Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
madner

#15676 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

veljaca wrote:
Pedja Kojovic wrote:veljaca

Zar mislite da bi to bila najostrija stvar koju sam tamo izrekao u ove dvije godine?, i
da je i do sada bilo lako, komforno, bezbjedno, (na licnom nivou) zastupati stavove koje zastupamo?

p.k.
Ne mislim, ali time bi pokazao da preko tebe i mi svi znamo sta se desava ...

Vjeruj mi uvijek cu pozdraviti svaki takav tvoj istup, puno vise nego suzdrzanost ...

Sa bagrom se mora tako.

I ako dozvoljavas - iznijecu svoj stav - a ti mozes ga potvrditi ili opovrgnuti.

Za zadnju ( ne ostale ) krize u GRAS-u izravni krivci su Damir Hadzic, Fikret Muslic i KO SDP na celu sa promasenim strijelcem fazlijom. I kada su procitani - na scenu stupaju ovi iz SBB ( koalicioni partneri ) Nabil i onaj drugi - Solakovic ( cini mi se ). Sve je uradjeno radi sujete i zbog izgubljene vlasti u KS ...
To je moje skromno misljenje steceno posmatrajuci ( a vjeruj mi i diskutujuci sa dosta, dosta obicnih gradjana ) sve u zadnjih 10-tak dana.

Btw - ja nisam politicar i zivim od svoga rada u realnom sektoru, a na zadnjim izborima sam glasao za SDP ....

Veljaca,
s.r.
Ako bi se sljedio trag novca, doslo bi se do drugog zakljucka. Jedna firma je profitirala.
veljaca

#15677 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

madner wrote:
veljaca wrote:
Pedja Kojovic wrote:veljaca

Zar mislite da bi to bila najostrija stvar koju sam tamo izrekao u ove dvije godine?, i
da je i do sada bilo lako, komforno, bezbjedno, (na licnom nivou) zastupati stavove koje zastupamo?

p.k.
Ne mislim, ali time bi pokazao da preko tebe i mi svi znamo sta se desava ...

Vjeruj mi uvijek cu pozdraviti svaki takav tvoj istup, puno vise nego suzdrzanost ...

Sa bagrom se mora tako.

I ako dozvoljavas - iznijecu svoj stav - a ti mozes ga potvrditi ili opovrgnuti.

Za zadnju ( ne ostale ) krize u GRAS-u izravni krivci su Damir Hadzic, Fikret Muslic i KO SDP na celu sa promasenim strijelcem fazlijom. I kada su procitani - na scenu stupaju ovi iz SBB ( koalicioni partneri ) Nabil i onaj drugi - Solakovic ( cini mi se ). Sve je uradjeno radi sujete i zbog izgubljene vlasti u KS ...
To je moje skromno misljenje steceno posmatrajuci ( a vjeruj mi i diskutujuci sa dosta, dosta obicnih gradjana ) sve u zadnjih 10-tak dana.

Btw - ja nisam politicar i zivim od svoga rada u realnom sektoru, a na zadnjim izborima sam glasao za SDP ....

Veljaca,
s.r.
Ako bi se sljedio trag novca, doslo bi se do drugog zakljucka. Jedna firma je profitirala.
Interesuje me misljenje cijenjenog Pedje, mada imas i ti pravo iznijeti svoje.

Na ovo tvoje - dodao bih onu cuvenu - sujeta je jaca od svega, pa cak i od novca ( kojeg ovi pobrojani imaju itekako i o cijem porijeklu " ala Djokovic " bi se dalo raspravljati ) ...
Kad si situiran - sljedeca je sujeta .....

Veljaca,
s.r.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#15678 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

LiP de im otiđi to napiši na temi o SDA čisto da ih malo šetaš po forumu :lol:
Pedja Kojovic

#15679 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

veljaca

To je politicka ocjena/analiza koja je vise primjerena medijskim nego skupstinskim istupima, po mom misljenju.
(Ja se nadam da cu biti u prilici da tu tvrdnju izlozim u emisiji "Treca strana" sa temom "Politika i moral". Gosti g. Lijanovic, g. Dzaferovic i ja).

