SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#15701 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
meni je samo nevjerovatno kako firma koja direktno zavisi od struje ne placa struju....
- Ljakan
-
razonoda
#15703 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
mozda elektroprivreda -daje --signale gradjanima da se pobune , da reaguju, na GRAS , na vladu, na neplatise, svi oni ugrozavaju zivot postenog gradjanima. E,, sad je pitanje ---KOLIKI JE BROJ POSTENIH GRADAJANA --koji nemaju ''oraha u djepu'' da reaguju i zahtjevaju nesto.hrasno38 wrote:Naravno apsolutno sam legalista po tom pitanju oko placanja dadzbina ali isto tako i za potpunu kontrolu cijena koje namecu ove firme. Podigose struju, vodu a izgleda da ce i plin i boli ih cuna sta gradjani evo ovi koji placaju misle o tome. GRAS je vec odavno propala firma i nju je unistio jos davno bivsi direktor Ibro Jusufranic koji je naprimao radnika i radnika i hladno od opljackanih para otvorio fakultet. GRAS danas ima 600-700 radnika viska ali koliko je kriv GRAS toliko je i kriva vlast KS sto je dozvolila jednom Jusufranicu da radi sta hoce a onda i ostalim direktorima.bitanga_sa_otesa wrote:svako ko ne plati treba mu se iskljuciti,kad ja placam mogu i oni....
Isto tako Elektroprivredi je lako biti jak preko ledja gradjana i placati radnike sa prosjecnim paltama preko 1000 KM. I tu je kriva vlast a najkrivlji za sve sto nam se dogadja je narod tj gradjani ovoga grada kada govorimo o Sarajevu.
- O'zone
- Globalni moderator
#15704 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Pucnjava- ✔
Bombanje- ✔
Oružana pljačka- ✔
Haos u javnom saobraćaju- ✔
Sasvim običan dan u Sarajevu a ima ga još cca 8 sati
Bombanje- ✔
Oružana pljačka- ✔
Haos u javnom saobraćaju- ✔
Sasvim običan dan u Sarajevu a ima ga još cca 8 sati
- insomnia78
#15705 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Da Mexico je stvarno model borbe protiv kriminalaO'zone wrote:Nije kriminalna nego sasvim normalna. Grešku su napravili što nisu najavili da se zna da će im isključiti struju ali valjda računaju na dramtičniji efekat i pritisak javnosti.hrasno38 wrote:Evo jos jedna kriminalna odluka u nizu odluka nase vlade i preduzeca od kojih zavisi puno toga. GRASU iskljucena struja a gradjani moraju ici pjeske. Od kud pravo Elektroprivredi da kaznjava gradjane?????? Sad bi gradjani trebali pred Elektroprivredu i kao prvo traziti da se varte stare cijene struje a i da se jos snize jer ako struju izvozis u inostranstvo znaci da nema nikakvog razloga da je povecavas svojim gradjanima. I naravno da se momentalno ukljuci struja GRASU jer ni Eklektroprireda ni GRAS nisu DJL nego u vlasnistvu gradjana.
Jedino riješenje trenutne situacije u gradu je samoorganizacija u naseljima i ulicama. Nema nam druge. U Meksiku su se ljudi samo organizovali i izbacili mafiju iz par gradova (a znamo kakava je njihova mafija) a mi trebamo izači na kraj sa stotinjak balavaca kojima su Rane vrh filmskog ostvarenja.
Policija neće i ne može da radi svoj posao, tužilaštvo i sud ne vrijedi ni spominjati (žali bože para koje uzimaju) ostaje samo narod.
Malo po malo doće i to na red evo danas je bio jedn slučaj a bit će ih još.....
Jel ono jedini na svijetu imaju gradic u kojem ne postoji policija, niko ne smije da se prikljuci, posto su svi pobijeni?
