SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
soraya93

#15726 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by soraya93 »

Posljednja kupovina:

Image

Image

Cetkice MUFE #130 i MAC #239 - prezadovoljna sam, ne vjerujem da postoji uopste meksa cetkica od mufea
Chanel - loose powder mi je super kao setting powder jer ne matira i isusuje,bas je prirodan::: rumenilo isto extra, a karmin je ok samo nije puno pigmentiran kao mac npr.

:ljubi:

btw i od mene preporuke za maybelline master drama olovku.
LieToMe

#15727 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LieToMe »

Preporuka za tus u olovci (posto sam smotana za one obicne tuseve). Koristila sam essence ali bih promijenila pa ako neko ima neku preporuku (samo mi ne preporucujte bourjois jer imam katastrofalno iskustvo s njom :cry: )
lemniskata

#15728 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lemniskata »

LieToMe wrote:Preporuka za tus u olovci (posto sam smotana za one obicne tuseve). Koristila sam essence ali bih promijenila pa ako neko ima neku preporuku (samo mi ne preporucujte bourjois jer imam katastrofalno iskustvo s njom :cry: )
Opet ja sa maybellineom :-D ali stvarno je tus dobar. Master duo. Ne razmazuje se, dugotrajan i ostaje crn cijeli dan. Meni je trajao 4 mjeseca svakodnevne upotrebe. Cijena oko 12 KM. Cetkica je za obje linije i tanku i debelu.

Sent from my LT26ii using Tapatalk
alkalna_baterija

#15729 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alkalna_baterija »

alkalna_baterija wrote:
šatirana_ljubičica wrote:Nisrin, kupila sam i ja jučer onaj baby gel, pošto imam bebu hajde reko njemu ću, međutim, s obzirom da je na sniženju, mama će otići po još jedan :D divan je, miriše kao behar :)
uzela sam i onu mixa kremu što je na sniženju, također predivna!
super im je ova akcija s obzirom da je mixa nova i da sam bila malo skepticna jer ih prije nisam probala a nisu mi cijene bile baš samo za probanja :D
kakvo je iskustvo s mixa kremom? odavno se kanim da je kupim, koliko god da košta nije mi skupo, ali AKO POMAŽE... :roll:
WildRedRose

#15730 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by WildRedRose »

LieToMe wrote:Preporuka za tus u olovci (posto sam smotana za one obicne tuseve). Koristila sam essence ali bih promijenila pa ako neko ima neku preporuku (samo mi ne preporucujte bourjois jer imam katastrofalno iskustvo s njom :cry: )
Rimelon tus :thumbup: jes' da nije u olovci, ali je jako praktican za nanjeti, i jaako dugo traje, postojan je .. ugl sve pohvale :)

Image
lemniskata

#15731 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lemniskata »

alkalna_baterija wrote:
alkalna_baterija wrote:
šatirana_ljubičica wrote:Nisrin, kupila sam i ja jučer onaj baby gel, pošto imam bebu hajde reko njemu ću, međutim, s obzirom da je na sniženju, mama će otići po još jedan :D divan je, miriše kao behar :)
uzela sam i onu mixa kremu što je na sniženju, također predivna!
super im je ova akcija s obzirom da je mixa nova i da sam bila malo skepticna jer ih prije nisam probala a nisu mi cijene bile baš samo za probanja :D
kakvo je iskustvo s mixa kremom? odavno se kanim da je kupim, koliko god da košta nije mi skupo, ali AKO POMAŽE... :roll:
Ne znam o kojom mixa kremi se prica ali sam ja probala onu CC bez boje protiv crvenila. Nije mi neki rezultat pokazala plus sto mi suze oci od nje. Kao da mi sa obraza u oko skoči :-D

no_sikiriki

#15732 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by no_sikiriki »

kiki-miki i lemniskata, hvala na preporukama. Nisam skontala da li i vas dvije nosite sociva (jer to mi je najrelevantnije)?
Deep red, ljubicasta je zanimljiva, imam i prijateljicu koja ne nosi sociva i obje imamo identicnu stvar, a to je da nam ostaje sve crveno/pink od njih u ocima :-)
LieToMe

#15733 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LieToMe »

WildRedRose wrote:
Rimelon tus :thumbup: jes' da nije u olovci, ali je jako praktican za nanjeti, i jaako dugo traje, postojan je .. ugl sve pohvale :)

Image
Hvala lemniskata a i tebi WildRedRose na preporukama :kiss: Definitivno ce biti neki od ova dva sljedeci :wink: ja otisla po tus a vratila se sa lakom za nokte i sjajilom :roll: definitivno ne treba na prazan stomak ici u kupovinu sminke :lol:
WildRedRose

#15734 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by WildRedRose »