Ja zaista nemam cinjenicne podatke o umijesanosti partija i konkretnih ljudi u ovu obustavu javnog prijevoza.
(A glasina o tome sam cuo, vise nego vi, vjerujte mi).
Da imam ja bi ih javno iznio i osudio.

p.k.
JoseMujica

#15680 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

Lud i ponosan wrote:
JoseMujica wrote:LiP de im otiđi to napiši na temi o SDA čisto da ih malo šetaš po forumu :lol:
Moram prvo avatar da promjenim, srp i čekić im nikako ne prija. :lol:
aaa svi se boje svoga naličja
Pedja Kojovic

#15681 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

lud i ponosan

Sto se tice "ovog poteza".
Mediji su pogresno predstavili nase danasnje saopstenje.(Koje, po meni, nije dovoljno precizno napisano).
Ja nisam zaposlen u SKS nego u Domu naroda.
NIsam dobio platnu listu za ovaj mjesec - oko 20-tog - i ne znam da li je i tamo doslo do povecanja.
Ukoliko jeste ja cu razliku u odnosu na stara primanja dati u fond koji od iste takve razlike skupljaju nasi vjecnici u OV Centar - za projekte koje oni "guraju".
Prof. Haveric je zamrznuo svoj radni odnos na Univerzitetu i profesionalizirao se u SKS.
Da li on zeli i hoce li biti u (finansijskoj) prilici da uradi isto, ne znam.

Mozda ste u pravu u smislu moje i odgovornosti opozicije.
Odluka koja je omogucila ovu odluku vlade je davno prosla Skupstinu i ja se zaista ne sjecam detalja (A i stranica na kojoj je bio moj blog i arhiva skupstinskih istupa se bas ovih dana renovira i nedostupna je. Nazalost neke sam izvjestaje sa zasjedanja kucao direktno u CMS).
Koliko me sjecanje sluzi...(I to cijeloj prici daje cudan ton?)
Danis Tanovic, DIno konakovic i ja smo desetak puta, tom prilikom, trazili od ministra finansija Kozadre da izadje za govornicu i da nam odgovori na pitanje; da li cemo usvajanjem ove odluke u nekoj krajnjoj liniji de facto povecati plate poslanicima u Skupstini. Odgovor ministra je bio negativan.

Sasvim je moguce da su mnogi poslanici i vjecnici podrzali ovu odluku ne znajuci da ce ona u konacnici rezultirati ovim neopravdanim i, po meni, nemoralnim povecanjem. Ali to ne mora biti kraj. Sasvim je u redu reci pogrijesili smo, predlagac je - a u tome su neki vrlo vjesti - "sakrio" ovo povecanje iza nerazumljivih kolumni brojeva i pravnog zargona, itd. - i sada donijeti odluke koje ce korigovati stanje.

p.k.
Pedja Kojovic

#15682 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

jehwr....

Ne znam nista o tome.

p.k.
JoseMujica

#15683 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

Pedja Kojovic wrote:lud i ponosan

Mediji su pogresno predstavili nase danasnje saopstenje.(Koje, po meni, nije dovoljno precizno napisano).
NIsam dobio platnu listu za ovaj mjesec - oko 20-tog - i ne znam da li je i tamo doslo do povecanja.
Ukoliko jeste ja cu razliku u odnosu na stara primanja dati u fond koji od iste takve razlike skupljaju nasi vjecnici u OV Centar - za projekte koje oni "guraju".
Prof. Haveric je zamrznuo svoj radni odnos na Univerzitetu i profesionalizirao se u SKS.

