SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vješalica

#15676 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

orinoco wrote:
archi_a wrote: Ovakvi svaki dan stavljaju glavu u torbu da bi spriječili sve one stvari od kojih se npr. mi ovdje na forumu zgrožavamo. Toliko govana ima da još stotina ovakvih "u civilu" ne može da riješi problem na našim ulicama. Ne govorim sad o zakonu, mada bi i o tome mogli raspravljati, već govorim o senzibilitetu, da olakšaš ljudima koji rade na tome da bude manje kriminala na ulicama, a priznat ćeš da će im to lakše biti inkognito. Evo, kolega Haris je to lijepo istakao. Naravno, ne pada mi na pamet dalje oponirati na temu.
I zbog toga ne treba slikati hapšenje :-) :-) A kolega Haris je takođe napisao sličnu glupost - nije zabranjeno slikanje, ali zato policajci pišu represivne prekršajne, a sud ih prihvata :-)
Kompleksasu je bio problem zamutiti lica policajaca
Ne misli o zome da ovi u civilu nisu dzabe u civilu
Neobjasnjivo pravnicima sa carine
Haris.ba

#15677 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

orinoco wrote:A kolega Haris je takođe napisao sličnu glupost - nije zabranjeno slikanje, ali zato policajci pišu represivne prekršajne, a sud ih prihvata
Napisao sam da nije izričito zabranjeno slikanje. Velika je razlika. Treba li sad opet od teme opet praviti pravnu debatu?

Ima razlog zašto u demokratskom društvu nije izričito zabranjeno slikanje policajaca. Ali, je zabranjeno ometati ih u radu. I ako oni prosude da ih slikanje ometa - ima prekršaj za to. I sud sudi u skladu sa okolnostima.

Nigdje ne piše da je dizanje srednjeg prsta prekršaj, pa hajde vidi hoćeš li biti kažnjen.
karanana wrote:Ako avaz moze slikati ove iste drotove kako uvode u radicevoj likove u zatvor, zasto ne bi mogao i better man?
Ostavi sliku druze. Mozda mi se ona plavka javi kad se prepozna.
NIje isto uvoditi nekoga u zatvor (pritvor), i slikati kako nekoga u civilki policajci privode (zadržavaju).

A da neširimo, možda se ispostavi da su uhvatili pogrešnog lika. Kako bi se neko osjećao da na forumu je njegova slika kako ga policajci privode, a ni kriv ni dužan.
Better Man

#15678 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Better Man »

Bio na drugoj strani ulice i zumirao kameru da ga uslikam. Nije me uopće opazio, nego mu takav pogled uhvatila kamera. Dosta ljudi stajalo i gledalo. Ja u prolazu samo opalio sliku. Rekoh da ljudi znaju kakvi sve krimosi hodaju gradom.
drug_profi

#15679 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Better Man wrote:Bio na drugoj strani ulice i zumirao kameru da ga uslikam. Nije me uopće opazio, nego mu takav pogled uhvatila kamera. Dosta ljudi stajalo i gledalo. Ja u prolazu samo opalio sliku. Rekoh da ljudi znaju kakvi sve krimosi hodaju gradom.
Ali bez zajebancije, trebas editovati sliku i lica policajaca. To bi bilo fer.
Better Man

#15680 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Better Man »

vješalica wrote:
orinoco wrote:
archi_a wrote: Ovakvi svaki dan stavljaju glavu u torbu da bi spriječili sve one stvari od kojih se npr. mi ovdje na forumu zgrožavamo. Toliko govana ima da još stotina ovakvih "u civilu" ne može da riješi problem na našim ulicama. Ne govorim sad o zakonu, mada bi i o tome mogli raspravljati, već govorim o senzibilitetu, da olakšaš ljudima koji rade na tome da bude manje kriminala na ulicama, a priznat ćeš da će im to lakše biti inkognito. Evo, kolega Haris je to lijepo istakao. Naravno, ne pada mi na pamet dalje oponirati na temu.
I zbog toga ne treba slikati hapšenje :-) :-) A kolega Haris je takođe napisao sličnu glupost - nije zabranjeno slikanje, ali zato policajci pišu represivne prekršajne, a sud ih prihvata :-)
Kompleksasu je bio problem zamutiti lica policajaca
Ne misli o zome da ovi u civilu nisu dzabe u civilu
Neobjasnjivo pravnicima sa carine
Ako je ko kompleksaš, onda si to ti i osoba koja svima soli pamet, a prvo bi sebi trebala malo posoliti pamet.
supercali

