UEFA Champions League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Idemedosumom
#15676 Re: UEFA Champions League
Nešto kontam, protiv koga bi Roma imala najveću šansu za prolazak dalje? Kakav je Bayo trenutno?
- animals
#15677 Re: UEFA Champions League
Kako je sinoc igrao Real, onda protiv njihIdemedosumom wrote:Nešto kontam, protiv koga bi Roma imala najveću šansu za prolazak dalje? Kakav je Bayo trenutno?
- Logovan
#15678 Re: UEFA Champions League
Bayern, nešto su opali, pate se previše.Idemedosumom wrote:Nešto kontam, protiv koga bi Roma imala najveću šansu za prolazak dalje? Kakav je Bayo trenutno?
-
mouton noir
#15679 Re: UEFA Champions League
Kakva kradja Juventusa (koga mrzim kao klub jer su oni dosta i sami pokrali), ali on sinoc
Sudije dobije instrukcije, sviraj prvom prilikom. Ipak polufinalna ekipa Liverpool, Roma, Juventus, Bayern donosi opasnost drasticnog pada gledanosti
ali mislim da ce se ovo vratit Realu, ispada koga god da izvuce (mislim da ce izvuci Bayern)
Sudije dobije instrukcije, sviraj prvom prilikom. Ipak polufinalna ekipa Liverpool, Roma, Juventus, Bayern donosi opasnost drasticnog pada gledanosti
ali mislim da ce se ovo vratit Realu, ispada koga god da izvuce (mislim da ce izvuci Bayern)
- Romanista 101%
#15680 Re: UEFA Champions League
Idemedosumom wrote:Nešto kontam, protiv koga bi Roma imala najveću šansu za prolazak dalje? Kakav je Bayo trenutno?
Nebi volio Bayern, najmanje od ove 3. Ne sto su jaki, vec Roma se uvijek muci sa Svabama. Daj prije Real ili Amidzinog Salaha da se vrati na Olimpiko.
- omega369
#15681 Re: UEFA Champions League
Samo je jadan klub opasniji u lopovluku od Juventusa i to je sinoc demonstrirao. Penal cisti poklon iz naklonosti prema Realu
- Logovan
#15682 Re: UEFA Champions League
A zašto se bukvalno svaka greška sudije posmatra kao namjerna greška, krađa, da je plaćen da pomogne? 
- animals
#15683 Re: UEFA Champions League
Otkako pratim nogomet, nisu bili cudniji rezultati, Reala i Barce
kao u protekla dva dana..
u prvim utakmicama pobijedis ubjedljivo, onda te nakantaju u uzvratu..
jedino moze parirat PSG, nakon oni 4:0...
kao u protekla dva dana..
u prvim utakmicama pobijedis ubjedljivo, onda te nakantaju u uzvratu..
jedino moze parirat PSG, nakon oni 4:0...
- animals
#15684 Re: UEFA Champions League
Nikako mi niste jasni..
sudija je samo covjek, i mora reagirati u djelicu sekunde..
a ne nakon trista puta pregledanog snimka, i opet nismo sigurni jel bio ili nije..
sudija je samo covjek, i mora reagirati u djelicu sekunde..
a ne nakon trista puta pregledanog snimka, i opet nismo sigurni jel bio ili nije..
- Idemedosumom
#15685 Re: UEFA Champions League
animals wrote: Kako je sinoc igrao Real, onda protiv njih
Logovan wrote: Bayern, nešto su opali, pate se previše.
Bitno je da se slažemoRomanista 101% wrote:
Nebi volio Bayern, najmanje od ove 3. Ne sto su jaki, vec Roma se uvijek muci sa Svabama. Daj prije Real ili Amidzinog Salaha da se vrati na Olimpiko.