- Ljakan
#15706 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
cekamo svemirce da slete,to je sljedece.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#15707 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
A kao Elektroprivreda ne ugrozava gradjane?????razonoda wrote:mozda elektroprivreda -daje --signale gradjanima da se pobune , da reaguju, na GRAS , na vladu, na neplatise, svi oni ugrozavaju zivot postenog gradjanima. E,, sad je pitanje ---KOLIKI JE BROJ POSTENIH GRADAJANA --koji nemaju ''oraha u djepu'' da reaguju i zahtjevaju nesto.hrasno38 wrote:Naravno apsolutno sam legalista po tom pitanju oko placanja dadzbina ali isto tako i za potpunu kontrolu cijena koje namecu ove firme. Podigose struju, vodu a izgleda da ce i plin i boli ih cuna sta gradjani evo ovi koji placaju misle o tome. GRAS je vec odavno propala firma i nju je unistio jos davno bivsi direktor Ibro Jusufranic koji je naprimao radnika i radnika i hladno od opljackanih para otvorio fakultet. GRAS danas ima 600-700 radnika viska ali koliko je kriv GRAS toliko je i kriva vlast KS sto je dozvolila jednom Jusufranicu da radi sta hoce a onda i ostalim direktorima.bitanga_sa_otesa wrote:svako ko ne plati treba mu se iskljuciti,kad ja placam mogu i oni....
Isto tako Elektroprivredi je lako biti jak preko ledja gradjana i placati radnike sa prosjecnim paltama preko 1000 KM. I tu je kriva vlast a najkrivlji za sve sto nam se dogadja je narod tj gradjani ovoga grada kada govorimo o Sarajevu.
-
razonoda
#15708 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
I ja mislim da je BIH IPAK SIGURNIJA NEGO MEXIKO. No i oni imaju skupu struju u odnosu na primanja.insomnia78 wrote:Da Mexico je stvarno model borbe protiv kriminalaO'zone wrote:Nije kriminalna nego sasvim normalna. Grešku su napravili što nisu najavili da se zna da će im isključiti struju ali valjda računaju na dramtičniji efekat i pritisak javnosti.hrasno38 wrote:Evo jos jedna kriminalna odluka u nizu odluka nase vlade i preduzeca od kojih zavisi puno toga. GRASU iskljucena struja a gradjani moraju ici pjeske. Od kud pravo Elektroprivredi da kaznjava gradjane?????? Sad bi gradjani trebali pred Elektroprivredu i kao prvo traziti da se varte stare cijene struje a i da se jos snize jer ako struju izvozis u inostranstvo znaci da nema nikakvog razloga da je povecavas svojim gradjanima. I naravno da se momentalno ukljuci struja GRASU jer ni Eklektroprireda ni GRAS nisu DJL nego u vlasnistvu gradjana.
Jedino riješenje trenutne situacije u gradu je samoorganizacija u naseljima i ulicama. Nema nam druge. U Meksiku su se ljudi samo organizovali i izbacili mafiju iz par gradova (a znamo kakava je njihova mafija) a mi trebamo izači na kraj sa stotinjak balavaca kojima su Rane vrh filmskog ostvarenja.
Policija neće i ne može da radi svoj posao, tužilaštvo i sud ne vrijedi ni spominjati (žali bože para koje uzimaju) ostaje samo narod.
Malo po malo doće i to na red evo danas je bio jedn slučaj a bit će ih još.....![]()
Jel ono jedini na svijetu imaju gradic u kojem ne postoji policija, niko ne smije da se prikljuci, posto su svi pobijeni?
- O'zone
- Globalni moderator
#15709 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
A jbga ne znam koliko često dolaziš nazad u BiH ali nismo ni mi daleko od toga. Policiju imamo profrme, ono malo što ih izdiže su Specijalne jedinice i SIPA a ovi redovni čije je posao održavanje reda i mira kroz svakodnevne aktivnosti su skontali da je najbolje da ne rade ništa po tom pitanju i da se red i mir koliko toliko održava sam od sebe.insomnia78 wrote:Da Mexico je stvarno model borbe protiv kriminalaO'zone wrote:Nije kriminalna nego sasvim normalna. Grešku su napravili što nisu najavili da se zna da će im isključiti struju ali valjda računaju na dramtičniji efekat i pritisak javnosti.hrasno38 wrote:Evo jos jedna kriminalna odluka u nizu odluka nase vlade i preduzeca od kojih zavisi puno toga. GRASU iskljucena struja a gradjani moraju ici pjeske. Od kud pravo Elektroprivredi da kaznjava gradjane?????? Sad bi gradjani trebali pred Elektroprivredu i kao prvo traziti da se varte stare cijene struje a i da se jos snize jer ako struju izvozis u inostranstvo znaci da nema nikakvog razloga da je povecavas svojim gradjanima. I naravno da se momentalno ukljuci struja GRASU jer ni Eklektroprireda ni GRAS nisu DJL nego u vlasnistvu gradjana.