#15681 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

Better Man wrote:Bio na drugoj strani ulice i zumirao kameru da ga uslikam. Nije me uopće opazio, nego mu takav pogled uhvatila kamera. Dosta ljudi stajalo i gledalo. Ja u prolazu samo opalio sliku. Rekoh da ljudi znaju kakvi sve krimosi hodaju gradom.
I usput da krimosi znaju ko su sve policajci u civilu
jao_situacije

#15682 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

insomnia78 wrote:Nije. Ako te ne vide. A njega ovaj krimos opazio. Bice sljedeci put pljas, pljas
:lol: :lol:

joj šta radiš
MensurM

#15683 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MensurM »

Snimak bijega Anela Sejfovića iz KPZ u Sarajevu

VIDEO:

http://dai.ly/x6248sd
Last edited by MensurM on 27/09/2017 00:19, edited 1 time in total.
Bodkin

#15684 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bodkin »

Matzan wrote:

:thumbup:

Džaba pokušavaš objasniti.
I ja se slazem. Da su ga uniformisani uhapsili pa ok
nema me tamo

#15685 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nema me tamo »

MensurM wrote:Snimak bijega Anela Sejfovića iz KPZ u Sarajevu

VIDEO:

Pa ako si mu vec dao pistolj onda mu reci da te malo šuta na podu da ne bude previse ofirno
Matzan

#15686 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Matzan »

It_is_a_Leclerc wrote:
dječak sa šibicama wrote:Poginuli je imao 25, vozac 22 godine, vozilo je bilo od poginulog a vozac je bio njegov jaran koji je zelio malo "provozati Audija". Poginuli je iz imucne porodice, i nadam se da ce roditelji, kad i ako dodju sebi, oboriti ovaj smijesni izvjestaj o "dopustenoj brzini".

Nema sanse da je isao ispod 200 km/h
U pitanju je klasičan primjer zataškavanja. Potrebno je kvalifikaciju krivičnog djela svesti sa ubistva iz nehaja na ugrožavanje sigurnosti saobraćaja.

Razgovarao sam danas sa iskusnim inžinjerom saobraćajne struke koji je teoriju o tome da se Audi raspadne na brzini od 80 kilometara na sat nazvao jednom od najvećih izmišljotina koje je pročitao.

Ne sjećam se da je iko spomenuo brzinu od 80 km/h!?
Logovan

#15687 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

VIDEO:

Ubjedljivija bi bila djeca iz 2. razreda srednje škole. :lol:
zigson

#15688 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zigson »

Better Man wrote:Danas likovi u civilu (vjerovatno krim policija ili šta već) zgembaše ovog lika, staviše mu lisice na ruke i strpaše ga u teget plavu Astru druge generacije koja nije imala nikakva obilježja na sebi i odvezoše. Šta je bilo prije ovog ne znam. Samo kad sam naišao vidim svijet gleda na drugu starnu ulice kao da su u kinu.

Editovano. Nadam se da su sad svi zadovoljni.
Daj sliku u pm ako moze
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#15689 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

Zanimljiv bijeg, nema šta
ranger

#15690 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ranger »

Logovan wrote:

VIDEO:

Ubjedljivija bi bila djeca iz 2. razreda srednje škole. :lol:
gledaj policije i friza klosarskog pleme mu jebem
JThomas

#15691 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

policija su oni koji nisu imali masu da budu brude, a jesu neku štelu :lol:
Johnny071

#15692 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Johnny071 »

Matzan wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
dječak sa šibicama wrote:Poginuli je imao 25, vozac 22 godine, vozilo je bilo od poginulog a vozac je bio njegov jaran koji je zelio malo "provozati Audija". Poginuli je iz imucne porodice, i nadam se da ce roditelji, kad i ako dodju sebi, oboriti ovaj smijesni izvjestaj o "dopustenoj brzini".

Nema sanse da je isao ispod 200 km/h
U pitanju je klasičan primjer zataškavanja. Potrebno je kvalifikaciju krivičnog djela svesti sa ubistva iz nehaja na ugrožavanje sigurnosti saobraćaja.

Razgovarao sam danas sa iskusnim inžinjerom saobraćajne struke koji je teoriju o tome da se Audi raspadne na brzini od 80 kilometara na sat nazvao jednom od najvećih izmišljotina koje je pročitao.