- hekaton
#15686 Re: UEFA Champions League
Ovdje izgleda kao da je igrac reala taj kojeg je lopta udarila u prsa, i da je Benatia njega pokupio a loptu nije ni diraoIdemedosumom wrote:Da je Benatia pogodio loptu, kako mnogi ovdje tvrde, ista bi izletila iz kadra prema lijevo. Umjesto lopte, cijelo Vasquezovo tijelo se pomjeri ulijevo od udarca. Pardon, simuliranjaultima_palabra wrote:https://my.mixtape.moe/myrmee.mp4
Meni i dalje nije jasno kako neko sa dva funkcionalna oka može reći da ovo nije penal
- stakasa
#15687 Re: UEFA Champions League
Zao mi je sto Juventus nije prosao ali je ono bio penal. Benatia se je totalno izgubio, par minuta prije toga napravi dva prekrsaja zaredom, dade mu zuti, ocito je bilo da se covjek ne kontrolise.
Steta sto se je Juventus povukao nakon 3:0, generalno pravilo dosadasnje LP-e je da se isplati napadat i biti agresivan, spekulanti redovno dobijaju po usima
Steta sto se je Juventus povukao nakon 3:0, generalno pravilo dosadasnje LP-e je da se isplati napadat i biti agresivan, spekulanti redovno dobijaju po usima
- kakotakonikako
#15688 Re: UEFA Champions League
Cuj ovoga. Pa onda bi na svakoj utakmici bilo barem 10-12 penala. Jer nakon svakog kornera imas guranja u kaznenom.Tomahawk11 wrote:Nije ga trebao nikako guratiedo_79 wrote:
Kontakt je bio, al za penal ... DE BA ... Šta je trebo, za guzicu ga uhvatit? Proć pored njeg i reć ''Paša halali Allaha ti, de Buffon skloni se nek čovjek da go''![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Guranje u kaznenom jeste jednako penal.
-
Beno
#15689 Re: UEFA Champions League
inace na svakoj utakmici igrac ceka loptu sam na 5 metara, ljudi porede korner i ovu situaciju od sinoc samo da bi kao nasli neki razlog da je to tako. identicne situacije nema sta.
to su isti likovi koji kad im kazes da su na bein sport prikazali iscov gol iz svih uglova gdje se vidi da nije offside, postave sliku pod uglom od 45 stepeni i kazu evo vidis da je offside.
to su isti likovi koji kad im kazes da su na bein sport prikazali iscov gol iz svih uglova gdje se vidi da nije offside, postave sliku pod uglom od 45 stepeni i kazu evo vidis da je offside.
-
kindlas
#15690 Re: UEFA Champions League
To o placenom sudiji su poprilicno glupe izjave koje pisu ljudi u afektu. Da je vec bio placen da pomogne ne bi cekao 93 minut, svirao bi neko od onih Ronaldovih padanja. Jednostavno covjek se pogubio, mozda da je imao 5 sekundi da razmisli koliko je stete nanio ne bi ni svirao penal, ovako je kasno.Logovan wrote:A zašto se bukvalno svaka greška sudije posmatra kao namjerna greška, krađa, da je plaćen da pomogne?
- strong69
#15691 Re: UEFA Champions League
Ramosu suspenzija zbog silaska na teren?
U ovom fudbalu stvarno se mogu vidjeti neki od najglupljih ljudi danasnjice.
- turbofolk
#15692 Re: UEFA Champions League
Svi smo mi objektivni
Za jedne nema šanse da se za ono svira penal taman da ga je svirao Colina himself
Za druge je očigledan penal, pa taman i da je u 123. a ne u 93. minutu.
Neutralnima je samo žao Juventusa
A penal nije dosudio Real sam sebi nego neki sudac iz nacionalnog prvenstva koje nije dalo ni jednog sudiju za SP. Morala je UEFA ovakvu utakmicu dati nekom jačem, čije će sve odluke, pa i ova diskutabilna, biti utemeljene na objektivnosti i pravilima igre...u šesnestercu i izvan njega, u minuti u kojoj se igra, vodeći računa i o intenzitetu kontakta, o trenutnom rezultatu i šta taj rezultat znači i jednim i drugim... Eh takvog sudiju ne možeš naći
Da li bi ovdje VAR pomogao. Sjelo bi par stručnjaka razvagalo diskutabilnu situaciju i donijelo konačnu odluku. I opet bi bilo kmečanje, jal od jednih, jal od drugih.