Malo po malo doće i to na red evo danas je bio jedn slučaj a bit će ih još.....![]()
BTW Meksiko je naveden kao jedna krajnost u sistemu do koje ćemo i mi doći....
- karanana
#15710 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
pa sto nije rokno toga ko ga je uvalio u probleme.
-
razonoda
#15711 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
@hrasno 38
Lista je velika ko ugrozava----ali mislim da je ''narod'''na 1mjestu.
- O'zone
- Globalni moderator
#15712 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Mexico, Mexico, Mexico"Prije desetak dana Porezna uprava je blokirala račune GRAS-a, tako da je stvar pred kolapsom", kazao je Bubica.
- hrasno38
#15713 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Naravno da je lista ogromna a prije svega zahvaljujuci nama samima.razonoda wrote:@hrasno 38
- Ljakan
#15714 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
lakse na banku izgleda,vise para imajukaranana wrote:pa sto nije rokno toga ko ga je uvalio u probleme.
- O'zone
- Globalni moderator
#15715 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
To je i mene uvijek interesovalo. Zašto ljudi recimo prije dignu ruku na sebe nego da smaknu nekoga ko im je napravio nepravdu.karanana wrote:pa sto nije rokno toga ko ga je uvalio u probleme.
Jutrošnji primjer je recimo odličan.
- karanana
#15716 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
tacno. ja kad bi se ubijo sa sobom bi poveo i bankara, lopova, politicara, komsiju ili bilo koga zbog koga sebe rokam.
-
saja_dj
#15717 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Znaci nije hipoteka? Nema odstete od osiguranja?
Nije samo svoj stan unistio, ne kontam ove sto im je zao covjeka, ovaj odron treba u zatvor strpat. Unistio je jos minimalno 2-3 stana ovom akcijom.
Nije ovo call of duty gdje bacis bombu u jednoj prostoriji pa u drugoj se nista ne desi...
- hrasno38
#15718 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Hahahaah gdje ti ovo pade na pamet:)saja_dj wrote:Znaci nije hipoteka? Nema odstete od osiguranja?
Nije samo svoj stan unistio, ne kontam ove sto im je zao covjeka, ovaj odron treba u zatvor strpat. Unistio je jos minimalno 2-3 stana ovom akcijom.
Nije ovo call of duty gdje bacis bombu u jednoj prostoriji pa u drugoj se nista ne desi...
- Ljakan
#15719 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
eto sta je uradio glupi taxo da spasi jarana-nekog iz porodice... zajeba sebe i komsije...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#15720 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
velik mu je IQ = 3.2...Ljakan wrote:eto sta je uradio glupi taxo da spasi jarana-nekog iz porodice... zajeba sebe i komsije...
-
saja_dj
#15721 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Heh ne znam, pokusavam da shvatim kako moze dobiti ovakva akcija podrsku. Nemam drugog objasnjenja.hrasno38 wrote:Hahahaah gdje ti ovo pade na pamet:)saja_dj wrote:Znaci nije hipoteka? Nema odstete od osiguranja?
E jest ga sukno bankama, ako ovo nije osigurano, eto novih klijenata za kredita za sanaciju...
- O'zone
- Globalni moderator
#15722 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Š'a ka'e Medžida "Ovo je dokaz građanima da nema privilegovanih" u vezi hapšenja sudinice Azre Miletić?
Pa ubleho jedna da ste normalni ovo se ne bi smjelo desiti
- hrasno38
- hrasno38
#15724 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Jedna kolegica kaze da nema privilegovanih a druga kaze da nije bilo postenije sudinice od Azre Miletic. Ajmo Fazlinovici hebo lud zbunjenog!!!!O'zone wrote:Š'a ka'e Medžida "Ovo je dokaz građanima da nema privilegovanih" u vezi hapšenja sudinice Azre Miletić?
Last edited by hrasno38 on 26/02/2015 16:35, edited 1 time in total.
- Ljakan
#15725 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
to je juce bilohrasno38 wrote:Idemo dalje!!!! Jos 8 sati do kraja dana:)
http://radiosarajevo.ba/novost/181360/n ... u-tramvaju
danas novi dan nova nafaka