BHTelecom
Moderator: Benq
-
Fast Driver
#15701 Re: BHTelecom
Ako može mala pomoć - moje razumijevanje je da Moja TV Basic paket (cca. 25KM mjesečno) podrazumijeva samo TV uslugu koja se realizuje preko drugog internet providera? Znači mogu uvesti ovaj TV paket/uslugu preko Telemach internet priključka?
-
player_
#15702 Re: BHTelecom
Kod huaweija nema nikako opcije za volte niti prolaze kodovi neki za aktivaciju dok vidim da konkretno ovaj model nova 5T u srbiji se koristi za volte, znaci onda da Bht mora pustiti vjerovatno podesavanja da telefon prepozna ili sta vec....
-
fast-and-the-curious
#15703 Re: BHTelecom
Ne, paket se realizira putem BH Telecomove fiksne infrastrukture.Fast Driver wrote: ↑28/04/2023 16:23 Ako može mala pomoć - moje razumijevanje je da Moja TV Basic paket (cca. 25KM mjesečno) podrazumijeva samo TV uslugu koja se realizuje preko drugog internet providera? Znači mogu uvesti ovaj TV paket/uslugu preko Telemach internet priključka?
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#15704 Re: BHTelecom
U pravu si. Sada je ok.Del_Boy1 wrote: ↑28/04/2023 12:03Ponovi još jednom, treba da piše disabled.suad-sarajevo wrote: ↑28/04/2023 11:43
Kada ukucam ovaj kod izbaci ovo.
Valjda je to to. Xiaomi mi 10T Pro.
Znam da zvuči nelogično ali eto tako je, pa onda provjeri u postavkama da li se pojavio.
-
Posmatrac_007
#15705 Re: BHTelecom
Kaže teta na 1444, nakon što je obavila konsultacije pa me nazvala sljedeći dan, da ne može raditi VOLTE kod korisnika koji imaju aktiviranu uslugu Twin kartice.
Sad da li griješi ili ne, vidjećemo narednih dana.
- Del_Boy1
#15706 Re: BHTelecom
Nadam se da griješi, al' možda je to samo tokom testnog perioda.Posmatrac_007 wrote: ↑28/04/2023 18:54Kaže teta na 1444, nakon što je obavila konsultacije pa me nazvala sljedeći dan, da ne može raditi VOLTE kod korisnika koji imaju aktiviranu uslugu Twin kartice.
-
the_markos95
#15707 Re: BHTelecom
Sta je twin kartica?Del_Boy1 wrote: ↑28/04/2023 19:04Nadam se da griješi, al' možda je to samo tokom testnog perioda.Posmatrac_007 wrote: ↑28/04/2023 18:54
Kaže teta na 1444, nakon što je obavila konsultacije pa me nazvala sljedeći dan, da ne može raditi VOLTE kod korisnika koji imaju aktiviranu uslugu Twin kartice.
- Del_Boy1
#15708 Re: BHTelecom
Dvije SIM kartice sa istim brojem.
- Hyperthalamus
#15709 Re: BHTelecom
Ovi sa twin karticama ostadose osakaceni za masu stvari...ne moze e-sim, evo sad ne moze ni volte....sta jos nece moci ?
- -Chesterfield-
#15710 Re: BHTelecom
Može li se ugasiti ta druga, odnosno prva original kartica?
Ja sam to mijenjao više puta. Kako su izlazili ovi noviji mobiteli tako sam mijenjao kartice jer nisu mogle stati u mobitel.
Ne sjećam se ni gdje mi je ona velika - original.
Ja sam to mijenjao više puta. Kako su izlazili ovi noviji mobiteli tako sam mijenjao kartice jer nisu mogle stati u mobitel.
Ne sjećam se ni gdje mi je ona velika - original.
- Del_Boy1
#15711 Re: BHTelecom
Evo odgovora vezano za VoLTE uslugu.
Za korištenje VoLTE usluge potrebno je da budu zadovoljeni slijedeći uslovi:
• Korisnik treba posjedovati telefon koji ima VoLTE funkcionalnost i koji je certifikovan za korištenje u mreži BH Telecoma. Ovo znači da proizvođač telefonskog uređaja mora adaptirati firmware telefona za rad u mreži BH Telecoma i taj
firmware instalirati na telefonski uređaj. Instalacija navedenog firmware-a se obavlja tokom isporuke uređaja (novi uređaji se isporučuju sa preinstaliranim firmware-om), ili se upgrade vrši u sklopu redovnih upgrade-a proizvođača.
