Pa sto nisi reko levatu da dodje i kad dodje polomis mu kosti,vidis da taj nije vidio hs-a ocima to neka lopovcina.AdrianMole wrote:Jedno upozorenje za sve korisnike koji čitaju ovaj forum.Upravo sam imao vrlo neugodna telefonski razgovor.Nazvao je ''gospodin''(bez predstavljanja) koji je bio uporan da mi zamijeni risiver.Pošto sam rekao da imam CI modul,a ne risiver još žešće je insistirao da mi zamjeni modul sa risiverom pri tome mi PRIJETEĆI kako je Telemach preuzeo HS i kako bih mogao ostati bez signala.Pri tome ja uopće nisam tražio zamjenu i moj modul je potpuno funkcionalan i upratio je sve frekvencije i promjene programske sheme,EPG-a i kodiranja besprijekorno što su potvrdili i monteri HS koji su mi nedavno dolazili.Radi se o osobi nazalne boje glase sa(sudeći po broju telefona) oboda sarajevske kotline koja je bila dosta neugodna i drska.Pretpostavljam kako nije riječ o uposleniku Telemacha,jer se takvim nije ni predstavio ,nego o predstavniku outsourceing firme koju ste angažirali za zamjenu opreme pošto ovakav obujam posla u kratkom vremenu ne možete realno napraviti.Broj su mu sigurno proslijedili iz vaše korisničke službe.Netko mnogo manje upućen od mene bi vjerojatno završio sa risiverom upitne funkcionalnosti umjesto posve funkcionalnog CI modula.
@MH i HS kablovska,molim Vas da obratite pažnju na ovo,jer ovakve stvari ozbiljno ruše imidž firme!
HS kablovska
Moderator: anex
- radiša
#15701 Re: HS kablovska
-
operacija labrador
#15702 Re: HS kablovska
AdrianMole wrote:Jedno upozorenje za sve korisnike koji čitaju ovaj forum.Upravo sam imao vrlo neugodna telefonski razgovor.Nazvao je ''gospodin''(bez predstavljanja) koji je bio uporan da mi zamijeni risiver.Pošto sam rekao da imam CI modul,a ne risiver još žešće je insistirao da mi zamjeni modul sa risiverom pri tome mi PRIJETEĆI kako je Telemach preuzeo HS i kako bih mogao ostati bez signala.Pri tome ja uopće nisam tražio zamjenu i moj modul je potpuno funkcionalan i upratio je sve frekvencije i promjene programske sheme,EPG-a i kodiranja besprijekorno što su potvrdili i monteri HS koji su mi nedavno dolazili.Radi se o osobi nazalne boje glase sa(sudeći po broju telefona) oboda sarajevske kotline koja je bila dosta neugodna i drska.Pretpostavljam kako nije riječ o uposleniku Telemacha,jer se takvim nije ni predstavio ,nego o predstavniku outsourceing firme koju ste angažirali za zamjenu opreme pošto ovakav obujam posla u kratkom vremenu ne možete realno napraviti.Broj su mu sigurno proslijedili iz vaše korisničke službe.Netko mnogo manje upućen od mene bi vjerojatno završio sa risiverom upitne funkcionalnosti umjesto posve funkcionalnog CI modula.
@MH i HS kablovska,molim Vas da obratite pažnju na ovo,jer ovakve stvari ozbiljno ruše imidž firme!
Potvrđujem da je i moj broj (mobitel) zvala ista osoba,također tražeći da mi zamjeni CI modul reciverom. Prijavio sam prije najmanje 7 dana probleme sa internetom (download jako varira od 0.5 do 16 mbps), serviser je dolazio izmjerio signal (odličan) - i ništa se dalje nije poduzimalo. Za one koji može biti ne znaju u funkciji je i broj 974 444 . Pripazite malo , možda se na forumu neko lažno predstavlja i prikuplja podatke, kontaktirajte podršku i ne ostavljajte broj telefona na forumu. pozdrav i sretno ...
- radiša
#15703 Re: HS kablovska
samo kazes jao pa upravo mislim o vama koja koincidencija dodjite sto brze mozete,kad dodje ubacis ga u blender,frape napravis i dadnes kerovima.
