Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
MyTao

#15676 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

AmiĐa_Idriz wrote:Otvorio se Brendan u vezi sa transferima jučer na gostovanju Sky-u, evo šta reče:
“To je grupna odluka. Sigurno nije nešto gdje je moja riječ bila posljednja i da sam se samo ja pitao. U odabiru učestvuju vlasnici koji žele mlade fudbalere pa se tako traže igrači sa 24 ili manje godina, dok su od onih meta starijih od 24 godine slobodni igrači”

“Ako želite određenog fudbalera, a on se ne nalazi na listi, morate da uzmete nekog sa liste. Ako hoćete lijevog beka, a on nije dostupan, imate listu od tri ili četiri igrača od kojih birate onog koji vam se najviše dopada. Morate da odaberete nekog od njih. Takav je model”

"Prije dvije sezone nakon prodaje Suareza, želio sam i bio nadomak dovođenja Alexisa Sancheza, ali sam na kraju dobio Lamberta i Balotellia."
Tipično. Daj da se zaradi, jebo ostalo. Nadam se da će Klopp ovo presjeći u korijenu, doduše i rekao je da on trazi da njegova bude prva i posljednja.

Ma laze... cijelo vrijeme dok je bio trener pricao je drugacije, I sam je insistirao da mu se dovedu Lallana, Lovren, Allan, Borini I benteke... I jos nekoliko panjeva koji srecom nisu dosli. Toliko o njegovom znanju..

Novinari koji su blizu kluba kaze kako nije zelio Sturridga vec Dempseya :-) Nije zelio Coutinha vec nekog iz Swansea :-) A to sto igracima koje nije zelio nije dao priluku je prica za sebe. On je trener za sredinu tabele, imao je jednu sezonu Suareza I zdravog Sturridga I to ce mu ostati najveci uspjeh u karijeri...
Logovan

#15677 Re: Liverpool FC

Post by Logovan »

MyTao wrote:Ma laze... cijelo vrijeme dok je bio trener pricao je drugacije, I sam je insistirao da mu se dovedu Lallana, Lovren, Allan, Borini I benteke... I jos nekoliko panjeva koji srecom nisu dosli. Toliko o njegovom znanju..
:thumbup: :thumbup:
zomri

#15678 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

AmiĐa_Idriz wrote:Eh evo mediji u Engleskoj gore jutros, navodno Klopp na ljeto hoće 9 novih igrača. Tako je Jurgo, ovdje samo remont može pomoći, ništa više :thumbup:
Može izvor? Ne mogu naći paljevinu nigdje :D
Ili je možda paNjevina u pitanju :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#15679 Re: Liverpool FC

Post by Tomahawk11 »

Znaci, generalna rekonstrukcija.
Ocekivano, ali koliko izvodivo.
Valja naci odgovarajucih 9 igraca. To je pa skoro cijeli tim. I da se svi uklope. Bice tu svega.
I onda sljedecu sezonu ne treba nesto aman zaman ocekivati. Sve i da to bude neka kvalitetna ekipa, treba vremena dok bude stroj za unistavanje protivnika.
Veliki projekat ne nastaje preko noci niti za jednu sezonu.
Zmijuga loma

#15680 Re: Liverpool FC

Post by Zmijuga loma »

AmiĐa_Idriz wrote:Otvorio se Brendan u vezi sa transferima jučer na gostovanju Sky-u, evo šta reče:
“To je grupna odluka. Sigurno nije nešto gdje je moja riječ bila posljednja i da sam se samo ja pitao. U odabiru učestvuju vlasnici koji žele mlade fudbalere pa se tako traže igrači sa 24 ili manje godina, dok su od onih meta starijih od 24 godine slobodni igrači”

“Ako želite određenog fudbalera, a on se ne nalazi na listi, morate da uzmete nekog sa liste. Ako hoćete lijevog beka, a on nije dostupan, imate listu od tri ili četiri igrača od kojih birate onog koji vam se najviše dopada. Morate da odaberete nekog od njih. Takav je model”