BH Telecom će periodično ažurirati listu certificiranih telefona koja će biti dostupna korisnicima na zvaničnoj web stranici.
• Korisnik ne smije imati aktiviranu zabranu paketskog prijenosa podataka (mobilnog interneta).
• Usluga je omogućena korisnicima postpaid paketa sa uključenom govornom uslugom.
• Korisnik VoLTE usluge ne može istovremeno koristiti uslugu „Twin kartica“.
• Da bi koristio VoLTE uslugu, korisnik mora imati USIM karticu.
• Korisnik treba posjedovati telefon koji ima VoLTE funkcionalnost i koji je certifikovan za korištenje u mreži BH Telecoma. Ovo znači da proizvođač telefonskog uređaja mora adaptirati firmware telefona za rad u mreži BH Telecoma i taj
firmware instalirati na telefonski uređaj. Instalacija navedenog firmware-a se obavlja tokom isporuke uređaja (novi uređaji se isporučuju sa preinstaliranim firmware-om), ili se upgrade vrši u sklopu redovnih upgrade-a proizvođača.
BH Telecom će periodično ažurirati listu certificiranih telefona koja će biti dostupna korisnicima na zvaničnoj web stranici.
• Korisnik ne smije imati aktiviranu zabranu paketskog prijenosa podataka (mobilnog interneta).
• Usluga je omogućena korisnicima postpaid paketa sa uključenom govornom uslugom.
- crnivrag
#15712 Re: BHTelecom
Znači nije još omogućeno za prepaid, bezveze se glupiram i pokušavamDel_Boy1 wrote: ↑29/04/2023 14:58 Evo odgovora vezano za VoLTE uslugu.
- Del_Boy1
-
player_
#15714 Re: BHTelecom
Ovo ce u startu biti ograniceno na mali broj novijih mobitele vjerovatno...
-
123bih123
#15715 Re: BHTelecom
Jel moguce da ni esim nece imati ovaj volte.
-
Posmatrac_007
#15716 Re: BHTelecom
I ja razmišljam o odjavi Twin kartice, ali kontam još da sačekam da vidim kakva će biti iskustva sa potrošnjom baterije kada je upaljen Volte. Prema najavama telekoma, baterija će duže trajati, ali prema nekim drugim iskustvima ispada da više baterije troši. Čak me iznenadilo na prethodno priloženim iphone slikama, od strane nekih korisnika u postovima iznad, da je Apple naveo da upotreba može imati uticaj na trajanje baterije.
Na netu što sam čitao, neki uopšteni zaključak je, da u uslovima jakog 4G signala Volte ima malu prednost u trajanju baterije, a u slučaju slabijeg 4G signala na lokaciji korisnika Volte troši puno više baterije na čekanju.
Sačekati iskustva, pa ako budu dobra onda gasiti Twin, a ako budu loša onda neka twina, a Volte ide na OFF
-
zippoo87
#15717 Re: BHTelecom
Obzirom da to ide preko interneta i 4G a poznato je da kada je 4G signal slabiji,4G antena u telefonu treba vise struje da dodje do signala i samim tim je i potrosnja baterije pojacana.Posmatrac_007 wrote: ↑29/04/2023 21:21I ja razmišljam o odjavi Twin kartice, ali kontam još da sačekam da vidim kakva će biti iskustva sa potrošnjom baterije kada je upaljen Volte. Prema najavama telekoma, baterija će duže trajati, ali prema nekim drugim iskustvima ispada da više baterije troši. Čak me iznenadilo na prethodno priloženim iphone slikama, od strane nekih korisnika u postovima iznad, da je Apple naveo da upotreba može imati uticaj na trajanje baterije.
Na netu što sam čitao, neki uopšteni zaključak je, da u uslovima jakog 4G signala Volte ima malu prednost u trajanju baterije, a u slučaju slabijeg 4G signala na lokaciji korisnika Volte troši puno više baterije na čekanju.
