Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

jeza u ledja

#15701 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

karanana wrote: Francuska pobjedila? Jest tako sto su za nju ginuli ameri po plazama dok su oni pili vino i zajebavali se pod naci okupacijom. Dobro rece onaj jedan americki general prosle godine kad su mu francuzi skandirali yankee go home, kaze: dobro, samo da iskopamo i 80 hiljada onih koji su ovde poginuli 43-45 oslobadjajuci vas i odosmo home.
Sto se ne bi interesovo.
Treba malo zube pokazat. Tema je trump pa i ova njegova parada.
Da, Francuska je pobijedila. Bila je jedan od pobjednika. Ucestvovali cijelo vrijeme u ratu na raznim bojistima, ukljucujuci naravno i u invaziji na Normandiju i oslobodjenju Francuske i dalje u osvajanju Njemacke, te njenoj okupaciji nakon rata. U okupiranoj Francuskoj je takodje cijelo vrijeme postojao jak pokret otpora. Znaci ovo samo sto se tice WWII, u WWI je rezultat bio poprilicno jasan.

Sto se tice parade, ne znam sto su ti bas intenzitet i priroda godisnje parade za Dan nezavisnosti postali predmet paznje, kraj toliko drugih, daleko bitnijih problema, a koji se ticu Amerike i Trumpa? Izgleda da si i ti dobar primjer svega pogresnog u shvatanju svijeta prosjecnog covjeka - fokusirat se na gluposti, kic i reality show aspekt politike, jebo stvarne probleme, to ce rjesavati neko drugi. Sve to uz manjak elementarnog obrazovanja o jednom od najvaznijih dogadjaja u modernoj historiji svijeta.
karanana

#15702 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by karanana »

Pa ja stvarno ne znam kome ovde fali elementarnog obrazovanja. Cuj francuska pobjedila. Pa sta sam onda ja gledo u onom vagonu kad ih je hitler podjebavo dok su potpisivali kapitulaciju? Onda je alo alo fikcija.

Pogazio ih hitler za 15 dana se vozao i slikao u parizu. I onda oni pobjednici. Jesu na papiru ali preko cijih kostiju. Isto bilo i u prvom ratu dok im nisu englezi i ameri pomogli.
Evo i trumpi bas spominje sve ove pobjede po evropi prvog i drugog svj rata.

Wow vidi B2 bombera i sile. Evo f18ki i f35ica

Mjesto pitanja sto mene interesuje trump i parada, Bolje je pitanje sto si ti tako antiprotivan kontra svoje nove domovine, zemlje koja ti je sve dala.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#15703 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

Francuska poništena u oba WW, zbog tog ih čitav internet zajebaje :mrgreen:
Guadalajara

#15704 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Guadalajara »

Velkoski wrote:Francuska poništena u oba WW, zbog tog ih čitav internet zajebaje :mrgreen:
karanana wrote:Pa ja stvarno ne znam kome ovde fali elementarnog obrazovanja. Cuj francuska pobjedila. Pa sta sam onda ja gledo u onom vagonu kad ih je hitler podjebavo dok su potpisivali kapitulaciju? Onda je alo alo fikcija.

Pogazio ih hitler za 15 dana se vozao i slikao u parizu. I onda oni pobjednici. Jesu na papiru ali preko cijih kostiju. Isto bilo i u prvom ratu dok im nisu englezi i ameri pomogli.

Mjesto pitanja sto mene interesuje trump i parada, Bolje je pitanje sto si ti tako antiprotivan kontra svoje nove domovine, zemlje koja ti je sve dala.
Tempo
ZeModerator

#15705 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Tempo »

Velkoski wrote:Francuska poništena u oba WW, zbog tog ih čitav internet zajebaje :mrgreen:
kako bolan ponistena? pa nije karta u tramvaju. valjda je porazena, a zajebavaju ih korisnici interneta. neki korisnici interneta.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#15706 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

tomayto tomahto
90minut

#15707 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by 90minut »

Svi korisnici interneta tačnije to neke kolonije to neka sila, kad ono padoše u par dana i to takva sila.
jeza u ledja

#15708 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

karanana wrote:Pa ja stvarno ne znam kome ovde fali elementarnog obrazovanja. Cuj francuska pobjedila. Pa sta sam onda ja gledo u onom vagonu kad ih je hitler podjebavo dok su potpisivali kapitulaciju? Onda je alo alo fikcija.

Kad je zavrsen WWII? 1940-e ili 1945-e?

Jel Jugoslavija potpisala kapitulaciju svojevremeno i da li je bila pobjednik?

Nabroj okupacione zone u Njemackoj?

WWI, sta bolan?

