Crna hronika BH cesta
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Throttle
#15676 Re: Crna hronika BH cesta
Lakse ti je da ketridže šalješ poštom
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
-
sumirprimus
#15678 Re: Crna hronika BH cesta
Auuu tebra imas li na to kakav bonus mnogo je toEvolution_IV wrote: ↑23/06/2024 21:17Nije, servis printera i jos neke stvarisumirprimus wrote: ↑23/06/2024 21:15Brza posta?Evolution_IV wrote: ↑23/06/2024 21:12 Valjal ova:
Sarajevo-Kladanj-Zvornik-Bijeljina-Brcko-Cerik-Doborovci-Gracanica-Doboj-Zenica-Sarajevo![]()
![]()
nego tuda sam vozio, kud mi je lakse i brze...
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#15679 Re: Crna hronika BH cesta
ima sve, nije meni mrsko, bolhe nego da sjedim, nemam zivaca da sjedimsumirprimus wrote: ↑23/06/2024 21:39Auuu tebra imas li na to kakav bonus mnogo je toEvolution_IV wrote: ↑23/06/2024 21:17Nije, servis printera i jos neke stvari![]()
nego tuda sam vozio, kud mi je lakse i brze...![]()
bude to jednom u 2 sedm, nista strasno..
-
DebelinJoe
#15680 Re: Crna hronika BH cesta
Mislim da će ovaj lik do kraja života ići do Konjica ili Mostara, ići vozom. Ili će mu trebati pampers kad bude nekad vozio ovom dionicom. Trauma je ovo ba. Negdje je sevapa dobrih zaradio. U Sedam braće pa dovu proučiti, jer ga je samo Svevišnji i njegova milost ovdje spasila.
- Ateista
#15681 Re: Crna hronika BH cesta
- Ateista
#15682 Re: Crna hronika BH cesta
Duzan je drzati odstojanje, ako to radi nece biti problema.elcaliente wrote: ↑23/06/2024 16:12Pa to ispada da ti pretices na rizik i mislis da ti je neko duzan ostaviti prostor za povratak.
Ako si krenuo u preticanje onda pretices a ne cekaj sadaku drugih da te puste da se vratis.
- Ateista
-
elcaliente
#15684 Re: Crna hronika BH cesta
Pa kako ce drzati odstojanje ako mu se ti ubacis i samim ti vise ne drzis odstojanje.Ateista wrote: ↑24/06/2024 07:21Duzan je drzati odstojanje, ako to radi nece biti problema.elcaliente wrote: ↑23/06/2024 16:12Pa to ispada da ti pretices na rizik i mislis da ti je neko duzan ostaviti prostor za povratak.
Ako si krenuo u preticanje onda pretices a ne cekaj sadaku drugih da te puste da se vratis.
Nije duzan da te pusti jer ti pokusaj preticanja nije uspio.
-
c0de
#15685 Re: Crna hronika BH cesta
Pusti gas na 1secelcaliente wrote: ↑24/06/2024 08:31Pa kako ce drzati odstojanje ako mu se ti ubacis i samim ti vise ne drzis odstojanje.Ateista wrote: ↑24/06/2024 07:21Duzan je drzati odstojanje, ako to radi nece biti problema.elcaliente wrote: ↑23/06/2024 16:12
Pa to ispada da ti pretices na rizik i mislis da ti je neko duzan ostaviti prostor za povratak.
- Ateista
#15686 Re: Crna hronika BH cesta
Svako je duzan kad vozi iza nekog da drzi propisano odstojanje, ako te neko pretekne i ubaci se tu onda je logicno da malo usporis i tako u odnosu na njega napravis odstojanje, isto i onaj sto je pretekao. Ako vec ne drze odstojanje, onda su duzni bar da mi omoguce da se vratim i narave bar kad vide da sam pretekao, a kompletna kolona je tad vozila u prosjeku 30 na sat, svi pribijeni jedni na druge i niko ne pretice iako je bilo sasvim dovoljno pravaca gdje je preticanje bilo dozvoljeno.elcaliente wrote: ↑24/06/2024 08:31Pa kako ce drzati odstojanje ako mu se ti ubacis i samim ti vise ne drzis odstojanje.Ateista wrote: ↑24/06/2024 07:21Duzan je drzati odstojanje, ako to radi nece biti problema.elcaliente wrote: ↑23/06/2024 16:12
Pa to ispada da ti pretices na rizik i mislis da ti je neko duzan ostaviti prostor za povratak.