Odluka koja je omogucila ovu odluku vlade je davno prosla Skupstinu i ja se zaista ne sjecam detalja (A i stranica na kojoj je bio moj blog i arhiva skupstinskih istupa se bas ovih dana renovira i nedostupna je. Nazalost neke sam izvjestaje sa zasjedanja kucao direktno u CMS).
Danis Tanovic, DIno konakovic i ja smo desetak puta, tom prilikom, trazili od ministra finansija Kozadre da izadje za govornicu i da nam odgovori na pitanje; da li cemo usvajanjem ove odluke u nekoj krajnjoj liniji de facto povecati plate poslanicima u Skupstini. Odgovor ministra je bio negativan.

Sasvim je moguce da su mnogi poslanici i vjecnici podrzali ovu odluku ne znajuci da ce ona u konacnici rezultirati ovim neopravdanim i, po meni, nemoralnim povecanjem. Ali to ne mora biti kraj. Sasvim je u redu reci pogrijesili smo, predlagac je - a u tome su neki vrlo vjesti - "sakrio" ovo povecanje iza nerazumljivih kolumni brojeva i pravnog zargona, itd. - i sada donijeti odluke koje ce korigovati stanje.

p.k.
samo Peđa molim pojašnjenje;za potez vašeg kolege......da li"pod time podrazumjevate da Haverić nije više profesor na univerzitetu dok profesionalno obavlja dužnost zastupnika? da možda preciznije kažen: ne obavljq paralelno dva po meni nespojiva posla političara i profesora( oviiz javnog školstva su automatizmom državni,službenici jer su na;budžetu)
Pedja Kojovic

#15684 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

josemujica

Koliko sam shvatio...
Radni odnos na Univerzitetu je "zamrznuo".
(Koliko ja znam/shvatam, on predaje i ispituje, dakle radi, ali platu prima u SKS).

p.k.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#15685 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Pedja Kojovic wrote:akcid

Dakle, nas stav na tematskoj sjednici je bio; da se tuzilastvo i nadlezne sluzbe bave GRAS-om, a da se Vlada fokusira na obezbjedjenje javnog prijevoza. GRAS svaki mjesec pravi oko 1.5 milion gubitka i sto se prije proglasi stecaj vise ce budzetskog novca biti spaseno.(Kada obaveze kompanije prerastu stecajnu masu proglasenje stecaja je zakonska obaveza).

Takodje. Mi smatramo da se praksa koncesionih paketa u javnom prijevozu pokazala kao najbolja.
Paket se sastoji od balansiranog odnosa profitabilnih i neprofitabilnih linija na koji nacin se obezbjedjuje javni interes tamo gdje ne postoji trzisni.

Nazalost, to sto smo u Skupstini gledali u nekoliko posljednjih dana nije bio pokusaj da se problem GRAS-a rijesi nego da se
pomilovanjem organizatora nelegalne obustave rada obezbjedi buduca podrska sindikata komunalnih radnika.

p.k.
Upravo tako Pedja. :thumbup:

A druga je stvar, odnosno PRVA, sto NS sa tim prijedlogom je fakticki usamljena u skupstini KS, sa svoje dvije ruke.

Ja ne vidim drugo rjesenje za stabilan i isplatljiv gradski prevoz, nego da se napokon pocnu vuci precizni i radikalni potezi. Nisu mi jasni ni SDP-SBB niti SDA-SDU-"nezavisni". neminovnost je da ce se nekada, bilo kada ali ce se morati, odraditi ovako nesto, il' barem priblizno tom rjesenju. Ovako, iz mjeseca u mjesec, trosi se novac za los i neredovan prevoz, i jos se mjesecno pravi dodatni dug o 1,5 miliona KM. :oops: :shock: :-)

NEVJEROVATNO.
JoseMujica

#15686 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

Pedja Kojovic wrote:josemujica

Koliko sam shvatio...
(Koliko ja znam/shvatam, on predaje i ispituje, dakle radi, ali platu prima u SKS).

p.k.

to bi se trebalo zabraniti kao kod švaba, jer neminovno dođe do gubljenja u prostoru pa čovjeka prenese da ne zna jel za katedrom il govornicom, a slušaoci ostanu zbunjeni jer ne znaju;jel slušaju predavanje il politički govor.

nažalost kod nas je biti all-in-one praksa, ko da smo spajdermeni a ne ljudi....da ne kažem koliko bi se radnih mjesta otvorilo za upošljavanje djece profesora (da je neka druga zemlja;u pitqnju stajalo"bi mladih, kod nas znam da bi se zaposlili Emiri i Valide).