- kemox
#15704 Re: HS kablovska
Na HS-u si a radi ti d3go?The Realist wrote:Izgleda da će biti riješeno. A kažem, zvao sam ja već ranije, ali mi rečeno da ne mogu imati te kanale dok ne pređem na Telemach, no, nesporazum očito.crnivrag wrote: Javi im se na PP ili nazovi 1360 i iznesi problem.
Eno vidim da se od danas na stranici HS-a pod linkom "Lista digitalnih kanala na području gdje pušten novi signal", nalazi lista kanala koji pripadaju Proširenom paketu (ukupno 166 kanala).
Sad sam provjerio na stranici Telemach-a i broj i lista kanala se podudara sa brojem i listom kanala Proširenog paketa digitalne ponude Telemach-a.
Izgleda da bi svi korisnici, koji je pušten novi signal, a koristili su digitalu HS-a, trebali imati Prošireni paket.
Listu kanala koje bi trebao imati možeš vidjeti ovdje: http://www.hs-hkb.ba/digitalna-tv/lista ... je-ilidza/
Btw. moram reći da je fina ova lista, nema šta. Meni trenutno jedino što smeta je što analognu ne mogu koristiti radi frekfencija, ali hajde, nije sada neki veliki problem, jer imam D3Go (btw. i tu su mi zaključani kanali, koje bih trebao imati, što mi je malo čudno, jer sam mislio da to nije vezano za reciever).
-
The Realist
#15705 Re: HS kablovska
Radi D3Go, samo bez ovih novih kanala i jesam na HS-u.kemox wrote:
Na HS-u si a radi ti d3go?
- chakany
#15706 Re: HS kablovska
Volio bih da nam uvedu još i ovih šest kanala koji su na Telemach-u, a mi ih nemamo: RTS 1, B92 INFO, VI-NET TV, TV VISOKO, SAUDI Q'URAN, TV JASMIN.
I da evo uveli su MTV IGMAN na digitalnu, iako mene baš to nešto plaho ne interesuje.
Je li našao neko tu NAŠU TV iz Mostara, meni je nema
Možda je još nisu uveli.
E sad interesuje me ako želim i ove HD kanale, kako onda? Kome se obratiti? Mislim otključano mi je sve osim toga, a tamo imam FOX HD, joj ovaj HD je odličan, slika baš čista, užitak gledati seriju na FOX CRIME ili FOX LIFE HD.
I da evo uveli su MTV IGMAN na digitalnu, iako mene baš to nešto plaho ne interesuje.
Možda je još nisu uveli.
E sad interesuje me ako želim i ove HD kanale, kako onda? Kome se obratiti? Mislim otključano mi je sve osim toga, a tamo imam FOX HD, joj ovaj HD je odličan, slika baš čista, užitak gledati seriju na FOX CRIME ili FOX LIFE HD.
- chakany
#15707 Re: HS kablovska
I da još nešto, kako to da na Telemach-u imaju 64 kanala u digitalnoj, a kod nas 59 kanalachakany wrote:Volio bih da nam uvedu još i ovih šest kanala koji su na Telemach-u, a mi ih nemamo: RTS 1, B92 INFO, VI-NET TV, TV VISOKO, SAUDI Q'URAN, TV JASMIN.
Je li našao neko tu NAŠU TV iz Mostara, meni je nema![]()
Možda je još nisu uveli.
Super je što sve analogne kanale sad imamo i na digitalnoj, dok to ranije nije bio slučaj.
- chakany
#15708 Re: HS kablovska
S kim potpisujem ugovor Telemachom ili HS?Iza Horizonta wrote:HD paket košta 8KM, trebaš potpisat ugovor.chakany wrote:Volio bih da nam uvedu još i ovih šest kanala koji su na Telemach-u, a mi ih nemamo: RTS 1, B92 INFO, VI-NET TV, TV VISOKO, SAUDI Q'URAN, TV JASMIN.
Možda je još nisu uveli.
- chakany
#15709 Re: HS kablovska
Volio bih da nam uvedu još i ovih šest kanala koji su na Telemach-u, a mi ih nemamo: RTS 1, B92 INFO, VI-NET TV, TV VISOKO, SAUDI Q'URAN, TV JASMIN.
Možda je još nisu uveli.