Last edited by Ateista on 24/06/2024 09:01, edited 1 time in total.
-
elcaliente
#15687 Re: Crna hronika BH cesta
I onda izgubis mjesto u koloni jer je neko drugu precijenio svoje mogucnosti.c0de wrote: ↑24/06/2024 08:37Pusti gas na 1secelcaliente wrote: ↑24/06/2024 08:31Pa kako ce drzati odstojanje ako mu se ti ubacis i samim ti vise ne drzis odstojanje.
Ne pustam nikoga, neka zakoci i vrati se na kraj kolone.
- Ateista
#15688 Re: Crna hronika BH cesta
Pa pretici i ti i neces izgubiti mjesto.elcaliente wrote: ↑24/06/2024 09:00I onda izgubis mjesto u koloni jer je neko drugu precijenio svoje mogucnosti.c0de wrote: ↑24/06/2024 08:37Pusti gas na 1secelcaliente wrote: ↑24/06/2024 08:31
Pa kako ce drzati odstojanje ako mu se ti ubacis i samim ti vise ne drzis odstojanje.
Ako neces da pretices, prihvati da ce tebe neko brzi preteci.
Samo se ti zajebavaj, niko nije lud da ima frontalni, ako ne pustas nekog da se vrati izgurace te sa ceste, logicno.
-
elcaliente
#15689 Re: Crna hronika BH cesta
Pa nece svako da pretice, neki vole u kolono da se voze.Ateista wrote: ↑24/06/2024 09:02Pa pretici i ti i neces izgubiti mjesto.elcaliente wrote: ↑24/06/2024 09:00I onda izgubis mjesto u koloni jer je neko drugu precijenio svoje mogucnosti.
Samo se ti zajebavaj, niko nije lud da ima frontalni, ako ne pustas nekog da se vrati izgurace te sa ceste, logicno.
Sve zavisi od auta, kada vozis veliko auto slabo ce te ko izgurati.
-
Naslovnica
#15690 Re: Crna hronika BH cesta
Ne smiješ otpočeti preticanje ako se nisi uvjerio da to možeš učiniti na bezbjedan način.Ateista wrote: ↑24/06/2024 08:59Svako je duzan kad vozi iza nekog da drzi propisano odstojanje, ako te neko pretekne i ubaci se tu onda je logicno da malo usporis i tako u odnosu na njega napravis odstojanje, isto i onaj sto je pretekao. Ako vec ne drze odstojanje, onda su duzni bar da mi omoguce da se vratim i narave bar kad vide da sam pretekao, a kompletna kolona je tad vozila u prosjeku 30 na sat, svi pribijeni jedni na druge i niko ne pretice iako je bilo sasvim dovoljno pravaca gdje je preticanje bilo dozvoljeno.elcaliente wrote: ↑24/06/2024 08:31Pa kako ce drzati odstojanje ako mu se ti ubacis i samim ti vise ne drzis odstojanje.
Ti očito voziš agresivno i opasno, ne samo po sebe (jebo tebe) nego po druge vozače.
Mislim, svako zna svoje, ali optuživati druge zbog sopstvene agresivne i hazarderske vožnje je pomalo degutantno.
Jučer je bilo nekoliko tih stručnjaka...svi voze normalno, onoliko koliko dozvoljava frekvencija saobraćaja, kolona, uglavnom bez zastoja i frustracija, ali uvijek se nađu 2-3 delegata da pretiču preko pune, duple pune, u nepreglednim krivinama i slično.
To za ulaske u situacije gdje ti prijeti frontalni sudar je isključivo tvoja krivica, dovodiš sebe i druge u opasnost. Kažeš da su dužni da ti naprave prostora, ako nisu izguraćeš ga sa ceste? Zašto uopšte stvaraš takve situacije?
Sve kontam da trolaš i da se zajebavaš, a ti mrtav-ozbiljan.
-
Karikaturist
#15691 Re: Crna hronika BH cesta
Covjek po upisima zivi u nekom paralelnom svijetu - svi drugi su tu samo radi njega 
- tramvajtrojka
#15692 Re: Crna hronika BH cesta
ode nov porse malo ce dns nekome neugodno biti u porsche centru Sarajevo, kad vidis ko je glavni za prodaju sve ti bude jasnoDebelinJoe wrote: ↑23/06/2024 23:11
Mislim da će ovaj lik do kraja života ići do Konjica ili Mostara, ići vozom. Ili će mu trebati pampers kad bude nekad vozio ovom dionicom. Trauma je ovo ba. Negdje je sevapa dobrih zaradio. U Sedam braće pa dovu proučiti, jer ga je samo Svevišnji i njegova milost ovdje spasila.