Antiprotivan kontra Amerike? Naprotiv. Zemlja mi nije nista “dala”, dao sam ja njoj. Dala mi je samo kao gradjaninu BiH u ratu, kao sto je dala i tebi, ali ti si pak taj koji svojom gluposcu pises protiv onog sto Amerika predstavlja.
90minut

#15709 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by 90minut »

Ne znam šta je drugo karanana pisao, al' ovo što si mu kopirao je istina i potpuna istina sve ostalo je klasicno neobrazovanje.

Idi i pogledaj sliku iz vagona
karanana

#15710 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by karanana »

jeza u ledja wrote:

Kad je zavrsen WWII? 1940-e ili 1945-e?

Jel Jugoslavija potpisala kapitulaciju svojevremeno i da li je bila pobjednik?

Nabroj okupacione zone u Njemackoj?

WWI, sta bolan?

Antiprotivan kontra Amerike? Naprotiv. Zemlja mi nije nista “dala”, dao sam ja njoj. Dala mi je samo kao gradjaninu BiH u ratu, kao sto je dala i tebi, ali ti si pak taj koji svojom gluposcu pises protiv onog sto Amerika predstavlja.
Pa naravno da je zavsio 45. Ali ko je najbitniji cimbenik poraza hitlera sa ove zapadne strane? sigurno nije degaul i francuske snage u izbjeglistvu. A o tome je ova rasprava i pocela. Ako luzerske zemlje mogu svako malo organizovat parade, sto ne bi i najmocnija sila svijeta u posljednjih 100 godina digla i pokazala 5-10 aviona i tenkova?! To nije ni bila tipicna parada sa hiljadama vojnika i vozila.

WW I, njemacka vojska je bila 50 km od pariza. Opet ih vadili englezi i amerikanci. Rezultat jasan kao u WW 2 ali opet uz cije cizme u poljima flandrije i drugih pokrajina u inoko francuske.
jeza u ledja

#15711 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

90minut wrote:Ne znam šta je drugo karanana pisao, al' ovo što si mu kopirao je istina i potpuna istina sve ostalo je klasicno neobrazovanje.

Idi i pogledaj sliku iz vagona
Nista onda procitaj sta je napisao pa se ponovo javi.
sinuhe

#15712 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sinuhe »

Grdne li parade sa preletom nekoliko aviona. :lol:
Kako se ovo razlikuje od onog "Support our troops"?
jeza u ledja

#15713 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

karanana wrote: Pa naravno da je zavsio 45. Ali ko je najbitniji cimbenik poraza hitlera sa ove zapadne strane? sigurno nije degaul i francuske snage u izbjeglistvu.
Nije o tome bila rijec nit sam ja to tvrdio.
A o tome je ova rasprava i pocela. Ako luzerske zemlje mogu svako malo organizovat parade, sto ne bi i najmocnija sila svijeta u posljednjih 100 godina digla i pokazala 5-10 aviona i tenkova?! To nije ni bila tipicna parada sa hiljadama vojnika i vozila.
Nije pitanje ko moze a ko ne moze imati paradu vec na sta parada treba da lici. Stice se dojam da tebi nije jasno uopste da proslava za 4. juli nema veze sa svjetskim ratovima.
WW I, njemacka vojska je bila 50 km od pariza. Opet ih vadili englezi i amerikanci. Rezultat jasan kao u WW 2 ali opet uz cije cizme u poljima flandrije i drugih pokrajina u inoko francuske.
Amerikanci su se ukljucili u rat 3 godine nakon toga. :roll:
mO k3

#15714 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by mO k3 »

karanana wrote:U 20. stoljecu su 0 pobjeda i 3 poraza. I onda dodju drugi, uglavnom ameri, i izvuku ih.

Cekamo insomniju da se ukljuci
@insmonija na bolovanju nece doci 4 sedmice..
Point.

#15715 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Smiješna je tvrdnja da su Francuzi poraženi u WW2. Jesu u početku kapitulirali kao i Jugoslavija, Češka, Poljska, Belgija, Holandija, izgubili su u početku bitku ali su dobili rat.

I nisu samo Ameri pomagali osloboditi Francusku, bilo je tu i Kanađana, Australaca, Britanaca.
geralt

#15716 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by geralt »

karanana wrote: WW I, njemacka vojska je bila 50 km od pariza. Opet ih vadili englezi i amerikanci. Rezultat jasan kao u WW 2 ali opet uz cije cizme u poljima flandrije i drugih pokrajina u inoko francuske.
Niko Francuze nije "vadio" u WWI, u prvoj Bici na Marni (gdje su Nijemci zaustavljeni) su na saveznickoj strani 95% bili Francuzi. Citavo vrijeme rata je na Zapadnom frontu najbrojnija saveznicka vojska bila njihova (koja je ujedno pretrpjela i najvece zrtve), a u zadnjoj godini rata je citavim frontom komandovao francuski marsal Foch.
AleksoMKD

#15717 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by AleksoMKD »

U WW2 je svaka drzava koja je imala kopneni dodir sa Nemcima zgazena osim Rusije a oni su platili stravicnu cenu u krvi.

