PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Alfons Kauders

#15701 Re: Odg: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

KatarinaKosaca wrote:
Alfons Kauders wrote:
Luci nam je

svima

inspiracija

:D

Tebi

jeste

i

pod

nikom Lucifer

i

pod

nikom

Genije

i

kad

sam

sebe

navodi

kao

dobrog

forumaša :pisnula:

LUDILOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO :tooo: :sretan: :sretan: :sretan: :sretan: :stolica: :hajmooo: :igrac: :igrac: :dance: :dance:
kato

jeguljice

moja

najdraza

a

zasto

se

primas

ko

saucesce?

:kiss: :D

sta si ba tako ozbiljna, pa majku mu ne moramo se slagati da se ponekad veselimo? :)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#15702 Re: Odg: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

Alfons Kauders wrote:sta si ba tako ozbiljna, pa majku mu ne moramo se slagati da se ponekad veselimo? :)
Eto, ja feštu napravila, kažeš ozbiljna :D Vama iz "realnog sektora" :-) :-) :-) niakd ugodit :lol:
Alfons Kauders

#15703 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

JoseMujica wrote:Tita mi Kata sve zna o svima...ne treba ići ni krvnu sliku ili nalaz urina radit samo pitat Katu
balkanska

spijunka

nasa

najmilija

danice, danice...
Alfons Kauders

#15704 Re: Odg: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

KatarinaKosaca wrote:
Alfons Kauders wrote:sta si ba tako ozbiljna, pa majku mu ne moramo se slagati da se ponekad veselimo? :)
Eto, ja feštu napravila, kažeš ozbiljna :D Vama iz "realnog sektora" :-) :-) :-) niakd ugodit :lol:
eto vidis da se moze :D
KatarinaKosaca

#15705 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

Alfons Kauders wrote:
JoseMujica wrote:Tita mi Kata sve zna o svima...ne treba ići ni krvnu sliku ili nalaz urina radit samo pitat Katu
balkanska

spijunka

nasa

najmilija

danice, danice...
Opet si pobrkao, Danice je ona naivna što bi rekla da ljudi šetaju i love :D :D NIkad ubost jedne moj Alphonse.. :koluta:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#15706 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

:D ima Danica i analitičkih linija
Josip321

#15707 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Josip321 »

Ima´l gdje još ovih prosvjeda? Bez zeze pitam.
Nema ih više u Dnevniku.
I što bi na kraju? Ujeo vuk kenjca?!
A moglo je možda nešto i ispasti dobro iz ovih prosvjeda da nijje bilo nasilja i huliganstva odmah, drugi dan.
KatarinaKosaca

#15708 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

Josip321 wrote:Ima´l gdje još ovih prosvjeda? Bez zeze pitam.
Nema ih više u Dnevniku.
A moglo je možda nešto i ispasti dobro iz ovih prosvjeda da nijje bilo nasilja i huliganstva odmah, drugi dan.
KOjem dnevniku? Pa većina ih je redovno smanjivala broj prosvjednika za bar milju :D
A što se tiče sile, nemojmo biti tako licemjerni, da nije bilo sile, ne bih nitko guzicom mrdnuo, pa ni stara kurva Europa. Zato stalno i tvrdim da je dokazano da ko najviše cijeni silu su političari jer su se tek poslije sile uhavizali, zabrinuli, uozbiljili, pa sad , koje li ironije :-) :-) i o ekonomiji govore.
Alfons Kauders

#15709 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

KatarinaKosaca wrote:
Alfons Kauders wrote:
balkanska

spijunka

nasa

najmilija

danice, danice...
Opet si pobrkao, Danice je ona naivna što bi rekla da ljudi šetaju i love :D :D NIkad ubost jedne moj Alphonse.. :koluta:
pa sta cu kad su u filmu samo tri zene... danica, sonja i novinarka... novinarka mi nekako antipaticna... sonja super, steta so se navukla na iglu...