-
Wasdasmas
#15693 Re: Crna hronika BH cesta
Ja kontam Citroen.tramvajtrojka wrote: ↑24/06/2024 09:18ode nov porse malo ce dns nekome neugodno biti u porsche centru Sarajevo, kad vidis ko je glavni za prodaju sve ti bude jasnoDebelinJoe wrote: ↑23/06/2024 23:11
-
laik1981
#15694 Re: Crna hronika BH cesta
Nije frajer nikad naucio voziti. Najopasniji su oni koji misle da znaju, a ne znaju. Vode se nekom svojom iskrivljenom logikom.Naslovnica wrote: ↑24/06/2024 09:13Ne smiješ otpočeti preticanje ako se nisi uvjerio da to možeš učiniti na bezbjedan način.Ateista wrote: ↑24/06/2024 08:59Svako je duzan kad vozi iza nekog da drzi propisano odstojanje, ako te neko pretekne i ubaci se tu onda je logicno da malo usporis i tako u odnosu na njega napravis odstojanje, isto i onaj sto je pretekao. Ako vec ne drze odstojanje, onda su duzni bar da mi omoguce da se vratim i narave bar kad vide da sam pretekao, a kompletna kolona je tad vozila u prosjeku 30 na sat, svi pribijeni jedni na druge i niko ne pretice iako je bilo sasvim dovoljno pravaca gdje je preticanje bilo dozvoljeno.elcaliente wrote: ↑24/06/2024 08:31
Pa kako ce drzati odstojanje ako mu se ti ubacis i samim ti vise ne drzis odstojanje.
Ti očito voziš agresivno i opasno, ne samo po sebe (jebo tebe) nego po druge vozače.
Mislim, svako zna svoje, ali optuživati druge zbog sopstvene agresivne i hazarderske vožnje je pomalo degutantno.
Jučer je bilo nekoliko tih stručnjaka...svi voze normalno, onoliko koliko dozvoljava frekvencija saobraćaja, kolona, uglavnom bez zastoja i frustracija, ali uvijek se nađu 2-3 delegata da pretiču preko pune, duple pune, u nepreglednim krivinama i slično.
To za ulaske u situacije gdje ti prijeti frontalni sudar je isključivo tvoja krivica, dovodiš sebe i druge u opasnost. Kažeš da su dužni da ti naprave prostora, ako nisu izguraćeš ga sa ceste? Zašto uopšte stvaraš takve situacije?
- Ateista
#15695 Re: Crna hronika BH cesta
Ok, ne mora svako preticati, ali onda se ne treba zaliti kad te drugi preticu i ne treba ih ometati, ubrzavati, ne ostavljati prostor da se vrate i slicno.elcaliente wrote: ↑24/06/2024 09:05Pa nece svako da pretice, neki vole u kolono da se voze.Ateista wrote: ↑24/06/2024 09:02Pa pretici i ti i neces izgubiti mjesto.elcaliente wrote: ↑24/06/2024 09:00
I onda izgubis mjesto u koloni jer je neko drugu precijenio svoje mogucnosti.
Sve zavisi od auta, kada vozis veliko auto slabo ce te ko izgurati.
Mozda te nece uspjeti izgurati, ali mozes svejedno najebati, ne vidim cemu to, ako te neko pretekne ostavi mu prostora ako vec nisi drzao odstojanje i sve ok. Onaj ko je tebe pretekao ce vjerovatno prvom prilikom preteci i iduceg u koloni i neces ga vise vidjeti.
Last edited by Ateista on 24/06/2024 10:13, edited 1 time in total.
-
Wasdasmas
#15696 Re: Crna hronika BH cesta
Ja sam nekada davno imao incijativu, da se svakih 5g ide na 5 casova iz sigurnosti saobracaja, naravno ideja je bila "ismijana". Kako polako starim, zao mi sto se nisam vise potrudio oko ideje i plana.
