Genije wrote:Ja se bunim svaki dan.
Tako što svoj posao radim profesionalno i odgovorno, stajem pješacima na prelazu, ponašam se pristojno i civilizovano, nikog ne mrzim, svakodnevno učim i stičem nova saznanja, djelujem koliko mi okolnosti dozvoljavaju i kroz stranačke kanale, nastojim da se dovedem u poziciju u kojoj ću moći učiniti mnogo više,
Hoćete da mijenjate političko stanje? Ili se uključite u stranku po vašem izboru ili osnujte novu, a zatim djelujte kroz nju.

za prvo boldirano trebao bi biti predložen za šestoaprilsku nagradu a za drugo boldirano ZNAAMOO da si "stranački" samo ne mogu da dokučim koje boje ti je partijska knjižica, al' k'o da naginješ malo na crveno, ateista, flegma ovo-ono!
Hajmo učiti, raditi i racionalno djelovati na promjeni stanja u kojem se nalazimo.
Budi svijetao primjer nama ublehašima, kaži npr. kad učiš, radiš, stranački si aktivan, baviš se pravom (advokatura šta li) šta si uradio da promijeniš dio kaznenih odredbi iz KZea o kojima govoriš u Crnoj hronici u diskusiji o slučaju Rastoder? Naime, mrtav-ladan kažeš i braniš tezu da ne postoji osnov za određivanje jednomjesečnog pritvora iako si citirao dio KZa u kome je jasno kazano da postoji (u njegovom slučaju) osnov? Pravdaš to u fazonu: "Tako zakon kaže, jbga, sviđalo se to nekome ili ne". Ok, ako ti kao običan čovjek tvrdiš da bi ga objesio za muda zašto kao pravnik preko npr. advokatske komore ili stranke ili već nekako nisi učinio da se nešto promijeni po tom pitanju, obzirom da ovaj slučaj nije prvi?
Ja znam odgovor, ali bih rado da čujem tvoju verziju
say_cheese wrote:
Zlaja mi je upravo toliko interesantan, koliko si mi interesantan i ti licno. To jest, nula, nada, niente. Sve dok lebdi lik i djelo inicijatora Almira Siranovica iznad ove pobune,
Ne znam da je tako, pa citirala si me jbmu miša i informiši se malo kad si već na temi o protestima, ne zove se lik Almir. Ne bih ja tebe ispravljao da mi ti ne "metnu" za plombe. Ima tu još materijala al' mi se ne da.
Alfons Kauders wrote:atorniji putnik wrote:ne kontam ja vas dvojicu.
ako se ne treba buniti, sta treba raditi?
ko je rekao da se ne treba buniti?
lav!
Sad kad kaže:"Šta ba ne treba?! Ko je rekao da ne treba?!Treba jašta, sve popaliti!" Samo nek' je u kontru pa taman i sebi