio signal (odličan) - i ništa se dalje nije poduzimalo. Za one koji može biti ne znaju u funkciji je i broj 974 444 . Pripazite malo , možda se na forumu neko lažno predstavlja i prikuplja podatke, kontaktirajte podršku i ne ostavljajte broj telefona na forumu. pozdrav i sretno ...
Validnost ovog profila možete provjeriti pozivom na broj 1360 ili putem službenog maila [email protected]
Molimo Vas da nikome drugom osim profilima Telemach i MH i HS kablovska ne dostavljate svoje podatke. Svake vidove zloupotrebe možete prijaviti na broj 1360.
Podsjećamo da su zvanični i jedini predstavnici kompanije M&H – HS kompanije na temi, pod ovim accountom. Tu smo s ciljem da omogućimo razmjenu informacija svih onih koji koriste ili žele da postanu korisnici nekih od naših usluga. Na ovoj temi možete razmijeniti svoja iskustva, požaliti se na eventualne probleme, pa čak i pomoći svojim savjetom nekom od ostalih učesnika diskusija. Članovi na temi također su ljudi koji pripadaju menadžmentu kompanije. Namjera nam je da u direktnom kontaktu s Vama pokušamo da riješimo većinu, ako ne i sve probleme koje možete imate u korištenju naših usluga, otklonimo neke od nedoumica.
Kao i uvijek molimo Vas da forum koristite kao pomoćno sredstvo u Vašim zahtjevima prema nama. Za konkretne slučajeve i zahtjeve za intervencijama na lokaciji Vašeg priključka preporučujemo Vam da prvo kontaktirate korisnički servis na broj 1360 ili e-mailom. Za razliku od ljudi iz tehničke podrške, kojima je jedina obaveza kontakt s Vama i rješavanje odnosno prosljeđivanje Vaših zahtjeva nadležnim službama, ljudi koji pripadaju menadžmentu firme imaju donekle ograničeno vrijeme koje mogu posvetiti odgovaranju na ovoj temi na forumu. Stoga Vas molimo za strpljenje - iako možda nećemo biti u prilici da odgovorimo na svaku poruku, garantujemo Vam da će ona biti pročitana. Naravno, ako niste uspjeli da preko korisničkog servisa dobijete pomoć ili potrebnu informaciju, stojimo Vam na raspolaganju - jedan od razloga kreiranja našeg accounta na temi Klix foruma je i želja za stalnim poboljšanjem odnosa prema korisnicima.
-
The Realist
#15736 Re: HS kablovska
Valjda što daju te oznake. Možda i griješim, ali tako sam ja riješio.vicious wrote: Ma ne znam kako onda samo na Foxu to traži, uostalom nije ni bitno kad 2/3 kanala ne radi. Receiver me ne zanima uopšte, hem je spor, hem lošija slika, i još sve ove zajebancije s kanalima.
- crnivrag
#15737 Re: HS kablovska
Upravu si, zbog roditeljske kontrole se zaključavaju određeni sadržaji ukoliko je postavljena dobna granica u postavkama.The Realist wrote:Valjda što daju te oznake. Možda i griješim, ali tako sam ja riješio.vicious wrote: Ma ne znam kako onda samo na Foxu to traži, uostalom nije ni bitno kad 2/3 kanala ne radi. Receiver me ne zanima uopšte, hem je spor, hem lošija slika, i još sve ove zajebancije s kanalima.
- MH i HS kablovska
#15738 Re: HS kablovska
Poštovani,chakany wrote:Volio bih da nam uvedu još i ovih šest kanala koji su na Telemach-u, a mi ih nemamo: RTS 1, B92 INFO, VI-NET TV, TV VISOKO, SAUDI Q'URAN, TV JASMIN.
I da evo uveli su MTV IGMAN na digitalnu, iako mene baš to nešto plaho ne interesuje.
Je li našao neko tu NAŠU TV iz Mostara, meni je nema![]()
Možda je još nisu uveli.
E sad interesuje me ako želim i ove HD kanale, kako onda? Kome se obratiti? Mislim otključano mi je sve osim toga, a tamo imam FOX HD, joj ovaj HD je odličan, slika baš čista, užitak gledati seriju na FOX CRIME ili FOX LIFE HD.
Trenutno se emituje eksperimentalni program. TV kanal "Naša TV" počinje sa emitovanjem 15.februara.
- Nisrin
- MH i HS kablovska
#15740 Re: HS kablovska
Zdravo Atticus Finch,Atticus Finch wrote:Super je što su pustili hd kanale, još da poprave i signal... ove kockice ubiše u pojam...valjda ne tražim puno?![]()
molimo Vas javite nam se u inbox, rado ćemo provjeriti i korigovati sve što je potrebno.
