Fala Bogu dragom da vidim nešto normalno danaszijancer wrote:

Moderator: anex
Fala Bogu dragom da vidim nešto normalno danaszijancer wrote:

ne visi na temi nego sic za spore'.arzuhal wrote:Ima i pita svakakvih danas: svana lijepa, ušminkana, ih...a iznutra nikaka. I obrnuto: sva naka zgužvana, a u duši se topi
On visi u nadi da ce ga neko pozvati da jedeeeeehadzinicasa wrote:ne visi na temi nego sic za spore'.arzuhal wrote:Ima i pita svakakvih danas: svana lijepa, ušminkana, ih...a iznutra nikaka. I obrnuto: sva naka zgužvana, a u duši se topi
dZe ti je i mjesto.
Bloo wrote:Kako mozete jesti ta mala.cudovista iz moraVenomousV wrote:Kod mene su bile tagliatele sa kozicama![]()
Ko ono neki dan postavi sliku skampa? Inspirisali su nas

Može biti meso, a može i zelje, haj mu znajarzuhal wrote:Fala Bogu dragom da vidim nešto normalno danaszijancer wrote:...Čekaj malo...Šta je unutra?
Obje opcije idu ruku pod ruku kod meneTomahawk11 wrote:Može biti meso, a može i zelje, haj mu znajarzuhal wrote:Fala Bogu dragom da vidim nešto normalno danaszijancer wrote:...Čekaj malo...Šta je unutra?

Meni to žao u pitu, ja volim nako spremljeno, malo obareno i to, MLJAC!Tomahawk11 wrote:Meni je prava zeljanica od mlade koprive u proljeće s dodacima domaćeg kajmaka i jaja.
Ove zelje varijante su --- nah
zar nisi ti prestao duhaniti?arzuhal wrote:
Obje opcije idu ruku pod ruku kod mene![]()
Ali zijan-ćerka nam je otkrila: zeljanica. Nigdje daleko od trave, dođi druže, sjedi...
Ih, ja sam bacio duhan, ne brojim više godine...drčno sam ga hitio, kao neobični smrtnik...hadzinicasa wrote:zar nisi ti prestao duhaniti?arzuhal wrote:
Obje opcije idu ruku pod ruku kod mene![]()
Ali zijan-ćerka nam je otkrila: zeljanica. Nigdje daleko od trave, dođi druže, sjedi...
![]()
ne kao mi, obicni smrtnici...
znam. nek si.arzuhal wrote: Ih, ja sam bacio duhan, ne brojim više godine...drčno sam ga hitio, kao neobični smrtnik...
Kontam šta kazuješ. Da imamo više takvih uviđavnih, đe bismo mi prispjeli, haj znaj...hadzinicasa wrote:znam. nek si.arzuhal wrote: Ih, ja sam bacio duhan, ne brojim više godine...drčno sam ga hitio, kao neobični smrtnik...
ali ja nesto kontam, kad ne bih imala tog poroka, bila bih, prosto, savrsena.... a svijet za to nije spreman.
tako da se zrtvujem zarad opceg dobra. kamencic u cipeli i to.
Nekada sam fetu u listu vinove loze grijala na grillu. Topla je zbilja ukusnija.pustopoljina wrote:Uzmes alu foliju stavis malo ulja, bibera, kolut koji luka, komad fete i zacina tipa timijan, malo paradajza iz ulja, koju maslinu, zamotas u foliju i puknes u ugrijanu rernu..moze i friski paradajz ili paprika...mogu i kaperi...sta ko voli.
gotovo je kad se rastopi...jesti sa nekim mirisnim kruhom.
hadzinicasa wrote:znam. nek si.arzuhal wrote: Ih, ja sam bacio duhan, ne brojim više godine...drčno sam ga hitio, kao neobični smrtnik...
ali ja nesto kontam, kad ne bih imala tog poroka, bila bih, prosto, savrsena.... a svijet za to nije spreman.
tako da se zrtvujem zarad opceg dobra. kamencic u cipeli i to.
zijancer wrote:ne tracajte zeljanicu![]()
krive su hadzinica i vazi kad su bombardovale pitama u nedjelju, pa sam morala mrtva umorna praviti brzinsku krompirusukoju sam presolila, prebiberila i prepekla
bilo mi je muka
Kompirnjača se NIKAD NE MOŽE prebiberit, to je jedan od pitnih aksioma."Ne može se pita od kompijera toliko pokvarit što dobar jogurt ne bi popravio", rek'o bi Njegošzijancer wrote:ne tracajte zeljanicu![]()
krive su hadzinica i vazi kad su bombardovale pitama u nedjelju, pa sam morala mrtva umorna praviti brzinsku krompirusukoju sam presolila, prebiberila i prepekla
bilo mi je muka

imaJohn Cleese wrote:
Na temu: Ima l' sta novo za na kasiku?![]()