:( šteta a baš sam se naivno zaletio da pohvalim revoluciju, al haj kako je i to se može pozitivnim smatrati
Katamaran_Sa

#15687 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Katamaran_Sa »

Pedja Kojovic wrote:lud i ponosan

p.k.
Gdje i kako ste se razisli sa Konakovicem po tom pitanju??
Pedja Kojovic

#15688 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

katamaran sa

On je sef kluba poslanika SDA, odnosno, neformalni vodja parlementarne vecine.
Njegov licni stav je, ja vjerujem, blizak mom.

p.k.
Katamaran_Sa

#15689 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Katamaran_Sa »

Pedja Kojovic wrote:katamaran sa

On je sef kluba poslanika SDA, odnosno, neformalni vodja parlementarne vecine.
Njegov licni stav je, ja vjerujem, blizak mom.

p.k.
Hvala na odgovoru
udrch

#15690 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by udrch »

Lud i ponosan wrote:Pedja,

Znate li u ciframa kolika je usteda koju "eksperti" potenciraju i kolika doza drskosti je potrebna da nam šatrolozi punih usta kažu kako je povećanje njihove plate ustvari korisno za ovaj Kanton, te kako se to nije moglo zaobići?

Zanimaju me detalji u vezi sa ovim Sporazumom koji je pokrenuo salvu uvreda na Vaš račun, a može i neki link ka tom sadržaju (ako negdje postoji).

A za današnju odluku... :thumbup:

P.S. Nije skupštinska većina i Vlada "eksperata" povećala sebi plate i to prešutila, već je opozicija ta koja je za to odgovorna propustivši priliku da uloži amandman. Kakva faking lobotomija SDA ublehaša. :-) :-)
svejedno što si ti mlad momak, neiskusan, bez radnog, pa skoro i životnog iskustva, ja ovakve etikete tebi ne bih prilijepio..jer ja sam čovjek koji prvo gleda ima li kakvog dobra kod ljudi sa kojima razgovaraš..a kod tebe znam da ima posljednjih mjeseci..angažovao si se koliko možeš, volontiraš u ime dobra, i meni dosta da bih ti oštro odgovorio, a znaš da ja to znam, da ja nemam dlake na jeziku, a imam dugo pamćenje, dobro znam gdje naći bilo čiju nedosljednost kada su u pitanju stari forumaši..
osim toga nisam ja čovjek koji se osvrće na ono što ga se ne dotiče..ovo šatrolog i ublehaš ja doživljavam isto kao kad mi na forumu kažu da sam "papak koji je šljego u Sarajevo", jer kad pogledam ko mi to kaže na forumu, ne vidim razlog zašto bih, jer u stvarnom životu nikad mi niko ništa ružno nije rekao..osim toga ovaj grad je postao kao GRAS..
posebno ne danas..jer ti si rekao ublehaš čovjeku kojeg je dva sahata ranije RVI, Sarajlija, u opštini propuštao da završi prije njega, iako ja nikad nisam mislio da je on meni nešto dužan, a nije bila ni gužva..
ti si volonter početnik, pa znaš šta je to, ja sam volontirao 7 godina i to na povratku, već nakon tri mjeseca bio "volonter profesionalac", jer oni koji su mi prva tri mjeseca koliko toliko pomagali, kasnije su mi znali tražiti izvještaje, bez da su ikakvo pravo na to imali..ja sam svoja putovanja finansirao platom ispod 500 KM, a ženu sa bebom ostavim kod kuće..
osim toga, ja 10 godina plaćam porez, zdravstveno, penziono u ovom Kantonu, radim u privatnom sektoru oduvijek..počeo sam kao pomoćni radnik, za mizeriju od plate..malo je privatnih firmi u mom sektoru koje me danas mogu platiti..
znaš li koliko si ti poreza platio ovom kantonu..znaš li koliko si koštao ovaj Kanton..

