https://www.klix.ba/vijesti/svijet/od-1 ... /190227043
Desavanja u Hrvatskoj
- spreca
#15676 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Sta je ovo reci....zabranjuju herojske zasatve i amblene
- General War
#15677 Re: Desavanja u Hrvatskoj
animals wrote:Jedini predsjednik koji je aktivno ucestvovao u ratu je Srbijanski..
i jos uvijek zeli da podjeli BIH..
covjek koji je uveo diktaturu, koju nema ni jedna zemlja na ovim prostorima..
A ovi neratni u hrvatskoj se toga gnusaju jel de?
Eno ti Covic odvodio logorase, po bosni bolan.
- istra_hr
#15678 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Oprosti,General War wrote:animals wrote:Jedini predsjednik koji je aktivno ucestvovao u ratu je Srbijanski..
covjek koji je uveo diktaturu, koju nema ni jedna zemlja na ovim prostorima..![]()
A ovi neratni u hrvatskoj se toga gnusaju jel de?![]()
ali Čović nije iz Hrvatske; koliko znam, on je iz BiH,
zar ne?

- mO k3
#15679 Re: Desavanja u Hrvatskoj
on kaze da mu je Hrvatska matica....istra_hr wrote:Oprosti,General War wrote:animals wrote:Jedini predsjednik koji je aktivno ucestvovao u ratu je Srbijanski..
covjek koji je uveo diktaturu, koju nema ni jedna zemlja na ovim prostorima..![]()
zar ne?
- Banksy
#15680 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kaže to i Dodik za Srbiju.mO k3 wrote:on kaze da mu je Hrvatska matica....istra_hr wrote:Oprosti,General War wrote: A ovi neratni u hrvatskoj se toga gnusaju jel de?![]()
zar ne?
Ali Glasnović, recimo, još nije postao predsjednik Hrvatske.
-
Fudo387
#15681 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kol’ko ja ovo kuzim, ovdje niko neda na svoje, sam’ mi Bosnje s vremena na vrijeme Bakiru mataresinu spomenemo.
Moracu preispitati neke svoje stavove.
-
kakavdanakneiskustvu
- General War
#15683 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ok, da li hrvatska tj. Bilo ko relevantan u HR, priznade UZP u BiH?istra_hr wrote:Oprosti,General War wrote:animals wrote:Jedini predsjednik koji je aktivno ucestvovao u ratu je Srbijanski..
zar ne?
- seln
#15684 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Obektivnost je majka suzivota....Fudo387 wrote:Kol’ko ja ovo kuzim, ovdje niko neda na svoje, sam’ mi Bosnje s vremena na vrijeme Bakiru mataresinu spomenemo.
- istra_hr
#15685 Re: Desavanja u Hrvatskoj
možda je UZP malo pre teška definicijaGeneral War wrote:
Ok, da li hrvatska tj. Bilo ko relevantan u HR, priznade UZP u BiH?
ali, da, svako "normalan" u HR zna da je bilo "sranja" i sa naše strane, početkom 90-ih
Ne opravdavam svoju zemlju ... ali mislim da su kolovođe oli ti "fuhreri" te politike bili Hrvati van Hrvatske
- General War
#15686 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nismo mi u BiH taj termin izmislili, a nije sranje".. ne znam ko vam je kolovodja ali se gleda cijela drzava, naravno da ima vise nego svijetlih primjera ljudi iz hrvatske koji su se drzali casno kako prilici, od Mesica do pokojnog Viktora Ivancica, Borisa Dezulovica i cijelog Ferala...i jos..ali i oni su proganjani u "lijepoj nasoj".istra_hr wrote:možda je UZP malo pre teška definicijaGeneral War wrote:
Ok, da li hrvatska tj. Bilo ko relevantan u HR, priznade UZP u BiH?
ali, da, svako "normalan" u HR zna da je bilo "sranja" i sa naše strane, početkom 90-ih
Ne opravdavam svoju zemlju ... ali mislim da su kolovođe oli ti "fuhreri" te politike bili Hrvati van Hrvatske
- seln
#15687 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne grijesi duse, pokojni je Predrag Lucic.General War wrote:do pokojnog Viktora Ivancica,
- Banksy
#15688 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jel to najzad prestaješ glasat za SDP?Fudo387 wrote: Kol’ko ja ovo kuzim, ovdje niko neda na svoje, sam’ mi Bosnje s vremena na vrijeme Bakiru mataresinu spomenemo.
Moracu preispitati neke svoje stavove.![]()
S obzirom da je 99% postova na temi ismijavanje i kritika dešavanja u Hrvatskoj, opservacija ti je, bez uvrede, poprilično glupa.
- geralt
#15689 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Inicijali "kolovodje" u 90-im su F.T.
HDZ BiH od svog osnivanja pa do danas nije donio nijednu bitnu odluku bez instrukcija iz centrale, a jedina dvojica koja su pokusala voditi samostalnu politiku (Perinovic i Kljuic) su po kratkom postupku "skinuta".
HDZ BiH od svog osnivanja pa do danas nije donio nijednu bitnu odluku bez instrukcija iz centrale, a jedina dvojica koja su pokusala voditi samostalnu politiku (Perinovic i Kljuic) su po kratkom postupku "skinuta".