Za jedne nema šanse da se za ono svira penal taman da ga je svirao Colina himself
Za druge je očigledan penal, pa taman i da je u 123. a ne u 93. minutu.
Neutralnima je samo žao Juventusa
A penal nije dosudio Real sam sebi nego neki sudac iz nacionalnog prvenstva koje nije dalo ni jednog sudiju za SP. Morala je UEFA ovakvu utakmicu dati nekom jačem, čije će sve odluke, pa i ova diskutabilna, biti utemeljene na objektivnosti i pravilima igre...u šesnestercu i izvan njega, u minuti u kojoj se igra, vodeći računa i o intenzitetu kontakta, o trenutnom rezultatu i šta taj rezultat znači i jednim i drugim... Eh takvog sudiju ne možeš naći
Da li bi ovdje VAR pomogao. Sjelo bi par stručnjaka razvagalo diskutabilnu situaciju i donijelo konačnu odluku. I opet bi bilo kmečanje, jal od jednih, jal od drugih.
- turbofolk
#15693 Re: UEFA Champions League
...i dodao bih još, šteta je posebno za Juventus, a dugoročno vjerovatno čak i za Real, a samo polusatno za nas, što utakmica nije otišla u produžetke. Ako je ono zadnja utakmica Bufona u LP, onda se ona nije smjela onako završiti po njega. Više mi je žao njega nego Pjanića. Eto dokle je došlo.
- Idemedosumom
#15694 Re: UEFA Champions League
Čudi me da nijedna kamera nije dobro uhvatila Buffonovu reakciju nakon što je dosuđen penal, baš me zanima zbog čega mu je direktni crveni dao?
- AmiĐa_Idriz
#15695 Re: UEFA Champions League
Jel te to strahTomahawk11 wrote: Real - Roma
Liverpool - Bayern
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#15696 Re: UEFA Champions League
S vama ćemo u finalu.AmiĐa_Idriz wrote:Jel te to strahTomahawk11 wrote: Real - Roma
Liverpool - Bayern
Ako i ispadnete, eto Džeke
- AmiĐa_Idriz
#15697 Re: UEFA Champions League
Nemoj da sam dzaba pod mostovima Kijeva u blizini hotela rezervisao smeštajTomahawk11 wrote:S vama ćemo u finalu.AmiĐa_Idriz wrote:Jel te to strahTomahawk11 wrote: Real - Roma
Liverpool - Bayern
Ako i ispadnete, eto Džeke
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#15698 Re: UEFA Champions League
Da se korigujem, ispadate sigurnoAmiĐa_Idriz wrote: Nemoj da sam dzaba pod mostovima Kijeva u blizini hotela rezervisao smeštaj
Al da sačekamo izvlačenje
- turbofolk
#15699 Re: UEFA Champions League
Nakon onog sinoć, neće smjeti Realu više dati Talijane 
Glupo zvuči, ali nakon onog sinoć i preksinoć, nekako najpoželjniji protivnici su Bayern i Real. Ko da gledam da će žrijeb njih spojiti. Je li sutra žrijebanje?
Glupo zvuči, ali nakon onog sinoć i preksinoć, nekako najpoželjniji protivnici su Bayern i Real. Ko da gledam da će žrijeb njih spojiti. Je li sutra žrijebanje?
- AmiĐa_Idriz
#15700 Re: UEFA Champions League
BRAVO TOMOTomahawk11 wrote:Da se korigujem, ispadate sigurnoAmiĐa_Idriz wrote: Nemoj da sam dzaba pod mostovima Kijeva u blizini hotela rezervisao smeštaj![]()