"Prije dvije sezone nakon prodaje Suareza, želio sam i bio nadomak dovođenja Alexisa Sancheza, ali sam na kraju dobio Lamberta i Balotellia."
Tipično. Daj da se zaradi, jebo ostalo. Nadam se da će Klopp ovo presjeći u korijenu, doduše i rekao je da on trazi da njegova bude prva i posljednja.
Dobro jutro. A strućnjaci iz kladionice mislili da je on birao po osobnom ukusu iz bjelosvjetskog poola igrača i lično išao u kafanu ugovarati abnormalno visoke sume za mediokritete. One mutave trivijalizacije poput: "levat dao 40 miliona za Firmina pored živog Reusa" i slično. Svaka šuša vidi koja je klasa Firmino a koja Reus, ali ne zna koliko je realno izvedivo u datom trenutku dovesti određenog igrača. Generalno, malo je trenera koji uživaju takvu idilu da nisu prinuđeni na nikakve kompromise kod transfera, u Liverpoolu je sranje još veće jer doslovno imaš KOMITET koji selektuje igrače po Bog te pitao kojim kriterijima.

Ako je suditi po ovih par igrača koji su došli pod Kloppom nazire da se da neće biti promjene sistema.
AmiĐa_Idriz

#15681 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

zomri wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:Eh evo mediji u Engleskoj gore jutros, navodno Klopp na ljeto hoće 9 novih igrača. Tako je Jurgo, ovdje samo remont može pomoći, ništa više :thumbup:
Može izvor? Ne mogu naći paljevinu nigdje :D
Ili je možda paNjevina u pitanju :oops:
Pročitah jutros na engleskom forumu da su vijest prenijeli Sky i...Mirror :roll:
Kao navodno zatražio Klopp vanredni sastanak sa upravom, a ko biva već postoji lista želja u što čisto sumnjam.

A to hoće li se ukonponovati, za to valjda služe te ljetne pripreme, evo Gruja je izvalio da se ovog ljeta ide u Ameriku (što je još bolje, ne moraju ići tamo u Malezije Tajlande i ostale pm), valjda će ih tamo ukonponovati, i na ljeto treba očekivati da Klopp uvede taj sistem presing igre, tek poslije možemo očekivati manje hamstringa itd.
AmiĐa_Idriz

#15682 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Eh evo sad bi press uoči sutrašnje tekme i upitaše ga za transfere, reče da je njegova zadnja i da već prate neke igrače. Od vijesti vezanih za utakmicu, rekao je da očekujemo sličan sastav kao u prvoj, hoće da da šansu ovoj dječurliji. Ward na golu, a FLANAGAN napokon na klupi. Fala Q više.
King_Kenny

#15683 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

Da pohvalim Joe Allena. :D
Edin H.

#15684 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

King_Eric wrote:Da pohvalim Joe Allena. :D
Prerasta u najboljeg golgetera :izet:

Grmi Anfield :D , glupi Premiershipa, normalna raja ne mogu da priuste ulaznice.
AmiĐa_Idriz

#15685 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Tony Barrett @TonyBarretTimes

Liverpool have made a €32m offer for Alex Teixeira but Shakhtar Donetsk are seeking closer to €50m for the attacker.
Big news this morning, as Ian Ayre flies to Florida to attempt a deal for Alex Teixeira.
Bura u medijima jutros, niko ga spominjao nije kad odjednom...
BHF_Manijak

#15686 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Opet po meni puno, jarane 65 miliona eura. :shock:
AmiĐa_Idriz

#15687 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Ma čim ja vidim da je Ayre u avionu odma se sjetim Konopljanke, Mkhitaryana, Williana Salaha..moglo bi ovo biti samo još jedno turističko putovanje u nizu :D
Mustang1

#15688 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Pa zar sinoc nije Teixeira zabio go. Sta ce im jos jedan :D Trebaju prvo skontati koji je fake :D
MyTao

#15689 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Zar on nije krilo, ili attacking mid?