- Ateista
#15697 Re: Crna hronika BH cesta
Kada je kolona ispred tebe i imas namjeru da preteknes vise od jednog vozila (dozvoljeno je dva) nekad je tesko reci koliko ima prostora, rijetko se vozi kontinuirano i razmak se stalno mijenja. Cak i ako u momentu preticanja ima prostora, ne znaci da ce biti kada nekog preteknes, ne znas hoce li se neko pribliziti nekome ispred ili te namjerno ne htjeti ostaviti prostora, hoce li ubrzavati i slicno, tako da prica oko toga da sam se morao uvjeriti da je bezbjedno bas i ne pije vode. Kad god krenes u preticanje, ono uvijek donekle zavisi i od onoga koga pretices jer nikad ne znas sta taj ispred tebe moze uraditi. Nije to bila nikakva hazarderska voznja, vec sam pisao da se tada vozilo debelo ispod ogranicenja, u prosjeku 30-tak na sat, preticao sam na isprekidanoj i na pravcu u momentu kada je bilo slobodno za preticanje, nikakve makazice, puna, krivina i slicno o cemu pricas. Vise puta mi se desilo tako da neko koga preticem u momentu bas i ne drzi razmak, ali mi ostavi prostora kada ga preteknem, i meni se par puta u koloni desilo da me neko pretekne recimo na punoj gdje ja ne bih preticao, ako u momentu nisam drzao razmak ostavim mu da se vrati bez obzira na to sto sam to preticanje smatrao glupim i opasnim.Naslovnica wrote: ↑24/06/2024 09:13Ne smiješ otpočeti preticanje ako se nisi uvjerio da to možeš učiniti na bezbjedan način.Ateista wrote: ↑24/06/2024 08:59Svako je duzan kad vozi iza nekog da drzi propisano odstojanje, ako te neko pretekne i ubaci se tu onda je logicno da malo usporis i tako u odnosu na njega napravis odstojanje, isto i onaj sto je pretekao. Ako vec ne drze odstojanje, onda su duzni bar da mi omoguce da se vratim i narave bar kad vide da sam pretekao, a kompletna kolona je tad vozila u prosjeku 30 na sat, svi pribijeni jedni na druge i niko ne pretice iako je bilo sasvim dovoljno pravaca gdje je preticanje bilo dozvoljeno.elcaliente wrote: ↑24/06/2024 08:31
-
Naslovnica
#15698 Re: Crna hronika BH cesta
Pa zato ne krećeš u peticanje ako nisi 100% siguran da radnju možeš započeti i izvršiti na bezbjedan nači po sebi i po druge učesnike u saobraćaju.Ateista wrote: ↑24/06/2024 10:13Kada je kolona ispred tebe i imas namjeru da preteknes vise od jednog vozila (dozvoljeno je dva) nekad je tesko reci koliko ima prostora, rijetko se vozi kontinuirano i razmak se stalno mijenja. Cak i ako u momentu preticanja ima prostora, ne znaci da ce biti kada nekog preteknes, ne znas hoce li se neko pribliziti nekome ispred ili te namjerno ne htjeti ostaviti prostora, hoce li ubrzavati i slicno, tako da prica oko toga da sam se morao uvjeriti da je bezbjedno bas i ne pije vode. Kad god krenes u preticanje, ono uvijek donekle zavisi i od onoga koga pretices jer nikad ne znas sta taj ispred tebe moze uraditi. Nije to bila nikakva hazarderska voznja, vec sam pisao da se tada vozilo debelo ispod ogranicenja, u prosjeku 30-tak na sat, preticao sam na isprekidanoj i na pravcu u momentu kada je bilo slobodno za preticanje, nikakve makazice, puna, krivina i slicno o cemu pricas. Vise puta mi se desilo tako da neko koga preticem u momentu bas i ne drzi razmak, ali mi ostavi prostora kada ga preteknem, i meni se par puta u koloni desilo da me neko pretekne recimo na punoj gdje ja ne bih preticao, ako u momentu nisam drzao razmak ostavim mu da se vrati bez obzira na to sto sam to preticanje smatrao glupim i opasnim.Naslovnica wrote: ↑24/06/2024 09:13Ne smiješ otpočeti preticanje ako se nisi uvjerio da to možeš učiniti na bezbjedan način.Ateista wrote: ↑24/06/2024 08:59
Svako je duzan kad vozi iza nekog da drzi propisano odstojanje, ako te neko pretekne i ubaci se tu onda je logicno da malo usporis i tako u odnosu na njega napravis odstojanje, isto i onaj sto je pretekao. Ako vec ne drze odstojanje, onda su duzni bar da mi omoguce da se vratim i narave bar kad vide da sam pretekao, a kompletna kolona je tad vozila u prosjeku 30 na sat, svi pribijeni jedni na druge i niko ne pretice iako je bilo sasvim dovoljno pravaca gdje je preticanje bilo dozvoljeno.
Jedino se tebi dešavaju ovakve situacije, jedino se ti hvališ time što radiš i jedino su tebi krivi svi drugi osim tebe samog.