I da još nešto, kako to da na Telemach-u imaju 64 kanala u digitalnoj, a kod nas 59 kanala
Super je što sve analogne kanale sad imamo i na digitalnoj, dok to ranije nije bio slučaj.
Možda je još nisu uveli.
I da još nešto, kako to da na Telemach-u imaju 64 kanala u digitalnoj, a kod nas 59 kanala
- crnivrag
#15711 Re: HS kablovska
Našu TV bi trebali uvesti u digitalnu kad krene sa radom 15-og februara, a svi bismo voljeli da su nam identične sheme.chakany wrote:Volio bih da nam uvedu još i ovih šest kanala koji su na Telemach-u, a mi ih nemamo: RTS 1, B92 INFO, VI-NET TV, TV VISOKO, SAUDI Q'URAN, TV JASMIN.
Možda je još nisu uveli.
Npr. u Sarajevu (originalna Telemach ponuda) nemamo Z1, koji ima u svim ostalim ponudama (uključujući i ponudu HS-a) osim u Zenici.
U Zenici imaju kanali Da Vinci Learning, Minimax i Outdoor Channel koji nemaju ni u jednoj drugoj shemi.
A u Art-Net-u postoji kanal Art Info koji je dostupan samo za to područje.
A na BHB području idu RTV TK i HIT TV Brčko, koji nisu u ponudi u ostalim shemama.
Last edited by crnivrag on 05/02/2016 20:13, edited 1 time in total.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#15712 Re: HS kablovska
AdrianMole wrote:Jedno upozorenje za sve korisnike koji čitaju ovaj forum.Upravo sam imao vrlo neugodna telefonski razgovor.Nazvao je ''gospodin''(bez predstavljanja) koji je bio uporan da mi zamijeni risiver.Pošto sam rekao da imam CI modul,a ne risiver još žešće je insistirao da mi zamjeni modul sa risiverom pri tome mi PRIJETEĆI kako je Telemach preuzeo HS i kako bih mogao ostati bez signala.Pri tome ja uopće nisam tražio zamjenu i moj modul je potpuno funkcionalan i upratio je sve frekvencije i promjene programske sheme,EPG-a i kodiranja besprijekorno što su potvrdili i monteri HS koji su mi nedavno dolazili.Radi se o osobi nazalne boje glase sa(sudeći po broju telefona) oboda sarajevske kotline koja je bila dosta neugodna i drska.Pretpostavljam kako nije riječ o uposleniku Telemacha,jer se takvim nije ni predstavio ,nego o predstavniku outsourceing firme koju ste angažirali za zamjenu opreme pošto ovakav obujam posla u kratkom vremenu ne možete realno napraviti.Broj su mu sigurno proslijedili iz vaše korisničke službe.Netko mnogo manje upućen od mene bi vjerojatno završio sa risiverom upitne funkcionalnosti umjesto posve funkcionalnog CI modula.
takvi meni kad udju u kucu izadju kod seke na plasticnoj hirurziji...
- kemox
#15713 Re: HS kablovska
@MH i HS kablovskaThe Realist wrote:Radi D3Go, samo bez ovih novih kanala i jesam na HS-u.kemox wrote:
Na HS-u si a radi ti d3go?
Zašto kod mene ne radi d3go, registrovao sam se ali ne radi ni jedan kanal. KID8 paket koristim

Last edited by kemox on 05/02/2016 17:36, edited 1 time in total.
-
alen_89
#15714 Re: HS kablovska
Koja je razlika u digitalnim kanalima (gdje pusten novi signal) izmedu paketa KID 8, 14 i 22 ??? plz objasnjenje...
- crnivrag
#15715 Re: HS kablovska
Izgleda da je svim starim HS korisnicima pušten Prošireni paket, bez obzira da li koriste samo digitalnu ili KID pakete.alen_89 wrote:Koja je razlika u digitalnim kanalima (gdje pusten novi signal) izmedu paketa KID 8, 14 i 22 ??? plz objasnjenje...
Naravno ovo se odnosi na korisnike koji su već prebačeni na novu shemu.
- maraccana
#15716 Re: HS kablovska
Četvrti dan bez neta i digitalne, huhuhu, danas trebo lik doći nije došao, valjda će sutra kao, letite mi iz kuće u pon. lihvari. 