Sačekati iskustva, pa ako budu dobra onda gasiti Twin, a ako budu loša onda neka twina, a Volte ide na OFF![]()
Kada je 4G signal odlican,antena manje trosi i to je ta razlika a ne vjerujem da sama tehnologija VoLTE ima ikakvog uticaja na bateriju,mimo 4G signala.
-
sabanss
#15718 Re: BHTelecom
Recite mi šta konkretno očekujete da volte? Šta mislite da će biti bolje?
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#15719 Re: BHTelecom
nista, osim da na displeju pise voLTE
-
sabanss
#15720 Re: BHTelecom
Bukvalno. Nekakav hype.... Realno samo Telecom ima koristi od ovoga. Korisnici će imati lošiji kvalitet i kraće trajanje baterije čim se pomaknu iz područja dobre pokrivenosti 4G signalom.
- escobar__
#15721 Re: BHTelecom
Koristit Internet dok telefoniraš npr.?
Bezveze pametuješ, da se pitalo takvih kao tebe vjerovatno bi se još uvijek koristila 1G mreža.
Bezveze pametuješ, da se pitalo takvih kao tebe vjerovatno bi se još uvijek koristila 1G mreža.
-
zippoo87
#15722 Re: BHTelecom
Pa ima benefita a ako te tacno zanimaju koji su,pitaj google.
Ali ukratko,kvalitetniji zvuk poziva,brzi pozivi,razgovor vise osoba istovremeno,koristenje interneta dok pricas...dakle mozes napraviti grupni poziv i raditi posao na telefonu...a potrosnja baterije nema veze sa voLTE,nego se pojacano trosi jer mora biti aktivan 4G .
Ali svejedno ko ne zeli da koristi,klikne jedno dugme i iskljuci i cao...niko nikoga ne tjera ni na sto.
-
sabanss
#15723 Re: BHTelecom
Otprilike ono što radi teams, zoom ili Whatsapp. Kakva bi ovo revolucija bila prije 7-8 godina
Korisno kao i video poziv na 3G mreži kojeg je Telecom reklamirao kad ono? Prije osam godina? Ko je to ikad koristio?
Kvalitet zvuka nije bolji. Ko god je koristio Volte zna... Malo slabija pokrivenost i imaš Viber u regularnim pozivima
Nadam se samo da 2G/3G mreža neće biti ukinuta dok 4G pokrivenost ne riješe na 99% površine BiH.
Kvalitet zvuka nije bolji. Ko god je koristio Volte zna... Malo slabija pokrivenost i imaš Viber u regularnim pozivima
- rida1976
-
sabanss
#15725 Re: BHTelecom
Nisam, nego sam koristio Volte i znam kakva je muka kad pokrivenost nije dobra. Prenos glasa i slike kasni u razvoju u "konvencionalnim" tehnologijama/mrežama u odnosu na moderna rješenja. Sa 4G si vidio pomak u brzini, sa Volte ćeš vidjeti napredak tačno gdje? Moramo uvesti ali nemoj boga ti da mi to Telecom predstavlja kao neko poboljšanje.
Pravo poboljšanje je pokrivenost 4G/5G signalom i kapacitet baznih stanica tako da nemam problem u sred Sarajeva sa brzinom. Btw bilo je slučajeva gdje je Whatsapp bolje radio nego Volte, oboje je VoIP ali očigledno algoritmi u pozadini nisu isti kad je mreža loša.
Sad mi pade na pamet... Počeci GSM telefonije kod nas i metalni zvuk i sjeckanje kad je signal loš
Kad smo dobili dovoljno baznih stanica, kapaciteta i pokrivenosti sve je počelo funkcionirati odlično i danas rijetko imamo probleme. Ista je stvar i sa ovim. Telecom je podigao cijene, povećao svima količinu saobraćaja ali zato imamo probleme sa kapacitetom na pojedinim lokacijama.
Pravo poboljšanje je pokrivenost 4G/5G signalom i kapacitet baznih stanica tako da nemam problem u sred Sarajeva sa brzinom. Btw bilo je slučajeva gdje je Whatsapp bolje radio nego Volte, oboje je VoIP ali očigledno algoritmi u pozadini nisu isti kad je mreža loša.
Sad mi pade na pamet... Počeci GSM telefonije kod nas i metalni zvuk i sjeckanje kad je signal loš