A jedini krivac za sve te situacije u koje upadaš si zapravo ti.
Milion puta sam preticao i nikada mi se nije desilo da ulazim u opasnosti frontalnih sudara, izgurivanja drugih sa ceste, da drugi koče i meni prave mjesta. Jer nikada nisam započinjao preticanje ako nisam bio siguran da ga ne mogu sigurno i bezbjedno završiti.
A tebi se to izgleda dešava veoma često.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#15699 Re: Crna hronika BH cesta
Ateista je jako brz vozac..ali izuzetno loš. 
- Ateista
#15700 Re: Crna hronika BH cesta
Pa sad sam ti objasnio da nikad ne mozes biti 100% siguran, jer nikad ne znas sta ce uraditi onaj kojeg pretices, tom logikom nikad ne bih pretekao.Naslovnica wrote: ↑24/06/2024 10:19Pa zato ne krećeš u peticanje ako nisi 100% siguran da radnju možeš započeti i izvršiti na bezbjedan nači po sebi i po druge učesnike u saobraćaju.Ateista wrote: ↑24/06/2024 10:13Kada je kolona ispred tebe i imas namjeru da preteknes vise od jednog vozila (dozvoljeno je dva) nekad je tesko reci koliko ima prostora, rijetko se vozi kontinuirano i razmak se stalno mijenja. Cak i ako u momentu preticanja ima prostora, ne znaci da ce biti kada nekog preteknes, ne znas hoce li se neko pribliziti nekome ispred ili te namjerno ne htjeti ostaviti prostora, hoce li ubrzavati i slicno, tako da prica oko toga da sam se morao uvjeriti da je bezbjedno bas i ne pije vode. Kad god krenes u preticanje, ono uvijek donekle zavisi i od onoga koga pretices jer nikad ne znas sta taj ispred tebe moze uraditi. Nije to bila nikakva hazarderska voznja, vec sam pisao da se tada vozilo debelo ispod ogranicenja, u prosjeku 30-tak na sat, preticao sam na isprekidanoj i na pravcu u momentu kada je bilo slobodno za preticanje, nikakve makazice, puna, krivina i slicno o cemu pricas. Vise puta mi se desilo tako da neko koga preticem u momentu bas i ne drzi razmak, ali mi ostavi prostora kada ga preteknem, i meni se par puta u koloni desilo da me neko pretekne recimo na punoj gdje ja ne bih preticao, ako u momentu nisam drzao razmak ostavim mu da se vrati bez obzira na to sto sam to preticanje smatrao glupim i opasnim.Naslovnica wrote: ↑24/06/2024 09:13
Ne smiješ otpočeti preticanje ako se nisi uvjerio da to možeš učiniti na bezbjedan način.
Jedino se tebi dešavaju ovakve situacije, jedino se ti hvališ time što radiš i jedino su tebi krivi svi drugi osim tebe samog.
A jedini krivac za sve te situacije u koje upadaš si zapravo ti.
Milion puta sam preticao i nikada mi se nije desilo da ulazim u opasnosti frontalnih sudara, izgurivanja drugih sa ceste, da drugi koče i meni prave mjesta. Jer nikada nisam započinjao preticanje ako nisam bio siguran da ga ne mogu sigurno i bezbjedno završiti.
A tebi se to izgleda dešava veoma često.
Svako preticanje je rizik, samo sto svako ima razlicitu percepciju sta je koliko rizicno, zavisno i od snage auta. Neko se plasi da pretice i na autoputu, neko na magistrali nece ni pomisliti da pretice i radije ce guslati iza nekog pretovarenog kamiona nego uci u traku za suprotan smjer, bez obzira na to koliko pregledan pravac bio, neko opet ide u drugu krajnost i pretice i u nepreglednim krivinama i slicno.
Ovo mi je jedina ovakva situacija koju sam imao da mi neko ne ostavlja prostor da se vratim, a preticem jako puno jer ne pamtim kada sam naisao na nekog ispred da mi odgovara njegov tempo. Osim toga mi se par puta desilo da onaj koga preticem ubrzava, jednom cak i da neko ide u drugu traku da mi blokira preticanje, to su tek posebni umovi, ali opet kazem - puno preticem i statisticki je veca sansa da naletim na budalu nego neko ko ne pretice toliko. Pri tome je valjda problem i sto ne vozim WV, BMW, Audi, pa onda prorade kompleksi kod nekih kad vide da ih pretice franuski plastikaner.