Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#15701 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
@emotivac
Mozes poslati s faxom iz firme, nema to veze. Ako ne, posalji iz poste.
- emotivac
#15702 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
E super hvala ti, a da li bi bilo ok da posaljem i sa faxa jer sam vec poslao na email? Mislim ima li potrebe uopste?un1ted wrote:@emotivac
-
gidra
#15703 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ok, hvala na odgovoru. Hajd mi još ovo reci..._Reds_ wrote:ne kupuj nikada kreditnom karticom, nemas nikakvu zastitu. Dakle iskljucivo PayPal, kupovanje karticom je lutrija.
Plaćam u funtama (naručujem iz Engleske nešto) i po našoj kursnoj listi mi prikaže iznos 117 GBP = 257 KM, međutim konverzija preko PayPala mi izađe 271 KM, ili mi je bolje staviti ovu drugu opciju - Convert with card issuer (pretpostavljam da konverziju radi moja banka), u kojem slučaju je povoljnije po mene?
- _Reds_
#15704 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Da radi tvoja banka, uvijek.gidra wrote:Ok, hvala na odgovoru. Hajd mi još ovo reci..._Reds_ wrote:ne kupuj nikada kreditnom karticom, nemas nikakvu zastitu. Dakle iskljucivo PayPal, kupovanje karticom je lutrija.
Plaćam u funtama (naručujem iz Engleske nešto) i po našoj kursnoj listi mi prikaže iznos 117 GBP = 257 KM, međutim konverzija preko PayPala mi izađe 271 KM, ili mi je bolje staviti ovu drugu opciju - Convert with card issuer (pretpostavljam da konverziju radi moja banka), u kojem slučaju je povoljnije po mene?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#15705 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Convert with card issuer.
- emotivac
#15706 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Jel u funkciji ovaj njihov email za carinu crposta.rcsa @ uino.gov.ba ?
- kafanski_covjek
#15707 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
nemoj ni pokusavati da saljes mail jer je vise od godinu i po punemotivac wrote:Jel u funkciji ovaj njihov email za carinu crposta.rcsa @ uino.gov.ba ?
- emotivac
#15708 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
uf neka si mi rekao, ala bih se i nacekao haha sutra faxkafanski_covjek wrote:nemoj ni pokusavati da saljes mail jer je vise od godinu i po punemotivac wrote:Jel u funkciji ovaj njihov email za carinu crposta.rcsa @ uino.gov.ba ?samo fax
-
VPSA
#15709 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Izvinite ako pitam nesto sto je vec pitano (vjerovatno da) ali valjalo bi mi ako mi neko moze na brzinu odgovoriti.
Narucio sam item i nije stigao dobro nakon procjenjenog vremena. Otvorio sam slucaj na Ebayu i sad mi se javlja prodavac i predlaze da mi posalje novi item. Meni to nije problem ali to je barem jos mjesec cekanja. Mene zanima, mogu li mu ja reci ok, posalji, ali da ne zatvaram slucaj? Da li moze tako ili se slucaj sam zatvori nakon nekog vremena?
Narucio sam item i nije stigao dobro nakon procjenjenog vremena. Otvorio sam slucaj na Ebayu i sad mi se javlja prodavac i predlaze da mi posalje novi item. Meni to nije problem ali to je barem jos mjesec cekanja. Mene zanima, mogu li mu ja reci ok, posalji, ali da ne zatvaram slucaj? Da li moze tako ili se slucaj sam zatvori nakon nekog vremena?
- klaki
#15710 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
brze mi iz kine doleti nego sto nasim treba da mi donesu jbt
-
The BEN10
#15711 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ja sam imao isti slučaj, prodavac je ko fol ponovo slao dvaput i nikad nije stiglo. A ja zatvorio case nakon što je "ponovo poslao" prvi put.VPSA wrote:Izvinite ako pitam nesto sto je vec pitano (vjerovatno da) ali valjalo bi mi ako mi neko moze na brzinu odgovoriti.
-
ajrolina
#15712 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Molim za misljenje
Narucila sam tretman za kosu (70$) iz Israela placeno putem paypal-a, nisam razmislja da se to carini al hajd pomirila se s cinjenicom da ce me izaci pravo skupo, medjutim danas mi kazu da trebam platiti 8.5km da su na carini napisali da je sampon iscurio, postar je odnio komsinici jer nisam bila kod kuce nije me ni nazvao (odbila je preuzeti), sta sad da radim? Hvala
Narucila sam tretman za kosu (70$) iz Israela placeno putem paypal-a, nisam razmislja da se to carini al hajd pomirila se s cinjenicom da ce me izaci pravo skupo, medjutim danas mi kazu da trebam platiti 8.5km da su na carini napisali da je sampon iscurio, postar je odnio komsinici jer nisam bila kod kuce nije me ni nazvao (odbila je preuzeti), sta sad da radim? Hvala
- victom
#15713 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
dilema.ajrolina wrote:Molim za misljenje
Ja bih uradio ovako:
1) Preuzeo pošiljku. Platio 8.5 KM
2) Kući uključio kameru ili mobitel i detaljno SNIMIO raspakivanje od početka do kraja. I Uslikao još par slika.