nisi ti advokat Pedjin, pa da ga braniš..
on je plaćen da život ljudima u ovom gradu učini boljim..ono što je radio zadnjih dana je sramota..dokle se misli braniti činjenicom da je opozicija..na prvoj sjednici politikanstvom je odgodio raspravu o GRAS-u dva sahata..na drugoj, nakon dva sahata napustio sjednicu, iz protesta :shock: , a i dok je bio više je hodao po sali i stajao nego što je nešto pokušao reći..
korist koju je ovaj grad od njega imao je ispravna inicijativa za prava Ostalih..šta je drugo uradio..po čemu će ga sirotinja koje je sve više pamtiti..po čemu će ga osramoćeni građani ovog grada pamtiti..
ako ništa mogao se makar angažovati da se ukloni bar jedno ruglo od garaža koje su dodjeljene braći Mulić..za uhar je, a dobili bi parking makar..a upoznat je sa situacijom i kriminalom..a možda je lakše reći da je to problem zločinačke SDA..

SDA je loša stranka, ali pojedinci bar nešto rade..iako je ovo bila očita i sihronizirana akcija nekoliko stranaka i pojedinaca, koju su podržali svojom izjavom i neke "suzdržane" stranke, narod će pamtiti da je GRAS proradio sahat vremena nakon govora poslanika SDA..svih ostalih se neće dugo sjećati..jer se ljudi nakon nekog vremena sjećaju samo konkretnih stvari..

ja i dalje očekujem da se Pedja izvini Vladi i da joj uputi zahvalu što je ovim Zakonom zaustavila kolaps budžeta..
a očekujem da podnese inicijativu da svoja primanja vrate na nivo na kojem su bile prije ovog Zakona..

a tebi ništa ne zamjerim, jer si mlad..
Ricken

#15691 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Ricken »

udrch wrote:
Ricken wrote:
udrch wrote:jebiga, bar sam pokušao..štaš..
Vidim i kod tebe važi parola: "važno je učestvovati".

Nema logike i nema opravdanja za povećanja plaća zastupnika.
apsolutno se slažem..to nisam nigdje ni sporio..para enma i treba štediti..
sporio sam način na koji je to Pedja iznio..
politikantski u javnost, bez da je uložio amandman na isti zakon koji bi ili smanjio poslaničku osnovicu ili na neki drugi način uticao da ne dođe do povećanja poslaničke plate..
on je radio posao medija, umjesto da radi posao za koji je plaćen..
Ok izvini ako sam te pogrešno shvatio, mislio sam da pravdaš povečanje plaće poslanicima tzv uštedama na sudskim sporovima. Nemam namjeru pravdati Peđu, i stoji tvoja opaska, ali s druge strane sam mišljenja da je pozitivna stvar informisati sugrađane.

Pozdrav
veljaca

#15692 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

Koliko sam shvatio...

p.k.
Cijenjeni Pedja,

Po ovome koliko si shvatio, on nije "zamrznuo" radni odnos na Univerzitetu, nego je zamrznuo primanje plate.
To su dvije potpuno razlicite stvari.
Jer on radi, predaje i ispituje a possto je ocijenio da mu je bolja plata u SKS onda se odlucio za nju ....

Ja takodjer mislim, da ne moze on (a da me odmah ne napadnu, mislim i za sve ostale ) sjediti na dvije stolice. Nije fer od njega i od ostalih.
Dok si politicar - bavi se time i primaj platu, kad si profesor, radnik, revizor, ... onda to radi ....