ostaje danica... ako nisi na horsu... :D i ako ne izgledas ko sonja prije 30 godina... ( u tom slucaju cujemo se na pp ) :D
KatarinaKosaca

#15710 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

Alfons Kauders wrote:ostaje danica... ako nisi na horsu... :D i ako ne izgledas ko sonja prije 30 godina... ( u tom slucaju cujemo se na pp ) :D
Ne, ja sam dirigentica hora u komšiluku :oops:
Alfons Kauders

#15711 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

KatarinaKosaca wrote:
Josip321 wrote:Ima´l gdje još ovih prosvjeda? Bez zeze pitam.
Nema ih više u Dnevniku.
KOjem dnevniku? Pa većina ih je redovno smanjivala broj prosvjednika za bar milju :D
A što se tiče sile, nemojmo biti tako licemjerni, da nije bilo sile, ne bih nitko guzicom mrdnuo, pa ni stara kurva Europa. Zato stalno i tvrdim da je dokazano da ko najviše cijeni silu su političari jer su se tek poslije sile uhavizali, zabrinuli, uozbiljili, pa sad , koje li ironije :-) :-) i o ekonomiji govore.
et sad milju, odvadi loma drug

pa bi onda zadnjih dva mjeseca javljali da se skupilo -956 ljudi na demonstracijama ispred predsjednistva...
KatarinaKosaca

#15712 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

Alfons Kauders wrote:et sad milju, odvadi loma drug

pa bi onda zadnjih dva mjeseca javljali da se skupilo -956 ljudi na demonstracijama ispred predsjednistva...
Kad je bilo par hiljada, govorili su par stotina. Onda ja i voljeno biće stanemo pa brojimo , grupišemo, pa slušamo dnenvik. Milju skraćivali , naročito TV1 prvu heftu.
Alfons Kauders

#15713 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

KatarinaKosaca wrote:
Alfons Kauders wrote:ostaje danica... ako nisi na horsu... :D i ako ne izgledas ko sonja prije 30 godina... ( u tom slucaju cujemo se na pp ) :D
Ne, ja sam dirigentica hora u komšiluku :oops:
znao sam

sve je to stara reakcija

a Mujica im je doneo pesme :D

prije no sto ih je nabio na kurac
KatarinaKosaca

#15714 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

Alfons Kauders wrote:znao sam

sve je to stara reakcija

Što tebi pauza dugo traje :D
ja moram radit, ja nisam u "realnom sektoru", :-) :-) odoh :run:
Alfons Kauders

#15715 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

KatarinaKosaca wrote:
Alfons Kauders wrote:znao sam

sve je to stara reakcija

Što tebi pauza dugo traje :D
ja moram radit, ja nisam u "realnom sektoru", :-) :-) odoh :run:
uskrs bona kato, nejmam sta radit... odo i ja napolje, dangubit...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#15716 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

idi bolan farbaj jaja raji :lol:
guruman

#15717 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guruman »

Bože koji dosadni nametnici,otrcani i neinteresantni.A koliko se trude da budu vispreni i primječeni.Sitnež se usprdila A.K,Genije,J.M.,a ima ih još.Pičite pravo kod psihijatora i u čekaonici trošite vaše bezvezno vrijeme.Đaba je,a radnička klasa šljaka i plaća socijalno i za takve.
Alfons Kauders

#15718 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

guruman wrote:Bože koji dosadni nametnici,otrcani i neinteresantni.A koliko se trude da budu vispreni i primječeni.Sitnež se usprdila A.K,Genije,J.M.,a ima ih još.Pičite pravo kod psihijatora i u čekaonici trošite vaše bezvezno vrijeme.Đaba je,a radnička klasa šljaka i plaća socijalno i za takve.
prije ce biti da ja sljakam i placam socijalno i zdravstveno za takve... :D i to decenijama, no nemas razloga za brigu :D prodevero sam i gore... :D

a bio sam kod "psihijatora" odnosno psihologa prije nekoliko godina, kad sam se onesvijestio na poslu... :D radio pretrage i sve ispalo cisto... :D i onda sjednem da popricam, objasnim sta radim, koliko godina i koliko sata u sedmici... rece mi psihijator da mi hitno treba odmora i da sam iscrpljen :D ja se zahvalim i vratim se na posao :D

prilicno sam siguran da slicne razgovore nije imao niko od NVO revolucionara... al znam da sam ja u vasem svijetu nenormalan... jer RADIM :D
Alfons Kauders