-
operacija labrador
#15717 Re: HS kablovska
Pušteno svima da se smire "duhovi" i prelazi na Moja TV ... Svakome jasno da ovo neće ostati ovako ...crnivrag wrote:Izgleda da je svim starim HS korisnicima pušten Prošireni paket, bez obzira da li koriste samo digitalnu ili KID pakete.alen_89 wrote:Koja je razlika u digitalnim kanalima (gdje pusten novi signal) izmedu paketa KID 8, 14 i 22 ??? plz objasnjenje...
Naravno ovo se odnosi na korisnike koji su već prebačeni na novu shemu.
-
The Realist
#15718 Re: HS kablovska
Danas supruzi rekli da se početkom marta ukida HS, ali sada ne znam je li ona dobro shvatila, ili je informacija pogrešna, ili je ustvari istina?operacija labrador wrote: Pušteno svima da se smire "duhovi" i prelazi na Moja TV ... Svakome jasno da ovo neće ostati ovako ...
- crnivrag
#15719 Re: HS kablovska
Evo sad sam pogledao internet arhivu i vidio da ste prije imali 155 kanala za 13,60 KM mjesečno, a sad ste dobili Prošireni paket koji košta 10 KM mjesečno sa 166 kanala, a od toga je 14 u HD rezoluciji.The Realist wrote:Danas supruzi rekli da se početkom marta ukida HS, ali sada ne znam je li ona dobro shvatila, ili je informacija pogrešna, ili je ustvari istina?operacija labrador wrote: Pušteno svima da se smire "duhovi" i prelazi na Moja TV ... Svakome jasno da ovo neće ostati ovako ...
-
zdruzdjo
#15720 Re: HS kablovska
Mene je danas neko zvao ali nije me bilo kuci. Zovem ponovo ali se ne javlja. Nepoznat broj totalno. Hajde pls dajte broj pa da znamo.
-
The Realist
#15721 Re: HS kablovska
To možda neki, ja nisam dobio ništacrnivrag wrote: Evo sad sam pogledao internet arhivu i vidio da ste prije imali 155 kanala za 13,60 KM mjesečno, a sad ste dobili Prošireni paket koji košta 10 KM mjesečno sa 166 kanala, a od toga je 14 u HD rezoluciji.
- crnivrag
#15722 Re: HS kablovska
Hajde eto obećali su ti da će pustiti, izgleda da ti sa servera nisu poslani pravi paketi, ili ti ih resiver nije primio kad su podešavali.The Realist wrote:
To možda neki, ja nisam dobio ništa.
-
ulli
#15723 Re: HS kablovska
Ako je ovo zaista zašto ne mogu imati istu programsku šemu na svim televizorima u stanu kao što je bilo na HS-u? Rekli ste mi da nadoplatim za druge televizore iako imam CI module kupljene od HS-a.MH i HS kablovska wrote:Zdravo travar,travar wrote:Da ukratko rezimiram:
Mogu ostati na HS-u?
Mogu nastaviti koristiti njihov CI?
Ostajem na KID22?
Koje su onda prednosti/mane prelaska na telemach (D3(GO) me ne zanima), s obzirom da sam s HS-om zadovoljan već nekoliko godina?
ponuda HS kompanije i ponuda kompanije HKB net je unaprijeđena novim uslugama koje ćete moći odabrati na korištenje potpisivanjem novih pretplatničkih Ugovora s kompanijom HS, odnosno kompanijom HKB net. Očekuju Vas ponude brzog interneta, povoljne fiksne telefonije i unaprijeđeni paketi po konkurentnim cijenama.
Ukoliko se ne odlučite za ponudu korištenja naših naprednijih usluga, Vaše trenutno aktivne usluge bit ćete u mogućnosti koristiti i dalje, u skladu s postojećim pretplatničkim ugovorima.
-
The Realist
#15724 Re: HS kablovska
Ma jesu, ali nikako da se odlučecrnivrag wrote:
Hajde eto obećali su ti da će pustiti, izgleda da ti sa servera nisu poslani pravi paketi, ili ti ih resiver nije primio kad su podešavali.
- Atticus Finch
#15725 Re: HS kablovska
Super je što su pustili hd kanale, još da poprave i signal... ove kockice ubiše u pojam...valjda ne tražim puno?