Ovo je moje misljenje ....

Veljaca,
s.r.
udrch

#15693 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by udrch »

ja sam samo zamjerio što je on jedan dobar posao kakav je ovaj Zakon koji je uslov za i okončanje tužbi stavio u drug plan..
građanima ovog kantona je važnije bilo da nas je Pedja prije mjesec ili prije godinu, a mogao je i prije dvije godine izvjestio koliko kanton košta na dnevnom nivou nedonošenje ovog zakona, koliko je onaj advokat Midhat Kočo(?) uzeo love na ovim tužbama..ja sam gledao jednu presudu, za dva pojavljivanja na sudu 1800 KM plus PDV..zatezne kamate su preko 30% ukupnog iznosa..a maximalno je gledao da što manje ljudi bude na jednoj tužbi..
a SKS je vrhovni organ u ovom kantonu..ako žele sebi da smanje plate mogu da to urade bez da se iko može pobuniti, bez da iko može reći da nije po zakonu..samo ako imaju volje..a evo Pedja kaže da imaju..Pedja, Tanović i Konaković su bili protiv, skoro pa većina..
slucajni prolaznik

#15694 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by slucajni prolaznik »

Radni odnos na Univerzitetu je "zamrznuo" (zastupnik Haveric)

p.k.
Ne poznajem dovoljno zakone u BiH, ali sam negdje citao da je moguce biti angaziran u radnom odnosu i po ugovoru o djelu ili na slican nacin, a ujedno na drugoj poziciji biti stalno zaposlen. Jesam li u pravu?
udrch

#15695 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by udrch »

slucajni prolaznik wrote:

Radni odnos na Univerzitetu je "zamrznuo" (zastupnik Haveric)

p.k.
Ne poznajem dovoljno zakone u BiH, ali sam negdje citao da je moguce biti angaziran u radnom odnosu i po ugovoru o djelu ili na slican nacin, a ujedno na drugoj poziciji biti stalno zaposlen. Jesam li u pravu?
hajd molim te malo proguglaj i naći češ info da li nas je Pedja ispravno informisao kada je ovaj dio u pitanju..ako ja to ovdje postam, biće da sam SDA ublehaš i bojovnik..
Koliko sam shvatio...

p.k.
da ti olakšam postavi sebi dva pitanja:

1. da li u ovoj zemlji postoji ijedan čovjek koji džaba nešto radi..da li ti vjeruješ da neko predaje, ispituje na nekom fakultetu, a da zato nije plaćen ni na koji način..
2. znaš da u SKS imaju poslanici koji ubiru samo paušal, a pravu platu primaju negdje drugo..jel misliš da ne postoji i obrnuta opcija, gdje poslanici pravu platu primaju u SKS, a paušal recimo na fakultetu..šta misliš da li se oni nakon što budu izabrani povode moralom ili matematikom :D ..
slucajni prolaznik

#15696 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by slucajni prolaznik »

udrch wrote:... da li u ovoj zemlji postoji ijedan čovjek koji džaba nešto radi..da li ti vjeruješ da neko predaje, ispituje na nekom fakultetu, a da zato nije plaćen ni na koji način ..

Ja svima vjerujem, sto ne bih vjerovao i zastupniku Kojovicu (zastupnici ne smiju lagati narod i sugradjane), kad napise da je njegov kolega Tarik Haveric u besplatnom radnom odnosu sa fakultetom, da ne prima naknadu za nastavu studentima, vec da iskljucivo placu prima od SKS.