- MH i HS kablovska
#15741 Re: HS kablovska
Najljubaznije Vas molimo da uradite skeniranje kanala prema uputama prikazanim na linkuDotLady wrote:Slika je ocajna otkad su pustili novi signal. Na digitalnoj neprekidno trzavice, i na obicnoj i na HD, a analogna skoro pa negledljiva, kao nekad kad se gledalo preko sobnih antena
http://www.hs-hkb.ba/korisnicki-centar/ ... nje-stb-a/
- kemox
#15742 Re: HS kablovska
@MH i HS kablovska
Zašto kod mene ne radi d3go?
Vidim da kod nekih korisika radi.
- chakany
#15743 Re: HS kablovska
Poštovani HS i MH kablovska,
Zašto nemamo i ostalih šest kanala koje ima Telemach: RTS 1, B92 INFO, SAUDI Q'URAN, TV VISOKO, TV JASMIN, TV VI-NET?
Unaprijed hvala.
Zašto nemamo i ostalih šest kanala koje ima Telemach: RTS 1, B92 INFO, SAUDI Q'URAN, TV VISOKO, TV JASMIN, TV VI-NET?
Unaprijed hvala.
- MH i HS kablovska
#15744 Re: HS kablovska
Više detalja o usluzi pogledajte na linku http://www.telemach.ba/d3go/staje/kemox wrote:@MH i HS kablovska
- kemox
#15745 Re: HS kablovska
Ne kontamMH i HS kablovska wrote:Više detalja o usluzi pogledajte na linku http://www.telemach.ba/d3go/staje/kemox wrote:@MH i HS kablovska
http://www.telemach.ba/PAKETI/2204/DUO+ ... av_start=0
Ovo sa ovim preuzimanjem hs-a me počinje smarati. Razmišljam ozbiljno o bh tekekomu, pošto mi internet nije prioritet.
Pa trebam li ja imati d3go ili ne KID 8. Možete jednostavno odgovoriti
Last edited by kemox on 06/02/2016 00:16, edited 2 times in total.
-
The Realist
#15746 Re: HS kablovska
Ja sam KID8. Joj, sad kad mi radi tebe iskljucekemox wrote:Znači kid 8nema d3goMH i HS kablovska wrote:Više detalja o usluzi pogledajte na linku http://www.telemach.ba/d3go/staje/kemox wrote:@MH i HS kablovska
- kemox
#15747 Re: HS kablovska
Ja sam KID8. Joj, sad kad mi radi tebe iskljucekemox wrote:Znači kid 8nema d3goMH i HS kablovska wrote:Više detalja o usluzi pogledajte na linku http://www.telemach.ba/d3go/staje/kemox wrote:@MH i HS kablovska
To ti pričam brate, ovo dosta amaterski izgleda, smori. Ne zna se ni ko pije, ni ko plaća. A svi znamo ko ga p... Mi eto ko
- kemox
#15748 Re: HS kablovska
Meni se čini da ne znaš ni ti.MH i HS kablovska wrote:Više detalja o usluzi pogledajte na linku http://www.telemach.ba/d3go/staje/kemox wrote:@MH i HS kablovska
Evo gospodin The Realist kaže da on ina na KID8
Što to ja nemam? Što njega više volite od mene? A kad vidim da čovjek nema pola kanala, ispade da ne volite ni njega ni mene? Ili volite? Stvarno mi nije jasno više ništa?
- biggrin
#15749 Re: HS kablovska
sto se mene tice, ako ovo ostane ovako kako je trenutno, drzim se ovoga. djeca dobila dodatne djecije, zena FLN, ja SK (odavno niko nije pricao kako je arena bolja
), i dalje su tu vh1 classic i mtv rock. telefon se stabilizovao. net pomalo oscilira, al nista sto bi me previse tangiralo...
-
The Realist
#15750 Re: HS kablovska
Mislim da nije do njega, jer to sam sa korisničkom uvidio, kao i sa ljudima koji rade na šalteru.kemox wrote: Meni se čini da ne znaš ni ti.
Evo gospodin The Realist kaže da on ina na KID8
Što to ja nemam? Što njega više volite od mene? A kad vidim da čovjek nema pola kanala, ispade da ne volite ni njega ni mene? Ili volite? Stvarno mi nije jasno više ništa?
Oni prenose informacije koje imaju i koje njima daju, ali očito da ima određenih tehničkih problema i muče se sa rješavanjem istih. S tim da mislim da ne dobijaju iste informacije svi, te na tome moraju poraditi.
Znam, znam, ne bi to nas toliko trebalo tangirati