:lol: :lol: ma hajd, sta te briga :mrgreen: :kiss:
lemniskata

#15735 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lemniskata »

no_sikiriki wrote:kiki-miki i lemniskata, hvala na preporukama. Nisam skontala da li i vas dvije nosite sociva (jer to mi je najrelevantnije)?
Deep red, ljubicasta je zanimljiva, imam i prijateljicu koja ne nosi sociva i obje imamo identicnu stvar, a to je da nam ostaje sve crveno/pink od njih u ocima :-)
Ni ja ne nosim sociva ali sam na sve zivo alergicna a nisam sa ovim imala problema :-D

soraya93

#15736 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by soraya93 »

da li se otvorio inglot u scc?
alkalna_baterija

#15737 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alkalna_baterija »

lemniskata wrote:
Ne znam o kojom mixa kremi se prica ali sam ja probala onu CC bez boje protiv crvenila. Nije mi neki rezultat pokazala plus sto mi suze oci od nje. Kao da mi sa obraza u oko skoči :-D

eh baš za tu me zanimalo... znači ništa... :cry:

ima li neko da je uspio jaaaaaaako osjetljivo lice na sve moguće faktore (sunce, kiša, toplota, hladnoća, vjetar; u rijetkim trenucima izgleda normalno) oporaviti, kožu ojačati tako da se ne crveni i ne suši, da izgleda zdravije i normalno i čime? :roll:
lemniskata

#15738 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lemniskata »

alkalna_baterija wrote:
lemniskata wrote:

eh baš za tu me zanimalo... znači ništa... :cry:

ima li neko da je uspio jaaaaaaako osjetljivo lice na sve moguće faktore (sunce, kiša, toplota, hladnoća, vjetar; u rijetkim trenucima izgleda normalno) oporaviti, kožu ojačati tako da se ne crveni i ne suši, da izgleda zdravije i normalno i čime? :roll:
Opet ja :-D ali sam nasla jednu jako zanimljivu kremicu u apoteci. Zove se Borogal K. Sastav je borna kiselina i kamilica. Koristim je 3-4 dana i crvenilo se povuklo tako brzo da jos uvijek ne vjerujem. Cak su mi neke ranice od bubuljica zarasle brze nego inače. Cijena 4.25 za 100 ml kreme.

Nisrin

#15739 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

Meni je baby MIXA gel extraaa za pranje lica, ne iritira mi kozu, lijepo mi lice, ne isusuje ga i mirise predivno :D
Nije svacija koza ista...

U CMu imate ARTDECO kamuflazne kreme na snizenju - 7KM su, prekrivaju podocnjake i sve ostale nepravilnosti na licu savrseno...
Ductus Holedocus

#15740 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ductus Holedocus »

nemojte zamjeriti,ali vjerujem da cu ovdje najprije odgovor dobiti
Gdje ima kupiti secerne paste za depilaciju :oops:
lemniskata

#15741 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lemniskata »

Ductus Holedocus wrote:nemojte zamjeriti,ali vjerujem da cu ovdje najprije odgovor dobiti
ja koristim cleopatrinu gotovu, u dm-u ima. a viđala sam neke reklame po fb da ima u nekoj Egipatskoj kući na čaršiji.
Ductus Holedocus

#15742 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ductus Holedocus »

lemniskata wrote:
Ductus Holedocus wrote:nemojte zamjeriti,ali vjerujem da cu ovdje najprije odgovor dobiti
ja koristim cleopatrinu gotovu, u dm-u ima. a viđala sam neke reklame po fb da ima u nekoj Egipatskoj kući na čaršiji.
Hvala ti! Gdje se E kuca nalazi?
lemniskata

#15743 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lemniskata »

Ductus Holedocus wrote:
lemniskata wrote:
Hvala ti! Gdje se E kuca nalazi?
Ul. Kazazi br. 9, Baščaršija, Stari Grad, Sarajevo
(druga ulica desno iza begova dzami)

ovo je sa njihove stranice http://www.egipatskakuca.com/HomePageBh.html
lemniskata

#15744 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lemniskata »

zna li mi iko reći ima li Astor Skin match puder u Didacu na Ilidži?
Čudna sorta

#15745 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Čudna sorta »

Djevojke, može li preporuke za neki dobar kist za nanošenje tečnog pudera? Samo da nije naručivanje preko interneta, da ga mogu kod nas negdje kupiti.
zubi

#15746 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zubi »

Čudna sorta wrote:Djevojke, može li preporuke za neki dobar kist za nanošenje tečnog pudera? Samo da nije naručivanje preko interneta, da ga mogu kod nas negdje kupiti.
Imas u CM-u snizenje artdeco kistova, 30%...
Čudna sorta

#15747 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Čudna sorta »

zubi wrote:
Čudna sorta wrote:Djevojke, može li preporuke za neki dobar kist za nanošenje tečnog pudera? Samo da nije naručivanje preko interneta, da ga mogu kod nas negdje kupiti.
Valjaju li im kistovi?

Kupila jedan puder koji nikako da nanesem rukom kako treba, pa prije nego odustanem od njega da probam kistom kako će izgledati.
pin-up

#15748 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by pin-up »

Imaju Eco Bella kistovi u DM-u, sasvim solidni, a provjeri i na Deborah polici.
BJB

#15749 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

zubi wrote:
Nemoj ARDdeco kist za tecni, imam ga i grozan je..kad ga operes ispusta boju, ja sam platila punu cijenu i ne mogu prezaliti..
Ecco bella, ako lici na eCotools valjda nije losa...
Čudna sorta

#15750 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Čudna sorta »

Ja baš htjela otići danas do CM-a, a otići ću onda do DM-a da vidim... a još samo kad bih naručivala preko interneta, koje biste mi preporučili?
Post Reply