Evo, ujutro ce sigurno zastupnik Kojovic potvrditi moje ubjedjenje 8-)

Ko ne vjeruje, moze provjeriti u racunovodstvu fakulteta, sigurno postoji nacin za uvid u finansiranje predavaca.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#15697 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

ako ništa mogao se makar angažovati da se ukloni bar jedno ruglo od garaža koje su dodjeljene braći Mulić..za uhar je, a dobili bi parking makar..a upoznat je sa situacijom i kriminalom..a možda je lakše reći da je to problem zločinačke SDA..
Daj bolan Udrch, budi malo ozbiljniji... :shock: :lol:

Mislim, cijeli niz stvari bih ti mogao replicirati na ovaj tvoj post iznad, ali ovo mi je bas zaparalo oko.

Ciji je Mustafa Mulic, cije su te garaze, tj. garazni prostor, i ispred koje stranke je on oslanik u opstinskom vijecu Centar ???

NS i Pedja, ima stvari zbog kojigh se moze, i treba (sto i sam radim) kritikovati, ali pakovati im Mulice i parkinge i slicno, je licemjerno. ;-)
udrch

#15698 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by udrch »

vjerujem i ja u njegove namjere, ne vjerujem u njegovu želju da radi svoj posao kako treba..
uglavnom površno i suzdržano..
udrch

#15699 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by udrch »

-LIBERO- wrote:
Daj bolan Udrch, budi malo ozbiljniji... :shock: :lol:

Mislim, cijeli niz stvari bih ti mogao replicirati na ovaj tvoj post iznad, ali ovo mi je bas zaparalo oko.

Ciji je Mustafa Mulic, cije su te garaze, tj. garazni prostor, i ispred koje stranke je on oslanik u opstinskom vijecu Centar ???

NS i Pedja, ima stvari zbog kojigh se moze, i treba (sto i sam radim) kritikovati, ali pakovati im Mulice i parkinge i slicno, je licemjerno. ;-)
predpostavljam čiji je..nemam potrebu ni da gledam..
ja sam samo naveo konkretan primjer koji je vlasnik koncesije mogao riješiti tokom ove četiri godine..danas sam bio prinuđen parkirati u onu katakombu niže Markala, pa mi na umu čitav dan..
tražio sam što konkretniji primjer, pa mi on naumpao..
uzgred Mustafa tu ništa ne bio mogao blokirati, jer općina Centar nema ondje nadležnost..
a oko one katakombe je toliko kriminala da ne vjerujem da bi Muliće branio i njihov otac ako im je živ..
-LIBERO-
Čiča Gliša

#15700 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Jako bitni igraci u Kantonalnom odboru SDA, Mustafa i vec dvamandata u Opstinskom vijecu Opstine Centar. Licni prijatelj, i on i brat mu, sa Konakovicem, povezani i sa Zvizdicem.... itd. itd.

U ostalom, ti si vjerovatno dao svoj glas nekome iz SDA. Sasvim je normalno, u duhu tradicije demokratskih principa, da se licno obratis svome poslaniku (nije valjda da ni jedan kojeg si zaokruzio nije usao u kantonalni ili opstinci parlament?? :D ), pa mu fino predlozi da razrijese, napokon, taj problem oko tog rugla od "parkinga", a i onaj problem oko koncesije za parking kod Narodnog pozorista, jer su i taj parking dodijelili istim tim Mulicima :shock:

Iskomuniciraj konkretno i direktno sa svojim poslanikom, bas ovako (ne mozes ovako jer Pedja je jedinstven i preko neta mu se mozes obratiti na sve moguce nacine, cak ugovoriti sa njim i uzivo sastanak) kako ja komuniciram sa svojim ;-), pa ih pitaj: zasto je cijela ta prica oko parkinga i brace Mulic pod velom zastite. ;-)

Jer prije dvije godien, ili tako nekada (?), sam licno pitao Pedju negdje na pocetku ove teme, slicno pitanje za te parkinge i sve to ostalo. Mislim da je Pedja javno postavio pitanje za to na Skupstini KS, i da su poslanici u Opstinskom vijecu Opstine Centar iz NS isto pokretali pricu vezano za tu temu..i naravno sve je zataskano bez konkretnih odgovora, a da ne pricam o rjesenju. :skoljka:
Locked