Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Mustang1
#15702 Re: Zeničani
Ne znam znaci li vam sta u toj raspravi ali Premier ima dvije "firme" Premiere World i Premiere Sports mislim ili tako nesto.. Neke poslovnice su pod jednom registrovane a neke pod drugom.
-
Mobile_Disco
#15703 Re: Zeničani
Otac cetiri "vrsna" fudbalerakamen spoticanja wrote:Vala cu doci...makar da mi djeca ne ostanu uskracena zvezde,genta jal sarajevaEborg wrote:Šeki. Hej, jebeni Šeki. Sa onim svojim bradonjom Kalušićem da vedre i oblače kao i do sada što se radilo.
Pa zar Zenica to sebi smije dozvoliti? Svi pred istok u četvrtak u 18:00 h da se usvoji novi statut i da odjebu takvi idioti, da Robija napuni Bilino!
- kamen spoticanja
-
Mustang1
#15705 Re: Zeničani
Ostade mi peterac neisplacen
-
belfy
#15706 Re: Zeničani
salji listic Fudi, on ce mozda izvuci i vise.Mustang1 wrote:Ostade mi peterac neisplacen
-
Kralj Tvrtko I.
#15707 Re: Zeničani
Jel to fakat nemRem podici peterac [emoji26][emoji21][emoji54]
Poslano sa mog SM-J710F
Poslano sa mog SM-J710F
-
uloglas
#15708 Re: Zeničani
Najbolje bi bilo za početak insistirati na poštovanju člana 89 i 90 važećeg Zakona o igrama na sreću i zatvoriti ili premjestiti sva uplatna mjesta koja se nalaze na manje od 100m od vjerskih objektata, osnovnih i srednjih škola. Kazna je od 5000 do 12000 a premještaj uplatnog mjesta još 5000Ci-Nick wrote:Ne bi me iznenadilo da Ustavni sud obori presudu:
http://pufbih.ba/v1/public/upload/files ... 20Suda.pdf
"Polazeći od navedenih ustavnih i zakonskih odredbi Ustavni sud je utvrdio da je Općinsko vijeće Zenica, ovlašteno donositi propise o uređenju naknada i pristojbi na svom području pa iz tih razloga postoji ustavni i zakonski temelj za donošenje osporene Odluke."
ali
"Ustavni sud je utvrdio povredu prava na jednakost pred zakonom u svim slučajevima u kojima je kao relevantan kriterij za propisivanje pristojbe (naknade ili poreza ) na istaknuti natpis tvrtke, nadležno općinsko vijeće propisalo vrstu djelatnosti koju obveznik obavlja.
Ustavni su Federacije je stanovišta da vrsta djelatnosti ne može biti relevantan kriterij za propisivanje različitih visina pristojbi za istaknuti natpis tvrtke."
Praktično ne samo kladionice nego i sve ostale firme bi se mogle žaliti jer se u svim općinama, gradovima kod određivanja visine komunalne takse djelatnost uzima kao relevantan kriterij.
Treba to drugačije prepakovati, naći drugi modus da im se uzme lova.
-
smartXL
#15709 Re: Zeničani
Po novoj odluci, visinu takse određuje akumulativnost a ne djelatnost. U prvom prijedlogu je bila djelatnost, ali su je izbacili. Ustavni sud je i rekao da kriterij za odeđivanje visine naknade može biti zona u kojoj se pravni subjekt nalazi, akumulativnost a djelatnost samo kao vrsta prepoznavanja subjekta. Dakle ako ospore ovu odluku, osporili su i sami sebe.Ci-Nick wrote:Ne bi me iznenadilo da Ustavni sud obori presudu:
"Polazeći od navedenih ustavnih i zakonskih odredbi Ustavni sud je utvrdio da je Općinsko vijeće Zenica, ovlašteno donositi propise o uređenju naknada i pristojbi na svom području pa iz tih razloga postoji ustavni i zakonski temelj za donošenje osporene Odluke."
ali
"Ustavni sud je utvrdio povredu prava na jednakost pred zakonom u svim slučajevima u kojima je kao relevantan kriterij za propisivanje pristojbe (naknade ili poreza ) na istaknuti natpis tvrtke, nadležno općinsko vijeće propisalo vrstu djelatnosti koju obveznik obavlja.
Ustavni su Federacije je stanovišta da vrsta djelatnosti ne može biti relevantan kriterij za propisivanje različitih visina pristojbi za istaknuti natpis tvrtke."
Praktično ne samo kladionice nego i sve ostale firme bi se mogle žaliti jer se u svim općinama, gradovima kod određivanja visine komunalne takse djelatnost uzima kao relevantan kriterij.