#15719 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Genije wrote:
guruman wrote:Bože koji dosadni nametnici,otrcani i neinteresantni.A koliko se trude da budu vispreni i primječeni.Sitnež se usprdila A.K,Genije,J.M.,a ima ih još.Pičite pravo kod psihijatora i u čekaonici trošite vaše bezvezno vrijeme.Đaba je,a radnička klasa šljaka i plaća socijalno i za takve.
Ako je četiri milje mjesečno sitnež... :nargila:
nije lose, nije lose... :D al more i bolje :D
guruman

#15720 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guruman »

Alfons Kauders wrote:
prije ce biti da ja sljakam i placam socijalno i zdravstveno za takve... :D i to decenijama, no nemas razloga za brigu :D prodevero sam i gore... :D

a bio sam kod "psihijatora" odnosno psihologa prije nekoliko godina, kad sam se onesvijestio na poslu... :D radio pretrage i sve ispalo cisto... :D i onda sjednem da popricam, objasnim sta radim, koliko godina i koliko sata u sedmici... rece mi psihijator da mi hitno treba odmora i da sam iscrpljen :D ja se zahvalim i vratim se na posao :D

prilicno sam siguran da slicne razgovore nije imao niko od NVO revolucionara... al znam da sam ja u vasem svijetu nenormalan... jer RADIM :D
Pa i ja plačam decenijama socijalno u cjelosti iz radnog tj.radničkog rakursa ; oour,sour,ro,djl,doo i ne mogu da se sjetim još koje oligarhijske izmišljotine.Znači nisam korisnik sredstava ,u potpunosti sam bio i ostao van bilo kakvog buđeta.U potpunosti znam uzrok ove društvene agonije.Znam i način kako se to rješava.Ova djeca što se školuju okolo,bog im dao zdravlje,ne mogu niti su u stanju odgovoriti izazovima koji predstoje.Ali eto,oligarhije nam i neiskusnu djecu podmeću za načelnike,delegate i poslanike pa čak i ministre.Da,da, podmeću nam i to uglavnom svoju ili koji su podobni za lahko manipulisanje i pljačku radničke klase.Treba imati na umu da smo svi radnici od fizikanera i majstora do akademika doktora,inženjera ,pravnika itd.Elementarno je prepoznati ko je na kojoj strani svijeta.I gdje naći svoj interes u tome.

ps.Nisam protiv pravnika,što se vidi iz moje bezrezervne podrške prof.prava iz Tuzle Begiću,na ovom forumu.Ali za neke stvari je potrebno reči -Dosta.
Alfons Kauders

#15721 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

guruman wrote:
Alfons Kauders wrote:

Pa i ja plačam decenijama socijalno u cjelosti iz radnog tj.radničkog rakursa ; oour,sour,ro,djl,doo i ne mogu da se sjetim još koje oligarhijske izmišljotine.Znači nisam korisnik sredstava ,u potpunosti sam bio i ostao van bilo kakvog buđeta.U potpunosti znam uzrok ove društvene agonije.Znam i način kako se to rješava.Ova djeca što se školuju okolo,bog im dao zdravlje,ne mogu niti su u stanju odgovoriti izazovima koji predstoje.Ali eto,oligarhije nam i neiskusnu djecu podmeću za načelnike,delegate i poslanike pa čak i ministre.Da,da, podmeću nam i to uglavnom svoju ili koji su podobni za lahko manipulisanje i pljačku radničke klase.Treba imati na umu da smo svi radnici od fizikanera i majstora do akademika doktora,inženjera ,pravnika itd.Elementarno je prepoznati ko je na kojoj strani svijeta.I gdje naći svoj interes u tome.