3) Ako je sve OK ili ako je malo iscurilo, zadržao pošiljku.
4) Ako je baš sve iscurilo, poslao prodavaču i VIDEO i SLIKE i ljubazno pitao za refund ili novi proizvod
Sretno. lp
Last edited by victom on 01/03/2021 05:19, edited 2 times in total.
- kafanski_covjek
#15714 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
samo pare nazadThe BEN10 wrote:Ja sam imao isti slučaj, prodavac je ko fol ponovo slao dvaput i nikad nije stiglo. A ja zatvorio case nakon što je "ponovo poslao" prvi put.VPSA wrote:Izvinite ako pitam nesto sto je vec pitano (vjerovatno da) ali valjalo bi mi ako mi neko moze na brzinu odgovoriti.
-
ajrolina
#15715 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Hvalavictom wrote:dilema.ajrolina wrote:Molim za misljenje
Ja bih uradio ovako:
1) Preuzeo pošiljku. Platio 8.5 KM
2) Kući uključio kameru ili mobitel i detaljno SNIMIO raspakivanje od početka do kraja. I Uslikao još par slika.
3) Ako je sve OK ili ako je malo iscurilo, zadržao pošiljku.
4) Ako je baš sve iscurilo, poslao prodavaču i VIDEO i SLIKE i ljubazno pitao za refund ili novi proizvod
Sretno. lp
- kafanski_covjek
#15716 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
...znaci da ce se cariniti ili ne?Record item customs information (Inb)
- klaki
#15717 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Treci dan nema postara. Koji debilizam da ne mogu otic u postu sa licnom da podignem svoj rodjeni paket jebem ti drzavo majku.
ne znaci, znaci da pregledaju paket samokafanski_covjek wrote:...znaci da ce se cariniti ili ne?Record item customs information (Inb)
- choxnox
#15718 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Nikad, ali apsolutno nikad ne pristajte da vam ponovo salju artikle. Samo novac nazad, ako nije nesto posebno hitno onda sacekati jer ce mozda stici. U tom slucaju ako stigne, samo im ponovo posaljite novac da budete fer i to je to.VPSA wrote:Izvinite ako pitam nesto sto je vec pitano (vjerovatno da) ali valjalo bi mi ako mi neko moze na brzinu odgovoriti.
-
VPSA
#15719 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
I mislio sam da je tako najpametnije. Hvala svima koji su odgovorili.
- kafanski_covjek
#15720 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
jutros oko 8h mi izbacilo da je otislo na carinu i cim do sada nije ispisalo "Otprema pisama na carinu - IZVOZ" mislim da me sleduje trosakklaki wrote:ne znaci, znaci da pregledaju paket samokafanski_covjek wrote:...znaci da ce se cariniti ili ne?Record item customs information (Inb)
- emotivac
#15721 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
tako je i kod mene pisalo na trackingu pa mi je dosla koverta {pismo} za par dana da im posaljem paypal racun, izvod ili neki dokaz.. poslao i jos uvijek nista.. naravno faxom
- victom
#15722 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ne mora značiti. Nekad po tri dana stoji, i na kraju se ne carini.kafanski_covjek wrote:
jutros oko 8h mi izbacilo da je otislo na carinu i cim do sada nije ispisalo "Otprema pisama na carinu - IZVOZ" mislim da me sleduje trosak
Obično pošiljke ortogonalnih kontura(kutije) idu sve na carinu.
Pa onda oni to lagano pregledaju.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:19, edited 2 times in total.
-
rexandroid
#15723 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
pozz
koliko moram ocekivat troskova za narudzbu preko ebaya koja kosta 1000$.
nije nista tesko oko 50gr, moze stati u malu kovertu.
pise shipping 18$ is UK.
da li je ukljucen pdv 17%, sta jos?
hvala
pise shipping 18$ is UK.
hvala
- kloniran
#15724 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ako kojim slucajem ode na carinu a ne bi trebalo jer je u koverti moraces angazovati spediterarexandroid wrote:pozz
pise shipping 18$ is UK.
hvala
nek ne pise stvarnu vrijednost artikla na koverti
-
rexandroid
#15725 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
kako mislis angazovati speditera?kloniran wrote:ako kojim slucajem ode na carinu a ne bi trebalo jer je u koverti moraces angazovati spediterarexandroid wrote:pozz
pise shipping 18$ is UK.
hvala
nek ne pise stvarnu vrijednost artikla na koverti
softver je u pitanju, stavio bi dvd u pismo.