-
belfy
#15710 Re: Zeničani
smartXL wrote:Po novoj odluci, visinu takse određuje akumulativnost a ne djelatnost. U prvom prijedlogu je bila djelatnost, ali su je izbacili. Ustavni sud je i rekao da kriterij za odeđivanje visine naknade može biti zona u kojoj se pravni subjekt nalazi, akumulativnost a djelatnost samo kao vrsta prepoznavanja subjekta. Dakle ako ospore ovu odluku, osporili su i sami sebe.Ci-Nick wrote:Ne bi me iznenadilo da Ustavni sud obori presudu:
ali
-
wasabi
#15711 Re: Zeničani
Čekaj pa kakve veze ima ona trafika u Borisa Kidriča sa Lutrijom. Zar ona nije Duhanova, Opresina ili čija već? Koliko ja znam Lutrija BiH bi trebalo da ima potpisane ugovore sa distributerskim firmama vezano za prodaju svojih proizvoda (Bingo, srećke, šta ja znam....) i kako sad može da se ukine trafika? Pa to je isto kad bi sutra propao ''Avaz'' i kažu zatvoriće se sve trafike i objekti gdje se Avaz prodavao, a ima ga od Konzuma do buvlje pijace.... ili je text pogrešno interpretiran ili ja nisam dobro razumio....ali iz teksta ispada da će se sve trafike koje su prodavale Bingo zatvoriti što je po meni apsurdno i pomišljati.... što se tiće kladionica eno radi danas sportplus.... zar nisu dali radnicima otkaze....ma ovo jebo lud zbunjenog...
-
Mustang1
#15712 Re: Zeničani
Pa nije se zatvorila trafika nego nema visd binga tu.
-
kakavdanakneiskustvu
- kamen spoticanja
#15714 Re: Zeničani
Ako sam ja dobro shvatio dnevni red,ako prodje novi statut onda je sator privremeni predsjednikEborg wrote:Ako nema borbe stanje se ne mijenja, nužan je otpor kontra sistema!
ako ne sheki ce zajahat?
-
Eborg
#15715 Re: Zeničani
Pa može se Šeki kandidovati i po novom statutu ako se usvoji. Niko mu i ne brani i ne treba da mu brani.
Treba da prođe i dnevni red i novi statut i izbor za privremenog predsjednika od 6 mjeseci.
Ako ne prođe onda Šeki po trenutnom statutu ubacuje svojih 5 kandidata u Skupštinu, dobija mandat na 4 godine i doviđenja.
Treba da prođe i dnevni red i novi statut i izbor za privremenog predsjednika od 6 mjeseci.
Ako ne prođe onda Šeki po trenutnom statutu ubacuje svojih 5 kandidata u Skupštinu, dobija mandat na 4 godine i doviđenja.
- kamen spoticanja
#15716 Re: Zeničani
OkEborg wrote:Pa može se Šeki kandidovati i po novom statutu ako se usvoji. Niko mu i ne brani i ne treba da mu brani.
dobro sam razumio...bice svega
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#15717 Re: Zeničani
Izgleda kerovi od ove sedmice alajhmanet 
-
Mobile_Disco
#15718 Re: Zeničani
Izgleda da su i u Travniku/Novom Travniku pokusali sa taksama al nije kao proslo na sudu.. Tako pisu one kokoske po facebooku..
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#15719 Re: Zeničani
Šta sve one pišuMobile_Disco wrote:Izgleda da su i u Travniku/Novom Travniku pokusali sa taksama al nije kao proslo na sudu.. Tako pisu one kokoske po facebooku..
To isto trenutno radim i na FB grupi od šape
-
Mobile_Disco
#15720 Re: Zeničani
Ma znam al eto kao i sliku sa suda ubacile al nemam zivacq da je procitam na telefonuJimmy McNulty wrote:Šta sve one pišuMobile_Disco wrote:Izgleda da su i u Travniku/Novom Travniku pokusali sa taksama al nije kao proslo na sudu.. Tako pisu one kokoske po facebooku..ovih zadnjih par dana vrhunac svakog dana mi je napravit kafu i čitat njihove komentare
To isto trenutno radim i na FB grupi od šape
-
kakavdanakneiskustvu
- jasko_ba
#15722 Re: Zeničani
Sta, kako?Jimmy McNulty wrote:Izgleda kerovi od ove sedmice alajhmanet
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#15723 Re: Zeničani
jasko_ba wrote: Sta, kako?

- jasko_ba
#15724 Re: Zeničani
Jel zalost krenula u Sapinom stabu, izbacili su me iz one zatvorene grupe na FB-u prosli mjesec, ne mozes normalno sa njima pricati.Jimmy McNulty wrote:jasko_ba wrote: Sta, kako?
Evo i vidim da je panika, opet ih poceli sklanjati po stanovima i dvoristima
- kamen spoticanja
#15725 Re: Zeničani
Uh ovo je sansa da ih dvije trecine ne stigne do azilaJimmy McNulty wrote:jasko_ba wrote: Sta, kako?