ps.Nisam protiv pravnika,što se vidi iz moje bezrezervne podrške prof.prava iz Tuzle Begiću,na ovom forumu.Ali za neke stvari je potrebno reči -Dosta.
pa zasto si onda protiv radnika? sta smo ti mi skrivili ziv bio?

nemre to tako sefe... poziva se narod na bunu, na nasilje... a za neprijatelje se identifikuju ljudi koji samo gledaju svoja posla i rade od zore do mraka... sve po sistemu "ako niste s nama"... pa sta je to ako nije totalitarizam pitam ja tebe?

i kako mislis "ostao" si van budzeta? pa ne placa se zdravstveno i penziono samom sebi... ne kontam fakat, istu pricu cujem od mase revolucionara i boraca za socijalnu pravdu - eto kao placamo a nista ne dobijamo zauzvrat... kakva ba socijalna pravda ako cemo sami sebi sve uplacivat?! to i jeste jebena poenta - placam doprinose i poreze da se necija nezaposlena zena moze rahat poroditi u bolnici u kojoj ne prokisnjava krov, da penzioner nakon 40 godina staza dobije 350 mara crkavice, placam policijske uniforme, placam da necije dijete moze studirati iako mu to materijalna situacija ne dozvoljava, placam da neko moze dobiti socijalnu pomoc i invalidninu...

to se zove SOLIDARNOST druze moj... i meni kao truhlom nimalo ne smeta... naprotiv, mozes pogledati sta mislim o zdravstvenom - jer smatram da bi trebali izdvajati jos vise i osigurati sve gradjane bez obzira na njihov status... to je i ekonomski opravdano, dugorocno - da bi zemlja bila konkurentna moramo imati zdravo i obrazovano stanovnistvo... moramo ulagati jos vise, a ne manje
kakonako

#15722 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kakonako »

Alfons radi i ponedeljkom i praznikom.To se zove zainteresovani aktivista.
Alfons Kauders

#15723 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

kakonako wrote:Alfons radi i ponedeljkom i praznikom.To se zove zainteresovani aktivista.
nikad nijesam bio aktivista, haram pare od politike mi nikad nisu trebale
kakonako

#15724 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kakonako »

Da ti Alfonse niJesi Crnogorac? I zasto su pare zaradjene u politici haram ? Jer i to je posao koji se moze i mora cestito raditi!
Alfons Kauders

#15725 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

kakonako wrote:Da ti Alfonse niJesi Crnogorac? I zasto su pare zaradjene u politici haram ? Jer i to je posao koji se moze i mora cestito raditi!
jesu jesu... kao i pare od aktivizma... na tudjoj muci zaradjeno

btw hvala revolucionarima
U Elektroprivredi Bosne i Hercegovine je provedena procedura otvaranja konačnih ponuda kompanija koje su ušle u uži izbor za realizaciju Projekta izgradnje Bloka 7- 450 MW u TE „Tuzla“, saopćeno je danas iz te kompanije.

Kvalificirane su kompanije Mitsubishi Hitachy Power Systems Ltd iz Japan i Konzorcij China Gezhouba group Co Ltd.-Lider Guandong Electric Power Design Institute.

"Prilikom procedure otvaranja ponuda ustanovljeno je da je validnu ponudu dostavila kompanija China Gezhouba group Co Ltd.-Lider Guandong Electric Power Design Institute", saopćeno je iz EPBiH.

Umjesto ponude, firma Mitsubishi Hitachy Power Systems Ltd Japan dostavila je izjavu u kojoj navodi da "zbog političke situacije u BiH", nije u poziciji da obezbjedi vlastito učešće u finansiranju , te da, saglasno tome, nije u mogućnosti da dostavi konačnu ponudu.
eh jos sad da i kinezi otpadnu... pa da onda jos nesto spalite i pricate kako nema posla... a ljudi odustali od najvece investicije na podrucju TK u zadnjih 30 godina, ako ne i vise...

aferim genijalci!
Post Reply