Jedino ako planiraju da prodaju Lallanu... previse igraca su nagomilali na jednoj poziciji...
Towelie

#15690 Re: Liverpool FC

Post by Towelie »

On je krilo, ali vrlo efikasno. Najbolji strelac ukrajinske lige, 22 gola u 15 utakmica. Moze da igra na oba krila i kao amf. Nesto poput Reusa. Upravo ono sto klubu treba.
zomri

#15691 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Nedostaje kreativnosti u sredini i krila koja daju širinu, a ovaj niti je pravo krilo niti je igrač sredine. Kompromisi, kompromisi...
MyTao

#15692 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

izgleda da je ovo ozbiljno.
AmiĐa_Idriz

#15693 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Trenutak koji se čekao-Čelsi poslao ponudu za Teixeiru :mrgreen: ajmo kokošari još vas čekamo :oops:
King_Kenny

#15694 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

Pa neće valjda potpisati za davljenika koji se čupa sa dna tabele? :D
Mustang1

#15695 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Isto je bilo i za Williana
MyTao

#15696 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Mustang1 wrote:Isto je bilo i za Williana
Liverpool je bio zainteresovan za Williana, Totenhem mu platio let za Englesku, gdje ga Chelsea potpisao :lol:

Ne znam, bolje bi mu bilo u Liverpoolu vise brazilaca :) plus proveo je sa Coutinhom 9 godina u istom klubu u Brazilu :)

Sad je samo do toga dali zele platiti i gurati se sa Chelseaom koji ima dublje dzepove
Gandalf

#15697 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Kada su mogli svakakve panjine plaćati po 25-35 miliona funti, mogu i ovog odličnog tehničara platiti toliko, ne vidim u čemu je problem, oformio bi se brazilski trio gdje bi Cou mogao igrati ofanzivno po lijevoj strani, ne klasično krilo, Firmi kao lažna 9-ka, dok Texeira može igrati pozicije od obojice.

Iz akademije/na posudbi ima dosta mladih krila, tako da Klopp može stvoriti brdo kombinacija u napadu sa trojicom, da ne govorim o povrijeđenim napadačima, nemaju šta čekati, Texeiru ili Sanea dovesti što prije, na ljeto tražiti jakog veznjaka.
Tito_i_Partija

#15698 Re: Liverpool FC

Post by Tito_i_Partija »

http://www.klix.ba/sport/nogomet/sturri ... /160122117

Ovog ste trebali nekom bogatom klubu za dobre pare utusit' u ono vrijeme kad ste prodali i Suareza, al' sad je vec kasno.
AmiĐa_Idriz

#15699 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Pare nisu problem očito, kad mogu cimat Milneru heftičnp £140k nek daju i njemu, drago mi je kad se amerima pare sišu iako to povlači loše poteze na drugim poljima ali elem.
Izgleda da je gotovo ovo sa Teixeirom, Ayre se sa onim svojim mutantskim osmijehom vratio, navodno ima klip gdje vrišti kako je sve gotovo, nisam iskreno pogledao ali znam da je bio i ljetos isto takav klip za Firmina jer su tad pretekli United u borbi za njega, sad valjda Čelsi za kojeg sam i sumnjao, neće oni sad velike kupovine praviti. Čitao sam da su i sa advokatima završavali i to oko radne dozvole, ima 6 bodova, znači ni to nije to problem, sutra ga valjda predstave.
Artest

#15700 Re: Liverpool FC

Post by Artest »

Nema tu ni dva-tri igraca oko kojih bi Klopp mogao gradit tim za titulu. A dok poslozi ekipu po svom ukusu, istece ugovor.

Sta da radi trener s ovakvim timom:

Henderson- bizončina lisena ikakvog fudbalskog talenta
Lallana - teletabis
Mirnel - krilo za 19. vijek
Koljo Toure - pemzija ima 4 g. honorarno igra fudbal za liverpool
Benteke - one hit wonder. na momente djeluje kao uber kloc
Lucas Leiva- maskota. preparirana vjeverica
Lovren - provjerena kiksenjara
Origi - hu iz ju?
Đo Allen - mis mekinjas
Skrtel - vidi pod lovren
itd

Ovo je ekipa za deseto mjesto, maksimum osmo mjesto.

Prisjesce Jurgenu...

mogao je biti hadzija u MUFC.
Post Reply