- General War
#15690 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Do mene, dragi su mi svi.seln wrote:Ne grijesi duse, pokojni je Predrag Lucic.General War wrote:do pokojnog Viktora Ivancica,
-
radostan dan
#15691 Re: Desavanja u Hrvatskoj
kriterij zvani - ogledalce, ogledalce...General War wrote:Koji kriterij uzimas kao reprezentativan pa da uporedimo?animals wrote:Koliko god je Hrvatska zatrovana, daleko je to od Srbijanske scene..
iako obicni ljudi su isti..tu negdje..
ali politicka scena je i dalje u Srbiji najzatrovanija na ovim prostorima..

-
radostan dan
#15692 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Banksy wrote:U vrijeme kad si ti iskopavao pojedinačne slučajeve koji su, btw, u velikoj većini slučajeva bili osvijetljeni, a počinitelji kažnjavani, Hrvatska nije bila ovo što je danas......
-
radostan dan
#15693 Re: Desavanja u Hrvatskoj
imaju i ovi tragiĆno zaljubljeni, u bivše koalicione, što grudske, što zagrebačke...jošte ih emocija ne napušĆa, tragediju epskijEh razmjera osječaju u dubini duše svoje.Fudo387 wrote:Kol’ko ja ovo kuzim, ovdje niko neda na svoje, sam’ mi Bosnje s vremena na vrijeme Bakiru mataresinu spomenemo.
siđe fudo lambo stara, kako nam se melanija drži, hoćel biti kakvim impičmenata i te stvari?
- Banksy
#15694 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Prema broju smajlija, stiče se dojam da te raskrinkavanje neuspjele relativizacije, ko zna koje tvoje po redu, plaho pogodilo.radostan dan wrote:Banksy wrote:U vrijeme kad si ti iskopavao pojedinačne slučajeve koji su, btw, u velikoj većini slučajeva bili osvijetljeni, a počinitelji kažnjavani, Hrvatska nije bila ovo što je danas......![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dotad, to je i dalje tek nekoliko godina naspram trideset i više godina, i decenija, srbijanskog kontinuiteta agresije na sve oko sebe, i četnika i četničkih vojvoda na čelu države. I, nažalost, nema tih smajlija i tog kreveljenja koje može izmijeniti tu neveselu sliku. Neuspjelim i nepotrebnim relativizacijama crtaš sebe, ne Srbiju.Banksy wrote:
današnji hrvatski mediji, hrvatska javnost, baš poput onih srbijanskih, duboko su zatrovani bučnim neofašizmom.
Da li im je, poput srbijanskog, do kraja zatrovano i društvo, vidjećemo vrlo precizno, do u procenat, već na narednim izborima kad i oni budu prebrojavali svoje "partizane" i svoje "vojvode".
Srdačan pozdrav.
- General War
#15695 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nekoliko godina?Banksy wrote:Prema broju smajlija, stiče se dojam da te raskrinkavanje neuspjele relativizacije, ko zna koje tvoje po redu, plaho pogodilo.radostan dan wrote:Banksy wrote:U vrijeme kad si ti iskopavao pojedinačne slučajeve koji su, btw, u velikoj većini slučajeva bili osvijetljeni, a počinitelji kažnjavani, Hrvatska nije bila ovo što je danas......![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dotad, to je i dalje tek nekoliko godina naspram trideset i više godina, i decenija, srbijanskog kontinuiteta agresije na sve oko sebe, i četnika i četničkih vojvoda na čelu države. I, nažalost, nema tih smajlija i tog kreveljenja koje može izmijeniti tu neveselu sliku. Neuspjelim i nepotrebnim relativizacijama crtaš sebe, ne Srbiju.Banksy wrote:
današnji hrvatski mediji, hrvatska javnost, baš poput onih srbijanskih, duboko su zatrovani bučnim neofašizmom.
Da li im je, poput srbijanskog, do kraja zatrovano i društvo, vidjećemo vrlo precizno, do u procenat, već na narednim izborima kad i oni budu prebrojavali svoje "partizane" i svoje "vojvode".
Srdačan pozdrav.
-
radostan dan
#15698 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Banksy wrote:
Prema broju smajlija, stiče se dojam da te raskrinkavanje neuspjele relativizacije, ko zna koje tvoje po redu, plaho pogodilo.
Dotad, to je i dalje tek nekoliko godina naspram trideset i više godina, i decenija, srbijanskog kontinuiteta agresije na sve oko sebe, i četnika i četničkih vojvoda na čelu države. I, nažalost, nema tih smajlija i tog kreveljenja koje može izmijeniti tu neveselu sliku. Neuspjelim i nepotrebnim relativizacijama crtaš sebe, ne Srbiju.
Srdačan pozdrav.
-
kakavdanakneiskustvu
#15699 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ok, da li hrvatska tj. Bilo ko relevantan u HR, priznade UZP u BiH?[/quote]General War wrote:Oprosti,istra_hr wrote:animals wrote:Jedini predsjednik koji je aktivno ucestvovao u ratu je Srbijanski..
zar ne?
pusić vesna cini mi se,bar sto se tice politicara
- General War
#15700 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Cedo Jovanovic kalibar politicara...znaci jos egal.kakavdanakneiskustvu wrote:
pusić vesna cini mi se,bar sto se tice politicara