Ne sjećam se da je iko spomenuo brzinu od 80 km/h!?
Zataskavanje nego sta sa KLIX portalom kao predvodnikom, na zalost. Ne 80, nego ni 130kmh ne moze onako da pocjepa ono auto, da ne pricamo o tome da je skoro nemoguce u njemu izgubiti kontrolu na 120-130 na sat, sve i da je pukla guma... sto je neko rekao, znaci u direktnom sudaru dva vozila pri brzini od 60kmh audi a8 se otvara ko kesa cipsa ? To sve moze da tvrdi samo neko ko u zivotu nije vozio ovakvo ili slicno auto, od gubitka kontrole do sudara, sve ljudski faktor, izletilo auto na desnu stranu, stao na kocnice, abs se upalio nije mogo audi da se zaustavi jer je pretezak a ima najslabiji motor 30d/155kW sto samim tim znaci i najmanje kocnice (diskove+plocice) i ne moze da stane kao neki bolje opremljen, auto se nije zaustavilo udarilo od zeljeznu ogradu, zakacilo na betonsku koja ga je i rascijepila. Tacno se na cesti na fotografijama vide tragovi drugog dijela sasije koja se vukla po cesti i da je odvojena odmah pri udaru od beton. Pa nije auto puklo na pola pa da se moze reci "sastavljano" iz vise dijelova, nego se pocjepalo poprijeko od siline udara od betonski zid. STOKOVI auta se izvalili. Kaze 130kmh :D
drugtito2011

#15693 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drugtito2011 »

Tokom uviđaja, policija je, zajedno sa vještakom saobraćajne struke, sačinila skicu putanje kretanja “audija”, te su prikupili ostale tragove, kako bi rekonstruisali kobnu saobraćajnu nesreću.
Prema prvim rezultatima istrage, glavni uzrok nesreće je velika brzina. Po procjenama saobraćajnog vještaka, automobil se kretao najmanje 150 kilometara na sat, uz nepažnju vozača.

https://www.fokus.ba/vijesti/crna-hroni ... ra/866228/
Naslovnica

#15694 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Ako se Audi A8 2011 godište ovako raspada pri dozvoljenoj brzini na autoputu, ne mogu ni da zamislim šta bi se desilo s mojim, za koju godinu punoljetnim koreancem?! :-)
Johnny071

#15695 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Johnny071 »

drugtito2011 wrote:Tokom uviđaja, policija je, zajedno sa vještakom saobraćajne struke, sačinila skicu putanje kretanja “audija”, te su prikupili ostale tragove, kako bi rekonstruisali kobnu saobraćajnu nesreću.
Prema prvim rezultatima istrage, glavni uzrok nesreće je velika brzina. Po procjenama saobraćajnog vještaka, automobil se kretao najmanje 150 kilometara na sat, uz nepažnju vozača.

upravo tako Marshalle moj, o cemu sam ja prico, vidi ovu sliku: tacno se vidi kako se "zadnji" dio auta vukao od pocetka po cesti a eno ga ispred prednjeg dijela i trag grebanja je konstantan sve do njega

Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#15696 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Znači, hitna medijska je bila u cilju skretanja s teme....ko su onda oni koji su dali procjenu da se vozilo po propisima?
JThomas

#15697 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

možda i nije niko...
hrle1976

#15698 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrle1976 »

Johnny071 wrote:
drugtito2011 wrote:Tokom uviđaja, policija je, zajedno sa vještakom saobraćajne struke, sačinila skicu putanje kretanja “audija”, te su prikupili ostale tragove, kako bi rekonstruisali kobnu saobraćajnu nesreću.

upravo tako Marshalle moj, o cemu sam ja prico, vidi ovu sliku: tacno se vidi kako se "zadnji" dio auta vukao od pocetka po cesti a eno ga ispred prednjeg dijela i trag grebanja je konstantan sve do njega

Image
nije ovo ni 150km/h vec znatno vise. Auto od 250 konja nagurati na bar 200km/h ne treba ti puno vremena. Ovdje bi komotno moglo biti i 230km/h u pitanju.
JThomas

#15699 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

i nema razloga za pritvor. a da je vozač golfa 2 iz ilijaša, već bi bio "ubica" i u pritvoru...
hrle1976

#15700 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrle1976 »

Nema razloga kad je istog mater sigurno na necije racune nakazala bar po 30.000€ to sto porodica Alic je ostala bez sina jebe se njoj, svaka majka gleda samo svoju djecu. Bitno da je sincuga ostao ziv.

Ja poznam tadasnjeg milicionera iz SFRJ, koji je radio u Istri kao milicioner. Kaze mi covjek jedne prilike neka Skoda pala sa puta u malo veci jarak i doslo do gotovo preloma auta. U nesreci nastadala jedna zena ocigledno supruga vozaca kad malo dalje od auta puza vozac. I on do njega kad mu covjek kaze, drug sta je bilo bilo je jebaji ga znam da nije ziva, nego de ti meni pomozi naci moje naocale slabo vidim bez njih.
Last edited by hrle1976 on 27/09/2017 10:55, edited 1 time in total.
Post Reply