Britanske elspedicione snage (jedina 100% mehanizovana vojska 1940) je prezivela samo zato sto je Hiki naredio da tenkovi stanu pa su uspeli pobeci iz Denkerka.

Sto se tice WW1 Francuska je platila visoku cenu i nemaju se cega stideti, naprotiv.
madner

#15718 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

WW1 je Francuska najzasluzenija za pobjedu. WW2 je daleko od toga, ali USA ni u prvom ni u drugom nije imala udio kao Francuska u prvom. :D
Kikibombona

#15719 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Kikibombona »

Point. wrote:Smiješna je tvrdnja da su Francuzi poraženi u WW2. Jesu u početku kapitulirali kao i Jugoslavija, Češka, Poljska, Belgija, Holandija, izgubili su u početku bitku ali su dobili rat.

I nisu samo Ameri pomagali osloboditi Francusku, bilo je tu i Kanađana, Australaca, Britanaca.
Nijemaci su satrali sve zemlje u Evropi osim Rusije i Velike Britanije.

Francusku je oslobodila Amerika.

...

Sramota je kako je velika Francuska lako pala na koljena Hitleru.
AleksoMKD

#15720 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by AleksoMKD »

madner wrote:USA ni u prvom ni u drugom nije imala udio kao Francuska u prvom. :D
U krvi da.

U novcu i materijalu itekako.
Kikibombona

#15721 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Kikibombona »

AleksoMKD wrote:U WW2 je svaka drzava koja je imala kopneni dodir sa Nemcima zgazena osim Rusije a oni su platili stravicnu cenu u krvi.

Britanske elspedicione snage (jedina 100% mehanizovana vojska 1940) je prezivela samo zato sto je Hiki naredio da tenkovi stanu pa su uspeli pobeci iz Denkerka.

Sto se tice WW1 Francuska je platila visoku cenu i nemaju se cega stideti, naprotiv.
Englezi su pruzili zestok otpor Nijemcima u Africi.

Francuzi su najveca bruka WW2.
madner

#15722 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Kakva crna sramota.
Njemci su ih pobjedili, posteno na bojnom polju. Naletili na stos u prvoj rundi, cisti K.O. Jedina vojska koja su Njemci postovali je Francuska, kao i obrnuto.

Nisu se nista manje zestoko borili nego Rusi, samo su isti imali dovoljno prostora da Njemacki stos izgubi snagu malo prije nego sto njima nestane prostora.
Kikibombona

#15723 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Kikibombona »

madner wrote:Kakva crna sramota.
Njemci su ih pobjedili, posteno na bojnom polju. Naletili na stos u prvoj rundi, cisti K.O. Jedina vojska koja su Njemci postovali je Francuska, kao i obrnuto.

Nisu se nista manje zestoko borili nego Rusi, samo su isti imali dovoljno prostora da Njemacki stos izgubi snagu malo prije nego sto njima nestane prostora.
Sramota da je tako velika zemlja tako lako i brzo pala.

Englezi su recimo vodili zestok rat sa Romelom u Africi i potpuno sacuvali ugled.
AleksoMKD

#15724 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by AleksoMKD »

Kikibombona wrote: Sramota je kako je velika Francuska lako pala na koljena Hitleru.
Nista cudno, novi nacin rata. Izmanevrirali su ih. Britance spasio La Mans i Hikijeva naredba da stanu tenkovi..

Britanci i Francuzi su terali Poljske jedinice (Free Polish) da ponovo prolaze osnovnu obuku jer nisu verovali da je brza Nemacka pobeda zbog nove taktike i strategije vec da su Poljaci bili lose obuceni.
AleksoMKD

#15725 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by AleksoMKD »

Kikibombona wrote: Sramota da je tako velika zemlja tako lako i brzo pala.

Englezi su recimo vodili zestok rat sa Romelom u Africi i potpuno sacuvali ugled.
Odkako ih je samarao nekoliko puta samo su uvek dovukli sveze snage i opremu i na kraju ga totalno iscrpeli jer nije imao resurse ko oni. I Amere je rastrgao u pocekku kod Kaserinskog prolaza ali su uvek dovukli nove tenkove.

Francuzi su se spremali za WW1 druga runda i Nemci su ih nokautirali Blickrigom.

Kao i Engleze koji su bezali preko Lamansa samo jer je Hitler zaustavio tenkove, inace bi i njih samleli.
Post Reply